Προς το περιεχόμενο

GeForce GTX580

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
έλιωσα!!!! :lol:

Να και η moda από shamino γιατί αλλιώς δεν ανέβαζε! .....μια κομμένη 480gtx να σπρώχνει από πίσω την 580gtx!

Δεν κατάλαβα τi παίζει..

Rίξε ένα explain

• Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά έκανε μια παράκαμψη της τροφοδοσίας της 580gtx και έβαλε την τροφοδοσία της 480gtx γιατί η 580gtx έχει τοίχο στα watt που μπορεί να δώσει...

Στο περίπου στο λέω δεν είμαι και ειδικός...

Δημοσ.
Βασικά έκανε μια παράκαμψη της τροφοδοσίας της 580gtx και έβαλε την τροφοδοσία της 480gtx γιατί η 580gtx έχει τοίχο στα watt που μπορεί να δώσει...

Στο περίπου στο λέω δεν είμαι και ειδικός...

Πηρα μια ιδέα αν και κάπου εκεί πήγε το μυαλό μου βλέποντας τα Pin να είναι βγαλμένα.

παράξενο παντός που δεν έκοψε τον πυρήνα της 580 να τον "κολησει" πάνω σε μια 480 :lol:

Δημοσ.
Καλα ελεγε ο αλλος λοιπον οτι με ~1Ghz core πιανει ~30K Vantage ;)

Edit: Γενικα παντως θετικες εντυπωσεις αφησε η 580.

σαφως και ειναι θετικες η εντυπωσεις, αλλα προσωπικα περιμενα κατι λιιιιγο καλυτερο απο την nvidia μετα απο τοσο καιρο. τα 28-30Κ τα εχω δει και σε 6870 crossfire set-ups με i7-920, 6gb ram...!!!!

http://www.overclock.net/ati/859752-my-6870-crossfire-x-3dmark-vantage.html

http://lanoc.org/review/hardware/video-cards/4485-sapphire-hd6870-and-crossfire-performance

Δημοσ.

Από μένα φάγανε άκυρο. Δεν είναι τόσο η τιμή που έτσι και αλλιώς είναι εξωφρενικά υψηλή αλλά είναι λόγο θερμικής τους συμπεριφοράς και μεγάλη κατανάλωσης ενέργειας. Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά θεωρώ απαράδεκτο τεχνολογικά να έχουμε φτάσει στο 2010 και να βγάζουν κάρτες που μπορούν αν χρησιμοποιηθούν άνετα σαν τοστιέρες και να έχουν τόσο υψηλή κατανάλωση.

Ετσί παραμένω στην 285gtx μέχρι να αποφασίσουν να κάνουν εκεί στην nvidia το επόμενο βήμα στην τεχνολογία τους και να μην βγάζουν στην αγορά βελτιωμένες 480 κάρτες με νέο όνομα.

Δημοσ.

check2fire υπάρχουν και άλλες κάρτες για σένα που και αποδίδουν πολύ πάνω από την 285gtx και έχουν αρίστη θερμική συμπεριφορά... Για παράδειγμα μια 5870 or 6870... Υπάρχει και το 460gtx 1gb απο nvidia...

... επίσης για το 6950 (cayman pro) ακούγεται ότι θα είναι κάτι πολύ δυνατό (κοντά με 480Gtx) με χαμηλή κατανάλωση γύρω στα 220 watt.

... επίσης μπορείς να περιμένεις τα rebrandakia 560, 570 θα είναι ρετουσαρισμένα!

Επιλογες θα εχεις σε λιγο αρκετες!

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχουν πάντα επιλογές για όλα τα γούστα. Cayman PRO = ~225W και η XT μια στάλα παραπάνω.

Πίσω στο θέμα: ευχαριστούμε NV που μας έδειξες με την GTX580 τι θα έπρεπε να είχαμε στα χέρια μας πριν ένα χρόνο περίπου.

