Vichil Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα. Λοιπόν, πριν μερικές μέρες προσπάθησα να κάνω overclocking στο PC Μου. *Σημείωση: Το PC είχε Windows στον ένα δίσκο και Ubuntu + Slackware στον άλλο. Δεν πέτυχε το overclocking οπότε βγάζω τον CMOS Jumper και τον ξαναβάζω, για να έρθει το BIOS στις αρχικές ρυθμίσεις. Ο υπολογιστής ανοίγει αλλά το GRUB βγάζει error. Προσπαθώ με διάφροα LiveCDs και Partitioners να δω τα τον δίσκο που είναι τα Ubuntu για να φτιάξω το GRUB αλλά τίποτα. Οπότε αποφασίζω να εγκαταστήσω μιά διανομή των Linux που είχε τον GRUB (απλά για να μπω στα Windows). Από κει και πέρα, έχω δοκιμάσει να συνδέσω άλλους δίσκους στη θέση αυτού που δεν φαινόταν (μηπως είχε καεί ή κάτι) άλλα και πάλι δεν φαίνονται πουθενά.(Ο δίσκος δουλεύει κανονικά σε άλλο PC). Ούτε στο BIOS φαίνεται, και όλοι οι δίσκοι είναι στο Auto. Αντέστρεψα και τα καλώδια των δύο δίσκων, αλλά πάλι τίποτα (ο πρώτος συνεχίζει να δουλεύει κανονικά). Συγνώμη αν σας μπέρδεψα Οποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ. Υ.Γ. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή είναι η σωστή κατηγορία για το θέμα. Αν είναι λάθος, μετακινήστε το.
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Η κατηγορία σωστή είναι, αλλά εγώ όντως μπερδεύτηκα (τί μας νοιάζουν οι boot loaders λειτουργικών πχ, όταν το ουσιαστικό ζόρι είναι ότι ο δίσκος δεν φαίνεται καν στο BIOS...; ). Αnyway, αφού όλα ξεκίνησαν από το reset, κάνε φύλλο και φτερό το BIOS setup, να βρεις τον δίσκο/να ρυθμίσεις κάτι ούτως ώστε να φαίνεται κι από λειτουργικά...
Manos-Sx Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 αν καταλαβά σωστα στη συγκεκριμενη θύρα οποιο δίσκο και να συνδεσεις δε φαινεται πουθενά αλλα ούτε και στα bios, σωστά; τι είναι ide ή sata; κάνε κανα default τα bios δοκίμασε άλλο καλωδιο
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μα το πρόβλημά του ξεκίνησε ακριβώς με το που γύρισε το BIOS σε default ρυθμίσεις.
Vichil Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Η κατηγορία σωστή είναι, αλλά εγώ όντως μπερδεύτηκα (τί μας νοιάζουν οι boot loaders λειτουργικών πχ, όταν το ουσιαστικό ζόρι είναι ότι ο δίσκος δεν φαίνεται καν στο BIOS...; ).Αnyway, αφού όλα ξεκίνησαν από το reset, κάνε φύλλο και φτερό το BIOS setup, να βρεις τον δίσκο/να ρυθμίσεις κάτι ούτως ώστε να φαίνεται κι από λειτουργικά... Τιποτα Απλά το ανέφερα για να περιγράψω όλη τι διαδικασία. Τι εννοείς να κάνω φύλλο και φτερό το BIOS setup να βρω το δίσκο; Το έχω ψάξει το BIOS setup, έχω δει προσεκτικά κάθε ρυθμηση που μπορείς να κάνεις, αλλά δεν κατάφερα να τον εμφανίσω. Αν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορώ να κάνω, ευχαρίστως. αν καταλαβά σωστα στη συγκεκριμενη θύρα οποιο δίσκο και να συνδεσεις δε φαινεται πουθενά αλλα ούτε και στα bios, σωστά; τι είναι ide ή sata; κάνε κανα default τα bios δοκίμασε άλλο καλωδιο Όχι... Δεν το διευκρίνησα καλά στο πρώτο ποστ. Εγραψα Αντέστρεψα και τα καλώδια των δύο δίσκων, αλλά πάλι τίποτα (ο πρώτος συνεχίζει να δουλεύει κανονικά). Που σημαίνει ότι τους αντέστρεψα τις θύρες και παρόλα αυτα, ο δίσκος που δεν φαινόταν πριν δεν φαινόταν και τωρα. IDE είναι. Μα το πρόβλημά του ξεκίνησε ακριβώς με το που γύρισε το BIOS σε default ρυθμίσεις. EDIT EDIT: Τώρα κατάλαβα τι γίνεται. Λοιπον, μεσα στο pc υπάρχουν 3 δίσκοι ένας IDE και δύο SATA. Συμπέρασμα ο IDE φαίνεται, και δεν φαίνεται κανένας από τους SATA. Επίσης το BIOS λέει παντου IDE. Άκυρα λοιπόν όλα τα προηγούμενα. Συγνώμη για το μπέρδεμα και πάλι.
