Προς το περιεχόμενο

Πώς βάζουμε χαρακτήρα tab σε articles στο Joomla;

macabre_sunsets

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς μπορούμε να βάλουμε τον χαρακτήρα tab σε άρθρα στο Joomla χρησιμοποιώντας τον TinyMCE Editor; Έχω το κείμενο στον Editor με την μορφή που το θέλω, αλλά όταν το κάνω copy/paste στο TinyMCE αντικαθίσταται το tab στην αρχή της κάθε γραμμής με ένα απλό κενό. Επειδή θέλω να μεταφέρω κάποια κομμάτια κώδικα, χρειάζομαι το tab στην αρχή κάθε γραμμής.

Ο κώδικας περικλείεται σε <pre>...</pre> tags τα οποία διατηρούν την μορφοποίηση αλλά το tab αντικαθίσταται όταν κάνω paste οπότε και δεν εμφανίζεται στο τελικό άρθρο.

Για παράδειγμα, εαν κάνω επικόλληση το παρακάτω κομμάτι κώδικα:

><body id="page_bg">
<div id="wrapper">
	<div id="header">

γίνεται αυτόματα σαν το ακόλουθο:

><body id="page_bg">
<div id="wrapper">
<div id="header">

το οποίο δεν είναι επιθυμητό.

Καμια ιδέα;

Δημοσ.

ο χαρακτήρας tab(\t) δεν υπάρχει στην html γλώσσα, η οποία ακριβώς όταν πρωτοφιάχτηκε δεν προοριζόταν για μορφοποίηση εγγράφων...

για αυτό υπάρχει το css κομάτι...

δηλαδή με κάτι σαν margin-left θα καταφέρεις αυτό που θες

πχ

<pre>

<body id="page_bg">

<span style="padding-left:15px; ><div id="wrapper" "></span>

<span style="padding-left:30px; > <div id="header" style-"margin-left:15px;"> </span>

</pre>

το οποίο όμως σου δημιουργεί extra κώδικα... συν ότι τα έξτρα span θα πρέπει να τα προσθέτεις από την html view του tiny.

Πάντως όλο και κάποιο πρόσθετο για syntax highlighting θα υπάρχει...

Δημοσ.

Το γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ο χαρακτήρας tab. Στο παραπάνω post μου όμως πώς έχει διατηρηθεί η μορφοποίηση του κώδικα; Έχει αντικαταστήσει το tab με Χ  . Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τον TinyMCE αυτόματα; Επίσης άμα το tab δεν είναι στην αρχή της πρότασης αλλά κάπου ενδιάμεσα τότε το κρατάει. Άρα κάποιο «πρόβλημα» υπάρχει όταν βρίσκεται στην αρχή της.

Το να βάζω με το χέρι σε κάθε γραμμή <span>...</span> δεν είναι και ότι πιο εύκολο και σίγουρα είναι χρονοβόρο. Εμμέσως πάντως κάτι τέτοιο κάνω τώρα*.

Όσο για syntax highlighting έχω χρησιμοποιήσει τόσο το «ενσωματομένο» GeSHi που έχει το Joomla! όσο και το CodeCitation (πολύ καλό αλλά έπρεπε να βασίζεται αποκλειστικά σε javascript; :/) και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια. Δεν είναι θέμα του syntax highlighting από ότι κατάλαβα αλλά του ότι αυτόματα μου αφαιρεί το tab (ή έστω τα πολλαπλά κενά) κατά την επικόλληση.

*: Χρησιμοποίησα το RokCandy το οποίο σου επιτρέπει να φτιάξεις δικά σου BB Codes. Έτσι για παράδειγμα έφτιαξα το [tab1]{text}[/tab1] το οποίο αυτόματα μετατρέπεται σε    text. Μετά [tab2]{text}[/tab2] με πιο πολλά κενά και πάει λέγοντας. Αν και είναι πιο βολικό από τον τρόπο που πρότεινες (<span>...</span>), είναι αρκετά χρονοβόρο ειδικά όταν θέλω να παραθέσω αρκετά κομμάτια κώδικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...