Προς το περιεχόμενο

Σκοποβολή με ζωντανούς ιπτάμενους στόχους

Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο μάγκας ο «κυνηγός» πουλάει το αυτοκίνητο;

...

Τελικά στην πολεοδομία δουλεύει ή πουλάει μεταχειρισμένα; :confused:

(το μήνυμα αφαιρέθηκε)

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

χιχιχιχιχιχιχι.......αυτο θα πει"τον δινω στεγνα",σωστος ο μητσι...........

(""οι γερμανοι ειναι φιλοι μας"").......χιχιχιχιχχιχιχιι........

Δημοσ.

χιχιχιχιχιχιχι.......αυτο θα πει"τον δινω στεγνα",σωστος ο μητσι...........

(""οι γερμανοι ειναι φιλοι μας"").......χιχιχιχιχχιχιχιι........

Κανέναν δεν δίνω. Το αυτοκίνητο μοιάζει πολύ με αυτό του βίντεο. Δεν μπορώ να ξέρω όμως αν είναι ή δεν είναι. Προφανώς δεν υπάρχει ένα C2 στον κόσμο και επίσης μπορεί να είναι απλά ένα παρόμοιο.

Γι' αυτό και στο μήνυμα μου αν δεις προσεκτικά, έχω ερωτηματικό και όχι τελεία.

Ο μάγκας ο «κυνηγός» πουλάει το αυτοκίνητο;

Δημοσ.

Να διευκρινήσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι το λευκό Citroen ανήκει μεν σε επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων η οποία ουδεμία σχέση έχει με το όλο περιστατικό δε. Το αυτοκίνητο είχε δοθεί σε πελάτη για test drive και απ' ότι φαίνεται ο "κύριος" αυτός το χρησιμοποίησε για άλλο σκοπό.

Το αν η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων από τον φίλο mitsika θεωρείται σωστή δεν θα το κρίνω εγώ.

Ενημερώτικά μόνο ότι το όλο θέμα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον επιχειρηματία καθώς τις 2 τελευταίες μέρες δέχεται ηβριστικά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που έχουν απηυδήσει από την συμπεριφορά του συγκεκριμένου "κυνηγού".

Δημοσ.

Το περίεργο είναι ότι δέν κυνηγάνε τίποτε ανθρώπους αυτοί εκεί πέρα..

πάντως κατά τη διάρκεια του πολέμου της γιουγκοσλαβίας είχε κυκλοφορήσει στην ιταλία η φήμη ότι κάποιοι το είχαν κάνει εμπόριο, πλήρωνες δλδ για να πας τουρίστας και να πυροβολήσεις στο ψαχνό χωρίς συνέπειες!

έτσι είναι τα σπορ όταν υπάρχουν ζώα με λεφτά και διεστραμμένες ορέξεις ... άκου εκεί ζωντανοί στόχοι! στους γιατρούς να τα φάνε όλοι τους!

απορία: μαζίνο? αλήθεια? εγώ μαζινό το ήξερα ... και ρούπ(π)ελ όχι ρούπελτ!

Ο Γερμανός συνταγματάρχης, που παρέλαβε το οχυρό Ρούπελ, έδωσε συγχαρητήρια στο διοικητή και εξέφρασε το θαυμασμό και την εκτίμησή του για την αντίσταση και τον ηρωισμό των στρατιωτών. Οι απώλειες της φρουράς του οχυρού Ρούπελ ανήλθαν σε 44 νεκρούς και 152 τραυματίες.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CE%BB

Δημοσ.

Να διευκρινήσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι το λευκό Citroen ανήκει μεν σε επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων η οποία ουδεμία σχέση έχει με το όλο περιστατικό δε. Το αυτοκίνητο είχε δοθεί σε πελάτη για test drive και απ' ότι φαίνεται ο "κύριος" αυτός το χρησιμοποίησε για άλλο σκοπό.

Το αν η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων από τον φίλο mitsika θεωρείται σωστή δεν θα το κρίνω εγώ.

Ενημερώτικά μόνο ότι το όλο θέμα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον επιχειρηματία καθώς τις 2 τελευταίες μέρες δέχεται ηβριστικά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που έχουν απηυδήσει από την συμπεριφορά του συγκεκριμένου "κυνηγού".

Φίλε ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Μετά το μήνυμά σου και εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, έσβησα το επιμαχο σημείο στο μήνυμα, γιατί δεν θέλω να δημιουργώ πρόβλημα σε ανθρώπους που δεν φταίνε για τις πράξεις άλλων.

