Προς το περιεχόμενο

Κουζίνα με πυρόλυση, αξίζει???


sculper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φίλη μου θέλει να πάρει μια κουζίνα με πυρόλυση, αλλά δεν ξέρει αν αξίζει. Έχεις κανείς εμπειρία? Τα αρνητικά που έχω ακούσει και της είπα είναι δύο.

1) Μεγάλη κατανάλωση ρεύματος όταν κάνει πυρόλυση.

2) Άσχημη οσμή σε όλο το σπίτι λόγω της πυρόλυσης και

3) Μια λειτουργία που θα χρησιμοποιήσει ελάχιστα και θα έχει δώσει περίπου 300 ευρώ παραπάνω για να την αποκτήσει.

Εσείς τι λέτε?

Δημοσ.

το αν αξιζει η οχι η πυρολυση ειναι κατι υποκειμενικο.

Αλλοι προτιμουν την παραδοσιακη μεθοδο καθαρισμου με χημικα και αλλοι την πυρολυση.

 

οσον αφορα την κατασκευη αυτη καθ'αυτη, οι κουζινες που κανουν πυρολυση δεν ειναι πιο ακριβες γιατι προσφερουν ''μια εξτρα λειτουργια'' αλλα γιατι κατα την διαδικασια της πυρολυσης, αναπτυσονται μεγαλες θερμοκρασιες, οποτε τα τοιχωματα, τα τζαμια και οτι εχει να κανει με θωρακισεις και μονωσεις ειναι σε ανωτερο επιπεδο απο τις κανονικες κουζινες.

 

οσον αφορα την καταναλωση, δεν ανοιγει καποιο turbo που καταναλωνει πιο πολυ ρευμα, απλα αντι ο θερμοστατης να κοψει στους 250-300 βαθμους, κοβει στους 600-650 (η οπου τελος παντων γινεται η πυρολυση)

Με αυτο το σκεπτικο, απλα οι αντιστασεις δουλευουν στο full, αλλα για οση ωρα απαιτειται η πυρολυση. Αν η πυρολυση ας πουμε διαρκει μιση ωρα οι αντιστασεις θα καταναλωνουν ρευμα για οση ωρα απαιτειται να ανεβασει υψηλες θερμοκρασιες πυρολυσης.

Ενω αντιθετα οταν ψηνουμε για μια μιση ωρα ενα φαγητο (στους 200 βαθμους π.χ.) ο φουρνος θα πιασει την θερμοκρασια και οι αντιστασεις θα σβησουν (μεχρι να πεσει η θερμοκρασια) οποτε κατα την διαρκεια π.χ.1 ωρας ψησιματος οι αντιστασεις αν δεν ανοιγοκλεινουμε την πορτα μπορει την μιση ωρα να ειναι σβηστες και δεν καταναλωνουν ρευμα.

 

Να πεις της φιλης σου οτι πυρολυση δεν ειναι απαραιτητο να κανει καθε φορα που μαγειρευει, αλλα μονο οταν τα καμμενα λιπη ειναι πολλα.

Ετσι θα εξοικονομει ρευμα.

Παντως απο αποψη κατασκευης, οι κουζινες πυρολυσης (φτιαγμενες να αντεχουν στις θερμοκρασιες πυρολυσης) εχουν τα πλεονεκτηματα στα υλικα που ανεφερα πιο πανω.

 

Στον αντιποδα, υπαρχουν χρηστες που λενε οτι οι κουζινες τους δεν αντεχουν καλα στην συχνη πυρολυση και οτι θελει προσοχη (αν η κουζινα ειναι κολλημενη διπλα απο ενα ντουλαπι, μπορει να χαλασει το χρωμα του, σε μερικες κοντευουν να τρυπησουν τα τοιχωματα, ή κιτρινιζουν τα χερουλια της πορτας κ.ο.κ.)

 

οπως και να εχει, ακομη αν παρει καλο θα ειναι να κανει πυρολυση 1-2 φορες το χρονο.

οποτε δεν τιθεται θεμα καταναλωσης, αλλα δεν ξερω αν αξιζει για αυτη το εξτρα κοστος.

 

Για πιο συχνη πυρολυση, ισως αν πεσει σε καποιο μοντελο οπου τα ενισχυμενα υλικα δεν ειναι και τοσο...ενισχυμενα, να αντιμετωπισει προβληματα διαβρωσης/φθορας.

 

οπως ειπε και ο φιλος ipso33, υπαρχουν και καποιες που δεν εχουν πυρολυση, αλλα ονομαζονται easy clean ('η οπως αλλιως) οπου οι κατασκευαστες ισχυριζονται οτι τα τοιχωματα εχουν καλυτερες επιστρωσεις για να καθαριζονται πιο ευκολα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...