Προς το περιεχόμενο

Διαφοροι εσωτερικοί ηχοι ακουγονται!

vangelisvagman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα!

οταν συνδεω τα ακουστικά στο desktop ακουγεται καποιεσ φορέσ η λειτουργία που κανει ο δισκος οταν διαβαζει η οταν συνδεσω ενα usb stick ακουγεται η διαδικασία αντιγραφης ενος αρχειου!

το ιδιο ακουγεται και οταν ειναι συνδεδεμένος με εξωτερικα ηχεια!

τι μπορει να φταιει?

post-46455-129063133996_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν και δεν πολύ κατάλαβα τη υποτίθεται ότι ακούγεται αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις κατά κανόνα ευθύνεται κάποια διαρροή.Έλεγξε προσεκτικά αν είναι όλα τα καλώδια βαλμένα σωστά και να μην ακουμπάει τίποτα εκεί όπου δεν θα έπρεπε.

Δημοσ.
Αν και δεν πολύ κατάλαβα τη υποτίθεται ότι ακούγεται αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις κατά κανόνα ευθύνεται κάποια διαρροή.Έλεγξε προσεκτικά αν είναι όλα τα καλώδια βαλμένα σωστά και να μην ακουμπάει τίποτα εκεί όπου δεν θα έπρεπε.

ολα τα καλωδια ειναι σωστα και απο οτι βλεπω δεν ακουμπαει κατι ουτε μεσα ουτε εξω απο mother!

ακουγεται ενας συνεχης θορυβος με παρασιτα και οταν διαβαζει εξωτερικός δισκος η usb ακουγεται οπως κανει το φαξ οταν στελνει δεδομένα!

Δημοσ.

Λοιπόν αν θυμάμαι καλά, το πρόβλημα σας οφείλεται σε ground loop (έτσι λέγεται νομίζω).

Που σημαίνει ότι κάτι παίζει με την γείωση του σπιτιού σας.

Αν θέλετε βάλτε δοκιμαστικά δύο κομμάτια μονωτική ταινία στα δύο σιδεράκια που υπάρχουν στην πρίζα σούκο και θα λυθεί το πρόβλημα (ωστόσο το κάνετε με δική σας ευθύνη..!! Δεν είναι ασφαλές ούτε για το Pc ούτε για εσάς...!) Και δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος ασφαλής για την λύση στο πρόβλημα σας... Ίσως η αλλαγή καλωδίου ή η αγορά κάποιας ειδικής συσκευής να μειώσει το πρόβλημα...!

Δημοσ.
Λοιπόν αν θυμάμαι καλά, το πρόβλημα σας οφείλεται σε ground loop (έτσι λέγεται νομίζω).

Που σημαίνει ότι κάτι παίζει με την γείωση του σπιτιού σας.

Αν θέλετε βάλτε δοκιμαστικά δύο κομμάτια μονωτική ταινία στα δύο σιδεράκια που υπάρχουν στην πρίζα σούκο και θα λυθεί το πρόβλημα (ωστόσο το κάνετε με δική σας ευθύνη..!! Δεν είναι ασφαλές ούτε για το Pc ούτε για εσάς...!) Και δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος ασφαλής για την λύση στο πρόβλημα σας... Ίσως η αλλαγή καλωδίου ή η αγορά κάποιας ειδικής συσκευής να μειώσει το πρόβλημα...!

σχετικα με την γειωση του σπητιου,εχει αλλαχτει προσφατα ολη η ηλεκτρική εγκατασταση και ο πινακας και ειναι τσεκαρισμενη και η γειωση.

καλωδιο εχω δοκιμασει διαφορα,

η ειδική συσκευη ποια ειναι που μπορω να αγορασω?

Δημοσ.

Με μία πρόχειρη αναζήτηση στο google

http://www.google.gr/images?hl=el&rlz=1C1CHMZ_elGR368GR368&prmdo=1&biw=1280&bih=685&tbs=isch:1&sa=1&q=ground+loop+isolator&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Λογικά και στα multirama και στο e-shop θα έχει...

Δεν ξέρω κατα πόσο λύνουν το πρόβλημα...

Εγώ δυστυχώς ήμουν πιο άτυχος από εσένα,το πρόβλημα εμφανιζόταν στην οθόνη και αναγκάστηκα να απομονώσω την γείωση...

---------- Προσθήκη στις 02:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:00 ----------

Ίσως να ευθύνεται και η λάθος πολικότητα σε συνδυασμό με κακή γείωση?

Αξίζει μία ματιά εδώ.

όχι δεν έχει σημασία η πολικότητα...

