Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση κάρτας γραφικών q6600, p35

Mickey80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτο μου ποστ:)

Έχω ένα pc που είχα φτιάξει το 2007 με έναν q6600 G0 @ 3.4ghz, 4gb ram @1133mhz, asus 8800gtx, intel 80gb ssd (g2), επάνω σε μια Asus P5K-Platinum (Black Pearl) που φοράει το P35 chipset.Τροφοδοτικό έχω ένα της Thermaltake 750W. Την cpu την πηγαίνω άνετα στα 3.6 εάν και εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο.

Επάνω έχω συνδέσει μια dell 3007-HC και μια Dell 2405.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών αλλά με προβληματίζει το p35 με την PCI-E v.1.1 x16 η οποία είναι σαν να έχω μια PCI-E v2. x8.

To 3D δεν με ενδιαφέρει διότι αυτό το PC θα μείνει με αυτές τις οθόνες που βεβαίως δεν είναι 3D. Να πάω μονοπύρηνη κάρτα ή δεν θα τρέχει καλά σε 2560χ1600 τα παιχνίδια; Εάν πάρω μια διπλοπύρηνη θα υπάρχει σοβαρό bottleneck από την PCI-E v1.1 x16 και την cpu;

Θα κοιτάξω να δω και τις καινούργιες κάρτες που θα βγάλει η ati σε λίγες εβδομάδες (όχι την 6850 και την 6870, τις νέες που θα είναι υποτίθεται και οι high-end) αλλά γενικά με ενδιαφέρει να ξέρω τα ανωτέρω, βάσει των οποίων θα αποφασίσω ποία κάρτα θα αγοράσω.

Για πείτε τί λέτε..

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής ακόμα και την 5970 το pci-e 1.1 x16 δεν την κόβει σχεδόν καθόλου. Οπότε δεν νομίζω ότι θα χεις πρόβλημα εκεί.

Τώρα για αναλύσεις μέχρι 1080p θα σου λεγα για μονοπύρηνη κάρτα αλλά για 2560χ1600 θα σού λεγα να πάρεις κάρτα με 2gb. Περίμενε τις 69χ0 series που θα έχουν 2gb και θα κυκλοφορήσουν μέχρι τέλος Νοεβρη και αν δεις απο πλευράς reviews ότι δεν σε καλύπτουν σε αύτήν την ανάλυση περιμένεις για antilles (6990) τέλος τους χρόνου, αν βγει σε έκδοση με 4gb. To 6990 ίσως το κόβει λίγο το pci-e 1.1 x16 αλλά δεν νομίζω ιδιαίτερα. Επίσης ανέβασε τον επεξεργαστή όσο πάει με αυτές τις κάρτες.

Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε 6990, αλλά άν έχεις τα λεφτά και δεν σε καλύπτει η 6970, go for it.

Δημοσ.
Πρώτο μου ποστ:)

Έχω ένα pc που είχα φτιάξει το 2007 με έναν q6600 G0 @ 3.4ghz, 4gb ram @1133mhz, asus 8800gtx, intel 80gb ssd (g2), επάνω σε μια Asus P5K-Platinum (Black Pearl) που φοράει το P35 chipset.Τροφοδοτικό έχω ένα της Thermaltake 750W. Την cpu την πηγαίνω άνετα στα 3.6 εάν και εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο.

Επάνω έχω συνδέσει μια dell 3007-HC και μια Dell 2405.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών αλλά με προβληματίζει το p35 με την PCI-E v.1.1 x16 η οποία είναι σαν να έχω μια PCI-E v2. x8.

To 3D δεν με ενδιαφέρει διότι αυτό το PC θα μείνει με αυτές τις οθόνες που βεβαίως δεν είναι 3D. Να πάω μονοπύρηνη κάρτα ή δεν θα τρέχει καλά σε 2560χ1600 τα παιχνίδια; Εάν πάρω μια διπλοπύρηνη θα υπάρχει σοβαρό bottleneck από την PCI-E v1.1 x16 και την cpu;

Θα κοιτάξω να δω και τις καινούργιες κάρτες που θα βγάλει η ati σε λίγες εβδομάδες (όχι την 6850 και την 6870, τις νέες που θα είναι υποτίθεται και οι high-end) αλλά γενικά με ενδιαφέρει να ξέρω τα ανωτέρω, βάσει των οποίων θα αποφασίσω ποία κάρτα θα αγοράσω.

Για πείτε τί λέτε..

καταρχας καλως ηρθες στην παρεα. κατα δευτερον για τι σκοπο την θες την καρτα μονο για παιχνιδια? αν ναι 6970 με 2gb μνήμης και λιγο κλοκαρισμα τον επεξεργαστη και θα εισαι μια χαρα... παραπανω δεν νομιζω να χρειαστεις. αυτα απο μενα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Την κάρτα θα την χρησιμοποιώ για παιχνίδια μόνο.

Βρήκα και ένα άρθρο εδώ http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_5870_PCI-Express_Scaling/25.html το οποίο επιβεβαιώνει ότι το pci-e 2. χ8 (και άρα και το v.1.1 x16) δεν κόβουν σχεδόν καθόλου τις μονοπύρηνες κάρτες. Μακάρι να ισχύει το ίδιο και για τις διπλοπύρηνες, απλώς το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι αυτές λογικά θα καταναλώνουν σημαντικά περισσότερο εύρος του διαύλου pci-e επειδή πρέπει να επικοινωνούν και οι δυο πυρήνες της κάρτας μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τον εύρος του διαύλου pci-e. Αυτό ακριβώς το overhead φοβάμαι μήπως κάνει saturate τον δίαυλο pci-e v1.1. x16...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...