Δημοσ.
Από μένα φάγανε άκυρο. Δεν είναι τόσο η τιμή που έτσι και αλλιώς είναι εξωφρενικά υψηλή αλλά είναι λόγο θερμικής τους συμπεριφοράς και μεγάλη κατανάλωσης ενέργειας. Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά θεωρώ απαράδεκτο τεχνολογικά να έχουμε φτάσει στο 2010 και να βγάζουν κάρτες που μπορούν αν χρησιμοποιηθούν άνετα σαν τοστιέρες και να έχουν τόσο υψηλή κατανάλωση.

Ετσί παραμένω στην 285gtx μέχρι να αποφασίσουν να κάνουν εκεί στην nvidia το επόμενο βήμα στην τεχνολογία τους και να μην βγάζουν στην αγορά βελτιωμένες 480 κάρτες με νέο όνομα.

+1 Τι περίμενες φιλε.Κάνανε τη μεγάλη τοστιέρα κάπως μικρότερη τοστιέρα + βελτιώση στις επιδόσεις.Αυτό μπόρεσαν-αυτό κάνανε.

Δημοσ.

Εγω την λιγουρευομαι την 580 για να ειμαι ειλικρινης αλλα για 2 λογους δεν θα προχωρησω σε αγορα.Πρωτον γιατι οπως λενε και πολλοι εδω αναμενονται ακομα πιο δυνατες gpu αμεσα και δευτερον η 295 ειναι monster .Δεν καταλαβαινει Χριστο ..:devil:

Δημοσ.

Παίζει να είναι το πρώτο launch high-end κάρτας που δεν παρακολουθώ καθόλου (αν δεν μου έστελνε η EVGA το mail ακόμα δεν θα ήξερα ότι είχε κυκλοφορήσει). Ειλικρινά αυτή η γενιά με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Σε αυτό φταίνε πολλά πράγματα (κυρίως το ότι δεν έχουμε παιχνίδι ρε παιδί μου που να πουσάρει τις κάρτες πέρα από το κλασικό Crysis... και το DX11 είναι μέχρι στιγμής ένα gimmick που γ@μάει τις επιδόσεις και τίποτα ουσιαστικό. Ούτε ένα σωστό LOD βασισμένο στο tessellation δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι καραγκιόζηδες) αλλά όπως και να έχει, πριν μερικά χρόνια κάτι τέτοιο θα το θεωρούσα αδύνατον.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα!

PS: Η κάρτα που περιμένω, είναι μια single με τις επιδόσεις της 580 σε SLI. Τότε θα έχει και κάποιο νόημα το DX11. Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό

crysis_1920_1200.gif

metro_2033_1680_1050.gif

clearsky_2560_1600.gif

Δημοσ.
Παίζει να είναι το πρώτο launch high-end κάρτας που δεν παρακολουθώ καθόλου (αν δεν μου έστελνε η EVGA το mail ακόμα δεν θα ήξερα ότι είχε κυκλοφορήσει). Ειλικρινά αυτή η γενιά με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Σε αυτό φταίνε πολλά πράγματα (κυρίως το ότι δεν έχουμε παιχνίδι ρε παιδί μου που να πουσάρει τις κάρτες πέρα από το κλασικό Crysis... και το DX11 είναι μέχρι στιγμής ένα gimmick που γ@μάει τις επιδόσεις και τίποτα ουσιαστικό. Ούτε ένα σωστό LOD βασισμένο στο tessellation δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι καραγκιόζηδες) αλλά όπως και να έχει, πριν μερικά χρόνια κάτι τέτοιο θα το θεωρούσα αδύνατον.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα!

Συμφωνώ με την άποψη σου για την απουσία high end τίτλων στο PC αλλά διαφωνώ με την κριτική σου στο DX11, πιστεύω ότι είναι οτι καλύτερο υπήρξε ποτέ για την πλατφόρμα της Microsoft και θα μείνει για πολλά χρόνια, just ask the devs, είμαστε ακόμη στην αρχή...

Δημοσ.

Ουσιαστικό tessellation θα δούμε όταν βγουν τα PS4/X720 (κι όλοι ξέρουμε γιατί... άντε το Crysis2 που έφαγε το σπρώξιμο με τα 2 μύρια της Nvidia να κάνει κάτι). Και τότε ίσως να έχουμε και το DX12 στα χέρια μας. Μέχρι τότε, ανάθεμά με κι αν δούμε κάποιον αξιόλογο πειραματισμό στο LOD (που εκεί θα δώσει φτερά το tessellation).

