Mantis_C_P Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Θα τρελλαθούμε τελείως. Εδώ και μέρες παρατηρώ ότι τα ψηφία στο ρολόι στο system tray βρίσκονται πιο ψηλά από την κανονική τους θέση. Κάνοντας δεξί κλικ πάνω του και επιλέγοντας ρύθμιση ημερομηνίας/ώρας διαπιστώνω ότι εκεί που πρέπει να αναφέρει κανονικά τον μήνα έχει για όλους τους μήνες το 1. (συνημμένα φώτο) Πως διορθώνεται το ρημάδι;
AiWaaa Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 http://cache.gawker.com/assets/images/gizmodo/2009/03/omg.jpg
rafail1994 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μπορει να ειναι καποιο malware που κανει την δουλεια κατεβασε το malwarebytes καντο update και κανε ένα scan και πες μας αποτελέσματα
Mantis_C_P Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Όταν πάω στο πίνακα ελέγχου και στις τοπικές ρυθμίσεις για την ώρα - ημερομηνία μου βγάζει ότι πρέπει να εγκαταστήσω κάποια αρχεία και συγκεκριμένα τα Wind. Συνημμένα φώτο. Πάει κάπου το μυαλό σας; Η εξέταση με το malware έβγαλε μηδέν λάθη. Malwarebytes' Anti-Malware 1.46 http://www.malwarebytes.org Έκδοση βάσης δεδομένων: 4978 Windows 5.1.2600 Service Pack 3 Internet Explorer 8.0.6001.18702 28/10/2010 21:43:15 mbam-log-2010-10-28 (21-43-15).txt Τύπος σάρωσης: Γρήγορη σάρωση Αντικείμενα που σαρώθηκαν: 137416 Χρόνος που έχει διανυθεί: 5 λεπτό(ά), 40 δευτερόλεπτο(α) Μολυσμένες διεργασίες στη μνήμη: 0 Μολυσμένα στοιχεία στη μνήμη: 0 Μολυσμένα κλειδιά στο μητρώο: 0 Μολυσμένες τιμές στο μητρώο: 0 Μολυσμένα αντικείμενα δεδομένων στο μητρώο: 0 Μολυσμένοι φάκελοι: 0 Μολυσμένα αρχεία: 0 Μολυσμένες διεργασίες στη μνήμη: (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Μολυσμένα στοιχεία στη μνήμη: (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Μολυσμένα κλειδιά στο μητρώο: (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Μολυσμένες τιμές στο μητρώο: (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Μολυσμένα αντικείμενα δεδομένων στο μητρώο: (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Μολυσμένοι φάκελοι: (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Μολυσμένα αρχεία: (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα)
cosmos000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δεν δοκιμάζεις να κάνεις ένα repair απ το cd??
_Anonymous_ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δεν εχεις βαλει καμια super ouaooo extreme edition windows....... ετσι?
Mantis_C_P Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δεν εχεις βαλει καμια super ouaooo extreme edition windows....... ετσι? Όχι είναι original δαγκωτό. ---------- Προσθήκη στις 14:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:37 ---------- Δεν δοκιμάζεις να κάνεις ένα repair απ το cd?? Έχω 15 ετών δουλεία μέσα στον δίσκο. Με προγράμματα επαγγελματικά που πληρώνω σύμβαση τον χρόνο κοντά στα 600 ευρώ. Με τα προγράμματα αυτά υποστηρίζω και πελάτες. Το repair το έχω σκεφτεί αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω τις συνέπειες , αν υπάρχουν. Δεν ξέρω φοβάμαι ότι αυτό το πρόβλημα μάλλον μου δημιουργεί και πρόβλημα στο excel του office , στο οποίο δεν μπορώ να κάνω μορφοποίηση κελιών. Δηλαδή να μορφοποιήσω έναν αριθμό βάζοντας την τελεία στην χιλιάδα ή αυξάνοντας τα δεκαδικά , ή...... Έχω ανοίξει και ανάλογο topic στην ενότητα software. Τα ρημάδια όλα μαζί ήρθαν. ---------- Προσθήκη στις 14:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:43 ---------- Δοκίμασε κι ένα sfc /scannow . Αυτό που το κάνω; (παράθυρο dos;
antonl Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δοκίμασε κι ένα sfc /scannow . ... κι έναν έλεγχο στον δίσκο (καλού-κακού).
