Προς το περιεχόμενο

Living by myself

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και φυσικα τα 'μαθηματικα' συνθλιβουν κατι εξυπναδες που ακουγονται κατα καιρους για τον καλομαθημενο,τεμπελη κλπ Ελληνα που εχει μαθει να ζει με τους γονεις του μεχρι τα 40 ...

μπορω να σου αποδειξω μαθηματικα οτι σημερα μεγαλυτερο κερδος εχει ενας τεμπελης απο εναν εργαζομενο.

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να παντρευτείς το σκέφτηκες;

Ορίστε, απ΄ το στόμα μου το πήρε ο μπάρμπας. Εγώ μετά το στρατό θα παντρευτώ και θα κάνω και ένα παιδί.

Φρίκ, πότε μπαίνεις;

Βασικά η εξονυχιστική ανάλυση μέχρι αηδίας, οι προυπολογισμοί σε βάθος χρόνου κτλ. είναι λίγο όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μήνες κοσκινίζει. Ψάξε να βρείς αυτό που γουστάρεις. Δοκίμασε. Μη φοβάσαι να το τολμήσεις. Πάλεψε γι΄ αυτό. Μπορεί να σε ικανοποιεί το να ζείς στο διπλανό δωμάτιο απ' τους γονείς σου και να τους γηροκομήσεις κιόλας. Σεβαστό. Μπορεί να νιώθεις καλά ζώντας με 10 συγκατοίκους σε γκαρσονιέρα κοινόβιο. Πάσο. Μπορεί να θέλεις να ζείς μόνος και να μην έχεις φράγκο, να κλέβεις κωλόχαρτα απ΄ τα γκούντις, να τρώς σε συσσύτια και να χρωστάς 3 νοίκια, αλλά να το παλεύεις κάθε μέρα. Γούστο σου, καπέλο σου.

Εσύ θα βρείς τι γουστάρεις από τα παραπάνω 3 ή τα υπόλοιπα 1003. Αλλά κατά 90% θα το δείς στην πράξη αυτό. Ένα από τα καλά της νεότητας είναι οτι έχουμε το περιθώριο να πειραματιστούμε, να δοκιμάσουμε, να αποτύχουμε, να διορθώσουμε. Ήδη το οτι σκέφτηκες να μείνεις μόνος είναι το πρώτο βήμα. Φαντάζομαι υγιής είσαι, χέρια πόδια έχεις, και μυαλό που κόβει; Τι άλλο θές; Οι υπέρ του δέοντος φιλοσοφίες και οι υπεραναλύσεις είναι για μεγαλύτερες ηλικίες.

Δημοσ.
Ορίστε, απ΄ το στόμα μου το πήρε ο μπάρμπας. Εγώ μετά το στρατό θα παντρευτώ και θα κάνω και ένα παιδί.

Φρίκ, πότε μπαίνεις;

Άϊντες,λαμογιότατοι,μπας και χρηματοδοτήσετε το απόμαχόν μας,γιατί οι αφγκανομπαγκλαπάκηδες σιγά μη συνεισφέρουν...

...πρέπει πρώτα να μπουν στα ένσημα....:P

Δημοσ.

Αυτό που λένε μερικοί για έξοδα για έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές ενοείτε ότι υπολογίζονται διαφορετικά, μην τα συνχέεται. Γιατί έτσι μπορείς να πεις ότι "την εγγύηση ενοικίου την υπολόγισες? "

τα πάγια έξοδα ανά μήνα για το σπίτι είναι 70 ευρώ περίπου για οτε(χωρίς να χρησιμοποιώ όμως το σταθερό)+ιντερνετ+δεη+ευδαπ.

Το καλό σε μένα είναι ότι έχω βρει διαμέρισμα χωρίς κοινόχρηστα (μπορείς σε μικρές πολυκατικοίες με 3-4 διαμερίσματα να βρεις χωρίς κοινόχρηστα) και η αυτόνομη θέρμανση επίσης μεγάλο +

όσο για αυτό που είπε ένας φίλος ποιο πάνω, ότι περιορίζεις τις εξόδους αν έχεις δικό σου σπίτι, γιατί τις μισές μέρες θα την αράξεις μέσα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Δημοσ.

freakster έρχονται στιγμές που πρέπει να μεγαλώσεις.. Τα λεφτά ειναι καλα ωστε να μπορεις να μεινεις μονος σου στο σπιτι και μέσα σε λιγο καιρο θα μπορεις να διαχειριζεσαι ανετα τα εξοδα σου.

