dimitris2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ο Mark Shuttleworth, ιδρυτής της Canonical η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Ubuntu, έκανε μια δήλωση που αφορά το γραφικό περιβάλλον που θα υποστηρίζει η διανομή στο μέλλον. Αναλυτικότερα, επεσήμανε όσον αφορά την έκδοση της διανομής για επιτραπέζιους υπολογιστές, ότι από την έκδοση Ubuntu 11.04 και μετά, το Gnome θα αντικατασταθεί από το Unity ως προεπιλεγμένο γραφικό περιβάλλον. Το Unity, στηρίζεται στο Gnome και αρχικά είχε σχεδιαστεί για το Ubuntu Netbook Remix, διανομή ειδικά σχεδιασμένη για netbooks. Για το λόγο αυτό, είναι ανάγκη το Unity να τροποποιηθεί κατάλληλα έτσι ώστε να υποστηρίζει σωστά τη βασική διανομή για επιτραπέζιους υπολογιστές. Επίσης, ο Shuttleworth τόνισε ότι ενώ το προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας του Ubuntu θα είναι το Unity, το Gnome θα προσφέρεται ως εναλλακτική επιλογή για τους χρήστες, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Video: Παρουσίαση του Unity Site: neowin.net Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Καλη εξελιξη για το gnome (θα το αφησουν ησυχο επιτελους) Κακη ομως εξελιξη για την διανομη. Ισως βεβαια δουμε ενα καλυτερο unity μεχρι τοτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hetfield Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Αντε στα τσακιδια! Καιρος ηταν να αφησουν το Gnome ησυχο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Λαθος η διατύπωση της ειδησης: το GNOME δεν αντικαθισταται, το shell αντικαθίσταται. Αντι για panels (πανω κατω) θα υπαρχει το Unity. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Εφοσον θα ειναι πιο λειτουργικο δεν υφισταται προβλημα, το θεμα ειναι να υπαρχει ευκολια εγκαταστασης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 είμαι περίεργος να δω την στρατηγική της canonical για να αρχίσει να βγάζει χρήματα απο το desktop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Από την στιγμή που δεν αντικαθίσταται κάτι και απλά προσθέτονται περισσότερες επιλογές δεν τίθεται δημιουργίας προβλήματος ούτε στους χρήστες αλλά ούτε και στην διανομή. Το αν θα είναι χρηστικότερο και τι τροποποιήσεις θα του κάνουν, μένει να το δούμε στην πράξη. Από ότι έχω καταλάβει η Canonical σκοπό έχει να φτιάξει ένα strore σαν αυτό της Apple και το επερχόμενο της Microsoft δίνοντας την δυνατότητα στους developers να πουλούν από εκεί τις εφαρμογές τους και ταυτόχρονα να τυποποιήσει (περισσότερο να παγιώσει) τα επιμέρους συστήματα και λειτουργίες της διανομής της οπότε και δεν θα είναι τόσο ρευστή ή χύμα η διανομή της. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου εντύπωση και μη έχοντας ασχοληθεί ιδιαιτέρα με το θέμα ίσως και να είναι λανθασμένη. Θα περιμένουμε να δούμε τα έργα της πως θα εξελιχθούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Για να ειμαι ειλικρινης, δεν με εχει πεισει το GNOME Shell (ισως να μην περασω σε GNOME3, ισως και να πισθω ομως), αλλα και το Unity ειναι βημα προς την ιδια κατευθηνση. Ισως να ξεπεραστηκε το desktop metaphor και να μην το πηρα ειδηση βεβαια. Η Canonical δεν με εκπλησσει· αυτη ειναι η γνωστη τακτικη της. Οσο δεν ειναι επιζημια δεν με ενοχλει. Αν προσπαθηση να καθιερωση ομως ρηγμα μεταξυ Ubuntu και λοιπων διανομων, εχουμε προβλημα. Δεν ξερω ομως αν αυτο εχει σκοπο να κανει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Αν προσπαθηση να καθιερωση ομως ρηγμα μεταξυ Ubuntu και λοιπων διανομων, εχουμε προβλημα. Δεν ξερω ομως αν αυτο εχει σκοπο να κανει. Δηλαδη πως να το κανει αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Τί ρήγμα να δημιουργήσει αφού και η ίδια πάνω στο Debian πατάει. Εξάλλου δεν υπάρχουν συγκεκριμένες γραμμές που πρέπει να ακολουθούν οι διάφορες διανομές, για αυτό τον λόγο υπάρχουν άλλωστε και διαφορές μεταξύ τους. Τώρα αν εννοεί να τραβήξει developers από το open source στην proprietary πλατφόρμα (store) της... εκεί ο καθένας κάνει τις επιλογές του, αν και δεν νομίζω ότι όσοι αποτελούν την open source κοινότητα βρίσκονται εκεί επειδή δεν μπορούν να πουλήσουν τις εφαρμογές τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδη πως να το κανει αυτο? Όλες οι άλλες non-Ubuntu-based διανομές θα 'χουν gnome-shell, επειδη θα ανήκει στα official GNOME πακέτα, ενώ το Ubuntu όχι (θα'χει το Unity). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
windshear Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Κάποιο λάθος έχει γίνει στο άρθρο. Δε θα αντικαταστήσουν το gnome, αλλά το mutter στο gnome shell που θα περιλαμβάνει το επερχόμενο gnome 3. Για να πω τη δική μου γνώμη καλά κάνουν γιατί στο gnome shell δε μπορείς να κάνεις χρήση του compiz. Οπότε στα ubuntu 11 θα έχεις το νέο gnome 3 και αν θες βάζεις το unity της canonical, αν δε θες, θα έχεις το παλιό γνώριμο interface του gnome που όλοι μας ξέρουμε μαζί με τα compiz εφέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
injen Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Παιδες το kde δεν ειναι καλυτερο απο το gnome? Ειμαι ψιλοασχετος με το linux απλα ειναι πιο ομορφο το desktop του kde - kubuntu,εσεις τι λετε; Sent from my iPhone using Insomnia.app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Παιδες το kde δεν ειναι καλυτερο απο το gnome?Ειμαι ψιλοασχετος με το linux απλα ειναι πιο ομορφο το desktop του kde - kubuntu,εσεις τι λετε; Sent from my iPhone using Insomnia.app Δεν υπαρχει καλυτερο. Υπαρχει οτι βολευει τον καθενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliaskr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Παιδες το kde δεν ειναι καλυτερο απο το gnome?Ειμαι ψιλοασχετος με το linux απλα ειναι πιο ομορφο το desktop του kde - kubuntu,εσεις τι λετε;[/size][/color] Καλύτερο είναι αυτό που βολεύει περισσότερο εσένα. Το KDE όμως έιναι χωρίς αμφισβήτηση ομορφότερο και έχει καλύτερα προγράμματα(K3b,Ark,AmaroK κ.ά) και (για εμένα τουλάχιστον) είναι πιο λειτουργικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα