Προς το περιεχόμενο

GeForce GTX580

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
http://www.techpowerup.com/134460/Now-Disable-GeForce-GTX-580-Power-Throttling-using-GPU-Z.html

ΑΠΑΤΗ - ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ :P ΑΑΑαα και καιρός να ξαναυπολογίσουμε το fps/watt :P

αυτο ηταν το κερασακι στην τουρτα.τωρα πλεον μιλαμε στα σιγουρα για μια οc 480 και χωρις πλεον τρελη διαφορα θερμοκρασιας

• Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το Cayman λενε οτι ειναι 10-15% πιο γρηγορο απο την 580.....Για να δουμε.

Γίνεται άνετα αν ανεβάσουν αρκετά τις συχνότητες. Το μόνο κακό είναι μετά ότι θα ανέβει ακόμα πιο πολύ η κατανάλωση και το Antilles θα έχει ακόμα μικρότερη απόσταση από το Cayman XT.

H ΑMD σαφώς και δεν θα έχει σκοπό να πουλήσει το Cayman σε επίπεδα τιμών GTX580. Nothing comes for free in 3D που έλεγε και ο φίλος μου ο Kristof.

Δημοσ.
Γίνεται άνετα αν ανεβάσουν αρκετά τις συχνότητες. Το μόνο κακό είναι μετά ότι θα ανέβει ακόμα πιο πολύ η κατανάλωση και το Antilles θα έχει ακόμα μικρότερη απόσταση από το Cayman XT.

H ΑMD σαφώς και δεν θα έχει σκοπό να πουλήσει το Cayman σε επίπεδα τιμών GTX580. Nothing comes for free in 3D που έλεγε και ο φίλος μου ο Kristof.

Ailure μιλάμε για όρια 300 watt, αλλα βλέπουμε οτι η nvidia δεν το τηρεί στις μονοπύρηνες.... χώνει wattηλα άσχημα!

Βέβαια για να μην το ξεφτιλίσει εντελως δεν βγάζει το dual core...

Δημοσ.

Εγώ πάντως κάπου διάβασα οτι η GTX580 είναι μόνο 20%+ καλύτερη απο την GTX480. Αν αυτό δεν είναι refresh τότε ποιό είναι; Και μου άρεσει οτι κάποιοι έλεγαν οτι η σειρά HD6000 της AMD είναι refresh και οτι δεν αξίζει...Τελικά μάλλον το ανάποδο συμβαίνει... :-D

Δημοσ.
Εγώ πάντως κάπου διάβασα οτι η GTX580 είναι μόνο 20%+ καλύτερη απο την GTX480. Αν αυτό δεν είναι refresh τότε ποιό είναι; Και μου άρεσει οτι κάποιοι έλεγαν οτι η σειρά HD6000 της AMD είναι refresh και οτι δεν αξίζει...Τελικά μάλλον το ανάποδο συμβαίνει... :-D

Λαθος τα λες, δεν ειναι refresh αλλα rebrand της Nvidia....:-D

• Super Moderators
Δημοσ.

μέχρι 20% καλύτερη, όχι σε όλα τα games/benchmarks/programs

Δημοσ.
NVIDIA shook the high-end PC hardware industry earlier this month with the surprise launch of its GeForce GTX 580 graphics card, which extended the lead for single-GPU performance NVIDIA has been holding. It also managed to come up with some great performance per Watt improvements over the previous generation. The reference design board, however, made use of a clock speed throttling logic which reduced clock speeds when an extremely demanding 3D application such as Furmark or OCCT is run. While this is a novel way to protect components saving consumers from potentially permanent damage to the hardware, it does come as a gripe to expert users, enthusiasts and overclockers, who know what they're doing.

GPU-Z developer and our boss W1zzard has devised a way to make disabling this protection accessible to everyone (who knows what he's dealing with), and came up with a nifty new feature for GPU-Z, our popular GPU diagnostics and monitoring utility, that can disable the speed throttling mechanism. It is a new command-line argument for GPU-Z, that's "/GTX580OCP". Start the GPU-Z executable (within Windows, using Command Prompt or shortcut), using that argument, and it will disable the clock speed throttling mechanism. For example, "X:gpuz.exe /GTX580OCP" It will stay disabled for the remainder of the session, you can close GPU-Z. It will be enabled again on the next boot.

http://www.techpowerup.com/134460/Disable-GeForce-GTX-580-Power-Throttling-using-GPU-Z.html

Δημοσ.
αναρωτιεμαι ...

Αυτό. Κατάφεραν τον τελευταίο χρόνο εκεί στη NVIDIA να κάνουν τον κόσμο να αναρωτιέται και όχι να τους εμπιστεύεται.

Ακόμα κι όταν βγάζουν καλό προϊόν όπως την GTX580 (άλλο αν είναι 1 χρόνο καθυστερημένη) ο κόσμος αναρωτιέται.

Δημοσ.

Αναρωτιέστε για ποιο πράγμα? Η 480 με τους νέους οδηγούς έχει φτάσει την 5970 και περνά κατά 25-30% την 5870.. όποιος θέλει καλό 3d παίρνει πράσινο.. όποιος θέλει φτηνό καλό gaming παίρνει κόκκινο.

Έτσι πάει.

Και αν μου φέρετε παραδείγματα για την θερμότητα λόγο ψήκτρας η τα βατ της 480.. θα σας ρωτούσα πόσες ATI έχουν επιστρέψει για σέρβις μέχρι τώρα και βάζω στοίχημα ότι η 6970 δεν θα συναγωνίζεται την 580.. αλλά την 480.

ps: Όλος αυτός ο ανταγωνισμός μου θυμίζει το κοκοριασμα όπως στο canon vs Nikon.. από το πρωί μέχρι το βράδυ μαλώνουν. Έχει πολύ γέλιο. Όπως λένε στα εκεί φορουμ, σταματήστε να μαλώνετε και βγάλτε καμιά φωτογραφία, εδώ θα έλεγα, σταματήστε να μαλώνετε και παίξτε κάνα game.

Δημοσ.

Ναι έχουμε όντος συνηθίσει στα κουτιά της ΑΤΙ να βλέπουμε 1000000000 mhz κάρτες που δεν περνανε τα 700 της nvidia. Ταυτόχρονα ψάχνοντας σε ξένα φόρουμ ανακάλυψα ότι τα ποιο πολλά χαρακτηριστικά υστερούν ακόμη και από την 480. Η 6970 φημολογείτο για 1930 shaders ενώ η 480 έχει 3000. Θα δείξει σε λίγες ημέρες, εμπορικά πάντως και όχι ανταγωνιστικά ως fanboy η ατι vs nvidia, δεν στέκει αυτό που λέτε εσείς.

Απλά αυτό θέλετε να πιστεύετε.

Δημοσ.

Και αν μου φέρετε παραδείγματα για την θερμότητα λόγο ψήκτρας η τα βατ της 480.. θα σας ρωτούσα πόσες ATI έχουν επιστρέψει για σέρβις μέχρι τώρα και βάζω στοίχημα ότι η 6970 δεν θα συναγωνίζεται την 580.. αλλά την 480.

.

Quoted for future reference

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...