Προς το περιεχόμενο

Living by myself

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ναι, γύρω στα 750-800 καθαρά μου υποσχέθηκαν στη δουλειά για αρχή. Και αν φύγω δε παίζει να γυρίσω για δανεικά. Καταλαβαίνω τι λες μαν, αλλά δε νομίζω ότι συγκρίνεται το αίσθημα να ζεις τελείως ανεξάρτητος με τα άλλα, πρέπει να το δοκιμάσω! :-)

Ίσως αν έψαχνα για συγκάτοικο να ήταν λίγο πιο άνετα.

Ευχαριστώ πολύ για τις υπόλοιπες απαντήσεις, θα πάρω μια χρυσή ευκαιρία αύριο να δω τι γίνεται.

Eίναι νωρίς να το σκέφτεσαι ακόμη , κάτσε να δεις πρώτα ότι ο εργοδότης όντως πληρώνει , ότι πληρώνει αυτά που έχει υποσχεθεί και όχι λιγότερα , ότι δεν καθυστερεί τις πληρωμές κ.λ.π. Δύσκολα θα έκανα τη κίνηση να μείνω μόνη ειδικά αυτήν την εποχή ειδικά στην Ελλάδα ( εάν δε χρώσταγα κιόλας , τώρα είναι που δε μπορώ να μείνω μόνη με τίποτα ). Πέρα του ότι πρέπει να έχεις χρήματα στην άκρη για έκτακτα έξοδα , για να πληρώνεις τους λογαριασμούς , νοίκι κ.λ.π. εάν ξαφνικά ο εργοδότης αποφασίσει να πληρώνει έναντι του μισθού , εάν μείνεις άνεργος .

Επίσης θα πρέπει να έχεις μία " σταθερή " δουλειά ( όχι με συμβάσεις του δίμηνου ) για να ξέρεις και σε ποιά περιοχή πρέπει να νοικιάσεις για να μη τρως πόσες ώρες στις μετακινήσεις.

Υ.Γ. Το θέμα των ρούχων μην το υποτιμάτε καθόλου ( για τις κοπέλες βάλε και έξοδα για μακιγιάζ ). Είχα πάει για συνέντευξη σε ένα δικηγορικό υποτίθεται για θέση data entry ( τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν και οι αρμοδιότητες της γραμματείας + εξωτερικές δουλειές στα δικαστήρια μέσα στα καθήκοντα ) και ο τύπος μου την είπε για τα ρούχα που φόραγα ότι δεν είναι κατάλληλα για δικηγορικό και ότι μπαίνουν μέσα ανώτερα στελέχη και ότι πρέπει να είσαι ντυμένος με ένα συγκεκριμένο στυλ. Στην τράπεζα που είχα κάνει πρακτική όχι μόνο δε μου την είχανε πει ποτέ για τέτοιο θέμα αλλά μου λέγανε και μπράβο ότι είμαι περιποιημένη και σωστά ντυμένη για το εργασιακό περιβάλλον.

Εννοείται ότι ήμουνα κυριλέ ντυμένη , περιποιημένη όπως ζητάνε από τις κοπέλες στις δουλειές αλλά δεν είχα σκάσει με ταγιέρ. Και περιμένανε να έχεις το ανάλογο ντύσιμο με τα ...650 ευρώ μισθό που δίνανε.

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μια χαρά μπορείς και το "κάθε μέρα τα ίδια ρούχα" είναι υπερβολικό νομίζω. Μια γκαρνταρόμπα ήδη την έχουμε, άλλοι την έχουν μικρότερη, άλλοι μεγαλύτερη (την γκαρνταρόμπα λέμε, σιωπή βρούτοι:P).

Ναι υπάρχουν δουλειές που απαιτούν (παράλογα, αλλά άλλη κουβέντα αυτή) καλό ντύσιμο ή γενικά να μην είσαι ούτε καν διήμερο με τα ίδια. Αλλά πόσες είναι αυτές οι δουλειές? Κι ακόμη κι αν μιλάμε για άτομο που αυτή τη στιγμή έχει τέτοια δουλειά, ε δεν έχει ήδη και τα αντίστοιχα ρούχα, πως το κάνει μέχρι τώρα? Θα χρειάζετε να πηγαίνει κάθε μήνα για καινούρια?

μαλλον δε με καταλαβες. οταν λεω ρουχα για τη δουλεια, δεν εννοω μονο τα ρουχα που χρειαζονται για τη συγκεκριμενη δουλεια.

εγραψα τη λεξη "αφεντικο"

τις περισσοτερες φορες το προβλημα ειναι στο αφεντικο το πως ΘΕΛΕΙ να βλεπει τον εργαζομενο.

