Freakster Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 So, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να μείνω μόνος μετά το στρατό, οπότε σκεφτόμουν να κάνω μια λίστα για τα γενικά έξοδα, όποιος θέλει ας συνεισφέρει με τις εμπειρίες του Πόσο έξω πέφτω για αυτές τις τιμές; Νοίκι/Κοινόχρηστα: 250€ ; δεη/τηλεφωνα/ιντερνετ/ευδαπ: 70€ ;
katerina_a_86 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Περίεργες ώρες παίρνεις αποφάσεις. Για αθήνα μιλάμε? Με 250 νοικι-κοινόχρηστα το σπίτι θα είναι λίγο μεγαλύτερο από ασανσέρ. Αν δεν έχεις πρόβλημα μπορείς να βρεις τέτοιο σπίτι. Για τα υπόλοιπα τα 70 φαίνονται ΟΚ, μπορείς να μην έχεις καν σταθερό και να χρησιμοποιείς το κινητό για να γλιτώνεις τα πάγια. Επίσης το κόστος ζωής σου θα ανέβει λίγο. π.χ. για φαί, μέχρι τώρα σε τάιζε η μαμα, όμως από δω και πέρα θα έχεις ένα σπίτι που θα έχει και ψυγείο και με όλο και κάτι θα πρέπει να το γεμίζεις.
Freakster Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 καλά, άστα τα υπόλοιπα, δουλεύω χρόνια τώρα και τουλάχιστον το φαι μου το βγαζα και ξέρω πόσο μου πάει, φχαριστώ. Απο νοίκια δε ξέρω τι παίζει εκεί έξω και λογαριασμούς για ένα άτομο. Ένα δωμάτιο και ένα μπάνιο θέλω, μήπως θα είμαι ποτέ σπίτι; Δηλαδή τι να υπολογίζω για νοίκι και κοινόχρηστα για 30 τετραγωνικά;
aledjo Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 φιλε εγω δε θα το προτεινα σε καμια περιπτωση εκτος αν υπαρχει σοβαρος λογος. τα εξοδα δεν ειναι αυτα που υπολογιζεις. τα ανυπολογιστα εξοδα ειναι περισσοτερα απο τα υπολογισμενα. οπως για παραδειγμα: σου καιγεται το τροφοδοτικο του υπολογιστη σου σπαει το τζαμι της τουαλετας χαλαει ο θερμοσιφωνας εκατσες πανω στα γυαλια μυωπιας ή ηλιου χαλασε η κλειδαρια της πορτας σου επεσε νερο στο τηλεκοντρολ της τηλεορασης εχασες, σου κλεψανε, χαλασε το κινητο σου τελειωσε το μελανι του εκτυπωτη αγγραφα dvd υπολειτουργει το πλυντηριο air condition για το καλοκαιρι, εξοδα ρευματος και συντηριση καινουργιο χαλι γιατι το παλιο ελιωσε τα παπουτσια λιωσανε σου σκιστηκε το μπουφαν ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ, ΑΔΕΡΦΟΣ, ΑΔΕΡΦΗ, ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ ΚΤΛ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΣ ΚΑΛΑ ζελε για μαλια (αν εχεις μαλλια) κουρεμα μαλλιων ζαχαρι, καφε, γαλα, γκαζακια, λαδι... σου επεσε κατω το mouse και πρεπει να παρεις αλλο και ααααααααπειρα αλλα πραγματα μπορω να σου γραφω μεχρι αυριο που ειναι στη καθημερινη ζωη ολων μας και οι περισσοτεροι ΔΕ τα υπολογιζουν και οταν βρισκονται σε αυτη τη θεση τοτε ερχεται η λυση της πιστωτικης καρτας..... ετσι ζουν οι περισσοτεροι και χρωστανε παντου και γι'αυτο εχουμε κριση. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝ εχεις αυτοκινητο τοτε δεν υπαρχει λογος ουτε να το σκεφτεσαι.... εχει περισσοτερα εξοδα απ'οτι το σπιτι ΑΝ δεν εχεις αυτοκινητο και σκεφτεσαι καποτε να παρεις, τοτε αν κανεις τη κινηση να μεινεις μονος τοτε ξεχασε το το αυτοκινητο. και προσεξε οτι δεν ανεφερα πουθενα την υπαρξη γκομενας μεσα σε ολα αυτα... θες να σου πω? δε πιστευω να καπνιζεις...... υποτιθετε σε ολα αυτα οτι δεν υπαρχει οικονομικη βοηθεια απο πουθενα και δεν εισαι υπαλληλος των 1100+ ευρω επισης οτι δεν υπαρχει περιπτωση να δανειστεις απο πουθενα ουτε 1 ευρω. αλλιως αλλαζει το θεμα.