Manos-Sx Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μου έχει τύχει να έχω το sata mode στα bios σε ide και να μη μπορω να μπουταρω λειτουργικο από sata δίσκο αλλά τους έβλεπα... Τώρα να έχεις default τα bios και να μη βλέπεις τους δίσκους sata στα bios υπόθετω κάποιο πρόβλημα στο υλικό θα είναι αλλά πες μου πιο μοντελό μητρικης έχεις να το κοιτάξω. Οι δίσκοι σε άλλο μηχάνημα παίζουν;
Vichil Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μου έχει τύχει να έχω το sata mode στα bios σε ide και να μη μπορω να μπουταρω λειτουργικο από sata δίσκο αλλά τους έβλεπα... Τώρα να έχεις default τα bios και να μη βλέπεις τους δίσκους sata στα bios υπόθετω κάποιο πρόβλημα στο υλικό θα είναι αλλά πες μου πιο μοντελό μητρικης έχεις να το κοιτάξω. Οι δίσκοι σε άλλο μηχάνημα παίζουν; MSI MS-6758 Ναι, κανονικά παιζουν σε άλλο pc.
Manos-Sx Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Διάβασα διάφορα για τη μητρική σου και το πρόβλημα είναι γνωστό. Η τελευταία λύση είναι να κάνεις το Bios update και βλέπεις. Συγκεκριμενη λύση δε βρήκα. Απόσυνδεσε το καλώδιο ide και δοκίμασε να συνδέσεις εναν sata δίσκο μια στην πρώτη θύρα και μετά στη δευτέρη και πες μου τι γίνεται και στις 2 περιπτωσεις αν φαίνεται στο bios. Διάβασα σε μερικές περιπτωσεις ο συνδιασμος ide και sata στη μητρικη σου δημιουργη διάφορα μπερδέματα.
Vichil Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Διάβασα διάφορα για τη μητρική σου και το πρόβλημα είναι γνωστό.Η τελευταία λύση είναι να κάνεις το Bios update και βλέπεις. Συγκεκριμενη λύση δε βρήκα. Απόσυνδεσε το καλώδιο ide και δοκίμασε να συνδέσεις εναν sata δίσκο μια στην πρώτη θύρα και μετά στη δευτέρη και πες μου τι γίνεται και στις 2 περιπτωσεις αν φαίνεται στο bios. Διάβασα σε μερικές περιπτωσεις ο συνδιασμος ide και sata στη μητρικη σου δημιουργη διάφορα μπερδέματα. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν φένεται, κάνενας από τους δύο δίσκους. Διάβασα σε μερικές περιπτωσεις ο συνδιασμος ide και sata στη μητρικη σου δημιουργη διάφορα μπερδέματα Μα πριν κάνω το Default στο Bios δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα... :/ ...Οπότε λες να κάνω το Bios Update και βλέπουμε;
Manos-Sx Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 http://forum-en.msi.com/index.php?topic=65610.msg%msg_id% Για κοίτα αυτό και δοκίμασε. Είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις στα bios για να βλέπει sata. Μη κάνεις ακόμα bios update μάλλον δεν τα έχεις ψάξει καλά.
Vichil Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 http://forum-en.msi.com/index.php?topic=65610.msg%msg_id% Για κοίτα αυτό και δοκίμασε. Είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις στα bios για να βλέπει sata. Μη κάνεις ακόμα bios update μάλλον δεν τα έχεις ψάξει καλά. Να σε καλά ρε φίλε! Αυτό ήτανε... Όλα τζετ. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.