Όσο για τους devs... εδώ αποθεώναν τον Geometry Shader του DX10... και είδαμε πόσο πολύ τον αξιοποίησαν :lol:. Τι να λέμε τώρα, ότι τον συμφέρει τον καθένα :lol: :lol:

Δημοσ.
@john κάτσε να δούμε και το cayman xt όταν βγει μιας και οι φήμες λένε ότι θα είναι πολύ δυνατό

΄Οχι τόσο δυνατό όσο θα ήθελε ο Γιάνναρος όμως. ΄Οταν σου μιλάει για επιδόσεις 2*580@SLi από μονή κάρτα μάλλον θα πρέπει να περιμένει την δεύτερη έκδοση της γενιάς 28nm. Το αρνητικό θα είναι ότι κανείς δεν θα ενδιαφέρεται μέχρι τότε για τις σημερινές εφαρμογές/παιχνίδια LOL.

H 580 όπως είπα και πριν είναι ότι θα έπρεπε να είναι η 480 πριν ένα χρόνο περίπου. Τώρα το αν η TSMC ψιλομάμησε τις εταιρίες και με το ερμαφρόδιτο 40nm και την απουσία του 32nm είναι μεν μια υποθετική αλήθεια, αλλά δεν αλλάζει τίποτα στα σημερινά δεδομένα.

---------- Προσθήκη στις 12:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:18 ----------

Ουσιαστικό tessellation θα δούμε όταν βγουν τα PS4/X720 (κι όλοι ξέρουμε γιατί... άντε το Crysis2 που έφαγε το σπρώξιμο με τα 2 μύρια της Nvidia να κάνει κάτι). Και τότε ίσως να έχουμε και το DX12 στα χέρια μας. Μέχρι τότε, ανάθεμά με κι αν δούμε κάποιον αξιόλογο πειραματισμό στο LOD (που εκεί θα δώσει φτερά το tessellation).

Όσο για τους devs... εδώ αποθεώναν τον Geometry Shader του DX10... και είδαμε πόσο πολύ τον αξιοποίησαν :lol:. Τι να λέμε τώρα, ότι τον συμφέρει τον καθένα :lol: :lol:

Οι δημιουργοί παρακαλούσανε εδώ και αρκετά χρόνια για προγραμματιζόμενο tessellation. ΄Οταν δεν κατάφερε να μπει στο DX10 ήταν αρκετοί απογοητευμένοι και ο λόγος της απουσίας του ήταν ότι οι διάφοροι IHV τσιρίζανε ότι δεν αντέχει το χαιβάνι στο δρόμο *λάνει....οι συνήθεις ύποπτοι τύπου Intel που ανάθεμα και χεστήκανε ποτέ για γραφικά της προκοπής. Με τόσο ποσοστό στην αγορά ωστόσο άντε να τους αφαιρέσεις το δικαίωμα ψήφου όταν καθορίζουν ΑΡΙ.

Η όλη ιστορία με το tessellation είναι ωραία και καλή αλλά όπως κάθε νέα μεγάλη αλλαγή θέλει και αυτή τον χρόνο της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αμφότεροι ΙHV παρακαλούν τους δημιουργούς να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν πολύγωνα μικρότερα των 16 pixels. Σαφώς οι σημερινές κάρτες είναι ΦΟΡΕΣ πιο επαρκείς με μικρά πολύγωνα από τις προηγούμενες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σοβαρή δουλειά στις μελλοντικές αρχιτεκτονικές για σοβαρότερες αλλαγές.

Τώρα όσων αφορά το LOD εδώ είδαμε και πάθαμε να πειστούν οι δημιουργοί να μην επιβάλλουν αρνητικό LOD σε υφές και εσύ περιμένεις από την μια μέρα στην άλλη να εκμεταλλευτούν τις DX11/tessellation δυνατότητες εδώ; Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...