Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κάρτας ήχου

PetApollo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά βοηθήστε με λίγο ώστε να μην σπαταλήσω τζάμπα τα λεφτά μου για αγορά κάρτας ήχου.

Οι υποψήφιες κάρτες είναι 3.

1. ASUS XONAR DS

2. ASUS XONAR DΧ ή ASUS XONAR D1

3. X-Fi Titanium Retail

Λοιπόν να ξεκαθαρίσω ότι ενδιαφέρομαι για ποιοτικό ήχο κατά την αναπαραγωγή. Κυρίως μουσική ελάχιστα ταινίες για παιχνίδια δεν τρελένομαι. Εγγραφές κάνω πολύ σπάνια. Θέλω να έχει εύχρηστο interface με πολλές ρυθμίσεις (trebble, bass, EQ κλπ κλπ) να λειτουργεί άψογα σε windows 7 και να μην αγοράσω μία overkill κάρτα ήχου.

Για το νούμερο 2 θέλω να μου πείτε ποιος ο λόγος να πάω στην PCI-e από την στιγμή που είναι η ίδια κάρτα με την PCI. Το bringe που έχει η PCI-e για να λειτουργήσει μήπως επιβαρύνει την όλη κατάσταση? Τα ηχεία μου είναι creative 7.1 INSPIRE T7700

ρίξτε λίγο τα φώτα σας να pls. budget με βαριά καρδιά 80-90 ευρώ. Mobo έχω το P5Q-e και χρησιμοποιώ την onboard. Δυστιχώς η Audigy 2 που είχα δεν λειτουργεί στο συγκεκριμένο mobo για αυτό με τρώει η τζέπη μου :-)

Δημοσ.

Τον καλυτερο ηχο απο τις 3 που παραθετεις τον εχει η DX/D1.Η DS υπολειπεται σε χαρακτηριστικων και προδιαγραφων, εξου και το χαμηλοτερο της κοστος.Η creative απο την αλλη εχει παλιωσει σαν μοντελο κι ενω τον τελευταιο καιρο οι drivers της ειναι μια χαρα για w7, δε φτανει την d1(και σε ηχο και σε δυναμη στον επεξεργαστη της).

Δημοσ.

Η D1 νομίζω ότι συγκρίνετε με την x-fi xtreme που στην ουσία είναι Audigy. Η x-fi Titanium έχει x-fi cpu. Επιπλέον και οι δύο κάρτες είναι παλιές στην αγορά με την ASUS να βάζει ένα brigde και να την βαφτίζει PCI-e.

Κανένας άλλος να μας πει καμιά γνώμη?

Δημοσ.

Εμενα η γνωμη μου φιλε ειναι πως με τα ηχεια που εχεις δε θα καταλαβεις καμια ιδιαιτερη διαφορα με μια τοσο ακριβη καρτα ηχου σε σχεση με μια φθηνοτερη.

Εγω προσφατα πηρα την ASUS XONAR DG και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Χώρια που η συγκεκριμενη εχει και ενσωματωμένο ενισχυτη για headphones και επιτελους μπορω να ακουσω απο τα sennheiser 555 αξιοπρεπως.

edit : Τωρα προσεξα οτι ειναι 7.1 τα ηχεια σου, με αυτην μια χαρα θα εισαι πιστευω. Επισης ηχεια για μουσικη ειναι μονο τα 2.0

Δημοσ.

Mια ψηφο και απο εμενα στις xonar.Διαλεξε οποια σε βολευει οικονομικα .Μην πολυψαχνεις και τρελες διαφορες βεβαια μεταξυ των μοντελων που εβαλες και μην πολυδινεις σημασια τοσο στο pci-e , PCI.Μαλλον κοιτα περισσοτερο ποια θυρα σε βολευει στο mobo (μηπως βρισκει με καμμια γαιδουρο-vga ) τωρα η σε μελλοντικες προσθηκες.

Δημοσ.
Η D1 νομίζω ότι συγκρίνετε με την x-fi xtreme που στην ουσία είναι Audigy. Η x-fi Titanium έχει x-fi cpu. Επιπλέον και οι δύο κάρτες είναι παλιές στην αγορά με την ASUS να βάζει ένα brigde και να την βαφτίζει PCI-e.

Κανένας άλλος να μας πει καμιά γνώμη?

Καμια σχεση, η D1 εχει πολυ δυνατο επεξεργαστη, τετοιον που τον συνανατας σε πολυ ακριβοτερες καρτες της σειρας πχ Essence και μπορει να κανει passthrough ψηφιακο ακομα και 7.1 DTS ανετα.

http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_xonar_d1/6.htm

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...