(Το ρεύμα που παρέχεται από την ΔΕΗ είναι εναλλασσόμενο (δηλαδη το (+) και (-) εναλλάσσονται συνέχεια 300 φορές το δευτερόλεπτο αν θυμάμαι καλά)

σε συνεχές (με σταθερή πολικότητα δλδ) αναλαμβάνει να το μετατρέψει το τροφοδοτικό..!

Δημοσ.
όχι δεν έχει σημασία η πολικότητα...

Και το παραπάνω Topic γιατί αναφέρει ότι παίζει ρόλο η πολικότητα ακόμα και όταν μιλάμε για εναλλασσόμενο ρεύμα?

Και δεν μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα και το εναλλασσόμενο έχει πολικότητα, αφού και τα μεγάφωνα των ηχείων εναλλασσόμενο ρεύμα δέχονται, αλλά αν τα πολώσεις ανάποδα κινούνται και οι μεμβράνες τους ανάποδα με ότι συνεπάγεται στην απόδοση ενός ηχείου.

(Πολλές φορές τα μεγάφωνα των SubWoofers, τα πολώνουν επίτηδες ανάποδα για καλύτερη απόδοση)

Το πρόβλημα αυτό το είχα δει ή μάλλον ακούσει πριν κάποια χρόνια. Το είχε ένας φίλος μου ή εγώ δεν θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι έκανα Scroll μία σελίδα άκουγα από τα ηχεία τη μπάρα ολίσθησης.

Δημοσ.

Δηλαδή αν βάλω την πρίζα που έχουν τα ηχεία στο pc ανάποδα θα ακούω ήχους...?

Δεν νομίζεις πως αν ίσχυε κάτι τέτοιο το πρόβλημα που έχουν τα παιδιά θα ήταν πολύ πιο διαδεδομένο και γνωστό σε όλους...??

Δημοσ.
Δηλαδή αν βάλω την πρίζα που έχουν τα ηχεία στο pc ανάποδα θα ακούω ήχους...?

Όχι δεν νομίζω.

Περισσότερο θέμα του PC είναι και όχι των ηχείων. Τα ηχεία απλά δεν αποδίδουν το μέγιστο της ποιότητάς τους.

Δεν νομίζεις πως αν ίσχυε κάτι τέτοιο το πρόβλημα που έχουν τα παιδιά θα ήταν πολύ πιο διαδεδομένο και γνωστό σε όλους...??

Υποθέτω πως ναι. Γι' αυτό και είπα, "Ίσως να ευθύνεται και η λάθος πολικότητα σε συνδυασμό με κακή γείωση?".

Η απάντηση μου στο Post #11, ήταν στο ότι είπες ότι δεν παίζει ρόλο η πολικότητα.

Ήθελα να τονίσω ότι παίζει ρόλο η πολικότητα.

Δημοσ.
Όχι δεν νομίζω.

Περισσότερο θέμα του PC είναι και όχι των ηχείων. Τα ηχεία απλά δεν αποδίδουν το μέγιστο της ποιότητάς τους.

Υποθέτω πως ναι. Γι' αυτό και είπα, "Ίσως να ευθύνεται και η λάθος πολικότητα σε συνδυασμό με κακή γείωση?".

Η απάντηση μου στο Post #11, ήταν στο ότι είπες ότι δεν παίζει ρόλο η πολικότητα.

Ήθελα να τονίσω ότι παίζει ρόλο η πολικότητα.

Το topic το διάβασες όλο...?

Αν ναι, θα έβλεπες πως παρακάτω λένε πως τελικά δεν παίζει ρόλο...

Συγνώμη που επιμένω τόσο αλλά το είχα ψάξει άπειρα το θέμα, είχα ρωτήσει και καθηγητές μου στην σχολή (ηλεκτρολογία) και δεν μου είχαν αναφέρει κάτι τέτοιο..!

Τώρα τι να πω, αν έχω πέσει θύμα παραπληροφόρησης ζητάω συγνώμη....

Δημοσ.

Ναι, όλο το διάβασα.

Δεν λένε ότι δεν ισχύει. Κάποιοι απλά λένε ότι δεν ισχύει, ένας συγκεκριμένα.

Δεν έχω γνώμη για αυτό. Δεν το έχω δοκιμάσει και βαριέμαι να μπω και στη διαδικασία για να πω την αλήθεια. Ίσως κάποια στιγμή το κάνω.

Απλά πόσταρα το θέμα με τη σωστή πολικότητα μήπως παίζει κάποιον ρόλο. Αν ήμουν σίγουρος θα το έλεγα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...