pavlos88 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα. Είμαι Αρχιτέκτονας και χρησιμοποιώ μια 17’’ οθόνη παλαιού τύπου με λυχνία. Περνώ πολλές ώρες μπροστά της είτε σχεδιάζοντας είτε φτιάχνοντας τρισδιάστατα σχέδια ενώ τις υπόλοιπες ώρες την χρησιμοποιώ στο Ιντερνέτ. Αποτέλεσμα είναι να φεύγω συχνά από το γραφείο με κουρασμένα μάτια. Ψάχνω εδώ και μήνες για μια καλή 24’’ οθόνη και πριν λίγο καιρό έπεσε το μάτι μου στην συζήτηση που είχατε για την DELL U2311 που φαινόταν καλή αλλά ύστερα από λίγο καιρό όλοι είχαν προβλήματα με καμένα pixel, backlight bleeding, και tinting οπότε είπα να περιμένω για κάτι καλύτερο. Επειδή όμως σχεδόν κάθε μέρα βλέπω ότι η ProNitron 17/600 της Formac που έχω δεν ενδηκνειτε για την δουλειά μου ζητώ την βοήθεια σας και την συμβουλή σας για κανένα καλό μοντέλο που έχει βγει η αναμένεται να βγει προσεχώς. Όπως σας είπα ψάχνω για 24’’ οθόνη το πολύ 350Ευρω. Θα την χρησιμοποιήσω αποκλειστικά στην δουλειά οπότε δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ταχύτητες, κάμερες, μεγάφωνα. Γνωρίζω ήδη ότι για παρόμοιες χρήσεις οι αντίστοιχες οθόνες κοστίζουν πάνω από χιλιάρικο αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω ένα τέτοιο ποσό αυτή την στιγμή. Ψάχνοντας βρήκα την HP ZR24W S-IPS 24". Είναι καλή οθόνη? Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια. Παύλος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 μια χαρά είναι, πήγαινε στο 24αρι θα εκτιμήσεις αρκετά τα 1920χ1200
pavlos88 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Γνωρίζω ελάχιστα πράγματα πάνω σε οθόνες οπότε βασίζομαι στις δικες σας γνώσεις και εκτιμήσεις όσον αφορά ΤΝ , S-IPS και άλλα χαρακτηριστικά. Σίγουρα μπροστά στην οθόνη ( 10, ισως και παραπανω ετων, δεν θυμαμαι) που χρησιμοποιώ σχεδόν όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν εδώ και καιρό θα φαίνονται σε σύγκριση σαν νύχτα με την μέρα ειδικά στο τρεμοπαίξιμο η στην ευθεία των γραμμών ειδικά στις άκρες. ---------- Προσθήκη στις 20:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:26 ---------- Πριν λιγο ψαχνοντας στο you tube βρηκα τα εξης σχολια για την HP ZR24W S-IPS 24. 1.y ZR24W panel has some serious glowing problems. Black color is not black at all. It's glowing silver! I am very disappointed. My old Samsung SyncMaster 226BW S (TN panel) has a better black level. I don't have spectrometer so I copied calibration data from tftcentral. It's better than nothing I guess. Otherwise this is a nice monitor. Colors show up pretty nice on this panel, but this silverish glowing is SO annoying and it irritates my eyes and nerves. 2.s monitor is e-IPS, _NOT_ S-IPS as retailers (and everyone here) mistakenly believe. Of course, quality-wise it is nearly identical if not identical to S-IPS since the panel tech is an extension of S-IPS; the difference is that transparency in the matrix is increased, meaning less light from the backlight is needed, improving energy efficiency and lowering production costs. 3.I'm no expert but what I've gathered so far in my research into buying a new monitor is that there are three main types of IPS panel technologies with varying quality. H-IPS is the best, followed by S-IPS and then e-IPS. H-IPS panels are found in professional displays like the Eizo CG243W, Dell U2410 and Apple's LED Cinema display. Sometimes manufactures will generally list the panel type as "IPS" without specifying exactly which variant it is. 4.BTW, I'm typing on my ZR24W! I've gotta say that except for the grainy whites produced by a panel, everything else is perfect. The grainy panel's actually starting to grow on me. I think it's meant to prevent my eyes from too much "bright light" exposure. I have relatively sensitive eyes and one thing I don't want is to go blind! 5.The video doesn't show that afwul IPS glow that every HP ZR24W has. Φαινεται οτι πρωτα θα στραβωθω με την οθονη που εχω και μετα θα βρω καλη οθονη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1272354232 http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr24w.htm 2 reviews εντάξει δεν είναι και άσχημη αλλά θέλει καλό calibration για να έχει σωστή απεικόνιση...πάντως για τα χρήματά της είναι μια χαρά
BIGSTELIOS Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 pavlos88 εφοσον την οθονη την θελεις για επαγγελματικη χρηση δαπανησε καποια παραπανω χρηματα πχ σε EIZO,NEC και δεν θα χασεις τα λεφτα αυτα .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 για 24αρι μετά πάει τουλάχστον 500 euro...
pavlos88 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστώ ThResh τα 2 Reviews. Καταλαβαίνω τώρα γιατί τόσος κόσμος που ψάχνεται για αγορά οθόνης ταλαιπωρείται τόσο πολύ. Δεν υπάρχει το τελειο. Αν δεν έχεις γεμάτο πορτοφόλι πρέπει να αρκεστείς σε συμβιβασμούς. Μακάρι BigStelios να μπορούσα να διέθετα ένα μεγαλύτερο ποσό, να αγόραζα το καλύτερο που διαθέτει η αγορά και να ησύχαζα. Δυστυχώς όμως οι εποχές που διανύουμε ειδικά στο επάγγελμα μου δεν μου το επιτρέπουν. Θα δώσω λίγη διορία στον εαυτό μου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου περίπου και θα κοιτάξω να γίνω όσο το δυνατόν πιο ‘’ειδήμων’’ στα περί οθονών μήπως βρω την οθόνη με τα λιγότερα ελαττώματα που μπορεί να την επηρεάζουν για την χρήση που την θέλω. Πάντως τα χρήματα που μπορώ να διάθεσω είναι μέχρι 350-400 το πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.