Προς το περιεχόμενο

Τι καλύτερο έχει το iPhone 4 από το Nokia N82;

tolis1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
είναι πολύ απλό το θέμα Τόλη επειδή κάποιοι είμαστε φτωχοί και δεν μπορούμε να δώσουμε 600-700 ευρώ για κινητό δεν κάνει να κράζουμε τους φραγκάτους και τα κινητά τους γιατί θα μας πούνε κουμουνιστές.

η ζωή είναι άδικη εντάξει;;;;;;;;;;;;;;

Αυτο λαταλαβες δηλαδη εσυ; ας πω ενα αλλο παραδειγμα μπας και καταλαβεις καλυτερα.. Εγω εχω ενα ford fiesta και μπαινω σε ενα forum με αυτοκινητα κι λεω: "ας μου πει καποιος τι παραπανω εχει ενα nissan gtr απ το δικο μου αυτοκινητο. Δε μπορω νασας καταλαβω οσους παιρνετε gtr.. "

Σου φαινεται λογικο;

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ πχ δεν γουστάρω την NOKIA για δικούς μου λόγους. Ούτε με ενδιαφέρουν τα προιόντα της ούτε μπαίνω σε φόρουμ με NOKIA users. Γιατί ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, με αφήνει παγερά αδιάφορο το θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον περίεργο κομπλεξισμό μερικών με το συγκεκριμένο τηλέφωνο...

Μα έχει φάση όταν γίνεται σύζήτηση για το iphone. Ειδικά όταν διάβαζα που κάποιοι δεν βρίσκανε στα μαγαζία το iphone 4 και κάνανε λες και ήρθε η συντέλεια είχε πολύ γέλιο. Η επιστρατεύανε γνωστους στα τέσσερα σημεία της γης να τους το φέρουν. Ή όταν προσπαθούσαν να πείσουν ότι τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα και άλλα τέτοιου στυλ. Η αυτούς που πουλήσανε κακήν κακώς το 3gs για το 4 απλά επειδή είναι το 4 γιατί ουσιαστικά τίποτα παραπάνω δεν δίνει.Ε πως να μην μπαίνεις στα topic με iphone .

Δημοσ.

Αυτοι που αναφερεις παραπανω εννοειται πως ειναι υπερβολικοι αλλα για μενα επισης υπερβολικοι ειναι αυτοι που μπαινουν και τους κραζουν επειδη προφανως δεν εχουν κατι καλυτερο να κανουν.. anyway απλα δε βρισκω το λογο να γινεται τετοιο θεμα και ισως φταιω και γω σε ενα ποσοστο που εγραψα σε ενα τετοιο post κι το κανω και συνε ιζεται γτ δεν εχει νοημα απο καποιο σημειο και μετα..

Δημοσ.
Αυτο λαταλαβες δηλαδη εσυ; ας πω ενα αλλο παραδειγμα μπας και καταλαβεις καλυτερα.. Εγω εχω ενα ford fiesta και μπαινω σε ενα forum με αυτοκινητα κι λεω: "ας μου πει καποιος τι παραπανω εχει ενα nissan gtr απ το δικο μου αυτοκινητο. Δε μπορω νασας καταλαβω οσους παιρνετε gtr.. "

Σου φαινεται λογικο;

κατάλαβα πολύ καλά μάλιστα,και οι δύο έχετε δίκιο και άδικο ταυτόχρονα εγώ είμαι απλώς πειραχτήρι.

Δημοσ.
Μα έχει φάση όταν γίνεται σύζήτηση για το iphone. Ειδικά όταν διάβαζα που κάποιοι δεν βρίσκανε στα μαγαζία το iphone 4 και κάνανε λες και ήρθε η συντέλεια είχε πολύ γέλιο. Η επιστρατεύανε γνωστους στα τέσσερα σημεία της γης να τους το φέρουν. Ή όταν προσπαθούσαν να πείσουν ότι τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα και άλλα τέτοιου στυλ. Η αυτούς που πουλήσανε κακήν κακώς το 3gs για το 4 απλά επειδή είναι το 4 γιατί ουσιαστικά τίποτα παραπάνω δεν δίνει.Ε πως να μην μπαίνεις στα topic με iphone .

ΟΚ, ηλίθιοι υπάρχουν πολλοί σε αυτόν τον κόσμο. Είχα διαβάσει για κάποιον που κουβαλήθηκε από Αμερική στο Λονδίνο με το μικρό παιδί του επειδή λέει το είχε βίτσιο να είναι ο πρώτος πελάτης κάθε φορά που ανοίγει καινούργιο Apple Store σε οποιαδήποτε χώρα. Στεκόταν όρθιος έξω από το κατάστημα με το καημένο το γιο του από τα ξημερώματα, 4 ώρες πριν ανοίξει. Ψυχοπαθείς κόσμος τι να πεις?

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όταν βλέπεις κάποιον με iPhone, ανήκει σε αυτήν την κατηγορία (ή κατάντια). Εν τέλει δεν καταλαβαίνω ποιους κράζετε τελικά, την Apple? τον Steve? τους πελάτες? όλους μαζί? Και εγώ είχα γνωστό που κάθε φορά που η NOKIA έβγαζε καινούργιο (ακριβό) μοντέλο έτρεχε να πουλήσει το προηγούμενο μαζί με νεφρά και σώβρακα για το πάρει. Τελικά δεν φταίει το iPhone ή το Α ή Β κινητό, φταίνε κάτι ζώα που βγάζουν κακό όνομα...

Δημοσ.
Η αυτούς που πουλήσανε κακήν κακώς το 3gs για το 4 απλά επειδή είναι το 4 γιατί ουσιαστικά τίποτα παραπάνω δεν δίνει.

Ευτυχώς που ορισμένοι τα ξέρετε όλα και τα λέτε και σε εμάς για να μαθαίνουμε. Προσωπικά έχω ακόμα το 3GS και δεν πείρα το 4 γιατί ακόμα κάνω αρκετά καλά τη δουλειά μου με αυτο, και σε εποχή οικονομικής κρίσης δεν ήθελα να σκάσω 600+ ευρώ για το 4. Αυτο όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει οτι το 4 δεν δίνει τίποτα παραπάνω. Ούτε οτι δεν ζηλεύω το 4. Πριν ποσταρεις λοιπόν τέτοιες απόψεις , που επηρεάζουν κόσμο που δεν ξέρει, σαν και εσένα δηλαδή, γιατί αυτο είναι προφανές, κανε τον κόπο να διαβάσεις μόνο τα χαρακτηριστικά του 4.

Καλύτερη κάμερα και βίντεο, 4πλασια ανάλυση οθόνης, καλύτερο design με γιαλι και μέταλλο, διπλάσια μνήμη (και αν ήξερες 5 πράγματα , αυτο απο μόνο του είναι λόγος αγοράς για πολους, γιατί όταν υπάρχουν εφαρμογές και παιχνίδια μεγέθους 1 giga , και το νεο λειτουργικό χρησιμοποιεί multitasking , τα παλαιότερα iPhone αρχίζουν και έχουν πρόβλημα) , μπροστινη κάμερα, αρκετά μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας , γυροσκοπιο (αμα δεις παιχνίδια που το χρησιμοποιούν θα καταλάβεις αμα είναι πολύ χρήσιμο ή οχι) ,γρηγοροτερος επεξεργαστης, .. Αυτά θυμάμαι τωρα, κάτι θα ξεχναω σίγουρα. Τώρα αν όλα αυτά δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό σου οτι το 4 δεν προσφέρει τίποτα σε σχέση με το 3 gs και άρα όσοι το παίρνουν είναι ζώα όπως προφανώς υπονοεις, αφήνω τους υπόλοιπους να σε κρίνουν.

Τόλη, το αρχικό σου ερώτημα σε τι είναι καλύτερο το iPhone απ το nokia δεκτό μιας και προφανώς δεν ξέρεις και θέλεις να μάθεις. Μετά όμως με όσα γράφεις τα έκανες μανταρα...

