Προς το περιεχόμενο

divx με "κομμενη" εικονα

maggle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα.κατεβαζω καποια βιντεο και τα μετατρεπω σε avi(total video converter) σε usb stick και τα βλεπω στον αποκωδικοποιητη mpeg4 που εχω στην τηλεοραση.μου παιζουν ομως διακεκομενα δλδ η εικονα κοβεται περιπου στο μισο και η μιση μενει στασιμη ενω η αλλη μιση παιζει κανονικα.τι πρεπει να κοιταξω.ευχαριστω

Δημοσ.

1. Είτε ο MPEG-4 encoder του Total Video Converter δεν είναι και τόσο «σόι» και παράγει video bitstream ασύμβατο με αυτό που περιμένει να βρει ο MPEG-4 αποκωδικοποιητής της TV σου

2. Είτε κωδικοποιείς με ρυθμίσεις (π.χ. ανάλυση) που δίνουν τελικό αποτέλεσμα εκτός ή πολύ κοντά στο όριο των δυνατοτήτων της TV σου

Δοκίμασε με κάποιο άλλο πρόγραμμα δημιουργίας MPEG-4 AVI και με κάπως πιο συντηρητικές ρυθμίσεις (π.χ. ανάλυση 640χΥ, όχι B-frames)

Δημοσ.

Μήπως το πρόγραμμα αλλάζει το μέγεθος;

Επίσης, όταν μετατρέπεις σε avi, τι codec χρησιμοποιείς; Έλεγξε να είναι divx ή xvid (συν τα παραπάνω που σου λέει ο parsifal).

Δοκίμασε και με το Format Factory (δωρεάν)

Δημοσ.
καλημερα.κατεβαζω καποια βιντεο και τα μετατρεπω σε avi(total video converter) σε usb stick και τα βλεπω στον αποκωδικοποιητη mpeg4 που εχω στην τηλεοραση.μου παιζουν ομως διακεκομενα δλδ η εικονα κοβεται περιπου στο μισο και η μιση μενει στασιμη ενω η αλλη μιση παιζει κανονικα.τι πρεπει να κοιταξω.ευχαριστω

Οπως ειπε και ο πολυχρονεμενος parsifal, προφανως το προγραμμα ή παραγει προβληματικο αρχειο, ή παραγει αρχειο με χαρακτηριστικα (πχ αναλυση, bitrate κλπ) που ειναι περαν απο τις δυνατοτητες του standalone player σου.

Προτεινω το AutoGK (tutorials και downloads εντος του site)

Οταν κατα την εγκατασταση σου ζητησει να επιλεξεις κατι σχετικα με compatibility, θα επιλεξεις την επιλογη "ESS". Με αυτην την επιλογη, το AutoGK παραγει αρχεια που παιζουν κυριολεκτικα παντου.

Οποτε δοκιμασε να ξανασυμπιεσεις το βιντεακι σου και ξαναπες μας. Λογικα δεν θα εχεις προβληματα.

ΥΓ: Υπαρχει και ενα αλλο προγραμμα που λεγεται avidemux, που βγαζει περισσοτερη ποιοτητα, αλλα θελει λιγες γνωσεις να το χειριστεις, ειδικα αμα σε ενδιαφερει η συμβατοτητα με standalones. Οποτε, αμα εισαι τυπος του... next --> next -> finish, καλυτερα το AutoGK.

Δημοσ.
οταν παταω fast forward η εικονα δεν κοβεται...

Προφανως, οταν κανεις fast forward το player παρακαμπτει το "προβληματικο" frame (δηλαδη αυτο που ειτε δεν κωδικοποιηθηκε καλα ή ξεπερνα τις δυνατοτητες του player σου), και ετσι δεν φαινεται το προβλημα.

Σημειωση: Σε πολλα players το fast forward επιτυγχανεται "πηδωντας" μερικα frames, πχ προβαλει 1 frame και πηδα 24 frames, οποτε το προβληματικο frame παρακαμπτεται.

Οπως ειπα, ξανασυμπιεσε το βιντεακι με το AutoGK και (με την προϋποθεση οτι εχεις επιλεξει "ESS" οταν σε ρωτησει για συμβατοτητα), θα ξενοιασεις με το θεμα ασυμβατοτητες σε standalone players.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...