Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στο excel 2007

Mantis_C_P

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το excel 2007 .Ενώ δούλευε κανονικά δεν ξέρω πως , όταν πατάω το δεξί πλήκτρο στο ποντίκι αντί να μου εμφανίσει ένα μικρό υπομενού ως συνήθως παίρνω αυτό που βλέπετε στο επισυναπτόμενο .

Γενικά δεν μπορώ να κάνω π.χ. να αλλάξω τους αριθμούς στο κελί βάζοντας το χώρισμα της χιλιάδας.

Δεν καταλαβαίνω τι φταίει. Το δεξί κλικ δουλεύει κανονικά στις άλλες εφαρμογές του office.

Επιχείρησα απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Το παράδοξο είναι ότι επιχείρησα εγκατάσταση του office 2003 το οποίο έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Μπας και φταίει κάτι από τα XP;

post-8371-129063133999_thumb.jpg

Δημοσ.

Δυστυχώς στο πρώτο δεν μπορώ να βρω το Essbase menu , αν και πάω στα πρόσθετα που λέει δεν υπάρχει.

Το δεύτερο το έτρεξα αλλά χωρίς να δώσει λύση.

Στο τρίτο δεν υπάρχει το data key στο σημείο που αναφέρει στο registry.

Ρε δουλειές που ανοίξαμε...

Δημοσ.

Άκυρο ποστ (ας διαγραφεί). Ήθελα να προτείνω επανεγκατάσταση του office. Αλλά μετά είδα ότι το έκανες.

Δημοσ.

σε αυτό το pc που είμαι τώρα δεν έχω πρόσβαση και δεν μπορώ να δω αλλά κοίταξε μήπως κρατάει personal settings το excel

αυτά θα βρίσκονταν σε κάποιο φάκελο τύπου

documents and settings >>>

admininstrator / all users / user X >>>

application data / local settings / my documents >>>

microsoft >>> office

κτλ κάτι τέτοιο περίπου

αν υπάρχουν τέτοια αρχεία και έχουν πρόβλημα τότε ταιριάζει στο πρόβλημά σου

γιατί πρώτον όταν δεν έχουν 'κλείσει' σωστά αυτά τα αρχεία συνήθως δημιουργούνται περίεργα προβλήματα με τα menu (όπως αυτό που έχεις) και δεύτερον γιατί το πρόβλημα συνήθως δεν διορθώνεται με επανεγκατάσταση (πράγμα που επίσης έχεις) αφού τα personal settings υπάρχουν σε ξεχωριστό φάκελο ακριβώς για να μην διαγραφούν κατά λάθος και για να μην αλλάζουν όταν αναβαθμίζεις σε καινούρια έκδοση

αν όντως κρατάει τέτοια αρχεία το excel τότε δοκίμασε να τα διαγράψεις ώστε να ξαναδημιουργηθούν (ή αν δεν ξαναδημιουργηθούν απλά κάνε άλλη μία επανεγκατάσταση αφού τα χεις διαγράψει) ή αν χρειάζεσαι κάποιες ρυθμίσεις απλά μετονόμασε τον φάκελο προσωρινά ώστε να δεις καταρχήν αν όντως φταίει αυτό

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοια τα προσέχω. Και ειδικά ο δίσκος με τα XP επειδή περιέχει δουλειά 15 ετών με επαγγελματικά προγράμματα από τα οποία υποστηρίζονται πελάτες είμαι υπέρ του δέοντος προσεκτικός.

Πριν την επαναεγκατάσταση όντως διέγραψα από το documents and settings και από το λ/σμο του χρήστη ότι είχε σχέση ή υποψία σχέσης με το office , excel , access , ...

Το ξανακοίταξα και τώρα. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με το office πραγματικά εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Διαγνωστικό του office έτρεξα χωρίς να βγάλει κάποιο σφάλμα.

Αν αντί για δεξί κλικ με το ποντίκι χρησιμοποιήσω τον συνδυασμό του πληκτρολογίου shift+F10 βλέπω το μενού που κανονικά θα έβγαινε με το δεξί κλικ. Από αυτό όμως δεν μπορώ να επιλέξω το μορφοποίηση κελιών. Εκεί μου βγάζει το γνωστό σφάλμα.

Δημοσ.

ίσως έχει κρατήσει αρχεία κάπου αλλού επειδή είναι της ms

αν βρω χρόνο θα κοιτάξω μήπως μάθω τπτ περισσότερο αλλά δεν υπόσχομαι τπτ γιατί έχω και κάτι δουλειές

η φύση του προβλήματος μη σε παραξενεύει πάντως, το ότι πχ ανοίγει μέσω πληκτρολογείου και σκάει σε άλλο σημείο

όταν τα αρχειάκια των menu έχουν πρόβλημα βγαίνουν τέτοια περίεργα, έχω δει αρκετά παρόμοια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...