μπορει η δουλεια που θα κανει να μην εχει σχεση με το κοσμο για τον βλεπει ΑΛΛΑ θα τον βλεπει το αφεντικο....

εχω ζησει και εχω ακουσει αρκετες περιπτωσεις γι'αυτο το λεω.

ειδικοτερα σε δουλειες που εχουν σχεση με κοσμο..... ειναι πονεμενη ιστορια.

ξυρισμα, γυαλισμα, κουρεμα, καθαρα ρουχα και παει λεγοντας

ουτε στο στρατο δεν ειναι ετσι.

Δημοσ.
Aλέτζο σοβαρά τώρα, μιλάς για το σήμερα ή για περασμένες δεκαετίες;

Μην το γελας καθολου φρηνταμπα.

Πριν καποια χρονια ημουν σε δουλεια που ουδεμια επαφη ειχα με πελατες αλλα επρεπε να ειμαι ντυμενος καλα.

Και οταν λεω καλα εννοω οχι τζιν, πουκαμισο, γραβατα και σκαρπινι.Στα 23 (και στα 27:p) ο παραπανω εξοπλισμος δεν υπηρχε στην ντουλαπα μου. Και ολα αυτα για τον βασικο.

Ο κοσμος ειναι βλαμμενος.

Δημοσ.

Πόσο καλά δηλαδή; Έπρεπε να είναι απλά ένα οποιοδήποτε πουκάμισο και γραβάτα, ή μεταξωτά ακριβού ιταλικού οίκου; Το "ντύνομαι προσεγμένα" δε σημαίνει και "ντύνομαι ακριβά" . Ούτε θα πέσεις έξω αν δώσεις 100€ για ένα σετ που ανέφερες. Και πλέον το dress-code στις περισσότερες δουλειές είναι αναμενόμενο.

Βέβαια υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Κι εμένα όταν είχα πάει για πορτιέρης σε μεγάλο κλάμπ μου είπαν οτι θα πρέπει να έχω τουλάχιστον 3 καλά κουστούμια για να φοράω. Καλά ε, όχι του ζάρα. Των 800 ευρώ το ένα ας πούμε. Ε, δεν πήγα.

Κατά τα άλλα δε βρίσκω παράλογη την απαίτηση κάποιου εργοδότη να είναι το προσωπικό του καθαρό και περιποιημένο στο χώρο εργασίας. Τι θέλετε δλδ; Να σκάτε άπλυτοι, συννεφάκι μασχαλίλας τριγύρω, λίγδες στο ίδιο σκισμένο φούτερ που φοράτε κ στον ύπνο, πιτυρίδα στη μπάκα και να φαίνεται τι φάγατε τις προηγούμενες μέρες στα δόντια;

Δημοσ.

μη το λες σε μενα, δεν εχω εγω το προβλημα.

θα σου πω ενα παραδειγμα και θα καταλαβεις.

εχω ενα φιλο που ειναι μαγειρας. εχει δουλεψει σε μεγαλα μαγαζια σε καλοκαιρινες περιοδους σε νησια.

ειναι μεταλας με μακρια μαλια και σκουλαρικια (τραγουδαει κι'ολας και θελει να κυκλοφορισει δισκο με το συγκροτημα του. ασχετο)

ΔΥΣΚΟΛΑ βρισκει δουλεια στην Αθηνα γιατι τα περισσοτερα αφεντικα εχουν προβλημα με την εμφανιση του!

μαγειρας ειναι ο ανθρωπος, μεσα στη κουζινα ειναι και δεν τον βλεπει κανεις, τι το πειραζει τελικα το αφεντικο?

btw, νομιζω οτι στο πλαισιο βαζουν σαν ορο να ειναι ολοι ξυρισμενοι...

Δημοσ.

Καθολου περασμενες δεκαετιες. Σαν σερβιτορος (βιτρινα + κοσμος μπολικος την ημερα) πρεπει να ειμαι ξυρισμενος, γυαλισμενος, κομβιωμενος κτλ :-D σε καθημερινη βαση. Μεχρι και στις τουαλετες διαθετουμε "εξοπλισμο" προκειμενου να το τηρουμε. Ειναι 100% σωστο αυτο που λεει ο Αλετζος.

---------- Προσθήκη στις 23:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:47 ----------

Ναι συμφωνώ. Δεν υπάρχει λόγος όμως να δυστυχάνε όλοι μαζί αργότερα.

Όταν παίρνεις την 600αρού και τη κουτσοβγάζεις με το γκομενάκι είσαι εντάξει ας πούμε.

