Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος σε Recertified δίσκο

samniotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα κι απο μένα.

Έχω μία απορία σχετικά...είχα αγοράσει ένα seagate απο πλαίσιο πρίν κάνα 3μηνο επειδή ήταν σε πολύ καλή τιμή (~50€) χωρίς να προσέξω ότι είχε την ένδειξη recertified. Όταν το πρόσεξα, τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι είναι δίσκοι που η εταιρία τους άλλαξε πλακέτα και τους ξαναπουλάει σε καλύτερη τιμή - οκ λέω δεν βαριέσαι, εφόσον δουλεύει!

Τώρα παρατηρώ εδώ και περίπου 2 βδομάδες ότι κάθε φορά που μπαίνω στον σκληρό, ακούγεται ένας ήχος σαν κλίκ, τάκ ή κάτι τέτοιο χωρίς να είμαι σίγουρος ότι δεν το έκανε απο την αρχή (τον είχα για backup ταινιών οπότε δεν πολυλειτουργούσε).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ο ήχος αυτός είναι φυσιολογικός ή δηλώνει ότι ο σκληρός θα με αφήσει χρόνια σε λίγο και γώ θα ψάχνω τις σειρές μου!

Δημοσ.

Το τακ τακ σημαίνει οτι

θα με αφήσει χρόνια σε λίγο και γώ θα ψάχνω τις σειρές μου

Κατέβασε το διαγνωστικό της seagate για να δεις αν σίγουρα εχει πρόβλημα

Δημοσ.
Το τακ τακ σημαίνει οτι

Κατέβασε το διαγνωστικό της seagate για να δεις αν σίγουρα εχει πρόβλημα

+1

Μακριά απο Seagate

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ο ήχος αυτός είναι φυσιολογικός ή δηλώνει ότι ο σκληρός θα με αφήσει χρόνια σε λίγο και γώ θα ψάχνω τις σειρές μου!

Οχι φιλε δεν ειναι φυσιολογικος ο ηχος,κανε back up οπωσδηποτε.Το ιδιο προβλημα

ακριβως ειχα και γω και τα τιναξε.Ευτυχως μ εσωσε το ubuntu live

Δημοσ.

@samniotis:

Κι εγώ πριν κάνα τρίμηνο είχα αγοράσει από ΠΛΑΙΣΙΟ σκληρό Seagate Recerified.

Δεν ήξερα τι σημαίνει ούτε το είχα ξανακούσει τότε. Μετά που "την έψαξα" έμαθα.

Τον δικό μου τον έχω κι εγώ μόνο για backup αλλά ακόμη δουλεύει μια χαρά. Φυσικά του κάνω συνέχεια tests με το Seatool.

Δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά η Seagate είχε βγάλει μια παρτίδα - την 7200.11 - ελλατωματική.

Ευτυχώς ο δικός μου είναι η αμέσως επόμενη (7200.12). Πιστεύω και ο δικός σου.

Αν θέλεις να του κάνεις ένα test κατέβασε το Seatool.

Δημοσ.

Πολλά μ' άρεσαν μέχρι στιγμής.

...Πχ το ότι η Seagate είναι αναξιόπιστη.

Το ότι είναι η...μόνη που "recertifies" δίσκους.

Ή το ότι θόρυβος που δεν ακούστηκε, σημαίνει θάνατο.

Τεσπα.

Σαμνιότις, φρόντιζε ΑΠΛΑ να έχεις πάντοτε, για κάθε δίσκο, κάθε εταιρίας, κάνει-δεν κάνει θορύβους, ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ των πιο σημαντικών σου, έστω, αρχείων, και τις αποδείξεις για εγγύηση αντικατάστασης πρόχειρες - κι από 'κει και πέρα ν' αγοράζεις την καλύτερη αναλογία €/GB που μπορείς να βρεις, σε δίσκους.

(...ο δε εν λόγω δίσκος σου μπορεί και να ψοφήσει χτες-μπορεί και να θάψει αρκετούς από μας εδώ)

Δημοσ.

Ο ήχος που περιγράφεις είναι πολύ ανησυχιτικός. Πρώτα δουλειά backup. Τσέκαρέ τον όπως προτάθηκε. Αν είναι 7200.11 υπάρχουν και firmware updates για αυτούς στο site της seagate.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον washcloud αν και δεν πιστεύω ότι ο δίσκος σου θα προλάβει να θάψει κανέναν εδώ μέσα.

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Hardware Γενικά. Παρακαλώ να ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Συμφωνω με τον γουοσκλαουντ (καλο ε ?).Ο δισκος κανει δεν κανει θορυβο καλο ειναι να εχουμε buck up ολων των αρχειων τα οποια ειναι σημαντικα για εμας.Και αυτα τα μακρια απ' τον εναν μακρια απ' τον αλλον,παιδια μην τα λετε.Ολες οι εταιριες εχουν δισκους που χαλανε,recertified,που κανουν θορυβους etc.Εγω πχ εχω εναν 7200.11 απο τον Δεκεμβριο του 2008 και μεχρι σημερα λειτουργει ΑΨΟΓΑ.

Δημοσ.
...καλός είσαι και λόγου σου :P

Αναβάθμισέ του το firmware γιατί κάποια στιγμή θα σκαλώσει στο γνωστό θέμα.

Φιλε,να σου πω την αληθεια ουτε που με νοιαζει.Εχω ηδη παρει δυο spinpoint,εναν τον χρησημοποιω και τον αλλον τον εχω για buckup.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...