Ενημερωτικά μόνο, την αγγελία την είδα από άλλα φορουμ-sites στο ιντερνετ που έχουν ασχοληθεί με το θέμα (δεν την βρήκα μόνος μου ψάχντοντας επί τούτου στο site των αγγελιών) και απ΄ ότι φαίνεται έχει ενοχλήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, αφού αν κρίνω από τις αντιδράσεις που έχω διαβάσει σε άλλα φόρα, πολλοί θα ήθελαν να ρίξουν του κυνηγού πίσσα και πούπουλα ευχαρίστως .

EDIT:

valdog εσύ το έστειλες αυτό;

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/3_1443.html#more

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, πολλά πράγματα δεν μου κολλάνε.

•  
  • Ένας μαντράς δίνει χύμα ένα απινακίδοτο αυτοκίνητο στο οποιονδήποτε χωρίς να είναι και αυτός μέσα;

• Αν είναι έτσι, πάω σε μαντρά, παίρνω ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες τάχα για τεστ drive και πάω και κάνω μια ληστεία ας πούμε.
    (Πάει ο Παλαιοκώστας ας πούμε και λέει «Γεια σας, ένα test drive θέλω να κάνω με αυτό το Navara. Και επειδή θέλω να το πατήσω λίγο, να μην έχει πινακίδες παρακαλώ, μην μας πιάσει και καμιά κάμερα!» Και ο άλλος δηλαδή του το δίνει έτσι. Και το Navara βρίσκεται μετά στην Πίνδο με αποτυπώματα που βρέθηκαν από ληστεία ή σε όπλο πχ... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; )

1.  
    2. Ο κυνηγός λοιπόν είτε είναι πολύ φίλος του μαντρά
    3. είτε ο μαντράς κάτι μας κρύβει
    4. είτε ο μαντράς είναι ηλίθιος και δίνει τα αυτοκίνητά του χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο που να τον εξασφαλίζει από παρανομίες των πελατών του.

Εγώ ας πούμε γιατί όποτε έχω κάνει test drive ήταν πάντα μαζί μου και κάποιος υπάλληλος του εμπόρου;

Μπορείς να μας πεις πως ξέρεις ότι ο μαντράς έχει απηυδήσει και ότι δέχεται τηλεφωνήματα; Ποια είναι η σχέση σου μαζί του;

Δεν ξέρω, αλλά το γεγονός ότι γράφτηκες σήμερα, για να πεις αυτό και μόνο, μου κινεί πολλές υποψίες.

Και μιας και βλέπω ότι και αλλού ( http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/3_4912.html ) έχει πάρει διαστάσει το θέμα, καλό θα ήταν να ακούσουμε τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν, χωρίς δικαιολογίες.

Δημοσ.

στους γιατρούς να τα φάνε όλοι τους!

Μου αρέσεις γιατί είσαι αλτρουίστρια =ρ

πάντως κατά τη διάρκεια του πολέμου της γιουγκοσλαβίας είχε κυκλοφορήσει στην ιταλία η φήμη ότι κάποιοι το είχαν κάνει εμπόριο, πλήρωνες δλδ για να πας τουρίστας και να πυροβολήσεις στο ψαχνό χωρίς συνέπειες!

so_much_win_graphic.png

Δημοσ.

Φίλε ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Μετά το μήνυμά σου και εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, έσβησα το επιμαχο σημείο στο μήνυμα, γιατί δεν θέλω να δημιουργώ πρόβλημα σε ανθρώπους που δεν φταίνε για τις πράξεις άλλων.

Ενημερωτικά μόνο, την αγγελία την είδα από άλλα φορουμ-sites στο ιντερνετ που έχουν ασχοληθεί με το θέμα (δεν την βρήκα μόνος μου ψάχντοντας επί τούτου στο site των αγγελιών) και απ΄ ότι φαίνεται έχει ενοχλήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, αφού αν κρίνω από τις αντιδράσεις που έχω διαβάσει σε άλλα φόρα, πολλοί θα ήθελαν να ρίξουν του κυνηγού πίσσα και πούπουλα ευχαρίστως .

EDIT:

valdog εσύ το έστειλες αυτό;

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/3_1443.html#more

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, πολλά πράγματα δεν μου κολλάνε.

