Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση εκτυπωτή σε ασύρματο ρούτερ

apetaksamin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας (και ελπίζω να έχω ποστάρει σωστά).

Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε να βοηθήσει κάποιος, γιατί ό,τι ήξερα από μόνη μου το δοκίμασα. Το λόγο έχουν τώρα οι Θεοί :)

Έχω windows 7 και πρόσφατα αγόρασα έναν εκτυπωτή Xerox Phaser 6125. Μαζί με τον εκτυπωτή αγόρασα και ένα TP-LINK (TL-WPS51OU) 54M Wireless Print Server για να τον συνδέσω στο ρούτερ από άλλο δωμάτιο (καταραμένα διαμερίσματα...).

Το ρούτερ μου είναι το Thomson που δίνει η Forthnet και σ' αυτό συνδέονται κανονικότατα, ασύρματα, δεύτερο πισί, λάπτοπ και νετμπουκ. Εγώ μ' αυτό συνδέομαι με έθερνετ.

Όσο είχα τον εκτυπωτή συνδεδεμένο με το ρούτερ με έθερνετ (στο πάτωμα του σαλονιού - φρίκη...) όλα δούλευαν άψογα και όλοι οι υπολογιστές και το λάπτοπ μπορούσαν να τυπώσουν χωρίς πρόβλημα.

Τώρα όμως πρέπει να τον συνδέσω ασύρματα αλλά δε θέλει να συνδεθεί με κανένα τρόπο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το βλέπει τον print server το πισί μου ώστε να μπορέσω να του δώσω ρυθμίσεις. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ψάχνοντας στο ίντερνετ (και σε τούτο δω το φόρουμ) για ρυθμίσεις, όλα με οδηγούσαν στο να δώσω ρυθμίσεις στο wireless στον υπολογιστή μου, κι εγώ τέτοιες ρυθμίσεις δεν έβλεπα πουθενά, με κανέναν τρόπο.

Ξαφνικά, με αναζήτηση έφτασα σε μία οθόνη η οποία με πληροφορεί ότι το wireless is not currently enabled. Φυσικά, δεν μπορώ να βρω τρόπο να το κάνω enabled. Πώς κάνουν enabled το wireless?

Αυτό είναι λοιπόν. Είμαι μία χωρίς wireless. Είμαι μία με έθερνετ. Αλλά όμως, λογικά σκεπτόμενη, λέω ότι ο εκτυπωτής πρέπει να συνδεθεί με το ρούτερ μου. Το οποίο ΕΙΝΑΙ ασύρματο. Εγώ δεν χρειάζεται να έχω ασύρματη κάρτα δικτύου! Ο εκτυπωτής θα συνδεθεί στο ρούτερ, οι άλλοι υπολογιστές θα συνδέονται με ασύρματη σύνδεση κι εγώ μέσω έθερνετ. Το πισί μου μόνο ρυθμίσεις πρέπει να δώσει. Σωστά; Δε θέλω να υποψιαστώ ότι πρέπει να έχει ασύρματη κάρτα δικτύου μόνο και μόνο για να δώσει ρυθμίσεις!

Σας παρακαλώ! Πρέπει να τυπώσω. Βοηθήστε να μην ξαναμεταφέρω τον εκτυπωτή στο πάτωμα.

:-)

Δημοσ.

Διάβασε λίγο από αυτό το εγχειρίδιο και σίγουρα θα βρεις την άκρη. πάτησε http://www.tp-link.com/support/download.asp?a=1&m=TL-WPS510U και επέλεξε κάτω κάτω το εγχειρίδιο.

Από ότι είδα λέει πως πρέπει να εγκαταστήσεις το λογισμικό από το CD που είχε μέσα η συσκευή στον υπολογιστή σου και μετά θα συνδεθεί με το ρούτερ σου.

Ελπίζω έστω και λίγο να βοήθησα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ ippea για την απάντησή σου. Προσπαθώ να κάνω ό,τι λέει το εγχειρίδιο και το cd εγκατάστασης. Όμως όπως προείπα, όταν πηγαίνω όπου μου λέει, δεν έχω επιλογές για wireless options. Το wireless είναι εξαφανισμένο από τις επιλογές μου. Έτσι, δεν μπορεί να δει τον print server το σύστημα.

Ψάχνοντας για wireless στην αναζήτηση των windows, έφτασα στην οθόνη που μου είπε ότι δεν είναι enabled. Προφανώς γι' αυτό δεν μου το βγάζει κάπου ώστε να το σετάρω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια απλη ερωτηση: Μπορεις να συνδεθεις μεσω του ethernet σου,στα αλλα μηχανηματα (PC,laptop) τα οποια ειναι ασυρματα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...