Προς το περιεχόμενο

Διατηρηση ρυθμισεων φακελων μετα απο Format!!!

hackertom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω Windows 7 x64 ... θέλω μετά το φορμάτ οι ρυθμίσεις των φακέλων που είχα πριν το φορμάτ να επανέλθουν ως είχαν ...

δηλ. μεσαία εικονίδια μεγάλα ανάλογα όπως τα είχα και πριν... μπορώ να το κάνω τώρα με κάποιο πρόγραμμα π.χ να αποθηκεύσω τις τωρινές ρυθμίσεις και να κάνω το φορμάτ μου μετά...??

Δημοσ.

Δυστιχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό, αλλά μπορώ να σου προτείνω για το μέλλον, αφού κάνεις το format σου και είσαι κύριος, είτε να κάνεις ένα iso το λειτουργικό σου, αφού έχεις πρώτα εγκαταστήσει ότι προγράμματα χρησιμοποιείς standard και έχεις κάνει όλες τις ρυθμίσεις σου, ώστε σε ανάλογη περίπτωση να το τρέχεις και να σε φέρνει πίσω.

Μια δεύτερη και φαινομενικά καλύτερη λύση που ψάχνω αυτές τις μέρες είναι μετά το format σου, να παγώσεις το σύστημα σου(το δίσκο ή το partition του δίσκου που έχει το λειτουργικό). Ετσι μετά από κάθε επανεκκίνηση του συστήματος σου, το μηχανάκι επιστρέφει στην κατάσταση που το πάγωσες. Με αυτό τον τρόπο ο υπολογιστής σου γίνεται "άτρωτος", σχεδόν στα πάντα(οποιαδήποτε αλλαγή σε έγγραφα ή ρυθμίσεις οποιουδήποτε είδους, ιούς, κλπ). Βάζεις εξαιρέσεις το antivirus και όποια προγράμματα θέλεις να μη σβήνονται οι ενημερώσεις τους, και είσαι ΑΡΧΩΝΤΑΣ...

(Ακόμη καλύτερο feature-αν θες-είναι ότι μπορείς να test-αρεις όποιο πρόγραμμα θέλεις και να δεις αν σου κάνει και στη περίπτωση που δεν με ένα reset έχουν φύγει τα πάντα και το μηχάνημα μένει πεντακάθαρο)

Sorry, που είμαι off-topic αλλά θεωρώ ότι είναι κάτι που αξίζει να το γνωρίζει κάποιος.

Δημοσ.

Χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά.

Υπάρχουν αρκετά και υπάρχουν και free.

Η πρώτη μου επαφή ήταν με το deep freeze, αλλά αμέσως έπιασα την ατέλεια με το antivirus κυρίως και στη συνέχεια και με όλα τα υπόλοιπα προγραμματάκια που θέλω να κάνουν ενημερώσεις και να μη μου τις σβήνει μετά από reset...ανακάλυψα φυσικά ότι έχει ένα add-on το οποίο του προσθέτει τη δυνατότητα εξαιρέσεων για προγράμματα ή καλύτερα φάκελα τα οποία να μη σβήνει, αλλά....

Πρώτον, δε μπορώ να το βρω σε μη trial έκδοση. :P

Δεύτερον, έμαθα από το forum ότι το shadow defender ίσως να είναι το καλύτερο για τη δουλειά αυτή. ;)

Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ: http://www.shadowdefender.com/

σε trial.

Εχω βρει τη full edition και μάλιστα και σε χ86 και σε χ64 αλλά δεν τις έχω test-αρει ακόμα.

Δημοσ.

καλό αυτό που λες φίλε Stelis90... αλλά εγώ πιστεύω πώς αυτήν την δουλειά θα την κάνει κάποιο κλειδί στην registry δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο... Δηλ κάθε φορά που πάω να κάνω φορμάτ να παίρνω έναν ένα τους φακέλους από την αρχή και να περνάω τις ρυθμίσεις προβολής φακέλων ξανά και ξανά και ξανά... :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...