cosmos000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Όχι είναι original δαγκωτό. ---------- Προσθήκη στις 14:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:37 ---------- Έχω 15 ετών δουλεία μέσα στον δίσκο. Με προγράμματα επαγγελματικά που πληρώνω σύμβαση τον χρόνο κοντά στα 600 ευρώ. Με τα προγράμματα αυτά υποστηρίζω και πελάτες. Το repair το έχω σκεφτεί αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω τις συνέπειες , αν υπάρχουν. Δεν ξέρω φοβάμαι ότι αυτό το πρόβλημα μάλλον μου δημιουργεί και πρόβλημα στο excel του office , στο οποίο δεν μπορώ να κάνω μορφοποίηση κελιών. Δηλαδή να μορφοποιήσω έναν αριθμό βάζοντας την τελεία στην χιλιάδα ή αυξάνοντας τα δεκαδικά , ή...... Έχω ανοίξει και ανάλογο topic στην ενότητα software. Τα ρημάδια όλα μαζί ήρθαν. ---------- Προσθήκη στις 14:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:43 ---------- Αυτό που το κάνω; (παράθυρο dos; Φίλε ακριβώς για όλα αυτά που γράφεις κάνε ένα backup.Πάρε και ένα image του σκληρού πχ με το acronis ή to norton ghost πρώτα απ όλα να τα χεις εσύ για δικιά σου "ασφάλεια" και κατόπιν κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημά σου (χωρίς να ανησυχείς για περαιτέρω ζημιά σημαντικών εργασιών)
rafail1994 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Συμφωνώ και εγώ στο να κανείς clone τον δίσκο σε έναν άλλον και μετά να προχωρήσεις στην διόρθωση των windows. Λογιστής είσαι ;
kfyros Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Όταν πάω στο πίνακα ελέγχου και στις τοπικές ρυθμίσεις για την ώρα - ημερομηνία μου βγάζει ότι πρέπει να εγκαταστήσω κάποια αρχεία και συγκεκριμένα τα Wind. Τα Wind είναι τα Windows :lol: Απλά δεν χωράει το μήνυμα στο Message box. Αν βρεις ποιο αρχείο είναι αυτό που λείπει μπορείς να το κάνει recover από το cd . Μπορείς να το ψάξεις στο cd (σε κάποιο CAB των XP θα είναι) , να το αποσυμπιέσεις και να το αντιγράψεις μέσα στον φάκελο που πρέπει (συνήθως στον C:\WINDOWS ή σε κάποιο υποφάκελο του όπως τον system32). Το θέμα είναι να βρεις ποιο λείπει. Το που πρέπει να μπει το βρίσκεις με ένα googlάρισμα. Το πιο πιθανό είναι να έχει σκάσει κάποιο dll , ή να μολύνθηκε από κάτι και να το έσβησε το antivirus ή να το έχει κάνει quarantine. Αν το βρεις και υπάρχει στον υπολογιστή και δεν σε αφήνει να το πανωγράψεις με το original , τότε ξεκινάς από το CD και επιλέγεις το recovery console. Αυτό είναι ένα περιορισμένων δυνατοτήτων command prompt εργαλείο (τύπου dos) , με το οποίο μπορείς μέσα από την κονσόλα με εντολές copy , delete , rename κλπ. να αντιγράψεις το original αρχείο στο σωστό φάκελο του δίσκου του υπολογιστή. Αυτή η κονσόλα σου δίνει πρόσβαση στο δίσκο του υπολογιστή χωρίς να φορτώσει το λειτουργικό , άρα μπορείς να πειράξεις αρχεία που αλλιώς δεν θα σου επέτρεπε το σύστημα. Το repair των windows (ή άλλη επιλογή επισκευής από το CD) , αυτό που κάνει πρακτικά είναι να τραβήξει από το cd και να αντικαταστήσει στον υπολογιστή τα κρίσιμα αρχεία του λειτουργικού . Και φτιάχνει κάποια πολύ βασικά registry keys που μπορεί να έχουν πρόβλημα. Δεν θυμάμαι αν μπορείς να επιλέξεις τα αρχεία, νομίζω ότι τα κάνει restore όλα. Μετά πρέπει να τρέξουν όλα τα updates ξανά από την αρχή, για να γίνουν upgrade τα αρχεία που αντικαστάθηκαν από τότε που βγήκε η έκδοση του λειτουργικού που υπήρχε στο CD. Μπορεί και να τα σώσεις αυτά, κάνοντας εγκατάσταση των service packs 1 και 3 ξανά, και ελπίζοντας ότι το αρχείο που λείπει είναι σε αυτά που έχουν γίνει upgrade σε κάποια από τα 2 αυτά service packs. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΡΕ BACKUP ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 BACKUP ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Κανονικά πρέπει να κρατάς και ένα backup κάθε μήνα κάπου αλλού . Πολλοί τα κρατάνε σε δίσκους σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που είναι ο υπολογιστής. Ακόμα και σε θυρίδες τραπεζών για να είναι ήσυχοι... ---------- Προσθήκη στις 17:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:45 ---------- Δεν κοιτάς και τι εφαρμογές έχεις εγκαταστήσει - απεγκαταστήσει πρόσφατα; Δεν κάνεις ένα restore point πριν από αυτό να δεις αν στρώσει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.