yannis27gr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Εντάξει, έχω ρωτήσει και πιο άκυρα πράγματα, ας ρίξω ακόμη ένα. Στο χωριό που ζω (Χαλκιδική) έχω απορροφητικό βόθρο και πρόσφατα έπαθα μια πελώρια ζημιά (καθίζηση γαμώ το) και οι απανωτές βροχές (χτες ειδικά έγινε της πτνας, κι απ' ότι κατάλαβα πανελλαδικά αλλά παίζει να ήμουν ο μόνος με ανοιχτό βόθρο) ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Το ζήτημα είναι ότι πλέον έχω έναν βόθρο που θα γεμίζει συνέχεια και ο φαταούλας θα γίνει πλούσιος από μένα. Οπότε: Υπάρχουν δέντρα που μπορούν να "ρουφάνε" το νερό από το γύρω χώμα ώστε να ξαναγίνει απορροφητικό; Θα μπορούσα να βάλω καμια δεκαριά και να γίνει τπτ της προκοπής (πέρα από το να ομορφύνω τον κήπο);
weathor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Ωχ δεν θαθελα ναμουν στη θεση σου!!! Παντως λυση χωρις να φωναξεις καποιον ειδικο δεν νομιζω να βρεις για να τον ξαναφτιαξεις..
yannis27gr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Τον ξανάφτιαξα αλλά πριν προλάβω να τον μπαζώσω έπιασε η χτεσινή καταιγίδα και τον γέμισε ξανά, οπότε πάει (σχεδόν) η απορροφητικότητα του. Είδα για ιτιά ή/και λεύκα. Ειδικά για το πρώτο γράφουν ότι είναι σούπερ απορροφητικό δέντρο αλλά μπορεί να κάνει ζημιά σε σωληνώσεις - τσιμέντα. Ξέρει κανείς τίποτε σχετικό;
algait Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Κοίτα, χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα στο χωριό μου (επίσης Χαλκιδική) δίπλα στο βόθρο έχουμε μια τεράστια καρυδιά και ο βόθρος είναι κατάστεγνος. Ενδεχομένως να είναι και τυχαίο το γεγονός αλλά προσωπικά πιστεύω ότι κάνει δουλειά... Πάντως δεν έχει τύχει ποτέ να ακούσω κάτι ως ιδανική λύση για την περίπτωση...
VonLoutsos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Τόσα χρόνια με τον απορροφητικό βόθρο του είχες γλυτώσει του φαταούλα...Τώρα γελάει χαιρέκακα που θα τα πάρει μαζεμένα...Να δεις εδω στην περιοχή που είναι κοντά στην θάλασσα, ειδικά τώρα με τις βροχές πόσο γεμίζουν οι απορροφητικοί...Μερικοί που τους έχουν στα υπόγεια, κολυμπάνε στα ...... τους!!!! Πάντως πρέπει να προσέξεις τι δέντρο θα βάλεις ειδικά αν είναι και κοντά στα θεμέλια γιατί έχουν απίστευτη δύναμη οι ρίζες τους και δε ξέρεις προς τα πού θα κινηθούν μέχρι να βρουν αυτό που θέλουν...
damastes Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Σαν εναλλακτική να αναφέρω ότι υπάρχουν στο εμπόριο και στεγανοί βόθροι που δεν χρειάζονται άδειασμα. Κάνουν μόνοι τους διαχωρισμο και το νερό που βγαίνει μπορείς να το χρησιμοποιείς για πότισμα. sent from my HTC Magic using tapatalk
yannis27gr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ναι αλλά θέλουν φίλτρο καθαρισμού, επιπλέον σκάψιμο για να μπει η δεξαμενή στέγασης των "καθαρών" νερών καθώς και αντλία για να ποτίζεις έπειτα. Πολλά λεφτά! Αυτό με τις δυνατές ρίζες είναι ένα θέμα και θα το συζητήσω με τον γεωπόνο που θα πάω σε λίγο. Να δω τι θα μου πει κι αυτός!