Δημοσ.

Επίσης, πέρα από ρεύμα+νερό, τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ πλασματικά. Τα σπίτια στήνονται κι επιπλώνονται σιγά σιγά. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να έχει φούλ εξοπλισμένο κ με όλες τις ανέσεις σπίτι από την αρχή. Εγώ π.χ. στην αρχή μπήκα στο σπίτι μόνο με ένα κρεβάτι, μια καρέκλα κι ένα ηλεκτρικό μάτι να ψήνω ένα καφέ της παρηγοριάς το πρωί. Έκανα 6 μήνες να πάρω ψυγείο. Πλυντήριο, 1 χρόνο, τα έπλενα στη μπανιέρα με το σκουπόξυλο. Τηλεόραση επίσης. Σταθερό και ίντερνετ μπήκαν μετά από 5 χρόνια . Αιρκοντίσιον, χέχ, 6 χρόνια και αν δε μεσολαβούσε το καλοκαίρι-κόλαση του ΄06 ακόμη δε θα είχα βάλει. Και είναι άλλα τόσα π.χ. φούρνος μικροκυμάτων, 50¨ πλάσμα, ιδιωτικό γυμναστήριο, τζακούζι κλπ. που θα "χρειαζόμουν" (; ) αλλά δε τα έχω. Το κύριο χαρακτηριστικό του να ζείς μπάη γιορσέλφ είναι οτι αλλάζει η ζωή σου και μαθαίνεις να αναπροσαρμόζεις και να αναθεωρείς σε πολλά πράγματα.

Δημοσ.
Έχεις δίκια και το έγραψα λίγο περίεργα αμυντικά πιο πάνω γιατί ενοχλήθηκα από τον τρόπο που το εξέφρασε η κατερίνα αλλά όντως, αυτά είναι έξοδα.

E? τι κακό είπα?:rolleyes:

Δημοσ.
Και φυσικα τα 'μαθηματικα' συνθλιβουν κατι εξυπναδες που ακουγονται κατα καιρους για τον καλομαθημενο,τεμπελη κλπ Ελληνα που εχει μαθει να ζει με τους γονεις του μεχρι τα 40 ...

Σ' αυτό διαφωνώ. Τα περί τεμπέληδων και κακομαθημένων έχουν βάση. Εγώ έχω ένα σωρό 30αρηδες γνωστούς που ενώ βγάζουν λεφτά που θα τους έφταναν να μείνουν μόνοι τους, προτιμούν να μένουν με τους γονείς, γιατί ούτε να μαγειρέψουν χρειάζεται, ούτε να πλύνουν και να σιδερώσουν, ούτε να πάνε σουπερμάρκετ κτλ. Και φυσικά, επειδή γουστάρουν να βγαίνουν συχνά, να πηγαίνουν 20 μέρες διακοπές στα νησιά και να ξοδεύουν σε ακριβά ρούχα, κινητά κτλ. Ο αντίστοιχος Γερμανός, Σουηδός, Καναδός κτλ, θα προτιμούσε να μείνει σε ένα δωμάτιο με άγνωστους συγκατοίκους και να πίνει μπύρες στο σπίτι αντί να βγαίνει και να έχει iPhone. Προφανώς οι μισθοί δεν συγκρίνονται με αυτές τις χώρες, αλλά και οι θυσίες που είναι διατεθειμένος να κάνει ο μέσος Έλληνας για να έχει την ανεξαρτησία του είναι πολύ λιγότερες από του μέσου Βορειοευρωπαίου.

Καλό ή κακό, δε θέλω να κρίνω. Καθένας με τα γούστα του. Αλλά, όχι, δεν φταίει για όλα η οικονομική στενότητα.

