APsD Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα, Εχω Forthnet 2play (εως)24Mbit στο ιδιοκτητο τους. To "πρόβλημα" μου ειναι οτι απο τοτε που την ενεργοποίησα συγχρονιζε στα 13-14mb (πριν 2μιση χρονια περιπου, ισως κ παραπανω), σταδιακα αρχισε να πέφτει η ταχυτητα στο download με το καιρο αλλα δεν εδινα πολυ σημασια. Τωρα εχει φτάσει σε ενα στάδιο να ειναι ενοχλητικο οποτε και καθομαι να το ψαξω. Τωρα εχει φτάσει να συγχρονιζει περίπου στα 8mb! Εχω απο τότε που εβαλα τη γραμμη το ιδιο ρουτερ, δεν το εχω αλλαξει ποτε γτ εχει βγει σκυλι, ουτε αποσυνδεσεις ουτε τπτ, το USR 9108A. Τα χαρακτηριστικά της γραμμής ειναι τα παρακάτω: Επίσης επειδη το εψαξα λιγο σε στο αλλο thread εκανα ενα τεστ με το DMT αλλα απ'οτι καταλαβαίνω μαλλον δεν εχω gap. *To OrbMT δεν εβλεπε το ρουτερ μου δοκιματα ολα τα modem types. Τι προτείνετε να κανω? Υπάρχει περίπτωση να την εχει ακουσει το ρουτερ απο τπτ πτώσεις της τασης της ΔΕΗ γτ γινονται τακτικα διακοπές (του 1 δευτερολέπτου) εδώ.. Αν και το εχω πανω σε UPS για καποιο λογο ενω το pc μενει ανοιχτο, το ρουτερ κλεινει.. H απλα εχει προβλημα η γραμμη μου?
Heatspreader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Το μόνο που γνωρίζει είναι για τη διακοπή. Αν και το εχω πανω σε UPS για καποιο λογο ενω το pc μενει ανοιχτο, το ρουτερ κλεινει.. Το UPS σου είναι Line Interactive και ο μετασχηματιστής του Router σου δεν αποθηκεύει αρκετό ρεύμα οπότε μέχρι να αλλάξει το UPS από ρεύμα σε μπαταρίες κλείνει από διακοπή ρεύματος.
Luciddream Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα,Εχω Forthnet 2play (εως)24Mbit στο ιδιοκτητο τους. To "πρόβλημα" μου ειναι οτι απο τοτε που την ενεργοποίησα συγχρονιζε στα 13-14mb (πριν 2μιση χρονια περιπου, ισως κ παραπανω), σταδιακα αρχισε να πέφτει η ταχυτητα στο download με το καιρο αλλα δεν εδινα πολυ σημασια. Τωρα εχει φτάσει σε ενα στάδιο να ειναι ενοχλητικο οποτε και καθομαι να το ψαξω. Τωρα εχει φτάσει να συγχρονιζει περίπου στα 8mb! φίλε για να ..."νιώσεις καλύτερα" .. εγώ συγχρόνιζα στα 20mbit κάποτε.. και σήμερα στα 10... (με vivodi) !! :cry: πάλι καλά δεν με ενοχλεί γιατι πιο πολύ χρειάζομαι το ping και αυτό έχει μείνει σταθερό..! ψάξτο αν θές και πάρτους και τηλέφωνο να στο τσεκάρουν αλλά δεν νομίζω να αλλάξει και τίποτα ..
parsifal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα. Από το 1o screenshot φαίνεται ότι ο router σου έχει για κάποιο λόγο γυρίσει σε G.DMT/G.992.1 mode, δηλαδή ADSL1, άρα περιορίζεσαι στη μέγιστη ταχύτητα που υποστηρίζει αυτό το πρωτόκολλο. Χρειάζεσαι τύπο modulation G.992.5 που αντίστοιχεί σε ADSL2+ για να εξαντλήσεις τα όρια της γραμμής σου.
