Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με αναβάθμιση επεξεργαστή

vront30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.Έχω έναν παλιό υπολογιστή τεχνολογίας PENTIUM 4 στα 1.7 και πρόσφατα βρήκα έναν p4 2.8/1Μ/533 και είπα να τον δουλέψω.το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει καν boot,δεν ανοίγει καμιά αρχική οθόνη.σκέφτηκα να κάνω αναβάθμιση στο bios,αλλά στην ECS που μπήκα δεν βρήκα καποια αναβάθμιση στο bios που να αναφερεται στην επεκταση του επεξεργαστη.Η μητρική μου είναι η P4S5A/DX της ELITEGROUP και ενώ την βρήκα στην σελιδα της εταιριας,δεν μπορω να βρω την καταλληλη ενημερωση.βρηκα ομωσ μια αναβαθμιση σε bios της επόμενης μητρικης,της P4S5A/DX+,όπου αναφέρεται μια αναβαθμιση για επεξεργαστή.πειτε μου σας παρακαλω τι να κανω για να το λύσω και αν είναι σωστό να χρησιμοποιήσω το update που βρήκα.ευχαριστώ.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν θα flashαριστεί σωστά το BIOS με την έκδοση που βρήκες.

Αν δε χρειάζεσαι άμεσα τη μητρική, δοκίμασέ το, αλλιώς άσ' το μέχρι να βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Δημοσ.
Κάτι τέτοια τα λέμε με τρόπο :P Σωστός ο φίλος μας.. Μάλλον θα μεινεις με τον παλιό :devil:

º Socket 478 for latest Intel Pentium 4 / Celeron processor

º FSB 533/400 MHz αφου αυτο αναφερεte στα χαρακτηριστικα τησ μητρικης.ο δικος μου ειναι 478/533 mhz

Δημοσ.

Έχουν διαφορετικό southbridge πάντως οι 2 μητρικές. Γιατί δεν ξεκινάς κάνοντας update με το νεότερο bios της δικιάς σου άσχετα αν δεν αναφέρεται σε υποστήριξη επεξεργαστή και βλέπεις .

Δημοσ.
Καλημέρα.Έχω έναν παλιό υπολογιστή τεχνολογίας PENTIUM 4 στα 1.7 και πρόσφατα βρήκα έναν p4 2.8/1Μ/533 και είπα να τον δουλέψω.το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει καν boot,δεν ανοίγει καμιά αρχική οθόνη.σκέφτηκα να κάνω αναβάθμιση στο bios,αλλά στην ECS που μπήκα δεν βρήκα καποια αναβάθμιση στο bios που να αναφερεται στην επεκταση του επεξεργαστη.Η μητρική μου είναι η P4S5A/DX της ELITEGROUP και ενώ την βρήκα στην σελιδα της εταιριας,δεν μπορω να βρω την καταλληλη ενημερωση.βρηκα ομωσ μια αναβαθμιση σε bios της επόμενης μητρικης,της P4S5A/DX+,όπου αναφέρεται μια αναβαθμιση για επεξεργαστή.πειτε μου σας παρακαλω τι να κανω για να το λύσω και αν είναι σωστό να χρησιμοποιήσω το update που βρήκα.ευχαριστώ.

Αν μενεις Αθηνα, πηγαινε στην Στουρναρη εχουνε μητρικες στα πανερια με 5-10 ευρω που σηκωνουνε τον επεξεργαστη.Για μενα δεν αξιζει να ταλαιπωρησαι.(Συγκεκριμενα στο στοκ του Cosmodata.)

Δημοσ.

Περίμενα να δω μια λίστα με CPU support, αλλά είναι απλά η επίσημη σελίδα της μητρικής...;

...Η οποία πάντως λέει για υποστήριξη 533 FSB, πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι ίσως και να είναι συμβατός ο νέος (κάπου εκεί γηενικώς -στα 2.8- έφτανε άλλωστε η υποστήριξη των 533άρηδων)...;

...Που σε αυτή την περίπτωση, τίθεται (αν και μπορεί, μάλλον, να ξεκαθαριστεί με περαιτέρω googling-για την ακριβή υποστήριξη επεξεργαστών) ίσως ζήτημα εάν αυτός ο νέος επεξεργαστής ΕΙΝΑΙ λειτουργικός (=δεν είναι καμμένος)...

Δημοσ.

....Α οκ.

(...μη προσβάλλεσαι - είναι που παράλληλα βλέπω την Διακαναλική, κι αισθάνομαι να βρίσκομαι λίγο στη θέση της Χουκ.....θέλω να πω, αισθάνομαι λίγο σαν τον Σρόιτερ...)

Δημοσ.

Ναι είδες; Προσβλήθηκα πολύ.. :Ρ

Ας δοκιμάσει να κάνει το BIOS update ξαναλάεω, εκτός κι αν θα κλαίει το σύστημά του αν μία στις πολλές γίνει το κακό.

Δημοσ.

.....Κι όμως, κι όμως, γιού αρ ρονγκ...

Αυτός που δεν υποστηρίζεται είναι ο 800άρης...

Ο 533άρης (κι ο φίλος μας μας είπε ότι τέτοιος είναι), υποστηρίζεται...

...ΟΠΟΤΕ -αν δεν έχω χαζέψει κοιτώντας τη Χου....εεε ακούγοντας τον Σρόιτερ, μάλλον ξανατίθεται ξήτημα αν είναι καμμένος...(ο επεξεργαστής, όχι ο Σρόιτερ...)

Δημοσ.

Βασικά ξέρεις πού κόλλησα; Στο που ανέφερε, κάτι που με κάνει να πιστεύω πως πρόκειται για Prescott και όχι για Northwood.

Και ελπίζω να μην παίζει εκεί κάποια ασυμβατότητα.

Οπότε ας μας πει ο TS ποιον έχει να δούμε τι θα γίνει.

Αν είναι Prescott είσαι σίγουρος ότι θα παίξει;

Δημοσ.

...κι εγώ το σκέφτηκα το 1ΜΒ cache, κι αναρωτιέμαι (πού να θυμάμαι, γέρος άθρωπας, όλους τους επεξεργαστές της Ιντέλ απ' όξω) αν όντως είχε βγει με 1ΜΒ, όντας στα 533 (βαριέμαι εμφανώς να πάω στη σχετική Wikoσελίδα...) (...δηλαδή δεν ξέρω αν μας λέει τα στοιχεία του σωστά, ο φίλος...)

Έκανες edition όσο έγραφα....Όχι, αν όντως υπήρχε Prescott 1MB-στα 533ΜHz (FSB), δεν το κόβω να παίζει ούτως ή άλλως, λόγω hype(r threading τεκνόλοτζι)

---------- Προσθήκη στις 17:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:39 ----------

(...εν τω μεταξύ, βαριέμαι γενικώς, αλλά νομίζω δε μας έγραψε για BIOS reset, κι ίσως να χρειάζεται - ίσως υπάρχουν ρυθμίσεις που ήταν τας-ταμάμ για τον Willamette του, αλλά να μπλοκάρουν τον νέο...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...