kebinB Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 καλησπερα, μιας και επισκεύτηκα αρκτετές φορές το αππλεστορε του μονάχου (απο εδώ γράφω και τον τοπικ) μου δημιουργήθηκε η απορία αν το τρακ παντ θα μπορουσε να αντικαταστήσει 100% το ποντίκι, μου φάνηκε αρκετά βολικό με μεγάλη επιφάνεια συν του εύκολου εξπος. φοβάμαι μην με κουράσει η μεγάλη διαρκεια χρήσης του με πόνους στο χέρι κλπ... το εχει αγωράσει κανείς αλλος ώστε να πεις καθημερινές εμπειρίες;
iced Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Το magic mouse ειναι περισσοτερο gadget και για πολυ απλη χρηση. Αν εχεις δουλεψει σε σοβαρο mouse απλα θα το πουλησεις σε μια εβδομαδα, μπορεις να μπεις στις αγγελιες να το διαπιστωσεις. Κατα ενα περιεργο τροπο σε ολους περισσευει 1 και τα δινουν :-) Προχθες πουλησα ενως φιλου απο το mac pro του... Πιστευω οτι και το trackpad ειναι gadget, αλλα το εχω χρησιμοποιησει λιγο... Απο οτι εχω καταλαβει σε τρωει η τσεπη σου, κανε υπομονη και παρε κατι αλλο...
tr3quart1sta Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Εγω εχω και τα 2... το καθενα εχει τα θετικα του... με το ποντικι πετυχαινεις μεγαλυτερη ταχυτητα και ακριβεια πχ highlight text ενω με το trackpad ειναι πολυ πιο βολικα τα gestures συν το οτι ειναι σταθερο σε αντιθεση με το ποντικι που πρεπει να το κουνας Παντως και με τα 2 δεν εχει πιαστει ποτε το χερι μου ακομα και αν τα χρησιμοποιω για 8+ συνεχομενες ωρες... Επισης με το trackpad εχω την αισθηση οτι οι μπαταριες κρατανε περισσοτερες μερες...
MONSTER655 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Το apple trackpad δεν μπορεί να αντικατάσταστησει το κλασικό mouse αν το θες Πάρε και αυτο και το magic mouse.
kpartsi Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Το apple trackpad δεν μπορεί να αντικατάσταστησει το κλασικό mouse αν το θες Πάρε και αυτο και το magic mouse. Για μένα ισχύει το αντίθετο! Από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ το trackpad του MBP μου πριν δύο χρόνια δεν θέλω να ξανακουμπήσω ποντίκι! Όταν συμβαίνει πολλές φορές να χρησιμοποιώ ποντίκι αναγκαστικά αφού είμαι μακρυά από το laptop μου, μου κακοφαίνεται αρκετά! Το Apple trackpad είναι ότι πιο βολικό για μένα και κατά την γνώμη μου το magic trackpad είναι το ίδιο βολικό (έτυχε και το δούλεψα σε iMac μερικές ώρες). Έχω δοκιμάσει και το Magic mouse και μου φάνηκε πολύ άβολο! Χειρότερο και από τα κανονικά ποντίκια. Δεν μπορούσα να το δουλέψω με τίποτα παρά τις πολύωρες προσπάθειες που έκανα. Μου έφερνε τον καρπό λυγισμένο σε μη φυσιολογική θέση και με κούραζε αμέσως! Επιπλέον τα gestures πάνω στην επιφάνειά του δεν είναι καθόλου βολικά αφού με τα ακραία δάχτυλα έπρεπε να κρατάω σταθερό το ποντίκι και με τα μεσαία να κάνω το gesture στην επιφάνειά του! Αν χρησιμοποιώ ποντίκι, προτιμώ τα χοντρά και υπερυψωμένα που γεμίζουν την παλάμη όπως το logitech mx620... το βρίσκω πολύ άνετο και βολικό. Αλλά όπως είπα βάζω στην πρώτη θέση το Apple Trackpad!