Δημοσ.

έτσι. Εγώ ξέρω και αρκετούς που, ενώ έχουν φύγει και μένουν στο σπίτι τους, συνεχίζουν να τρέφονται με φαγάκι της μανούλας σε ταπεράκι, το οποίο επιστρέφουν άπλυτο, μαζί με τα ρούχα της εβδομάδας για πλύσιμο και σιδέρωμα. Την μεθεπόμενη το πρωί ξαναπερνάν από την μανούλα για να πάρουν τα φρεσκοσιδερωμένα πουκάμισα μαζί με μερικά ταπεράκια φαγητό και λίγα ψώνια από το σουπερμάρκετ.

Α, ξέρω και καναδυό που είναι και παντρεμένοι, και έχουν και παιδί, και κάνουν το ίδιο. Και το παιδί παρκαρισμένο στην μανούλα, και περνάνε να το δούνε κάθε Κυριακή απόγευμα, μετά τον μεσημεριανό γκαϊφέ.

Δημοσ.
Επίσης, πέρα από ρεύμα+νερό, τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ πλασματικά. Τα σπίτια στήνονται κι επιπλώνονται σιγά σιγά. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να έχει φούλ εξοπλισμένο κ με όλες τις ανέσεις σπίτι από την αρχή. Εγώ π.χ. στην αρχή μπήκα στο σπίτι μόνο με ένα κρεβάτι, μια καρέκλα κι ένα ηλεκτρικό μάτι να ψήνω ένα καφέ της παρηγοριάς το πρωί. Έκανα 6 μήνες να πάρω ψυγείο. Πλυντήριο, 1 χρόνο, τα έπλενα στη μπανιέρα με το σκουπόξυλο. Τηλεόραση επίσης. Σταθερό και ίντερνετ μπήκαν μετά από 5 χρόνια . Αιρκοντίσιον, χέχ, 6 χρόνια και αν δε μεσολαβούσε το καλοκαίρι-κόλαση του ΄06 ακόμη δε θα είχα βάλει. Και είναι άλλα τόσα π.χ. φούρνος μικροκυμάτων, 50¨ πλάσμα, ιδιωτικό γυμναστήριο, τζακούζι κλπ. που θα "χρειαζόμουν" (; ) αλλά δε τα έχω. Το κύριο χαρακτηριστικό του να ζείς μπάη γιορσέλφ είναι οτι αλλάζει η ζωή σου και μαθαίνεις να αναπροσαρμόζεις και να αναθεωρείς σε πολλά πράγματα.

Να δω ποιος τυχερος θα σε παρει εσενα!

Δημοσ.
Σ' αυτό διαφωνώ. Τα περί τεμπέληδων και κακομαθημένων έχουν βάση. Εγώ έχω ένα σωρό 30αρηδες γνωστούς που ενώ βγάζουν λεφτά που θα τους έφταναν να μείνουν μόνοι τους, προτιμούν να μένουν με τους γονείς, γιατί ούτε να μαγειρέψουν χρειάζεται, ούτε να πλύνουν και να σιδερώσουν, ούτε να πάνε σουπερμάρκετ κτλ. Και φυσικά, επειδή γουστάρουν να βγαίνουν συχνά, να πηγαίνουν 20 μέρες διακοπές στα νησιά και να ξοδεύουν σε ακριβά ρούχα, κινητά κτλ. Ο αντίστοιχος Γερμανός, Σουηδός, Καναδός κτλ, θα προτιμούσε να μείνει σε ένα δωμάτιο με άγνωστους συγκατοίκους και να πίνει μπύρες στο σπίτι αντί να βγαίνει και να έχει iPhone. Προφανώς οι μισθοί δεν συγκρίνονται με αυτές τις χώρες, αλλά και οι θυσίες που είναι διατεθειμένος να κάνει ο μέσος Έλληνας για να έχει την ανεξαρτησία του είναι πολύ λιγότερες από του μέσου Βορειοευρωπαίου.

Καλό ή κακό, δε θέλω να κρίνω. Καθένας με τα γούστα του. Αλλά, όχι, δεν φταίει για όλα η οικονομική στενότητα.