Τα 2 κινητά έχουν τόση σχέση όσο μια ακριβή porshe με ενα zastava. Βεβαίως για πόλους το zastava είναι καλύτερο μιας και κινησαι και με αυτο και πας στη δουλειά σου. Αλλά με αντικειμενικά κριτήρια δεν συγκρινονται. Αφού δουλεύεις σε supermarket και σίγουρα το κόστος είναι κάτι πολύ συμαντικο για εσένα, σου έχω μια καλύτερη λύση , με πολύ καλύτερη σχέση κόστους απόδοσης. Στο eshop πουλάνε ενα κινητο με 22 ευρώ. Παίζει και mp3 , radio , rds κλπ. Δε σε ειρωνευομαι καθόλου. Πιθανότατα και τα 200 ευρώ που έδωσες για το nokia , πάντα σύμφωνα με τη λογική σου, ήταν παρά πολλά και μαλλον σε εποιασε κωτσο η nokia...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

ποια ειναι η μαγκια?να εχω iphone και δεν εννοω το 4 μονο.ολα οσα εχουν βγει.για να παιζω παιχνιδακια?η να αναβω το zippo?μην ξεχνας οτι το Ν82 θεωρητε το καλυτερο φωτοκινητο στα 5 mp.και ειναι 3 χρονων.εγω εννοω σαν ευχρηστια.σαν καθημερινη χρηση.τι παραπανω να μου δωσει το καθε iphone?και μην μου πεις για τα 2 πρωτα που βγηκαν κοντα με το Ν82.τα ειχε για πρωινο.η να το εχω να το παιζω μουρη στη καφετερια?

Δημοσ.
ποια ειναι η μαγκια?να εχω iphone και δεν εννοω το 4 μονο.ολα οσα εχουν βγει.για να παιζω παιχνιδακια?η να αναβω το zippo?μην ξεχνας οτι το Ν82 θεωρητε το καλυτερο φωτοκινητο στα 5 mp.και ειναι 3 χρονων.εγω εννοω σαν ευχρηστια.σαν καθημερινη χρηση.τι παραπανω να μου δωσει το καθε iphone?και μην μου πεις για τα 2 πρωτα που βγηκαν κοντα με το Ν82.τα ειχε για πρωινο.η να το εχω να το παιζω μουρη στη καφετερια?

Οι αναγκες του καθενος απο ενα κινητο δεν ειναι αναγκη να συμπιπτουν με τις δικες σου.Δεν εχω iphone και οταν ειχα παρει περσι το εδωσα σε μια βδομαδα γιατι δεν με βολεψε.Αυτο δεν σημαινει οτι το iphone ειναι πεταμενα λεφτα επειδη εμενα δεν με βολεψε.Και ειλικρινα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης των ποστ σου και το υφακι σου.Περασε η εποχη που το iphone ειναι "μουρη" στις καφετεριες.Προσωπικα δεν μου "εκατσε" καμια γκομενα μια βδομαδα που το ειχα :P:-D

Μην τρελενεστε ρε σεις.Εσυ μπορει να μην χαλας τα λεφτα σου για κινητο και να τα σκας αλλου που αλλοι θα σε κραζουν.Δεν εχει λογικη ολο αυτο.Ο καθενας τα χαλαει εκει που γουσταρει και στο κατω κατω δεν το πηρε με δικα σου λεφτα.Λιγο λογικοι να ειμαστε...

• Moderators
Δημοσ.

Παρακολουθω το thread απο την αρχη και ελεγα να μην ποσταρω, αλλα διαβαζω υπερβολες. Κατ'αρχην δεν εχω iphone γιατι δεν με καλυπτει (με ενοχλουν παρα πολλα σε αυτο και δεν το θεωρω ο,τι καλυτερο εχει κυκλοφορησει ποτε) και ακομα και αν μου χαριζαν ενα σημερα, αυριο θα ηταν στις αγγελιες, εχοντας το galaxy και οντας κατευχαριστημενος απο αυτο. Αρα δεν ειμαι μεροληπτικος ουτε fanboy.