MONSTER655 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Για μένα ισχύει το αντίθετο! Από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ το trackpad του MBP μου πριν δύο χρόνια δεν θέλω να ξανακουμπήσω ποντίκι! Όταν συμβαίνει πολλές φορές να χρησιμοποιώ ποντίκι αναγκαστικά αφού είμαι μακρυά από το laptop μου, μου κακοφαίνεται αρκετά! Το Apple trackpad είναι ότι πιο βολικό για μένα και κατά την γνώμη μου το magic trackpad είναι το ίδιο βολικό (έτυχε και το δούλεψα σε iMac μερικές ώρες).Έχω δοκιμάσει και το Magic mouse και μου φάνηκε πολύ άβολο! Χειρότερο και από τα κανονικά ποντίκια. Δεν μπορούσα να το δουλέψω με τίποτα παρά τις πολύωρες προσπάθειες που έκανα. Μου έφερνε τον καρπό λυγισμένο σε μη φυσιολογική θέση και με κούραζε αμέσως! Επιπλέον τα gestures πάνω στην επιφάνειά του δεν είναι καθόλου βολικά αφού με τα ακραία δάχτυλα έπρεπε να κρατάω σταθερό το ποντίκι και με τα μεσαία να κάνω το gesture στην επιφάνειά του! Αν χρησιμοποιώ ποντίκι, προτιμώ τα χοντρά και υπερυψωμένα που γεμίζουν την παλάμη όπως το logitech mx620... το βρίσκω πολύ άνετο και βολικό. Αλλά όπως είπα βάζω στην πρώτη θέση το Apple Trackpad! Δεν ξέρω να σου πω αν αυτα που λες δεν είναι σωστά Γιατί εγω δεν έχω πιάσει Πότε Mac αλλα έχω 2 netbooks και 1 vaio laptop και το trackpad είναι αρκετά αβολο. Ούτε magic mouse έχω πιάσει Πότε μόνο το wireless keyboard στο iPhone 4. Και Σήμερα που θα μου έρθει το iPad θα είναι σαν να έχω Mac χωρίς Mac os.
tr3quart1sta Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Για μένα ισχύει το αντίθετο! Από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ το trackpad του MBP μου πριν δύο χρόνια δεν θέλω να ξανακουμπήσω ποντίκι! Όταν συμβαίνει πολλές φορές να χρησιμοποιώ ποντίκι αναγκαστικά αφού είμαι μακρυά από το laptop μου, μου κακοφαίνεται αρκετά! Το Apple trackpad είναι ότι πιο βολικό για μένα και κατά την γνώμη μου το magic trackpad είναι το ίδιο βολικό (έτυχε και το δούλεψα σε iMac μερικές ώρες).Έχω δοκιμάσει και το Magic mouse και μου φάνηκε πολύ άβολο! Χειρότερο και από τα κανονικά ποντίκια. Δεν μπορούσα να το δουλέψω με τίποτα παρά τις πολύωρες προσπάθειες που έκανα. Μου έφερνε τον καρπό λυγισμένο σε μη φυσιολογική θέση και με κούραζε αμέσως! Επιπλέον τα gestures πάνω στην επιφάνειά του δεν είναι καθόλου βολικά αφού με τα ακραία δάχτυλα έπρεπε να κρατάω σταθερό το ποντίκι και με τα μεσαία να κάνω το gesture στην επιφάνειά του! Αν χρησιμοποιώ ποντίκι, προτιμώ τα χοντρά και υπερυψωμένα που γεμίζουν την παλάμη όπως το logitech mx620... το βρίσκω πολύ άνετο και βολικό. Αλλά όπως είπα βάζω στην πρώτη θέση το Apple Trackpad! δεν μπορω να καταλαβω την λογικη σας.... αφου οσο πιο μικρη γωνια κανει ο καρπος (δλδ οσο πιο χαμηλο ειναι το ποντικι) τοσο πιο ξεκουραστο ειναι για το χερι... για μενα το magic mouse ειναι μακραν το πιο εργονομικο ποντικι που εχω πιασει! ---------- Προσθήκη στις 09:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:34 ---------- Δεν ξέρω να σου πω αν αυτα που λες δεν είναι σωστά Γιατί εγω δεν έχω πιάσει Πότε Mac αλλα έχω 2 netbooks και 1 vaio laptop και το trackpad είναι αρκετά αβολο.Ούτε magic mouse έχω πιάσει Πότε μόνο το wireless keyboard στο iPhone 4. Και Σήμερα που θα μου έρθει το iPad θα είναι σαν να έχω Mac χωρίς Mac os. ρε φιλε πως εχεις αποψη για το magic trackpad αφου δεν το εχεις αγγιξει καν??????!!!!!!!!! και το συγκρινεις κιολλας με τα netbooks ελεος!!!!
domal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 φιλε μου εγω εχω και τα δυο .... Κοιτα σε αντιθεση με αλλους το magic mouse με εχει βολεψει τρομερα !!! (δεν παιζω παιχνιδια βεβαια ε) Απο την αλλη το magic track pad ειναι καταπληκτικο , ΑΛΛΑ μετα απο 5 ωρες σε κουραζει τα δακτυλα ... και μιλαω αν θελεις να κανεις συνεχεια copypaste klp klp klp , ητοι για σκληρη χρηση ενος υπολογιστη το magicmouse νομιζω ειναι καλυτερο , για απλη χρηση καθημερινη , νομιζω οτι το trackpad ειναι καλυτερο .. Οπως καταλαβες ειμαι σε διλλημα ο ατιμος .....