Σιγουρα παιζουν ρολο τα γουστα του καθενος ,ο χαρακτηρας του , η σχεση με τους δικους του,η ηλικια που θα αποφασισει να ''ανεξαρτοποιηθει'' (αν πχ σπουδασει αυτο μπορει να αργησει να συμβει)οι διαφορες συνθηκες (στο παραδειγμα μας πχ αποκλεισαμε το αυτοκινητο,δεν ειναι ομως παντα δεδομενη η υπαρξη συγκοινωνιας η αν θες βολικης) και τι τελικα θεωρει καποιος ποιοτητα ζωης.

Αυτο που ειπες ομως κρυβει μια μεγαλη αληθεια.Eιναι και θεμα ψυχολογιας.Με την καταλληλη υποστηριξη (δεν ειναι αναγκη να ειναι μονο οικογενειακη , μπορει να ειναι κρατικη, ιδια ηταν τα επιδοματα ανεργιας σε ολες τις χωρες και λεω ηταν ,γιατι προβλεπω ζορια στο μελλον παντου) μπορει να ζησεις και την ''ανεξαρτησια σου'' πιο ευκολα.Να υποστεις ηθελημενα και πιο ευκολα ανεχειες , ακομα και σαν πειραμα :o.Ξερω και εγω οικογενειες ξενων που ηρθαν να ζησουν στην Ελλαδα και τα παιδια αν κι αλλης νοοτροπιας υιοθετησαν το Ελληνικο μοντελο.Λογω αναγκης..:-)

Δημοσ.
Να υπολογίζεις και το χρόνο που θα ξοδεύεις για να κάνεις δουλειές του σπιτιού και του εαυτού που μέχρι τώρα τα έκανε κάποιος άλλος (αν τα έκανε), γιατί αυτό σχεδόν όλοι το παίρνουν επιπόλαια αλλά είναι το τέρας που δημιουργεί τεράστιο άγχος.

Xa +1.

Δουλευοντας 6-7 μερες την εβδομαδα για 9-10 ωρες μπορω να πω οτι δεν εχω κανενα κουραγιο για να κανω δουλιες σπιτιου. Πληρωνω γυναικα 2 φορες το μηνα (25 ευρω η επισκεψη) και για 2.5 ωρες το σπιτι ειναι λαμπικο (ειναι και 55 τετραγωνικα). Αν δουλευεις πολλες μερες και ωρες υπολογισε και αυτο στα εξοδα σου.

Δημοσ.

Φυσικα οπως σε ολες τις συζητησεις και θεματα δεν ισχυουν ολα για ολους το ιδιο.

@ συμπληρωμα στο δικο μου ποστ.

Δημοσ.
Συμφωνώ κι εγώ στο ΟΧΙ συγκάτοικο. Τα λεφτά που θα εξοικονομείς θα σου φανούν πολύ λίγα όταν ο άλλος θα αρχίσει να σου τα κάνει ζέπελιν. Γιατί είναι μαθηματικά σίγουρο. Σκέψου πως πχ το μεγαλύτερο εγχείρημα γίνεται για να "αποφύγεις" τους γονείς σου, οι οποίοι στην ουσία ήταν συγκάτοικοί σου για όλα αυτά τα χρόνια και προσέφεραν κιόλας, και εκτός από αυτό, τους έχεις μάθει. Δεν αξίζει να φύγεις από τους γονείς και να μπλέξεις με άλλους "γονείς"-συγκατοίκους. Καλύτερα μόνος σου, εσύ κι ο πόνος σου. Είναι άλλη φάση να μπορείς να κυκλοφορήσεις στο σπίτι με το σώβρακο ή κ γυμνός, να βάλεις ότι μουσική θες χωρίς να έχεις περιττά σχόλεια, να αμολύσεις καμια κλανιά ελεύθερα, να φέρεις τη γκόμενα ακόμα κ να την παίξεις ρε αδερφέ.... Μεγάλο ΟΧΙ ξανά στο συγκάτοικο...

Γουι σι αι του αι μπροδερ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...