Απο κει και περα. Επειδη δεν ξερω τι παραπανω θα σου δωσει το iphone σε καθημερινη χρηση, αλλα ξερω τι θα εδινε σε ΜΕΝΑ αν ειχα το Ν82, σου παραθετω τα παρακατω (αυτονοητα αν διαβασεις τα specs):

1. Μεγαλυτερη και καλυτερη οθονη, αρα καλυτεορ browsing.

2. Μεγαλυτερη ταχυτητα στην αποστολη και ληψη δεδομενων με 3G.

3. Καλυτερη ποιοτητα στην ληψη βιντεο.

4. Καλυτερο και πιο ευχρηστο λειτουργικο.

5. Καλυτερο επεξεργαστη.

6. Καλυτερη μπαταρια.

7. Καλυτερες εφαρμογες γενικα και γραφειου ειδικα.

Αυτα και ισως ειναι παραπανω. Βασικα ειναι ακυρη η συγκριση συσκευων διαφορετικων κατηγοριων, ειναι σαν να συγκρινεις ενα καϊκι με ενα κρουαζιεροπλοιο. Και τα δυο πιθανοτατα θα σε πανε στον προορισμο σου αλλα μονο το ενα θα το κανει πιο ανετα. Αν αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα μονο εσυ το ξερεις, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο. Αυτο που ειναι αντικειμενικο ειναι το πιο ειναι καλυτερο.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3275&idPhone2=2177

Δημοσ.

Καταρχήν εγω δεν σου είπα να πάρεις το iPhone, σου είπα να μην το πάρεις αλλά μαλλον δεν ξέρεις και να διαβάζεις.. Μούρη σε καφετέρια δεν αισθάνθηκα ποτέ. Δεν μου αρέσει καν εμφανισιακα. Προτιμώ αρκετά αλλα. Το έχω όμως αποκλειστικά και μόνο γι αυτά που μπορει να κάνει και που για εμένα είναι εξαιρετικά χρησιμα. Για εσένα μπορει να είναι παντελώς άχρηστα.

Απο οτι έχω καταλάβει όμως , απλά μας κανείς πλάκα και κακώς που σου απαντάμε κιόλας. Αφού είσαι εκ των προτέρων αρνητικά διαθετιμενος για το iPhone, τι το ψάχνεις; Προσωπικά αν ήταν στο χέρι μου δεν θα στο πουλαγε καν και ας πληρωμές και 1000 ευρώ. Υπάρχουν τόσες άλλες επιλογές σε κινητά. Εγω προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ nokia με λειτουργικό. Απλό nokia και θα έπαιρνα και έχω πάρει. Είναι πολύ πίσω στις συσκευές που πουλάει με λειτουργικό σε σχέση με iPhone-android. Και να μη σου πω τι γνώμη μου για το τι πιστεύω για όσους παίρνουν nokia με λειτουργικό σημερα ,για να μη προσβαλω κανέναν όπως κανείς εσι.

Με τη διάφορα οτι δεν ασχολούμε και δεν μπαίνω να ποσταρω στα τοπικ της nokia.

Δημοσ.
Με τη διάφορα οτι δεν ασχολούμε και δεν μπαίνω να ποσταρω στα τοπικ της nokia.

Δεν παλεύεται άλλο αυτή η κατάσταση. Χιλιάδες μη κατόχων iPhone μας βομβαρδίζουν καθημερινά -γεμάτοι πείσμα και θυμό- με απόψεις για το πόσο κακό, υπερτιμημένο, αντιπαθητικό είναι το iPhone και πόσο μ@λ@κές όσοι αγοράζουν Apple. WTF?????

Δημοσ.
Δεν παλεύεται άλλο αυτή η κατάσταση. Χιλιάδες μη κατόχων iPhone μας βομβαρδίζουν καθημερινά -γεμάτοι πείσμα και θυμό- με απόψεις για το πόσο κακό, υπερτιμημένο, αντιπαθητικό είναι το iPhone και πόσο μ@λ@κές όσοι αγοράζουν Apple. WTF?????

