yannis27gr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Ως συνέχεια αυτής: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=412849 της συζήτησης, ο γεωπόνος μου σύστησε τη μουριά την άκαρπη. Είναι φυτό που θέλει υγρασία (άρα μπορεί να τραβήξει την υγρασία από τον περιβάλλοντα χώρο) με το πλεονέκτημα ότι η ρίζα αναπτύσσεται εντελώς κάθετα, οπότε δεν μπορεί να κάνει ζημιά στα διπλανά κτίσματα. Και καθότι γίνεται τελικά τεράστιο δέντρο (15-20μ) σου κάνει και σκιά. Όμως, ειναι φυλλοβόλο. Έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο δέντρο; Ρίχνει τα φύλλα του όλο το χρόνο ή κάποια εποχή; Επίσης, όταν λέμε άκαρπη εννοούμε εντελώς άκαρπη; Μόνο φύλλα και μούρα ούτε για δείγμα; Θα τα ρωτήσω αυτά στο γεωπόνο (πήγα βιαστικά γι αυτό και δεν πρόλαβα) όμως κυρίως θα ήθελα την εμπειρία κάποιων που την έχουν ζήσει.
PCharon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Τα φυλλοβόλα δε ρίχνουν όλα τα φύλλα τους κατά το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας τα βρίσκει γυμνά; Έχει κι άλλο τρόπο; Άμα είναι αρσενικό το δέντρο (που προφανώς αυτό θα είναι και το λένε "άκαρπο") τότε δεν κάνει καρπούς. Υ.Γ. Δε νομίζω πως χρειάζεται να ανοίγουμε νέο θέμα για κάθε τί που εξελίσσεται σε ένα υπάρχον...
yannis27gr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Σαφώς, αλλά πλέον θέλω να συζητήσουμε για το συγκεκριμένο δέντρο, όχι για το βόθρο.
kostastnt Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Να συζητήσουμε για το δέντρο? Το ξέρεις ότι ακούγεται κάπως περίεργο? Έχουμε μιά μουριά στο εξοχικό και είναι λίγο ύπουλα τα φύλλα της... Όταν πέφτουν αν τα πατήσεις αφήνουν αρκετό ζουμί και ψιλολερώνουν... Δεν ξέρω γιατί όταν πέφτουν έχουν ακόμα ζουμί αλλά κάτι παρτεράκια που γύρω γύρω τα ασπρίσαμε καμιά φορά λερώνονται... Και εμάς υποτίθεται ότι δεν έβγαζε μούρα αλλά που και που βγάζει... Δεν ξέρω πως παλιά δεν έβγαζε και τώρα βγάζει αλλά είναι ελάχιστα και δεν ενοχλούν... Όσο για τις ρίζες νομίζω ότι δεν πάνε τελείως κάθετα γιατί το γύρω γύρω χώμα το σήκωσαν λίγο...
isay Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 ... Άμα είναι αρσενικό το δέντρο (που προφανώς αυτό θα είναι και το λένε "άκαρπο") τότε δεν κάνει καρπούς. ... Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά δέντρα; Εκείνα τα κολπάκια με τα λουλουδάκια και τις μελισσούλες δεν υπάρχουν πλέον; Δηλαδή η μουριά η άκαρπη πως «συνεβρίσκεται» με την μουριά την καρπερή και βγάζουνε τα μούρα; Παιδιά δεν ειρωνεύομαι ούτε κάνω πλάκα. Υπάρχουν δέντρα αρσενικά και δέντρα θηλυκά; Το θηλυκό με τους καρπούς του θα διαιωνίσει το είδος, το αρσενικό όμως;
PCharon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Υπάρχουν ανάλογα το είδος. Ας ξεκινήσουμε από τα μαλακά http://el.wikipedia.org/wiki/Κάνναβη σημειωτέον, βγάζει αρσενικά, θηλυκά αλλά και ερμαφρόδιτα...
isay Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Υπάρχουν ανάλογα το είδος. Ας ξεκινήσουμε από τα μαλακά http://el.wikipedia.org/wiki/Κάνναβη σημειωτέον, βγάζει αρσενικά, θηλυκά αλλά και ερμαφρόδιτα... να σε δω να καπνίζεις μουρόφυλλα και ας μεινω με την απορια.
traganeus Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Εμάς στο χωριό όταν τελειώσει το καλοκαίρι, έρχεται κάποιος γνωστός μας που έχει πρόβατα και γίδες. Τις κλαδεύει και δίνει στα ζώα του τα φύλα. Οπότε δεν έχουμε πρόβλημα.
antemensa Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Ως συνέχεια αυτής: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=412849 της συζήτησης, ο γεωπόνος μου σύστησε τη μουριά την άκαρπη. Είναι φυτό που θέλει υγρασία (άρα μπορεί να τραβήξει την υγρασία από τον περιβάλλοντα χώρο) με το πλεονέκτημα ότι η ρίζα αναπτύσσεται εντελώς κάθετα, οπότε δεν μπορεί να κάνει ζημιά στα διπλανά κτίσματα. Και καθότι γίνεται τελικά τεράστιο δέντρο (15-20μ) σου κάνει και σκιά. Όμως, ειναι φυλλοβόλο. Έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο δέντρο; Ρίχνει τα φύλλα του όλο το χρόνο ή κάποια εποχή; Επίσης, όταν λέμε άκαρπη εννοούμε εντελώς άκαρπη; Μόνο φύλλα και μούρα ούτε για δείγμα; Θα τα ρωτήσω αυτά στο γεωπόνο (πήγα βιαστικά γι αυτό και δεν πρόλαβα) όμως κυρίως θα ήθελα την εμπειρία κάποιων που την έχουν ζήσει. H μουριά η άκαρπη τα ρίχνει όλα της τα φύλλα Νοέμβρη-Δεκέμβρη (εξαρτάται απο τη θερμοκρασία) και ξαναβγάζει φύλλα Μάρτιο.. Δε θα έχεις πρόβλημα με τις ρίζες.. Πολύ ωραίο φυτό ιδιαίτερα αν θες σκιά το καλοκαίρι που κάνει ζέστη.
