Προς το περιεχόμενο

q6600 oc

DjAde

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με την 1283 είναι, και αυτό σημαίνει ότι παραείναι υψηλές οι θερμοκρασίες.

Όπως είναι και οι 60°C για κατάσταση ηρεμίας.

Και αφού λέει ότι υπάρχει ροή αέρα στο κουτί, κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει.

Τη 1283 την έχεις με τα push pins ε;

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με την ταπεινή Freezer 7 pro με push pins δεν ανέβαζε πάνω απο 70 βαθμούς (και μάλιστα καλοκαίρι) ο Q6600 G0 που είχα στα 3Ghz. Βέβαια ήταν σταθερός με vcore ~1.10v. Αλλά και πάλι είναι πολύ υψηλή θερμοκρασία για την Xigmatek 1283. Μάλλον δεν πατάει καλά στον cpu ή θέλει φρέσκια πάστα.

Να δοκιμάσει επίσης για τα 3Ghz με λιγότερο vcore, ο GO θα τα έχει το πιθανότερο με αρκετά λιγότερο απο ~1.30v. :-)

Δημοσ.

ΟΚ.. θα την αφήσω έτσι για σήμερα (δε πιστεύω να πάθει κάτι για μια μέρα) και αύριο πρωί-πρωί θα βάλω θερμοαγώγιμη για refresh..

Τι temps κυνηγάμε στην τελική για να ξέρω?

Δημοσ.
ΟΚ.. θα την αφήσω έτσι για σήμερα (δε πιστεύω να πάθει κάτι για μια μέρα) και αύριο πρωί-πρωί θα βάλω θερμοαγώγιμη για refresh..

Τι temps κυνηγάμε στην τελική για να ξέρω?

40-50 idle, 60-65 load ..

επίσης κατέβασε και Core Temp για να δείς τι vid έχεις..

Δημοσ.

εγω που εχω πεσει σε μπανανα με vid 1.2625 ειμαι με 50,50,49,47 με μαμα ψυκτρα με ενα χαλια κουτι με 3 ανεμηστιρια και απο σκονη καπου στους 9 μηνες οι σκονη εχει συμπυκνωθει και φοβαμαι στην ιδεα να το καθαρισω :P (παστα 3 χρονια δεν εχει γινει αλλαγη)

Δημοσ.
εγω που εχω πεσει σε μπανανα με vid 1.2625 ειμαι με 50,50,49,47 με μαμα ψυκτρα με ενα χαλια κουτι με 3 ανεμηστιρια και απο σκονη καπου στους 9 μηνες οι σκονη εχει συμπυκνωθει και φοβαμαι στην ιδεα να το καθαρισω :P

εμένα στα 3.6 έχει idle 44 αυτήν την στιγμή... :-D

πρόσεχε τον όσο μπορείς τον υπολογιστή σου γιατι δεν ξέρεις τι μπορεί να στρεσάρεται αυτήν την στιγμή που μιλάμε...

Δημοσ.

πρόσεχε τον όσο μπορείς τον υπολογιστή σου γιατι δεν ξέρεις τι μπορεί να στρεσάρεται αυτήν την στιγμή που μιλάμε...

δεν καταλαβα το δευτερο κομματι ;)

αλλα εγω στα 3 με μαμα ψυκτρα και 10 κιλα σκονη ΛΟΛ

Δημοσ.

μπορεί να λές "έχει σκόνη" αλλα αυτή η σκόνη μπορεί να σου κάνει ζημιά στην μητρική.. η στην κάρτα γραφικών.. δεν είναι μόνο οι θερμοκρασίες που φαίνονται στους σένσορες που μας ενδιαφέρουν ... και καλό θα είναι να κάνεις μια αλλαγή στην πάστα.. αν δεν τα έχεις ξανακάνει θα κουραστείς λίγο στην αρχή αλλα μετά εκτώς οτι θα το μάθεις θα σου αρέσει κιόλας.. :-)

Δημοσ.
μπορεί να λές "έχει σκόνη" αλλα αυτή η σκόνη μπορεί να σου κάνει ζημιά στην μητρική.. η στην κάρτα γραφικών.. δεν είναι μόνο οι θερμοκρασίες που φαίνονται στους σένσορες που μας ενδιαφέρουν ... και καλό θα είναι να κάνεις μια αλλαγή στην πάστα.. αν δεν τα έχεις ξανακάνει θα κουραστείς λίγο στην αρχή αλλα μετά εκτώς οτι θα το μάθεις θα σου αρέσει κιόλας.. :-)

δεν ξερω πως να βγαλω την σκονη

και με μπιστολακι για τα μαλια δεν εκανε δουλεια

μιλαμε για πολυ σκονη απο οταν εβαλα τον πλαινο ανεμηστιρα :mad:

αλλαγη παστα δεν ξερω αφου ειναι μια χαρα δεν την πειραζω εχω το συνηθειο οτι ποιανω να γινεται σκ@τ@ :P

Δημοσ.

Σοβαρολογείς τώρα;! Είσαι σταθερός σε 3,6 με 44 βαθμούς μόνο και μόνο επειδή έχεις την πίπα των 70€; Ντάξ και το δικό μου κάνα 30-40 θα έκανε.. ΤΟΣΗ διαφορά πια έχει από την Xigmatek μου;!

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=1

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=235527

Δεν παίζει.. ή τα φουσκώνεις λίγο, ή πραγματικά η πάστα έχει εξαϋλωθεί.. Θα κατεβάσω τα FSB για απόψε να μην το αφήσω έτσι όλο το βράδυ, και αύριο θα εξαφανίσω κάθε κόκο σκόνης και θα refreshάρω την θερμοαγώγιμη.. Άντε να δούμε..

40-50 idle, 60-65 load ..

επίσης κατέβασε και Core Temp για να δείς τι vid έχεις..

Σας είπα το Vid είναι 1.3250.. Το minimum load temp σου για τα δικά μου δεδομένα είναι ακατόρθωτο.. Θα μείνω με ΠΟΛΥ χαμηλό clock για να έχω τέτοια load temps. Θα δούμε αύριο μετά την ανακαίνιση..

Δημοσ.

Τσέκαρε αν πατάει καλά η ψύκτρα, γιατί αυτά τα push pins είναι επίφοβα ακόμα και για τις stock ψύκτρες που ζυγίζουν ελάχιστα σε σχέση με ψύκτρες σαν τη δική σου.

Βέβαια μπορεί να έχεις πέσει και ιδιαίτερα ζεστό κομμάτι, αλλά όχι χωρίς να συνδυάζεται με άλλο παράγοντα.

Σκέψου ότι με τη stock θα έπρεπε να είσαι πιο χαμηλά υπό φόρτο.

Δημοσ.
Σοβαρολογείς τώρα;! Είσαι σταθερός σε 3,6 με 44 βαθμούς μόνο και μόνο επειδή έχεις την πίπα των 70€; Ντάξ και το δικό μου κάνα 30-40 θα έκανε.. ΤΟΣΗ διαφορά πια έχει από την Xigmatek μου;!

LOLen :lol: Πάντως έχεις δίκιο, παραείναι μεγάλη η διαφορά ;) Νέα πάστα και προσοχή στο κούμπωμα :-)

Επίσης μην τον ξεκοιλιάζεις στο VTT γιατί και αυτό "τσιμπάει" στα temps ;)

Δημοσ.

Λοιπόν, η ψήκτρα είχε γίνει μεταλάς.. Την καθάρισα και έβαλα πάστα (η οποία είχε εξαϋλωθεί όπως σωστά φαντάστηκα).

Έτρεξα ξανά 3dmark και είδα στο RealTemp τα νούμερα, και από 85 all cores πήγαν 75/73/66/65.. Τώρα το idle μου είναι ~50.. Κοινώς καμία σχέση.

Η μόνη μαλ__α που έγινε είναι εκεί που έβγαζα από την πλακέτα της μητρικής την ψύκτρα (όλο το μηχανισμό), και το ένα δοντάκι από τα 4 έμεινε το μισό πίσω. (δεν έκανα εγώ τη μ_κία, αυτό το ξώγαμο έσπασε από μόνο του το καταραμένο)

Ακούγετε ΤΡΑΓΙΚΌ, αλλά το κατάφερα και έσφηξα άψογα τα άλλα 3 και δεν κινείται καθόλου η ψήκτρα.. Κάνει άψογη επαφή..

Τα temps αυτά είναι άλλωστε στο full clocked σύστημα, και πιστεύω ότι αν είχε πρόβλημα θα φαινόταν (το αναφέρω βέβαια γιατί δεν είναι και λιγότερο από 75C το Max Temp reached)..

Το αφήνω;

Δημοσ.

Ότι δεν κουνιέται καθόλου, ΟΚ, το δέχομαι.

Αλλά πώς είσαι σίγουρη ότι κάνει άψογη επαφή με σπασμένο το ένα από τα τέσσερα push pins;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...