Ε, ΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Χα, το τηρω κανονικοτατα ;) 30 χρονων μαντραχαλος και δεν τον βλεπω τον γαμο κοντα. Ποσο μαλλον το παιδι.

Δημοσ.

Η εμφάνιση είναι απλά το κάτι παραπάνω στην αγορά εργασίας που υπάρχει σαν απαίτηση γιατί δίνεται η δυνατότητα.

π.χ. Γιατί να πάρω τον μαλλιά/σκουλαρικά μάγειρα και να μην πάρω τον σένιο φρεσκοξυρισμένο, γελαστό και καλοκουρεμένο νέο που θα έρθει αμέσως μετά? Αντίστοιχα το ίδιο και με τον πωλητή/τεχνικό/γραμματέα κτλ.

Αν πάει ένας πωλητής στο πλαίσιο που θα πουλάει τη μισή αποθήκη κάθε μέρα, γραμμένη θα έχουν την εμφάνιση του. Ή θα πάει αυτός που έχει το μισό σώμα τατουάζ στο masterchef να ζητήσει δουλειά και θα του πουν φύγε γιατί δεν είσαι εμφανίσιμος?

Εξαιρώ περιπτώσεις που το dress code είναι το άλφα και το ωμέγα πχ δικηγόροι, τραπεζικοί, PR etc

Δημοσ.

π.χ. Γιατί να πάρω τον μαλλιά/σκουλαρικά μάγειρα και να μην πάρω τον σένιο φρεσκοξυρισμένο, γελαστό και καλοκουρεμένο νέο που θα έρθει αμέσως μετά? Αντίστοιχα το ίδιο και με τον πωλητή/τεχνικό/γραμματέα κτλ.

πλακα μας κανεις?????? που ζεις ρε φιλε?? για τις περασμενες δεκαετιες μιλας?

φυσικα ειρωνικα το λεω, εγω συμφωνω με τον praetoriano.... αλλοι δε συμφωνουν και με λενε τρελο

Δημοσ.

Αλέτζο. Ο πρετόριαν έγραψε αυτό

Γιατί να πάρω τον μαλλιά/σκουλαρικά μάγειρα και να μην πάρω τον σένιο φρεσκοξυρισμένο, γελαστό και καλοκουρεμένο νέο που θα έρθει αμέσως μετά? Αντίστοιχα το ίδιο και με τον πωλητή/τεχνικό/γραμματέα κτλ.

και κατόπιν έγραψε αυτό

Αν πάει ένας πωλητής στο πλαίσιο που θα πουλάει τη μισή αποθήκη κάθε μέρα, γραμμένη θα έχουν την εμφάνιση του. Ή θα πάει αυτός που έχει το μισό σώμα τατουάζ στο masterchef να ζητήσει δουλειά και θα του πουν φύγε γιατί δεν είσαι εμφανίσιμος?

Αν ίσχυε 100% το πρώτο, τότε το δεύτερο δε θα έπαιζε καν, και όλοι οι τατουπιρσομαλλιαμούσιες κτλ. θα πέθαιναν στους δρόμους και θα τους μάζευαν τα κάρα του δήμου, αφού δε θα είχαν κατορθώσει ποτέ να προσληφθούν σε δουλειά, πόσο μάλλον να αποδείξουν την αξία τους σε αυτή.

Δε λέω οτι δεν υπάρχουν ακόμα κολλημένα αφεντικά που βάζουν την εμφάνιση του εργαζόμενου πάνω από άλλα προσόντα, αλλά όχι να το κάνουμε και κανόνα εν έτει 2010 ε.

Δημοσ.
Αλέτζο. Ο πρετόριαν έγραψε αυτό

ε και τι μου το λες? εγω ξερω τι εγραψε και γι'αυτο γραφω οτι συμφωνω μαζι του, δηλαδη και στις 2 περιπτωσεις.

το θεμα ειναι οτι ΕΣΥ αρνηθηκες οτι υπαρχει η πρωτη περιπτωση και οτι αυτο δεν υπαρχει σημερα

Δημοσ.

Εξαιρώ περιπτώσεις που το dress code είναι το άλφα και το ωμέγα πχ δικηγόροι, τραπεζικοί, PR etc

Η δουλειά του πωλητή δεν έχει dress code; Για μένα είναι ο ορισμός του όρου!

Στο 90% των περιπτώσεων ο πωλητής φοράει ενδυμασία με λογότυπο καταστήματος ή ακόμη και κουστούμι αν είναι εξωτερικός πωλητής.

Δημοσ.

υπολόγισε και τα αρχικά έξοδα...

- 2 νοίκια καβάτζα

- μικροεπισκευές στο σπίτι

- έπιπλα / εξοπλισμός

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...