leftermann Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδή ρε Αλέτζο, εσύ όταν τελειώσει το μελάνι στου εκτυπωτή, ή αν κάτσεις πάνω στα γυαλιά σου, ή αν χρειαστείς άγραφα dvd, τι κάνεις, απλώνεις το χέρι στη μανούλα; Και αυτό προτείνεις να κάνει ο Φρήκ, μέχρι πότε; Μέχρι να πεθάνει μια μέρα η μανούλα; Από μένα συνάδερφε πάρε φόρα και βούτα στα βαθιά, έχοντας ζυγίσει πρώτα καλά τα οικονομικά σου. -νοίκι: ανάλογα την περιοχή και το σπίτι που θα διαλέξεις. Αθήνα δεν έχω ιδέα. Εδώ πάνου πχ, μπορείς να βρεις δυάρι αξιοπρεπές στην δύση με 200 ευρώ, μπορείς να βρεις και γκαρσονιέρα - τρύπα με 500 ευρώ στην ανατολή. -κοινόχρηστα: ανάλογα και πάλι την οικοδομή, τι έξοδα έχει και σε πόσα διαμερίσματα τα μοιράζει. Επίσης ανάλογα με το μέγεθος του διαμερίσματος και τον όροφο. Τέλος, ανάλογα με το αν τα κοινόχρηστα περιλαμβάνουν και θέρμανση, ή αν αυτή είναι ατομική. Όλα αυτά τα τσεκάρεις πριν νοικιάσεις (ρωτάς πχ κάναν ένοικο της οικοδομής). -δεη επίσης εξαρτάται από το σπίτι που θα βρεις (μέγεθος+περιοχή για δημοτικά τέλη), και από την δική σου κατανάλωση φυσικά. -τηλέφωνα και ίντερνετ ξέρεις υποθέτω τι πληρώνεις κάθε μήνα -ευδαπ γενικά δεν είναι μεγάλο το ποσό, εκτός αν έχεις μπαξέ ή πισίνα. Εμείς τετραμελής οικογένεια με το πλυντήριο να δουλεύει όλη μέρα και την μπανιέρα να βελάζει, κάνα 15άρι τον μήνα και λιγότερο ίσως.
barbamar Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδή τι να υπολογίζω για νοίκι και κοινόχρηστα για 30 τετραγωνικά; Τρία χαρτιά.Το λιγώτερο.Αν θες και "αξιοπρεπείς" περιοχές,πας παραπάνω.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Προσθέτω σε αυτά που γράφει ο leftermann: Το ύψος του ενοικίου απορρέει από την περιοχή στην οποία θα πας να μείνεις, η οποία (με τη σειρά της) επηρεάζει και (α) τα έξοδα μετακίνησης, δηλ. αν θα πρέπει να'χεις αυτοκίνητο ή όχι και (β) την ώρα που θα καταναλώνεις από και προς τη δουλειά σου ή όπου θες να πας τέσπα. Τα νοίκια σε περιοχές δίπλα σε Μετρό, για παράδειγμα, είναι πιο υψηλά αλλά από την άλλη δεν έχεις τόση ανάγκη από αυτοκίνητο και ό,τι έξοδα συνεπάγεται αυτό (που είναι αρκετά). Συν του ότι δεν ψάχνεις για διαμέρισμα με πάρκινγκ. Προσωπικά θα σε συμβούλευα να 'χτυπήσεις' κανά 50άρι διαμέρισμα, όχι μικρότερο. Δεν θες μια τρύπα, ούτε και γήπεδο. Θες κάτι που μπορείς να μένεις αξιοπρεπώς και να μην γυρνάς στο σπίτι και να ρίχνεις καντήλια. Να μπορεί να έρθει φίλος/φίλη, όχι να πρέπει να κάνεις ντρίπλες για μπεις στην τουαλέτα. Σε αντίθεση με τη Σαλονίκη, στην Αθήνα η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών έχει είτε κεντρική θέρμανση είτε (τα πιο νεόδμητα) αυτόνομη θέρμανση. Μπορεί να'σαι τυχερός (ή προνοητικός...) και να βρεις σπίτι με φυσικό αέριο. Τόλμησέ το. Θα κερδίσεις.
