EfiR Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Παιδιά ποια είναι η άποψή σας για τη φωτογραφική Olympus SLR OM-1 με φακό 45mm;Είναι παλιά και δεν γνωρίζω αν είναι καλή!Την θέλω για απλή χρήση και θα ήθελα μία αντικειμενική άποψη για το αν γενικότερα είναι μία καλή φωτογραφική ή όχι! http://en.wikipedia.org/wiki/File:Olympus_OM-1.jpg
vagpap Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Παλιό μοντέλο, αλλά δεν παύει να είναι OM. Έχε υπόψη σου ότι όντας τόσο παλιό μοντέλο, τα τυχόν ανταλλακτικά θα είναι ακριβά. Επίσης, δε γνωρίζω τι τύπου μπαταρία παίρνει αυτή και πόσο εύκολο/δύσκολο είναι να τη βρεις (έχω την OM-10 η οποία παίρνει μπαταρία και χωρίς αυτή δε λειτουργεί, αλλά δεν είναι δύσκολο να τη βρεις). Τα προβλήματα που μπορεί να έχει αφορούν την κατάσταση των μηχανικών μερών (winder, shutter), την κατάσταση του φωτομετρητή (αν δίνει σωστή μέτρηση ή πρέπει να βρεις τα πόσα stop πάνω ή κάτω δίνει) και τυχόν μούχλα/υγρασία/γρατζουνιές στο φακό της. Από φακούς, είναι OM, άρα παίρνει όλους τους αντίστοιχους φακούς της Zuiko, αλλά και άλλων κατασκευαστών, μιας και ήταν διαδεδομένο format. Μπορείς ακόμα να βρεις μεγάλη ποικιλία φακών. Από ποιότητα φωτογραφιών, η καθαρότητα του φακού είναι πάρα πολύ σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με ένα καλό φιλμ θα σε ανταμείψει. Ξεχνάς βέβαια την οποιαδήποτε ευκολία των ψηφιακών... αλλά αναμενόμενο. Χρειάζεται ρύθμιση χρόνου και διαφράγματος πριν βγάλεις τη φωτογραφία, για να βγει σωστή (δεν είναι δηλαδή απλά point & shoot). Το μέγεθός της δεν είναι απαγορευτικό αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο να τη βάλεις στην τσέπη και να κυκλοφορείς. Μια τσαντούλα τη χρειάζεται. Τέλος βάλε και το κόστος που έχουν τα φιλμ / εμφανίσεις σε βάθος χρόνου. Προσωπικά, την OM-10 δεν την ξεχνάω, παρόλο που κυκλοφορώ με την a590IS (compact) και με τρώει το χέρι μου να πάρω dslr. Αν την έχεις ήδη, ξεκίνα να τραβάς φωτογραφίες και να παίζεις μαζί της. Αν όχι, εξαρτάται από την κατάσταση και την τιμή που τη βρίσκεις.
EfiR Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!Την έχω ήδη,οπότε λέω να την χρησιμοποιήσω!!!Και πάλι ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.