paylidis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 δεν καταλαβα ακριβως τι ψάχνεις αλλα googleρε λιγο για ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ στη διαθεση σου
yannis27gr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 δεν καταλαβα ακριβως τι ψάχνεις O βόθρος είναι απορροφητικός που σημαίνει ότι τα "δαχτυλίδια" που αποτελούν την δεξαμενή έχουν τρύπες και τα υγρά μέρη των απορριμάτων βγαίνουν έξω και τα "ρουφάει" το παρακείμενο χώμα. Κάποια στιγμή ωστόσο το χώμα παύει να ρουφάει και πλέον η δεξαμενή γίνεται πρακτικά στεγανή και χρειάζεται κάθε 2-3 μήνες άδειασμα που σημαίνει 50 ευρω κάθε φορά. Ψάχνω δέντρα που να φυτευτούν δίπλα ή κοντά στο βόθρο, να αντλούν την υγρασία από το έδαφος ώστε να μένει αυτό στεγνό και να συνεχίζει να ρουφάει "επ' αόριστον" την υγρασία του βόθρου ώστε να μη γεμίσει ποτέ. Καρυδιά και Ιτιά κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά έχουν πολύ ισχυρό ριζικό σύστημα, ικανό να καταστρέψει τις σωληνώσεις κι ίσως τον ίδιο το βόθρο. Ψάχνω κάτι που να ρουφάει χωρίς να καταστρέφει.
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ψάχνω κάτι που να ρουφάει χωρίς να καταστρέφει. .:censored:.
kostpap Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Εντάξει, έχω ρωτήσει και πιο άκυρα πράγματα, ας ρίξω ακόμη ένα. Στο χωριό που ζω (Χαλκιδική) έχω απορροφητικό βόθρο και πρόσφατα έπαθα μια πελώρια ζημιά (καθίζηση γαμώ το) και οι απανωτές βροχές (χτες ειδικά έγινε της πτνας, κι απ' ότι κατάλαβα πανελλαδικά αλλά παίζει να ήμουν ο μόνος με ανοιχτό βόθρο) ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Το ζήτημα είναι ότι πλέον έχω έναν βόθρο που θα γεμίζει συνέχεια και ο φαταούλας θα γίνει πλούσιος από μένα. Οπότε: Υπάρχουν δέντρα που μπορούν να "ρουφάνε" το νερό από το γύρω χώμα ώστε να ξαναγίνει απορροφητικό; Θα μπορούσα να βάλω καμια δεκαριά και να γίνει τπτ της προκοπής (πέρα από το να ομορφύνω τον κήπο); Η καρυδιά.
paylidis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 O βόθρος είναι απορροφητικός που σημαίνει ότι τα "δαχτυλίδια" που αποτελούν την δεξαμενή έχουν τρύπες και τα υγρά μέρη των απορριμάτων βγαίνουν έξω και τα "ρουφάει" το παρακείμενο χώμα. Κάποια στιγμή ωστόσο το χώμα παύει να ρουφάει και πλέον η δεξαμενή γίνεται πρακτικά στεγανή και χρειάζεται κάθε 2-3 μήνες άδειασμα που σημαίνει 50 ευρω κάθε φορά. Ψάχνω δέντρα που να φυτευτούν δίπλα ή κοντά στο βόθρο, να αντλούν την υγρασία από το έδαφος ώστε να μένει αυτό στεγνό και να συνεχίζει να ρουφάει "επ' αόριστον" την υγρασία του βόθρου ώστε να μη γεμίσει ποτέ. Καρυδιά και Ιτιά κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά έχουν πολύ ισχυρό ριζικό σύστημα, ικανό να καταστρέψει τις σωληνώσεις κι ίσως τον ίδιο το βόθρο. Ψάχνω κάτι που να ρουφάει χωρίς να καταστρέφει. δυστυχώς δεν πρόκειται να καταφερεις 100% απορρόφηση με δέντρα... εφόσον εγινε έτσι η ιστορία και το υδροφόρο στρώμα κάτω απο το βόθρο πια είναι κορεσμένο (υδατικα) πια (αν αυτο εννοεις) τότε ακόμα και να βάλεις ιτες, καρυδίες κλπ πάλι καθε λιγο θα χρειάζεται αδειασμα. Μπορεί απλώς να μειώσεις για παραδειγμα τα αδειασματα κατα 2-3 ανα έτος. Αν δεν κάνω λάθος πάντως και τα καλάμια/ψαθιά κλπ κάνουν καλη δουλεία σε αυτό που θες να κάνεις...
yannis27gr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μην το λες, στο ιντερνετ που διάβασα η ιτιά και πηγάδι αδειάζει. Αλλά οι ρίζες της είναι...
paylidis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μην το λες, στο ιντερνετ που διάβασα η ιτιά και πηγάδι αδειάζει. Αλλά οι ρίζες της είναι... αμα ειναι να σηκωσει το σπιτι καλυτερα φτιάξε καινουργιο βόθρο... α, υπάρχει μήπως δημοτικός βοθρός, ΜΕΥΑ στην περιοχή...; προεκλογικα μπορείς να κυνηγησεις να σε συνδέσουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.