Freakster Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 υποτιθετε σε ολα αυτα οτι δεν υπαρχει οικονομικη βοηθεια απο πουθενα και δεν εισαι υπαλληλος των 1100+ ευρω επισης οτι δεν υπαρχει περιπτωση να δανειστεις απο πουθενα ουτε 1 ευρω. αλλιως αλλαζει το θεμα. ναι, γύρω στα 750-800 καθαρά μου υποσχέθηκαν στη δουλειά για αρχή. Και αν φύγω δε παίζει να γυρίσω για δανεικά. Καταλαβαίνω τι λες μαν, αλλά δε νομίζω ότι συγκρίνεται το αίσθημα να ζεις τελείως ανεξάρτητος με τα άλλα, πρέπει να το δοκιμάσω! Ίσως αν έψαχνα για συγκάτοικο να ήταν λίγο πιο άνετα. Ευχαριστώ πολύ για τις υπόλοιπες απαντήσεις, θα πάρω μια χρυσή ευκαιρία αύριο να δω τι γίνεται.
De@th L0rd Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Να υπολογίζεις και το χρόνο που θα ξοδεύεις για να κάνεις δουλειές του σπιτιού και του εαυτού που μέχρι τώρα τα έκανε κάποιος άλλος (αν τα έκανε), γιατί αυτό σχεδόν όλοι το παίρνουν επιπόλαια αλλά είναι το τέρας που δημιουργεί τεράστιο άγχος.
evabb Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 καλημερα. ας καταθεσω κι εγω την δικια μου πειρα μιας και ειμαι νεα στο θεμα για τα ενοικια και τους λογαριασμους δεν εχω να πω τπτ μια χαρα τα ειπαν οι αποπανω μονο αν γινεται κοψε το σταθερο και γυρνα το κινητο σε συνδεση, γλιτωνεις. τωρα απο τα αλλα εξοδα, μην ακους τις μαλακιες του αλετζου, αν παθει καμια χοντρη ζημια το σπιτι και δεν φταις εσυ τα πληρωνει ο ιδιοκτητης, σε γενικες γραμμες προσεχουμε λιγο παραπανω οταν μενουμε στο ενοικειο αλλα οχι και τραγικα πραματα. το βασικο εξοδο ειναι το σουπερμαρκετ, οι εξοδοι σου και ρουχα,παπουτσια. θες γυρω στα 200 ευρω σουπερμαρκετ καθε μηνα υπολογιζε εκει μεσα τροφιμα, καθαριστικα, σαπουνια,σαμπουαν, χαρτομαντηλα κτλ το λιντ θα γινει ο καλυτερος σου φιλος (στο θεμα του λιντ εχω κανει μια λιστα με πραματα για τα οποια δεν πρεπει να δινεις πολλα λεφτα μπορεις να την συμβουλευτεις). δεν θα σου προτεινα να μεινεις με συγκατοικο γτ αργα η γρηγορα θα σου σπασουν τα νευρα. δεν εχεις πληρη ελευθερια και σου τρωνε/τρωει τα πραματα απο το ψυγειο. μια γκομενα να θες να φερεις σπιτι δυο τρεις φιλους μπορει ο αλλος να γκρινιαξει. αν εισαι αθηνα υπολογιζε και εξοδα μετακινησης. Τα απροβλεπτα εξοδα που εγραψε ο Αλετζος ειναι για γελια και για κλαματα μαζι. βαζεις ενα μικρο ποσο στην ακρη καθε μηνα μην γινει καμια στραβη κι εισαι οκ.
