grimpr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Είναι κρίμα να αγοράζεις τώρα και να μην κάνεις υπομονή 2 μήνες μέχρι την κυκλοφορία του Sandy Bridge. Εαν πάρεις την απόφαση για αγορά τώρα πήγαινε όσο ποιο φθηνά μπορείς, ακόμη και used, σε cpu/μητρική και επένδυσε τα λεφτά σου σε monitor, vga, ssd, κουτί, περιφερειακά. Σε Intel ξεκινάς από εδώ. http://www.getitnow.gr/prod/pliroforiki/anabathmisi/epeksergastes-cpu/epeksergastis-intel-core-i5-750-266ghz-8mb/prod300060pp/ Με monitor. http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10596 SSD. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18989&cat=6 VGA. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6850-PCI-Express-GDDR5-1GB-11180-00-20R.htm RAM. http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200012044
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Για το 1156 δεν εχουμε καποια πληροφορια οτι θα πεθανει αρχές 2011 βγαίνει s1155 Sandybridge που θα αντικαταστήσουν το s1156...βουλωμένο γράμμα?
Tilemaxx Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Είναι κρίμα να αγοράζεις τώρα και να μην κάνεις υπομονή 2 μήνες μέχρι την κυκλοφορία του Sandy Bridge. Εαν πάρεις την απόφαση για αγορά τώρα πήγαινε όσο ποιο φθηνά μπορείς, ακόμη και used, σε cpu/μητρική και επένδυσε τα λεφτά σου σε monitor, vga, ssd, κουτί, περιφερειακά. Τι διαφορά θα έχει ο Sandy Bridge απο εναν Phenom x6 ξερωγώ; (Και βασικά η τιμή δεν θα είναι στα ύψη; No thanks)...
benign Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Σχετικα με τα games αν αυτο σε ενδιαφερει περισσοτερο,και σε ψηλες αναλυσεις,δεν εχει σημασια ποσο ισχυρος ειναι ο επεξεργαστης.Η καρτα γραφικων και μονο παιζει ρολο.Επισης ενας SSD δισκος θα βοηθουσε πολυ. Συμφωνω με τον grimpr μην αγορασεις ακριβα αγορασε ποιοτικα και στο μελλον βλεπεις για αναβαθμισεις υστερα απο 2 χρονια. Σχετικα με τα αρθρα του Anand ο τυπος εχει χασει την αξιoπιστια του και γλυφει την Intel και η γλωσσα του αν την ψαξεις λεει intel inside, sold out .
Luciddream Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Σχετικα με τα games αν αυτο σε ενδιαφερει περισσοτερο,και σε ψηλες αναλυσεις,δεν εχει σημασια ποσο ισχυρος ειναι ο επεξεργαστης.Η καρτα γραφικων και μονο παιζει ρολο. οτι να ναι.....
phanispal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Εν μέρει δεν έχει άδικο, το σίγουρο είναι ότι όσο ανεβαίνει η ανάλυση, τόσο αυξάνεται ο ρόλος της κάρτας γραφικών και περιορίζεται εκείνος του επεξεργαστή.
benign Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Αμα εχει εναν οποιονδηποτε τετραπυρηνο απο τους τελευταιους phenom II π.χ. θα ειναι μια χαρα.Ο δικος μου ο phenom II X 2 555 BE που τον εχει και ο αδερφος μου,ξεκλειδωσε σε τετραπυρηνο και μαμει και δερνει,στο pc του αδελφου μου που εχει μια 5850 και του κοστισε 97 ευρω.Δεν εχει το παραμικρο προβλημα με hardcore gaming.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 (Και βασικά η τιμή δεν θα είναι στα ύψη; No thanks)... στα επίπεδα των επεξεργαστών/μητρικών του s1156... Αμα εχει εναν οποιονδηποτε τετραπυρηνο απο τους τελευταιους phenom II π.χ. θα ειναι μια χαρα. quote for truth...
Tilemaxx Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ρε παιδιά 30€ διαφορά έχει ο x6 απο τον x4. Και πλέον τα παιχνίδια έχουν multicore support άρα ο επεξεργαστής παίζει επίσης κάποιο ρόλο.
Luciddream Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 καλά δεν λέω οτι δεν έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο όλοι οι cpu (άλλωστε γιαυτό ακόμα κρατάω και τον δικό μου) αλλά μην τα ισωπεδώνουμε και όλα.. cpu και gpu πάνε πακέτο για games. http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3-440-gaming-performance,2619.html
benign Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Αν αγορασεις εναν φτηνο τετραπυρηνο,μπορεις αν θελεις σε 2 χρονια να πεις what the hell που λενε και οι yanks και να αγορασεις μια εντελως καινουργια πλατφορμα.Ετσι κι αλλιως 97 εδωσα για το cpu και 70-80 για την μητρικη,την αποσβεση μου την εχω κανει gamewise για 2 χρονια. Θεωρω τον phenom ΙΙ Χ2 555 ΒΕ επειδη θα σου ξεκλειδωσει σε τετραπυρηνο με μπολικη μνημη και εξαιρετικες επιδοσεις ,μολις στα 97 ευρω,για την συγκεκριμενη χρονικα μεταβατικη περιοδο ,τοσο για intel οσο και για amd ,την πιο εξυπνη red hot αγορα οσον αφορα το cpu. ---------- Προσθήκη στις 17:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:02 ---------- καλά δεν λέω οτι δεν έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο όλοι οι cpu (άλλωστε γιαυτό ακόμα κρατάω και τον δικό μου) αλλά μην τα ισωπεδώνουμε και όλα.. cpu και gpu πάνε πακέτο για games. http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3-440-gaming-performance,2619.html Αγαπητε φιλε για εναν ποιοτικο gamer που εκστασιαζεται με τα ποιοτικα χαρακτηριστικα ενος game,οπως πλοκη,εμπνευση,δομη χαρακτηρων,κ.τ.λ. ασφαλως του αρεσουν τα ωραια γραφικα,αλλα δεν καθεται να μετραει τα frames για να αισθανεται οτι το ακριβο cpu του επιασε τοπο. Οποτε απο αυτην την σκοπια,δεν νομιζω οτι θα εχει προβλημα με τους phenom ΙΙ που ειναι εξαιρετικες cpu.