APsD Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντησεις.. Θα κοιταξω τωρα αυτο που μου λες parsifal αν υπάρχει επιλογη πουθενα για να το αλλαξω. Οστοσο με αυτα τα χαρακτηριστικα της γραμμης μου ποσο θα "έπρεπε" να πιανω? ---------- Προσθήκη στις 09:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:49 ---------- Το μόνο που γνωρίζει είναι για τη διακοπή. Το UPS σου είναι Line Interactive και ο μετασχηματιστής του Router σου δεν αποθηκεύει αρκετό ρεύμα οπότε μέχρι να αλλάξει το UPS από ρεύμα σε μπαταρίες κλείνει από διακοπή ρεύματος. Αυτο εχει να κανει με το ρουτερ? Η ολα τα ρουτερ ετσι δουλεύουν? Αν εχει να κανει με το ρουτερ, γνωρίζεις καποιο καλο που να δουελεύει απροβληματιστα με ups?
parsifal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Οστοσο με αυτα τα χαρακτηριστικα της γραμμης μου ποσο θα "έπρεπε" να πιανω? Αν εισάγεις το downstream attenuation σου σε κάποιον online ADSL calculator, θα σου δώσει περίπου 19 Mbps. Αλλά αυτό είναι μέγιστο θεωρητικό, υπό εντελώς ιδανικές συνθήκες (π.χ. με router που το chipset και το firmware του «παίζει» καλά με τον τερματικό εξοπλισμό στο DSLAM κ.ά.). Πολύ λίγοι το προσεγγίζουν συνήθως. Αφαίρεσε από 2 μέχρι 4 Mbps, κάπου εκεί το έχω προσδιορίσει.
APsD Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Η μόνη επιλογή που βρήκα ειναι αυτη: Και ηταν ετσι οπως ειναι τωρα δεν πειραξα τπτ.. Επίσης διαβασα σε αλλο thread καποιος ελεγε οτι η forthnet δίνει snr margin 6, ενω εμενα λεει 3.2 απ'οτι βλέπω. Ειναι καλο αυτο η κακο? ---------- Προσθήκη στις 10:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:06 ---------- Αν εισάγεις το downstream attenuation σου σε κάποιον online ADSL calculator, θα σου δώσει περίπου 19 Mbps. Αλλά αυτό είναι μέγιστο θεωρητικό, υπό εντελώς ιδανικές συνθήκες (π.χ. με router που το chipset και το firmware του «παίζει» καλά με τον τερματικό εξοπλισμό στο DSLAM κ.ά.). Πολύ λίγοι το προσεγγίζουν συνήθως. Αφαίρεσε από 2 μέχρι 4 Mbps, κάπου εκεί το έχω προσδιορίσει. Εχετε καποιο καλο ρουτερ να προτείνετε που να εχει καλη φημη συνεργασιας με τα dslam της forthnet? Η δεν ειναι ολα ιδια?
poulinos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Το μόνο που γνωρίζει είναι για τη διακοπή. Το UPS σου είναι Line Interactive και ο μετασχηματιστής του Router σου δεν αποθηκεύει αρκετό ρεύμα οπότε μέχρι να αλλάξει το UPS από ρεύμα σε μπαταρίες κλείνει από διακοπή ρεύματος. εχω Line interactive και ποτε δεν μου εχει κλεισει το ρουτερ οσα ρουτερ και αν ειχα οσα Ups και αν ειχα line interactive. Η μόνη επιλογή που βρήκα ειναι αυτη: Και ηταν ετσι οπως ειναι τωρα δεν πειραξα τπτ.. Επίσης διαβασα σε αλλο thread καποιος ελεγε οτι η forthnet δίνει snr margin 6, ενω εμενα λεει 3.2 απ'οτι βλέπω. Ειναι καλο αυτο η κακο? Εχετε καποιο καλο ρουτερ να προτείνετε που να εχει καλη φημη συνεργασιας με τα dslam της forthnet? Η δεν ειναι ολα ιδια? ξετσεκαρε τα παντα εκτος απο το adsl2+.επισης μπορεις να δοκιμασεις με καποιο αλλο ρουτερ και να δεις.πχ τα Netgear ειναι μια χαρα.απλα δεν σημαινει οτι θα κλειδωσουν παραπανω.το 3.2 οχι δεν ειναι καλο να πεφτει τοσο χαμηλα το snr.ισως θεμα γραμμης ισως to usr. Καμια ιδεα?! dokimι με αλλο ρουτερ και δοκιμασε το να γυρισει σε adsl2+ αντι για g.dmt
APsD Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Οκ. Αυτο το SNR μπορω να τους πάρω τηλεφωνο να μου το ανεβάσουν? Η δεν μπορουν να κανουν κατι αυτοι? Δοκιμαζω τωρα με αλλο ρουτερ. ---------- Προσθήκη στις 18:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:59 ---------- poulinos εκανα αυτο που μου είπες και εβγαλε αυτα: Απ'οτι βλέπω πηγε καλυτερα, συγχρονισε στα ~10. To DMT τωρα βγάζει αυτο: Δοκίμασα το siemens που εδινε η forthnet καποτε και αυτο συγχρονισε γύρω στα 11000. Υπάρχει κατι αλλο που θα μπορούσα να κανω?