Impious Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 καλημερα. ας καταθεσω κι εγω την δικια μου πειρα μιας και ειμαι νεα στο θεμα για τα ενοικια και τους λογαριασμους δεν εχω να πω τπτ μια χαρα τα ειπαν οι αποπανω μονο αν γινεται κοψε το σταθερο και γυρνα το κινητο σε συνδεση, γλιτωνεις. τωρα απο τα αλλα εξοδα, μην ακους τις μαλακιες του αλετζου, αν παθει καμια χοντρη ζημια το σπιτι και δεν φταις εσυ τα πληρωνει ο ιδιοκτητης, σε γενικες γραμμες προσεχουμε λιγο παραπανω οταν μενουμε στο ενοικειο αλλα οχι και τραγικα πραματα. το βασικο εξοδο ειναι το σουπερμαρκετ, οι εξοδοι σου και ρουχα,παπουτσια. θες γυρω στα 200 ευρω σουπερμαρκετ καθε μηνα υπολογιζε εκει μεσα τροφιμα, καθαριστικα, σαπουνια,σαμπουαν, χαρτομαντηλα κτλ το λιντ θα γινει ο καλυτερος σου φιλος (στο θεμα του λιντ εχω κανει μια λιστα με πραματα για τα οποια δεν πρεπει να δινεις πολλα λεφτα μπορεις να την συμβουλευτεις). δεν θα σου προτεινα να μεινεις με συγκατοικο γτ αργα η γρηγορα θα σου σπασουν τα νευρα. δεν εχεις πληρη ελευθερια και σου τρωνε/τρωει τα πραματα απο το ψυγειο. μια γκομενα να θες να φερεις σπιτι δυο τρεις φιλους μπορει ο αλλος να γκρινιαξει. αν εισαι αθηνα υπολογιζε και εξοδα μετακινησης. +1000 απο εμενα
barbamar Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 βαζεις ενα μικρο ποσο στην ακρη καθε μηνα μην γινει καμια στραβη κι εισαι οκ. λολ ρε...
FilipposMD Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Για ενοίκια δεν ξέρω πολλά, οπότε με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι. Για τους λογαριασμούς, ρώτα πρώτα κανέναν στην γειτονιά, γιατί ειδικά τα δημοτικά τέλη διαφέρουν πολύ από περιοχή σε περιοχή. Και για μένα, το πιο σημαντικό έξοδο είναι το σούπερ μάρκετ, με την εξής έννοια. Αν μένουν 2 άτομα μαζί και ξοδεύουν πχ 400 ευρώ το μήνα για σούπερ μάρκετ, αν μείνουν μόνοι τους, θα τους βγαίνει 250-300 ευρώ στον καθένα. Στην αρχή δεν το υπολογίζεις πολύ αυτό, αλλά έτσι συμβαίνει. Ακόμα κι αν πλήρωνες με κάποιο τρόπο το φαγητό σου μένοντας με τους γονείς, φαντάζομαι δεν έπαιρνες καθαριστικά, χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας κτλ. Επίσης, αλλιώς είναι να ψωνίζεις για 3-4 άτομα. Παίρνεις οικογενειακές συσκευασίες που είναι πιο οικονομικές ή όταν μαγειρεύεις, σου βγαίνει πιο φθηνό ανά άτομο. Αυτά που λέει ο aledjo ισχύουν, νομίζω. Δηλαδή, ειδικά στην αρχή που φτιάχνεις το σπίτι, όλο και κάτι έξτρα θα αγοράζεις. Μια λάμπα, πιάτα, πατάκια και χίλια δυο μικροπράγματα. Οπότε, καλό είναι να έχεις στην άκρη ένα ποσό στην αρχή για να τα βγάλεις πέρα. Από εκεί και πέρα, για μένα αξίζει με χίλια να κάνεις οικονομία ή να στερηθείς κάποια πράγματα για να μείνεις μόνος σου, αλλά αυτό είναι και θέμα προσωπικότητας του καθενός.