Αυτο πραγματικά χρήζει ψυχολογικής έρευνας. Δε βλέπω να γίνεται το ίδιο πχ για τα android, και ειδικά τα κορυφαία μοντέλα και εξίσου ακριβά.

Και για να μη παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα με τα android και αν φύγω κάποια στιγμή απο iPhone δεν το συζητάμε καν οτι θα είναι η επόμενη επιλογή μου. Για τα android μπορούμε να κάνουμε όσες συζητήσεις θέλετε έχουν σημαντικά συν και πλην. Αλλά να συγκρίνουμε το iPhone με nokia 3ετιας και να μας λένε και ζώα που πήραμε το iPhone τι να πω... Θα πηδηχτω απ το παράθυρο !!

Δημοσ.

Ρε παιδία.. μην τρελαίνεστε....

Μια συζήτηση γίνεται. Σιγά το κινητό (για το iPhone μιλάω).

Είμαι μια από τις περιπτώσεις, που έτυχε να έχω Nokia Ν82 και πριν λίγους μήνες μου κάναν δώρο ένα iPhone 3GS 32GB.

Στην αρχή ενθουσιάστηκα. Είχα και προηγούμενη εμπειρία με το 3G ενός φίλου, που με το που το πήρε, μου το είχε δώσει να του τι "φτιάξω", καθώς δεν ήταν δυνατόν να το χρησιμοποιήσει καν χωρίς jailbreak, για να βάλει τουλάχιστον τις "αυτονόητες" λειτουργίες. Το μόνο σίγουρο είναι οτι "δεν άλλαξε τα παντα", όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

Με το 3GS βελτιώθηκε λιγάκι (έβαλαν 3MP κάμερα, κάτι το οποίο είχα στο κινητό μου πριν από 4 χρόνια) και έγινε λίγο ποιο γρήγορο. Παρόλα αυτά, του έλειπαν πολλά "αυτονόητα" πράγματα. Μα, να μη μπορείς να στείλεις την φωτογραφία που έβγαλες με bluetooth? Να μη μπορείς να ακούσεις ραδιόφωνο? Να μη μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία της προκοπής? Κι όλα αυτά με ένα "Hi End" κινητό?

Σε σχέση με το iPhone το Nokia ήταν για την εποχή του κάτι πρωτοποριακό πραγματικά. Ήταν πάρα πολύ μπροστά και μάλιστα σε πάρα πολύ καλή τιμή. Ήταν ένα πραγματικό smartphone. Δεν του έλειπε τίποτα απολύτως. Ότι μπορεί να χρειαζόσουν, το είχε. Και με μία κάρτα 8Gb που του είχα βάλει, είχα λύσει και το πρόβλημα χώρου. Έχω βγάλει πάνω από 8 με 9 χιλιάδες φωτογραφίες. Και όλες τους εννοείται πάρα πολύ καλές. Δεν είχα την ανάγκη πλέων να αγοράσω φωτογραφική μηχανή.

Όσο για το λειτουργικό? Ήταν αυτό ακριβός που χρειαζόταν ένα smartphone. Αν το έψαχνες λίγο παραπάνω όπως έκανα εγώ, πραγματικά μπορούσες να κάνεις τα πάντα. Ένας μικρός υπολογιστής. Ακόμα και σήμερα το Symbian στέκει πολύ καλά στον ανταγωνισμό.

Το αποτέλεσμα τελικά είναι... μετά από 4 μήνες, να έχω ακόμα το Ν82 σαν κύριο κινητό και απλά το iPhone το έχω σαν δεύτερο, χωρίς καν κάρτα SIM (έχω βάλει μία μη ενεργοποιημένη για να δουλεύει απλά) μόνο για να μπαίνω στο internet και να κάνω ποιο εύκολη πλοήγηση σε αυτό. Υπόψιν ότι δεν έχω σύνδεση με δωρεάν internet. Μόνο το Wi-Fi χρησιμοποιώ. Απλά σκεφτείτε το iPhnone χωρίς σύνδεση internet. Είναι ένα "νεκρό" τηλέφωνο πραγματικά. Απλά μάλλον τώρα θα το αλλάξω το Nokia μόνο και μόνο γιατί πλέον έχει αρχίσει και τα φτύνει η μπαταρία.