•  
  • Ένας μαντράς δίνει χύμα ένα απινακίδοτο αυτοκίνητο στο οποιονδήποτε χωρίς να είναι και αυτός μέσα;

• Αν είναι έτσι, πάω σε μαντρά, παίρνω ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες τάχα για τεστ drive και πάω και κάνω μια ληστεία ας πούμε.
    (Πάει ο Παλαιοκώστας ας πούμε και λέει «Γεια σας, ένα test drive θέλω να κάνω με αυτό το Navara. Και επειδή θέλω να το πατήσω λίγο, να μην έχει πινακίδες παρακαλώ, μην μας πιάσει και καμιά κάμερα!» Και ο άλλος δηλαδή του το δίνει έτσι. Και το Navara βρίσκεται μετά στην Πίνδο με αποτυπώματα που βρέθηκαν από ληστεία ή σε όπλο πχ... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; )

1.  
    2. Ο κυνηγός λοιπόν είτε είναι πολύ φίλος του μαντρά
    3. είτε ο μαντράς κάτι μας κρύβει
    4. είτε ο μαντράς είναι ηλίθιος και δίνει τα αυτοκίνητά του χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο που να τον εξασφαλίζει από παρανομίες των πελατών του.

Εγώ ας πούμε γιατί όποτε έχω κάνει test drive ήταν πάντα μαζί μου και κάποιος υπάλληλος του εμπόρου;

Μπορείς να μας πεις πως ξέρεις ότι ο μαντράς έχει απηυδήσει και ότι δέχεται τηλεφωνήματα; Ποια είναι η σχέση σου μαζί του;

Δεν ξέρω, αλλά το γεγονός ότι γράφτηκες σήμερα, για να πεις αυτό και μόνο, μου κινεί πολλές υποψίες.

Και μιας και βλέπω ότι και αλλού ( http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/3_4912.html ) έχει πάρει διαστάσει το θέμα, καλό θα ήταν να ακούσουμε τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν, χωρίς δικαιολογίες.

Τι σημασια εχει ποιος ειναι, μπορει να ειναι ο ιδιος ο μαντρας, και τι εγινε; Αν δεν ειναι ο μαντρας και ο "πολεοδομος" το ιδιο προσωπο, δεν εχει καμμια σημασια.

Και αυτο με το ποιος παιρνει αμαξι απο μαντρα για τεστ ντραιβ, μαλλον δεν ξερεις απο επαρχια, οπου ο αλλος στη μαντρα πχ θα ειναι μονος του, θα ειναι γνωστοι λιγο πολυ ολοι μεταξυ τους, και θα δωσει το αμαξι στο χαλαρο για τεστ, πραγμα που το κανει καθε μερα. Σιγα μην καθεται να φερνει βολτες ολη μερα με τον καθε επιδοξο αγοραστη.

Γνωστος του μπορει να ειναι, αυτο δεν τον κανει κακο κυνηγο.

Δημοσ.

Όπως και να έχει:

-Μαντράς δίνει αμάξι

-Οδηγός κάνει μαλακία

-Μαντράς ξέρει μαλάκα οδηγό

-Μαντράς έχει ηθικό δίλημμα,μαντράς πρέπει αποφασίσει

-Παιδιά με μπλέ στολή βοηθάνε μαντρά αποφασίει

-Μαλακάς παίρνει δώρο βραχιόλια (και μπόλικες μάπες στο τμήμα)

Δημοσ.

Εγώ πάντως απόρησα με την υπομονή τον κυνηγών επειδή η συγκεκριμένη κυρία ήταν ιδιαίτερα εκνευριστική. Πως δεν την πυροβόλησαν. Στην περιοχή μου έτσι κ πήγαινες να κάνεις τέτοια μανούρα σε λαθροκυνηγούς, ούτε το REC δε θα προλάβαινε να πατήσει. Με το που έβλεπαν κάμερα θα την μπουμπούνιζαν. Έχουν πυροβολήσει μέχρι και αυτοκίνητο που τους φάνηκε ύποπτο από μακρια...Τα ίδια και στην Κρήτη. Πάντως αν είχα όπλο πάνω μου (πέρα από ότι ποτέ δεν κυνήγησα λαθραία) θα της έπαιρνα την κάμερα με την απειλή όπλου. Μήπως το όλο βιντεάκι είναι καραστημένο; Μήπως λέω γω...

Δημοσ.