Luciddream Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 σίγουρα δεν είπα το αντίθετο μια χαρά θα είναι..
Ntinaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Αν αγορασεις εναν φτηνο τετραπυρηνο,μπορεις αν θελεις σε 2 χρονια να πεις what the hell που λενε και οι yanks και να αγορασεις μια εντελως καινουργια πλατφορμα.Ετσι κι αλλιως 97 εδωσα για το cpu και 70-80 για την μητρικη,την αποσβεση μου την εχω κανει gamewise για 2 χρονια. Θεωρω τον phenom ΙΙ Χ2 555 ΒΕ επειδη θα σου ξεκλειδωσει σε τετραπυρηνο με μπολικη μνημη και εξαιρετικες επιδοσεις ,μολις στα 97 ευρω,για την συγκεκριμενη χρονικα μεταβατικη περιοδο ,τοσο για intel οσο και για amd ,την πιο εξυπνη red hot αγορα οσον αφορα το cpu. ---------- Προσθήκη στις 17:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:02 ---------- Αγαπητε φιλε για εναν ποιοτικο gamer που εκστασιαζεται με τα ποιοτικα χαρακτηριστικα ενος game,οπως πλοκη,εμπνευση,δομη χαρακτηρων,κ.τ.λ. ασφαλως του αρεσουν τα ωραια γραφικα,αλλα δεν καθεται να μετραει τα frames για να αισθανεται οτι το ακριβο cpu του επιασε τοπο. Οποτε απο αυτην την σκοπια,δεν νομιζω οτι θα εχει προβλημα με τους phenom ΙΙ που ειναι εξαιρετικες cpu. δυστυχως οταν εχεις πολλες γνωσεις εχεις και πολλες απαιτησεις και εχω και περιεργο ματι και ετσι εχω μια μανια να βαζω ολα τα γραφικα στο φουλ,με εξαιρεση το ΑΑ,
grimpr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ρε παιδιά 30€ διαφορά έχει ο x6 απο τον x4. Και πλέον τα παιχνίδια έχουν multicore support άρα ο επεξεργαστής παίζει επίσης κάποιο ρόλο. Οποιοσδήποτε μοντέρνος Quadcore ψηλά χρονισμένος είναι υπεραρκετός για όλες τις ανάγκες σου, εαν δεν κάθεσαι να κυνηγάς νουμερακια και να τρέχεις άχρηστα πλασματικά μπεντσοειδή θα μείνεις ευχαριστημένος από την αγορά σου. Οι X6 της AMD είναι πολύ δυνατοί επεξεργαστές εαν και εφόσον τους κλοκαρεις δυνατά και ψηλά, 3.8-3.9 και με το Northbridge όσο γίνεται ποιο ψηλά, μιλάμε για χυδαία επεξεργαστική ισχύ σε multithreaded εφαρμογές σε Windows και εντελώς πρόστυχη σε 64bit Unix/Linux, όπως οι Core i7 της Intel δεν καταλαβαίνουν τίποτα ότι και να τους ρίξεις επάνω, κατά την γνώμη μου όσο περισσότερη ισχύ και πυρήνες τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη ενός γρήγορου συστήματος δίσκων, οι δίσκοι SSD δηλαδή επιβάλλονται σε τέτοια συστήματα. Από εκεί και πέρα ο Core i5 750 είναι και παραμένει η καλύτερη CPU της Intel στα λεφτά με φανταστικές επιδόσεις, προχωρημένη αρχιτεκτονική και χαμηλές καταναλώσεις, ειλικρινά δεν θα κάνεις λάθος εαν προτιμήσεις τον 750, είναι ένα σπουδαίο SKU από την mainstream σειρά Nehalem της Intel, το ότι δεν είναι ενεργοποιημένο το Hyperthreading του μας αφήνει παγερά αδιάφορους μιας και σε games και ψηλούς χρονισμούς δεν ζηλεύει απολύτως τίποτα από τους πολύ ποιο ακριβούς Core i7. Στην τελική εσυ αποφασίζεις, η AMD έχει μια ελκυστική πλατφόρμα, σταθερή και απροβλημάτιστη, επεξεργαστές πολύ δυνατούς, X6, με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από την σιλικόνη της Intel, η Intel με τον Core i5 750 τον καλύτερο allround gaming QuadCore Nehalem στην αγορά. Εν ολιγης πιστεύω ότι οι καλύτερος συνδυασμός επεξεργαστικής ισχύς και γενικών πραγματικών και οχι πλασματικών επιδόσεων είναι και παραμένει ένας ψηλά χρονισμένος Quadcore με έναν γρήγορο και δυνατό SSD δίσκο, πάντα με βάση την αξία προς λεφτά και κοντά στα 200 ευρώ έχουμε άριστες επιλογές από cpu,ssd,vga με πάμπολλους συνδυασμούς.
Tilemaxx Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δεν θέλω να πάρω Intel. Δηλαδή εσύ προτείνεις Phenom x4 αντι για x6; Πιστεύω οτι το εξαπύρηνο είναι επένδυση. Επίσης τον SSD θα τον συνδυάσω και με HDD έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.