Heatspreader Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Αυτο εχει να κανει με το ρουτερ? Η ολα τα ρουτερ ετσι δουλεύουν? Αν εχει να κανει με το ρουτερ, γνωρίζεις καποιο καλο που να δουελεύει απροβληματιστα με ups? Έχει να κάνει με την τροφοδοσία του Router και κατ' επέκταση με το τροφοδοτικό/μετασχηματιστή του. Όχι δεν γνωρίζω και δεν υπάρχουν κάποια Standards γι' αυτό. Το ίδιο συνέβαινε και σ' εμένα με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. εχω Line interactive και ποτε δεν μου εχει κλεισει το ρουτερ οσα ρουτερ και αν ειχα οσα Ups και αν ειχα line interactive. Ούτε εμένα με Router. Παίζουν πολλά ρόλο. Από το τροφοδοτικό της συσκευής, από την ποιότητα και χρόνο απόκρισης του UPS, μέχρι και τον τρόπο που κόβεται το ρεύμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 πέφτει τρελό cross talk ή είναι η ιδέα μου?
poulinos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Οκ. Αυτο το SNR μπορω να τους πάρω τηλεφωνο να μου το ανεβάσουν? Η δεν μπορουν να κανουν κατι αυτοι? Δοκιμαζω τωρα με αλλο ρουτερ. [/color]poulinos εκανα αυτο που μου είπες και εβγαλε αυτα: Απ'οτι βλέπω πηγε καλυτερα, συγχρονισε στα ~10. Δοκίμασα το siemens που εδινε η forthnet καποτε και αυτο συγχρονισε γύρω στα 11000. Υπάρχει κατι αλλο που θα μπορούσα να κανω? περα απο το να εισαι σιγουρος οτι ολα ειναι οκ μεχρι το σπιτι η αν ειχες την δυνατοτητα να δοκιμασεις στον κατανεμητη μαλλον δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.απο εκει και περα αν εχεις αποσυνδεσεις η βαζεις ενα πιο σταθερο ρουτερ η σου αλλαζουν προφιλ δηλαδη ανεβαζουντο snr στα 8 η και πιο πανω αλλα χανεις σε ταχυτητα.το siemens το cl110 αμα εχεις αυτο ειναι σταθερο αλλα καιγεται σαν hardware δυστυχως.το sl2 141 το wireless πολυ καλυτερο.και thomson ειναι βραχος. Έχει να κάνει με την τροφοδοσία του Router και κατ' επέκταση με το τροφοδοτικό/μετασχηματιστή του.Όχι δεν γνωρίζω και δεν υπάρχουν κάποια Standards γι' αυτό. Το ίδιο συνέβαινε και σ' εμένα με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ούτε εμένα με Router. Παίζουν πολλά ρόλο. Από το τροφοδοτικό της συσκευής, από την ποιότητα και χρόνο απόκρισης του UPS, μέχρι και τον τρόπο που κόβεται το ρεύμα. ειχα παντα apc και ποτε δεν ειχα προβλημα οπως και αν κοπηκε το ρευμα να γυρισει στην μπαταρια.ειτε με δισκο ειτε με ρουτερ.και ειδικα με το apc smart Παλια που εχει και μικροτερο χρονο ενταξει ηταν ακομα πιο safe Ολα.τωρα ups των 20 ευρω... πέφτει τρελό cross talk ή είναι η ιδέα μου? δεν πειραζει.μια παραμετρος του θεματος ειναι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 APsD έχεις κάνει τον απαραίτητο έλεγχο στο σπίτι? δλδ να βγάλεις ΟΛΕΣ τις συσκευές από τις μπρίζες και να αφήσεις μόνο το router ΧΩΡΙΣ splitter και με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο για να δεις πόσο συγχρονίζει μόνο του?
APsD Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Το ρουτερ το εχω πολυ κοντα στη πριζα. Με splitter. Δοκιμασα απευθειας το καλωδιο χωρις splitter και συγχρονιζει το ιδιο! Μην σ πω και λιγο πιο κατω! Αλλα ειναι τυχαιο δν συγχρονιζει παντα το ιδιο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.