Η δική άποψη επί του θέματος είναι πως οι απόψεις και οι κιριλάτες και μοντέρνες καταναλωτικές συνήθειες των κατά φαντασία φιλόζωων, οι οποίοι εξαργυρώνουν τις κοινωνικές τους επιταγές με "in" διατροφικές συνήθειες, "κυνηγώντας" τις απαραίτητες πρωτεΐνες στα fast food και τα souper market, και, των άνανδρων "κυνηγών" που γεμίζουν τα συναισθηματικά και ψυχολογικά κενά τους με "σκορ" θηραμάτων, είναι εξίσου επικίνδυνες για την ψυχική και σωματική υγεία των έμβιων ζώων και του περιβάλλοντος, και, συνεπώς, για την ίδια τη ζωή.

Τα video που ακολουθούν χαλάνε κάπως την εικόνα των χαμογελαστών κοτόπουλων, αγελάδων και γουρουνιών που έχουμε συνηθίσει στις συσκευασίες των έτοιμων ζωικών προϊόντων.

Σας προειδοποιώ πως περιέχουν ακραίες σκηνές βαναυσότητας.

http://www.youtube.com/watch?v=MMtlMmgkTew&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=yt-avhQSu24&feature=related

Δημοσ.

Μαρτσέλο Μαστρογιάννη αυτό είναι το θέμα; Παμφάγος είμαι και τρώω και κρέας και δεν νιώθω καμία τύψη. Το θέμα με τους λαθροκυνηγούς δεν είναι ότι δεν είναι χορτοφάγοι και τρώνε κρέας. Το θέμα είναι ότι πάνε και σκοτώνουν είδη που η απουσία τους από τη φύση διαταράσει την τροφική αλυσίδα πολλών άλλων ειδών που με τη σειρά της θα φτάσει να πλήξει και άλλες ανθρώπινες δραστηριότες, είτε κοινωνικές είτε οικονομικές. Η οικολογική καταστροφή σε έναν τόπο, όσο μικρή και αν είναι, αν θέλουμε να το δούμε καπιταλιστικά, είναι πρωτίστως οικονομική καταστροφή.

Αν λοιπόν ο άλλος παει και σκοτώνει πουλάκια χωρίς έλεγχο, αυτά δεν θα αφήσουν απογόνους. Το αποτέλεσμα θα είναι ενδεχομένως αύξηση των εντόμων ή άλλων γήινων παρασίτων. Θα αναγκαστούν μετά οι άνθρωποι να κάνουν ψεκασμούς με χημικά, δηλαδή νέα μόλυνση. Αν από την άλλη σκοτώνουν ό,τι αγριογούρουνο ή ζαρκάδι βρουν, τότε κάποια σαρκοφάγα θα κατέβουν σε περιοχές που άνθρωποι έχουν οικόσιτα ζώα. Και θα βλέπεις μετά χωρικούς με καραμπίνες να κυνηγάνε λύκους και τσακάλια ξερωγώ. Αν εξολοθρεύεις όποιο λαγό βλέπεις, θα έρθουν τα φίδια ας πούμε πιο κοντα πάλι σε οικόσιτα.

Αυτά τα βιντεάκια που ανέβασες όσο και αν προκαλούν το συναίσθημα της λύπης για τα καημένα τα ζωάκια, είναι θέμα επιβολής νόμων από υγειονομικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες. Με τα εκτροφία αυτά, τα ζωντανά εκεί γεννιώνται και θανατώνονται ελεγχόμενα και ελεγχόμενα γεννάνε. Είναι μια βιομηχανία παραγωγής ζωής ας πούμε και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, γιατί κάτι πρέπει να φάω για να ζήσω και εγώ και εσύ. Όμως αυτό το βιομηχανικής παραγωγής κρέας δεν δημιουργεί σημαντική διαταραχή ενός οικοσυστήματος, αφού υπάρχει παράλληλα με αυτό. Το κακό που κάνουν οι στάβλοι είναι περισσότερο από θέμα ενεργειακής κατανάλωσης και σπατάλης νερού και καλλιεργήσιμης γης, που όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά θέματα. Αλλά η ύπαρξή τους δεν προκαλεί τις διαταραχές που περιγράφω στην πρώτη παράγραφο, που αν συμβούν είναι πολύ περισσότερο δύσκολο να αντιμετωπιστούν σε σχέση με τις τελευταίες.

Έτσι και για το κρέας θα λέγαμε «απολαύστε υπεύθυνα», όπως στις διαφημίσεις του αλκοόλ.

Δημοσ.

Φίλε mitsikas, το θέμα μας δεν είναι η κρεατοφαγία αλλά ούτε και το περιστατικό με το οποίο ασχολήθηκες αποκλειστικά.

Το θέμα μας είναι η συμπεριφορά μας απέναντι στο φυσικό μας περιβάλλον, τα ζώα, τους ανθρώπους και την ίδια μας τη ζωή.

