Προς το περιεχόμενο

Four lions (2010)

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Four-Lions-Poster-LR.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1341167/

Σε μια πόλη της Βρετανίας, τέσσερις άνδρες καταστρώνουν ένα μυστικό σχέδιο. Θεωρούν τους εαυτούς τους πολεμιστές της Τζιχάντ και οργανώνουν μεγαλειώδη επίθεση κατά την οποία φιλοδοξούν να χυθεί πολύ αίμα. Πρόβλημα πρώτο: δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιων το αίμα πρέπει να χυθεί. Πρόβλημα δεύτερο: η ομάδα είναι μάλλον πιο επικίνδυνη για τον εαυτό της παρά για την βρετανική κοινωνία. Οι «Τέσσερις Λέοντες» αρέσκονται να φλερτάρουν με τις αποστολές αυτοκτονίας ως βόλτες στην παιδική χαρά, για να καταλήξουν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Φλεγματικό χιούμορ και αιχμηρή σάτιρα εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση με τη φονταμενταλιστική ισλαμική κουλτούρα και την συγκαλυμμένα σνομπ υποκρισία των βρετανών πολιτικών να δέχονται τα περισσότερα πυρά. Πίσω όμως από το φαινομενικά αδιαπέραστο κωμικό πέπλο τους, οι «Τέσσερις Λέοντες» ουσιαστικά διερευνούν τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν έναν μάρτυρα από έναν ηλίθιο- αν αυτά υπάρχουν. http://www.aiff.gr/article.asp?catid=19907&subid=2&pubid=9686980

Μια ιδιαιτερα εξυπνη -και αστεια- σατιρικη κωμωδια για την θρησκευτικη και πολιτικη χειραγωγηση, και τα καταστροφικα αποτελεσματα που φερει το παραπανω σε συνδυασμο φυσικα με την απεραντη ανθρωπινη βλακεια, οπως και με την απαιδευσια. Ειχε αρκετες στιγμες με υπεροχα κοινωνικοπολιτικα νοηματα και πολυ γελιο συνηθως. Μου αρεσε ο τροπος που στο τελος

μετατραπηκε ουσιαστικα σε δραμα, αφου ταιριαξε απολυτα με τις τραγικοτατες καταστασεις.

Ξεχωριζει η ρεαλιστικη σκηνοθεσια αλλα και η φωτογραφια.

Απο 'μενα ενα 8.5/10. Απο τα καλυτερα της χρονιας.

ΥΓ.

"He'll be in heaven before his head hits the ceiling."

:-D:-D:-D

ΥΓ2.

Νομιζω οι T. Parker και M. Stone πολυ θα τη γουσταραν:devil:

Δημοσ.

ωραίος, θα το τσεκάρω... βάλε όμως σε σπόιλερ το τι γίνεται στο τέλος .. καλύτερα να έχουμε την αγωνία.. !!

άσχετο αλλα αυτό στην φωτογραφία είναι μαύρο peregrine falcon... ??

βάλε και το quote εδώ αν θές.. : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=381264

edit: χμμ.. μάλλον golden eagle είναι... (?)

Δημοσ.

@Luciddream ούτε το ένα ούτε το άλλο, ένα απλό ωραιότατο κοράκι ;)

Όσο για την ταινία την είδα και γω χθες και μπορώ να πω ότι είναι αξιολογότατη! Δείτε την άφοβα 8/10 από μένα.

Δημοσ.

Είδα τα πρώτα 10 λεπτά, δεν με τράβηξε και την έκλεισα. Νταμν, κάτι πρέπει να κάνω μ' αυτή τη βιασύνη μου. Αφού την προτείνει ο μαραντονις πρέπει να είναι πολύ σούπερ ταινιάρα. Ουφ, θα την ξανα"νοικιάσω".

Τι θα γίνει μ' αυτόν τον καταραμένο ιό; Δεν υπάρχει κανας χάκερ της προκοπής εδώ;

Δημοσ.
Είδα τα πρώτα 10 λεπτά, δεν με τράβηξε και την έκλεισα. Νταμν, κάτι πρέπει να κάνω μ' αυτή τη βιασύνη μου. Αφού την προτείνει ο μαραντονις πρέπει να είναι πολύ σούπερ ταινιάρα. Ουφ, θα την ξανα"νοικιάσω".

Τι θα γίνει μ' αυτόν τον καταραμένο ιό; Δεν υπάρχει κανας χάκερ της προκοπής εδώ;

Μακαρι να το ειχα και εγω αυτο, οσο μουφα και να ειναι μια ταινια ετσι και περασουν 10 δευτερολεπτα απο οταν πατησω play μετα πρεπει να κατσω την δω ολοκληρη :P

Παντως επικαιρο θεμα :P

Δημοσ.

Καποιος αλλος την προτεινε ;)

Δημοσ.

Να το προσεξεις αυτο, μην εξελιχθει και αρχισεις να ριχνεις cancel σε ολες τις ταινιες απο το 2ο δευτερολεπτο:-)

Δημοσ.
Σε μία έπρεπε να ρίξω cancel από το 2ο δευτερόλεπτο και δυστυχώς την είδα όλη ;)

Αρχισαμε παλι με τον Κυνοδοντα:-D:-D

Ψησου να φτιαξουμε ενα forum μονο για αντιπαραθεσεις σχετικα με αυτον:P:p

edit: Dogtootharguments.gr

Δημοσ.

Χα! Ώστε καλά έκανα και το έκλεισα στα 10', ε;

Προφανώς δεν έχει τίποτε περισσότερο να δώσει;

Φάτην μαραντόνα :P

Υ.Γ. Ψήνομαι για το φόρουμ ;)

Δημοσ.

Οκ, τωρα κρινεις μια ολοκληρη ταινια εχοντας δει τα πρωτα 10 λεπτα. Ειναι το λιγοτερο παραλογο και μη ασφαλες αυτο.

Σημειωτεον, εμενα μου πηρε 10-13 λεπτα για να μπω στο κλιμα της ταινιας και να συνηθισω την ατμοσφαιρα και το χιουμορ. Υπαρχει κατι εν ονοματι "προσαρμογη", ειδικα οταν η ταινια εχει δικο της χαρακτηρα και δεν ειναι καμια κοινοτυπα φτιαγμενη αμερικανικη κωμωδια ή ταινια δρασης. Δεν περιμενω να συμβει ο,τι συμβαινει οταν βλεπω πχ house md που εχω δει 100 επεισοδια (εκει, ας πουμε, εχει περασει κατα πολυ το σταδιο της προσαρμογης). Εγω παντως αν εκλεινα ολες τις ταινιες ετσι ή σταματουσα να ακουω albums αν δε μου καθοταν εξ αρχης καλα το πρωτο 5λεπτο...

θα χα χασει τα περισσοτερα πραγματα που εχω λατρεψει

Και μετα λες οτι δεν ειναι οτι δεν εχεις υπομονη:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...