Το συμπέρασμα απ' όλα αυτά? Το iPhone είναι ένα απλό κινητό. Και μάλιστα όχι τέλειο.

Η καλύτερη αγορά κινητού που έχω κάνει μέχρι τώρα, από τα τελευταία 10 χρόνια που έχω κινητά, είναι το Nokia N82.

Δημοσ.

Έχεις το nokia τόσο καιρό, έχεις μάθει να κανείς τα πάντα με αυτο, και μόλις πήρες το iPhone κατεληξες σε συμπέρασμα. Η ζωή σου δε θα αλλάξει οποίο κινητο και αν πάρεις. Αυτά είναι μπούρδες..

Συμφωνώ σε ολα όσα γράφεις για τις ελλείψεις του iPhone. Ειδικά στην εποχή μας και με σοβαρο ανταγωνισμό απ τα android έχουν καταντήσει παράλογες.

Όσον αφορά το λειτουργικό όμως, οι 2 συσκευές είναι μέρα με τη νύχτα.

Καντου ενα jalebrake, βάλε το τελευταίο λειτουργικό και αρκετά patch απο cydia που το βελτιώνουν σε όλα τα επίπεδα, ψάξε λίγο το applestore κατέβασε διάφορες Ελληνικές δυκτιακες εφαρμογές απο εφημερίδες εώς οτι φανταστείς , ψάξε να δεις τι εφαρμογές έχουν φτιαχτεί γι αυτο, και αφού κατεβασεις και δεις με τα ματιά σου καμία 200αρια εφαρμογές και games για να έχεις πραγματικά σοβαρή γνώμη για το τι είναι το iPhone και τι μπορει να κάνει, αν το κάνει καλά, και αν υπάρχει nokia συνχρονο που μπορεί έστω να το προσεγγίσει ΣΉΜΕΡΑ , τότε ξαναμπες και πες οτι το nokia είναι καλύτερο...

Και με δεδομένο πάντα οτι όταν κάποιος αγοράζει κινητο με λειτουργικό ο βασικός λόγος που το κάνει είναι για να τρέχει προγράμματα και εφαρμογές. Διαφορετικά μπορει να πάρει πολύ φθηνότερα με πολύ καλύτερες κάμερες κλπ

Δυστυχώς ομος σήμερα παρά πόλοι παίρνουν κινητο με λειτουργικό χωρίς να ξέρουν γιατί. Προσωπικά απο αυτά που γράφεις και στη βαρύτητα που δίνεις στην κριτική σου σε κάμερες κλπ , χωρίς να αναφέρεις τίποτα για εφαρμογές φαίνεται οτι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

αν δεν εχεις mobile internet απο τον παροχο σου τι θα το κανεις το iphone?και με αυτα που λες γιατι βγηκε αραγες το Ν82 κορυφαιο κινητο της ΝΟΚΙΑ για τους περισοτερους?θεωρεις το μηλοφωνο os?με ολους τους περιορισμους που εχει?η για να βαλω μια φωτο η ενα τραγουδι χρειαζομαι προγραμα?(itunes)και φιλε μου λεμε και τα 2 μαμα οπως βγαινον απο την εταιρια.χωρις hack.μπορει να κανει τα απλα σαν τηλεφωνο?επρεπε να φτασει στην 4 εκδοση για να συναγωνιστει κινητα ποιο παλια σε βασικες λειτουργιες.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=1827&idPhone2=2177

ιδιας εποχης κινητα.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2424&idPhone2=2177

και επομενης χρονιας.

οσο για το 4 λογικο ειναι.το Ν82 ειναι του 2007.για αυτο εκανα μια συγκριση με τα πρωτα 2 μηλωφωνα.same years phone.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...