Όμως το μείζον θέμα που προκύπτει απ' όλα αυτά, είναι η διαστρέβλωση της αντίληψης και η περιορισμένη οπτική με την οποία εξετάζουμε τα γεγονότα και τα φαινόμενα στα οποία συμμετέχουμε.

Κάνεις λάθος όταν νομίζεις πως μια οικολογική καταστροφή, από καπιταλιστικής άποψης, ισούται με την οικονομική καταστροφή.

Αντιθέτως, η αύξηση των κουνουπιών είναι ανάλογη με την αύξηση της παραγωγής και κατανάλωσης, εντομοαπωθητικών και εντομοκτόνων.

Άρα με την αύξηση "θέσεων εργασίας" και χρηματικού κεφαλαίου.

Η ύπαρξη όμως πουλιών και βατράχων σε ένα υγιές περιβάλλον, τα οποία θα ελέγξουν φυσικά τον πληθυσμό των κουνουπιών, δεν αυξάνει το κεφάλαιο αλλά την ποιότητα ζωής.

Επίσης, ο βιότοπος που θα φιλοξενήσει τα πουλιά και τα βατράχια, μέχρι να μετατραπεί σε λιμάνι, αεροδρόμιο, πολυχώρος διασκέδασης ή εμπορικό κέντρο, δεν προσφέρει σχεδόν κανένα οικονομικό κέρδος.

Άρα λοιπόν, η οικονομική ανάπτυξη βάσει του καπιταλιστικού μοντέλου, προϋποθέτει την οικολογική καταστροφή.

Με βάση το σκεπτικό σου, οι "κυνηγοί", στους οποίους αναφέρθηκε ο τόπικ στάρτερ, δεν κάνουν κάτι κακό αλλά ούτε και βάζουν σε κίνδυνο κάποιο είδος, αφού αυτά που σκοτώνουν προέρχονται από εκτροφείο.

Άρα, δεν τρέχει και τίποτα αν φερόμαστε βάναυσα σε ζωντανούς οργανισμούς όταν το πιάτο μας ή το ντουφέκι μας δεν απειλεί τον πληθυσμό τους.

Η πιο επικίνδυνη όμως άποψη, είναι αυτή με την οποία αποκαλείς "βιομηχανία ζωής" τα εκτροφεία στα βίντεο, τα οποία στόχος τους δεν είναι να προκαλέσουν το συναίσθημα της λύπης για τα καημένα τα ζωάκια, όπως γράφεις, αλλά να μας κάνουν να αντιληφθούμε τις συνέπειες των συμπεριφορών μας και του διαστρεβλωμένου τρόπου σκέψης μας, με τον οποίο, εμείς οι ίδιοι, ζητάμε να μετατραπεί η κοινωνία μας σε μια τέτοια βιομηχανία, και, εμείς να γίνουμε (όσοι δεν έχουμε ακόμη γίνει) το αντικείμενό της, με στόχο, υποτίθεται, την ανάπτυξη και σωτηρία της Ελλάδας.

Μια λίγο καθαρότερη ματιά λοιπόν επί του θέματος, θα σε βοηθήσει να διακρίνεις την άμεση σύνδεση και συσχέτιση της πρώτης και της τελευταίας σου παραγράφου.

Θα έγραφα κι άλλα αλλά πρέπει να την κάνω...

Τα λέμε!

Δημοσ.

Κάνεις λάθος όταν νομίζεις πως μια οικολογική καταστροφή, από καπιταλιστικής άποψης, ισούται με την οικονομική καταστροφή.

Αντιθέτως, η αύξηση των κουνουπιών είναι ανάλογη με την αύξηση της παραγωγής και κατανάλωσης, εντομοαπωθητικών και εντομοκτόνων.

Άρα με την αύξηση "θέσεων εργασίας" και χρηματικού κεφαλαίου.

Η ύπαρξη όμως πουλιών και βατράχων σε ένα υγιές περιβάλλον, τα οποία θα ελέγξουν φυσικά τον πληθυσμό των κουνουπιών, δεν αυξάνει το κεφάλαιο αλλά την ποιότητα ζωής.

Επίσης, ο βιότοπος που θα φιλοξενήσει τα πουλιά και τα βατράχια, μέχρι να μετατραπεί σε λιμάνι, αεροδρόμιο, πολυχώρος διασκέδασης ή εμπορικό κέντρο, δεν προσφέρει σχεδόν κανένα οικονομικό κέρδος.