kpartsi Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 δεν μπορω να καταλαβω την λογικη σας.... αφου οσο πιο μικρη γωνια κανει ο καρπος (δλδ οσο πιο χαμηλο ειναι το ποντικι) τοσο πιο ξεκουραστο ειναι για το χερι... για μενα το magic mouse ειναι μακραν το πιο εργονομικο ποντικι που εχω πιασει! Θα σου πω... Με το magic mouse νιώθω την παλάμη μου να μην στηρίζεται, να είναι στον αέρα και όλο το βάρος να πέφτει στον καρπό μου για να την στηρίζει. Ο καρπός μου ακουμπάει στην επιφάνεια εργασίας (τραπέζι, γραφείο) και κάνει κλίση προς το πάνω ώστε να κρατάει την παλάμη πάνω από το ποντίκι. Αποτέλεσμα, μετά από λίγη χρήση νιώθω τον καρπό μου να με πονάει και να με ενοχλεί. Με το Mx620, που είναι το πιο βολικό ποντίκι που έχω χρησιμοποιήσει, η παλάμη στηρίζεται πάνω στο ποντίκι και δεν είναι στον αέρα. Ο καρπός μου δεν ακουμπάει στην επιφάνεια εργασίας και είναι σε ευθεία γραμμή μεταξύ του αντιβραχίου και της παλάμης. Όλο το βάρος διανέμεται μεταξύ του αντιβραχίου, που στηρίζεται στην επιφάνεια εργασίας, και την παλάμη, που στηρίζεται πάνω στο ποντίκι! Μηδέν κλίση στον καρπό, μηδέν βάρος στον καρπό, πιο άνετη χρήση!
iznodur Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 μια πρακτική συμβουλή αν δεν σκοπεύεις ποτέ σου να παίξεις έστω και ενα παιχνίδι πάρε το trackpad
MONSTER655 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 μια πρακτική συμβουλή αν δεν σκοπεύεις ποτέ σου να παίξεις έστω και ενα παιχνίδι πάρε το trackpad Είναι και αυτο ένα θέμα μια φορά έπαιξα COD στο λάπτοπ μου και ήταν αστά να πάνε.
Clouded Leopard Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 μη συγκρίνεις το trackpad του macbook με άλλων φορητών,είναι αστεία η σύγκριση
haHa Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Να σε βοηθησω: δες το προσφατο apple event 20/10/2010 και θα παρατηρησεις οτι το apple trackpad δεν το χρησιμοποιησαν σχεδον καθολου και καθοταν παρατημενο στην ακρη. Το ποντικι ειναι πολυ πιο βολικο και ακριβες. Τελος, για κατι καλυτερο και πιο εργονομικο απο το magic mouse θα προτεινα να κοιταξεις καποιο ποιοτικο logitech ποντικι. Ολες τις "εξτρα" λειτουργιες του magic mouse που γινονται με gestures μπορεις να τις βαλεις να γινονται με τα εξτρα κουμπια των mouse. Οπως θα δεις και μετα απο πολυωρη χρηση του magic mouse, δεν ειναι οτι πιο βολικο-ξεκουραστο να κουνας τα δακτυλα σου οριζοντια πανω σε μια μικρη επιφανεια απλα για να πας backwards μια σελιδα ή καθετα για να κανεις expose. Κουραζονται και τα δακτυλα απο ταα gestures και ο καρπος επειδη πεφτει εκει ολο το βαρος σε αντιθεση με τα αλλα ποντικια που τα χερια τα "αγκαλιαζουν".
tr3quart1sta Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Θα σου πω... Με το magic mouse νιώθω την παλάμη μου να μην στηρίζεται, να είναι στον αέρα και όλο το βάρος να πέφτει στον καρπό μου για να την στηρίζει. Ο καρπός μου ακουμπάει στην επιφάνεια εργασίας (τραπέζι, γραφείο) και κάνει κλίση προς το πάνω ώστε να κρατάει την παλάμη πάνω από το ποντίκι. Αποτέλεσμα, μετά από λίγη χρήση νιώθω τον καρπό μου να με πονάει και να με ενοχλεί. Με το Mx620, που είναι το πιο βολικό ποντίκι που έχω χρησιμοποιήσει, η παλάμη στηρίζεται πάνω στο ποντίκι και δεν είναι στον αέρα. Ο καρπός μου δεν ακουμπάει στην επιφάνεια εργασίας και είναι σε ευθεία γραμμή μεταξύ του αντιβραχίου και της παλάμης. Όλο το βάρος διανέμεται μεταξύ του αντιβραχίου, που στηρίζεται στην επιφάνεια εργασίας, και την παλάμη, που στηρίζεται πάνω στο ποντίκι! Μηδέν κλίση στον καρπό, μηδέν βάρος στον καρπό, πιο άνετη χρήση! μα καλα ποσο μεγαλη την εχεις!!!! :shock: (την παλαμη) μαλλον δεν καταλαβες με την κλιση... δες το σχημα τι εννοω
atheatos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Χρησιμοποιώ magic trackpad και μπορώ οτι είναι καλύτερο από το κάπως αργο magic mouse που είχα.Οσοι φίλοι μου έχουν πάρει magic mouse το έχουν στην άκρη και δουλεύουν αλλα ποντικια.Ολοι το ίδιο πρόβλημα με το αργό tracking...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.