Tenshi Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 . Τα απροβλεπτα εξοδα που εγραψε ο Αλετζος ειναι για γελια και για κλαματα μαζι. βαζεις ενα μικρο ποσο στην ακρη καθε μηνα μην γινει καμια στραβη κι εισαι οκ. Γκαρσονιέρα στην Αγ.Βαρβάρα= ~270 Δόση αμαξιού=250 Βενζίνη=100 Κινητό=35 Φως-νερό=75/μήνα Προμήθειες=150 880 (900 πές) ευρώ τον μήνα αν κάνεις σπαρτιάτικη διαχείρηση στα οικονομικά σου,οπότε είναι no go για έναν εργαζόμενο των 950 ευρώ,σάν εμένα) Θα μου πέις -και πολύ σωστά- οτι το αυτοκίνητο απο μόνο του είναι περιττό έξοδο (παρεμπιπτόντως ξέχασα να βάλω τέλη κυκλοφορίας+ασφάλεια, ήτοι άλλα 800 ευρώ),απο την άλλη μπορώ και εγώ να υποστηρίξω οτι δέν χτυπάνε όλοι την 900αρα τον μήνα. Που θέλω να καταλήξω (γιατι έγινα κουραστικός);Αν και δέν συμφωνώ κατα κύριο λόγο με τα γραφόμενα του Αλέτζο,στο συγκεκριμένο σημείο έχει ένα σοβαρό point. Ενα χαλασμένο δόντι,το ποιο ηλίθιο πράγμα που μπορείς να σκεφτείς, κάλλιστα σε βγάζει εκτός μπάτζετ.Είμαι 28χρονώ(ν) μαντράχαλος και βγάζω ακόμα φρονιμίτες.Πέρσι τέτοια εποχή έσκασα 400 εβραίους για ένα χαζόδοντο. Οπότε καλό είναι να υπάρχει μια καβάτζα,ένα σεβαστό ποσό στην τράπεζα,πρίν το όλο εγχείρημα.
Freakster Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Ακόμα κι αν πλήρωνες με κάποιο τρόπο το φαγητό σου μένοντας με τους γονείς, φαντάζομαι δεν έπαιρνες καθαριστικά, χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας κτλ. Επίσης, αλλιώς είναι να ψωνίζεις για 3-4 άτομα. Παίρνεις οικογενειακές συσκευασίες που είναι πιο οικονομικές ή όταν μαγειρεύεις, σου βγαίνει πιο φθηνό ανά άτομο. Έχεις δίκια και το έγραψα λίγο περίεργα αμυντικά πιο πάνω γιατί ενοχλήθηκα από τον τρόπο που το εξέφρασε η κατερίνα αλλά όντως, αυτά είναι έξοδα. Από εκεί και πέρα, για μένα αξίζει με χίλια να κάνεις οικονομία ή να στερηθείς κάποια πράγματα για να μείνεις μόνος σου, αλλά αυτό είναι και θέμα προσωπικότητας του καθενός. Αυτό. Προτιμώ πλέον να δουλεύω από το πρωι μέχρι το απόγευμα και το βράδυ να μοιράζω φυλλάδια αν χρειαστεί ξέρωγω, παρά να μείνω στο σπίτι. Το αυτοκίνητο που πολλοί γράψατε, καταργείται ρε σεις, θα πωληθεί και τα χρήματα θα μπουν για κανά έπιπλο και καβάτζα, είναι ένα δυσβάσταχτο και πρακτικά άχρηστο έξοδο για κάποιον χωρίς οικογένεια και με την επιλογή να μείνει σε περιοχή με συχνή κυκλοφορία μμμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.