Άρα λοιπόν, η οικονομική ανάπτυξη βάσει του καπιταλιστικού μοντέλου, προϋποθέτει την οικολογική καταστροφή.

Επίσης χάνονται θέσεις εργασίας όταν το χωράφι πλέον δεν μπορεί να καλλιεργηθεί από τη μόλυνση με τα χημικά, που με τη σειρά της συνεχίζει σε χάσιμο τζίρου στους γεωπόνους και εμπόρους γεωργικών προϊόντων. Φεύγουν άνθρωποι από τις μολυσμένες περιοχές και μαζί με τους ανθρώπους, φεύγουν και τα χρήματα.

Όταν μια περιοχή πουλάει τουρισμό και μολυνθεί, θα φύγουν και οι τουρίστες. Κανείς δεν πάει να θαυμάσει την αποτελεσματικότητα των χημικών. Άρα χωρίς χρήματα δεν έχουμε καπιταλισμό. Δεν μου απέδειξες λοιπόν το αντίθετο.

Ακόμα και σε οικιστικό επίπεδο, τα οικόπεδα για κατοικία στην οικολογικά κατεστραμένη Ελευσίνα δεν πωλούνται στην ίδια τιμή με τα οικόπεδα στην Πεντέλη.

Ούτε και τρως φρέσκο ψαράκι από το Σκαραμαγκά.

Τα αεροδρόμια πχ συμβάλλουν στην ανάπτυξη και με έξυπνες λύσεις, όπως αυτές του Ελ. Βενιζέλος, και έχουμε και εξοικονόμιση ενέργειας. Ενώ διάφορα λιμάνια για να αντισταθμίσουν την καταστροφή, πραγματοποιούν μεγάλες δενδροφυτεύσεις σε διάφορες περιοχές. Εξ ου και ο όρος ισόρροπη ανάπτυξη.

Τώρα για τα εμπορικά κέντρα, η άποψή μου δεν είναι και η καλύτερη. Η ανάπτυξη που φέρνουν είναι μέσω κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας και κλεισίματος τοπικών αγορών. Και ενίοτε είναι και τα μεγαλύτερα αυθαίρετα στα Βαλκάνια... Όταν καταστρέφεις οικονομικά τον τοπικό πληθυσμό που αγοράζει τα εμπορεύματά σου, στο τέλος αυτός ο πληθυσμός δεν θα έχει χρήματα να αγοράσει ούτε τα εμπορεύματά σου και θα βγεις χαμένος. Και υπάρχουν παραδείγματα που μαγαζιά σε εμπορικά κέντρα μένουν άδεια και οι επιχειρηματίες μετακομίζουν ξανά στα κέντρα των πόλεων.

Με λίγα λόγια η ποιότητα ζωής που συνδέεται άμεσα με οικολογικά χαρακτηριστικά, μπορεί πολύ εύκολα να είναι ένα καπιταλιστικό εμπόρευμα που πληρώνεται αδρά.

Αν πρέπει να διευκρινίσω κάτι μιας και βγήκαμε πολύ οφφ-τόπικ, είναι ότι δεν είμαι ενάντιος στο ελεγχόμενο κυνήγι υπό πολύ αυστηρούς όρους, ελέγχους και περιορισμούς που σχετίζονται με την ισορροπία των φυσικών πληθυσμών στη φύση, βάση μελετών που βγάζουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, όπως δασολόγοι, περιβαλλοντολόγοι ή όποιοι τέλος πάντων είναι αρμόδιοι να κάνουν τέτοιες μελέτες. Και η ποιότητα ζωής που προσφέρουν τα εκτροφεία θηραμάτων στα ζωντανά και τα πουλιά, είναι απείρως καλύτερη από την ποιότητα ζωής των παραδοσιακών εκτροφείων κρεατοπαραγωγών ζώων. Και δεν θεωρώ πιο απάνθρωπο τον τουφεκισμό στη φύση από τη στρεσογόνα σφαγή (που απελευθερώνει και τοξίνες στο αίμα) ενός ζωντανού σε ένα βιομηχανικό σφαγείο.

Είμαι 100% ενάντιος όμως στη ανεξέλεγκτη και καταστροφική λαθροθηρία κάποιων ανεγκέφαλων αγράμματων «ανθρώπων» που καταστρέφουν κάθε έννοια ισορροπίας και μέτρου. Τους λόγους τους ανέλυσα στα προηγούμενα μηνύματα.

Για τα υπόλοιπα, απλά δέχομαι ότι βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετική ματιά και διαφωνούμε. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...