yannis27gr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Θα βάλω 2-3 περιμετρικά του βόθρου να έχω σκιά, να ρουφήξει και την υγρασία (όποιος έκανε άθλιο συνειρμό είναι άθλιος ). Άιντε να δούμε
Daredevil.1964 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Εχω μια μουρια ακαρπη και παρολο που ειναι 3 Δεκ. τα φυλλα ειναι σχεδον ακομα πρασινα και δεν εχουν πεσει. Ξερει κανεις που οφειλετε αυτο;
yannis27gr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Και μενα το ιδιο ενω περσι τα ειχε ριξει. Προφανως γιατί μεχρι πριν τρες βδομαδες εμοιαζε ανοιξη ο καιρος παρα φθινοπωρο. Εχουν αρχισει να κιτρινιζουν παντως οποτε μεχρι τα χριστουγεννα φανταζομαι θα γυμνωσει.
giorgolavos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 εμεις εχουμε πολλες μουριες. και αρσενικες και θυληκες. Θυληκια να μην βαλεις εκτος αν θες να σκουπιζεις καθε μερα (επι μηνες) τα μουρα. Να τα μαζεψεις ολα πριν πεσουν ειναι λιγο δυσκολο. οσο για τις ριζες, υπαρχει πηγαδι 5-7 μετρα απο τις μουριες. φετος το καλοκαιρι εβγαλα μια ριζα που ειχε μπει στο πηγαδι και ειχε φτασει 20 μετρα κατω που ειναι το νερο. Δεν ηταν χοντρη, απλα την τραβηξα με το χερι και την εβγαλα, αλλα υποθετω οτι αν καταφερει καποια ριζα να μπει στον βοθρο δεν θα μπορεις να την δεις για να την βγαλεις αρα δεν μπορεις να ξερεις ποσο θα μεγαλωσει και αν θα δημιουργησει προβλημα. Κατα τα αλλα ειναι διπλα σε μπετο της αυλης και στον τοιχο του γειτονα, δεν εχει δημιουργησει εμφανες προβλημα τοσα χρονια που ειναι εκει. Επειδη το σπιτι επεσε με τον σεισμο δεν ξερω αν θα υπηρχε προβλημα με τα χρονια, αλλα η συγκεκριμενη μουρια ειναι εκει πανω απο 30 χρονια οποτε αν ηταν να γινει κατι, θα ειχε γινει. Γινεται οντως τεραστιο και προσφερει τεραστια σκια αλλα οταν ριχνει τα φυλλα πρεπει να μαζευεις μερικες μερες. Η λυση ειναι να κλαδευεις ολη την μουρια τελη Οκτωβρη για να προλαβεις. Αυτα. 1
[email protected] Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Στις 30/10/2010 στις 7:13 ΜΜ, yannis27gr είπε Ως συνέχεια αυτής: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=412849 της συζήτησης, ο γεωπόνος μου σύστησε τη μουριά την άκαρπη. Είναι φυτό που θέλει υγρασία (άρα μπορεί να τραβήξει την υγρασία από τον περιβάλλοντα χώρο) με το πλεονέκτημα ότι η ρίζα αναπτύσσεται εντελώς κάθετα, οπότε δεν μπορεί να κάνει ζημιά στα διπλανά κτίσματα. Και καθότι γίνεται τελικά τεράστιο δέντρο (15-20μ) σου κάνει και σκιά. Όμως, ειναι φυλλοβόλο. Έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο δέντρο; Ρίχνει τα φύλλα του όλο το χρόνο ή κάποια εποχή; Επίσης, όταν λέμε άκαρπη εννοούμε εντελώς άκαρπη; Μόνο φύλλα και μούρα ούτε για δείγμα; Θα τα ρωτήσω αυτά στο γεωπόνο (πήγα βιαστικά γι αυτό και δεν πρόλαβα) όμως κυρίως θα ήθελα την εμπειρία κάποιων που την έχουν ζήσει. Εμένα παιδιά μου πούλησαν για αρσενική μουριά αλλά βλέπω και βγάζει καρπούς(μούρα) τι να κάνω τώρα;Και του το τόνισα του γεωπονου θέλω αρσενική να μην βγάζει μούρα..Βεβαια δεν είμαι 100%σίγουρος αν αυτά που βλέπω είναι μούρα γι αυτό σας στέλνω φώτο παρακάτω να μου πείτε!Την μουριά την έχω φυτέψει 1 μήνα κι έχει αρχίσει να ανθίζει..help please!!
li@m Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 58 λεπτά πριν, [email protected] είπε Εμένα παιδιά μου πούλησαν για αρσενική μουριά αλλά βλέπω και βγάζει καρπούς(μούρα) τι να κάνω τώρα;Και του το τόνισα του γεωπονου θέλω αρσενική να μην βγάζει μούρα..Βεβαια δεν είμαι 100%σίγουρος αν αυτά που βλέπω είναι μούρα γι αυτό σας στέλνω φώτο παρακάτω να μου πείτε!Την μουριά την έχω φυτέψει 1 μήνα κι έχει αρχίσει να ανθίζει..help please!! Φίλε επειδη βλέπω πως έκανε καρπούς και για να μην σου λερωσει έρχομαι αφιλοκερδώς να μαζέψω τους καρπούς της!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα