Προς το περιεχόμενο

A tale of two sisters-Πιθανως η ταινια με την πιο τρομακτικη ατμοσφαιρα που εχω δει

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κατσε γτ εγω καθησα και εκανα ολοκληρη αναλυση .Με σκηνες ,κτλ ποτε δεν λεω κατι χωρις να το υποστηριζω και με επιχειρηματα .Δεν ειμαι των απλοικων αποψεων στυλ οτι ολα ειναι φαντασια μπορει να μην κολλαει αλλα ειναι .Μεχρι και δυο εναλλακτικες εβαλα.Αρα μην μου λες οτι δεν χρησιμοποιω επιχειρηματα γτ παντα το κανω..Ασε που μια χαρα πειστικο ειναι να ειναι το σεναριο οτι να ναι .Λιγα εχουν τρυπες;Τα πιο πολλα εχουν.

Kαι για πες μου .Τελικα

oι σκηνες στο αυτοκινητο που τις εχω αναφερει 2 φορες ηταν και αυτες φαντασια τελικα;Γτ αυτο δεν ειναι φαντασια ειναι υπερπαραγωγη.Για να μην σχολιασω τα περι πνιγμου της αδερφης και της κοπελας που πνιγοτανε .Πως ειναι δυνατον να ειναι η ιδια σκηνη οταν η πρωταγωνιστρια δεν την ειδε ποτε;

Και μια χαρα μπορει να κρεμαστει ανθρωπος απο το σιδερο μεσα στην ντουλαπα .Επισης μια χαρα μπορει να πεθανει ανθρωπος αν πεσει μια βαρια εντοιχισμενη ντουλαπα πανω του .Και δεν καταλαβα πως βγηκε οτι και οι 3 γυναικες τηξς οικογενειας ειχαν προβλημα .Η μητερα ειχε προβλημα υγειας ποτε δεν τρελαθηκε .Αυτοκτονησε γτ δεν αντεχε που ο αντρας της τα φτιαξε με αλλη.Η μικρη πεθανε γτ της επεσε η ντουλαπα πανω της .Και η μεσαια κορη τρελαθηκε απο τις τυψεις .

Στο σκηνικό αυτό θυμάμαι οτι στην κοπέλα που έπαθε την κρίση πηγαίνανε να δώσουνε τα φάρμακα που είχανε δώσει σε προηγούμενες σκηνές στην μητριά και την Soo-mi (αυτό δείχνει οτι είναι το ίδιο άτομο)... Άρα λογικά όλο αυτό ήταν πάλι στην φανατσία της μικρής. Στο σκηνικό στο αμάξι με το που ανέφερε η κοπέλα το κορίτσι κάτω απο τον νερωχύτη, δείχνει την μητριά σε κατάσταση αφασίας να σκέφτεται τα δικά της και αμέσως μετά να κοιτάει κάτω απο τον νεροχύτη (χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο). Άρα πάλι συμπεραίνω οτι όλο αυτό ήταν στην φαντασία της. Σε μία άλλη σκηνή πολύ αργότερα που δείχνει ένα φάντασμα να βγαίνει απο την κλασική ντουλάπα και να επιτίθεται στην κανονική μητρία, στο αμέσως επόμενο πλάνο δείχνει πάλι την Soo-mi σε κατάσταση αφασία στπ ψυχιατρείο, άρα πάλι συμπεραίνω οτι αυτό είναι στην φαντασία της. Νομίζω οτι ο σκηνοθέτης με αυτόν τον τρόπο (είτε τα χάπια, είτε τις σκηνές όπου η Soo-mi βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς περισυλλογή) πρσπάθησε να μας δείξει σε κάποιες δύσκολες σκηνές, τι είναι φανταστικό και τί όχι

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δλδ για εσενα επειδη η μικρη θα επαιρνε χαπια πριν φανταστηκε μια σκηνη οπου η κοπελα που ηρθε στο σπιτι λιποθυμαει επειδη δεν πηρε τα χαπια της και βλεπει ενα φαντασμα κατω .Που ειναι το φαντασμα της αδερφης που θα σκοτωσει την μητρια μετα;Και μαλιστα φανταστηκε και μια σκηνη στο ενδιαμεσο οπου η κοπελα παει στο αμαξι και λεει οτι ειδε το φαντασμα στον συντροφο της και μια σκηνη στο αμαξι μεταξυ της μητριας και του π[ατερα.Και ολα αυτα απο ενα ατομο που μεχζρι πριν λιγα λεπτα δεν ειχε καμια συνοχη στην σκεψη του .Για μυαλο τρελου δεν ειναι παραδομημενη η σκεψη;Kαι στην τελικη τρελη ηταν οτι θελει φανταζεται ποιος ο σκοπος να το στηριξει και να το δικαιολογησει ετσι;Ασε που τελικα μας αφηνουν στο σκοταδι και δεν μαθαινουμε ποτε τι εγινε και νομιζω οτι εγινε επιτηδες και τσαμπα προσπαθειτε να βρειτε την συνδεση της συνδεσης .Αρα κατα την γνωμη μου το σεναριο δεν εχει απλα τρυπες ,το ξεκινησαν καλα και το εληξαν χαλια ομως

Δημοσ.

Δλδ για εσενα επειδη η μικρη θα επαιρνε χαπια πριν φανταστηκε μια σκηνη οπου η κοπελα που ηρθε στο σπιτι λιποθυμαει επειδη δεν πηρε τα χαπια της και βλεπει ενα φαντασμα κατω .Που ειναι το φαντασμα της αδερφης που θα σκοτωσει την μητρια μετα;Και μαλιστα φανταστηκε και μια σκηνη στο ενδιαμεσο οπου η κοπελα παει στο αμαξι και λεει οτι ειδε το φαντασμα στον συντροφο της και μια σκηνη στο αμαξι μεταξυ της μητριας και του π[ατερα.Και ολα αυτα απο ενα ατομο που μεχζρι πριν λιγα λεπτα δεν ειχε καμια συνοχη στην σκεψη του .Για μυαλο τρελου δεν ειναι παραδομημενη η σκεψη;

Όλη η ταινία βασίζεται στον ψυχισμό της Soo-mi που νιώθεις εν μέρη υπέυθυνη για τον χαμό της αδελφή της. Εκτός απο την μητριά, ρίχνει το φτέξιμο και στον εαυτό της επισ΄γ άφησε την έχθρα της για την μητριά της να την απομακρύνει απο τον τόπο του ατυχήματος. Όλες οι αρχικές σκηνές είναι μία παραλλαγμένη πραγματικότητα ενός αρρωστημένου μυαλού. Εννοείται πως υπάρχει συννέχεια και δομή στην όλη ψυχωσή της (γιατι και η ίδια προσπαθεί να φτιάξει μία ιστορία για να καταφέρει να ικανοποιήσεις - προστατεύοντας την αδελφή της- τις τύψεις της για τον θάνατο της). Και η στιγμές που η όλη δομή πάει να καταστραφεί είναι τρείς και εκεί παρατηρούμε διάφορα αλλοπρόσαλα. Η μια είναι όταν ο πατέρας της της λέει οτι η Soo-yeon είναι νεκρή και το κοριστάκι αρχίζει να ουρλιάζει, η άλλη είναι όταν ο αδελφός της μητριάς δεν θυμάται τις στιγμές του παρελθόντος που αυτή διηγιέται και αυτή αρχίζει να ουρλιάζει και η τελευταία όταν βλέπει μπροστά της την πραγματική μητριά όπου και χάνεται στις σκέψεις της γιατι πλέον δεν μπορεί να δικαιολογήσει και ίδια της ιστορία που είχε φτιάξει στο μυαλό της και ξανα πάει στο ψυχιατρείο. Το οτι κάποιος έχει χάσει την λογική του, δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να σχηματίσει δομημένες σκέψεις. Απλά αυτές οι σκέψεις, είναι εξωπραμγατικές για έναν κοινό νού.

Δημοσ.

η μητρια ουσιαστικα σκοτωσε την μικρη .Η Σου μι το ηξερε γτ της το ειπε .Απλα κανεις δεν την πιστευε γτ δεν υπηρχαν μαρτυρες.Αρα επιστρεφοντας σπιτι αναβιωνει την ιστορια δημιουργει χαμο,ουσιαστικα προσπαθει να κανει τον πατερα της να καταλαβει τι εγινε, προσπαθωντας να πεισει τον εαυτο της απο την μια οτι σωζει την αδερφη της οπως την προστατευε παλια και να πεισει τον πατερα της οτι η μητρια ειναι κακια.Για αυτο και ολο φωναζει οτι πες του τι σου εκανε .Ουσιαστικα προσπαθει να ενοχοποιησει την μητρια.Κατα βαθως μια χαρα ξερει .Και οτι κανει ειναι να βαζει την μητρια να κακοποιει την μικρη οπως εκανε στην αναμνηση της και ξαναστηνει το σκηνικο του θανατου.Για αυτο [πηγαινει στο τραπεζι και παριστανει την μητρια που ηταν στο τραπεζι εκεινη την μερα.Ωσπου βλεπει την κοπελα εκει .Οπου και η φαντασια της τελειωνει μεν αλλα ξερει οτι δεν την πιστεψε .Αρα οτι εκανε τοση ωρα δεν την ωφελησε σε τπτ .Επιστρεφει στο ψυχιατρειο ηρεμη δεν την κατηγορει ,δεν μιλαει .Απλα δεν θελει να επιστρεψει στο σπιτι και να μεινουν οι τρεις τους .Για αυτο δεν απανταει στην ερωτηση ,τι εγινε; ποια εισαι ;του γιατρου .Οσο ηταν σε συγχιση και φανταζοταν πραγματα φαινοταν .Τωρα ειναι ηρεμη.Και μετα την δειχνει να κλαιει και να θυμαται τι εγινε .Η μητρια γυριζει σπιτι και την σκοτωνει ενα φαντασμα που το ειχε δει μια ασχετη κατι ωρες πριν .Μην μου αλλαζεις την σειρα.Aν την εδειχνε να τα φανταζεται εκεινη την στιγμη θα σου λεγα και εγω φαντασια .Αλλα αυτα ειχαν συμβει πριν το ψυχιατρειο.

Το φαντασμα υπαρχει ,οπως υπηρχε το ζευγαρι που δεν το φανταζεται γτ δειχνει οτι την κοιτανε περιεργα οταν εκανε την μητρια.Η κοπελα πραγματι ειδε το φαντασμα της μικρης και λυποθημησε .Οι σκηνες στο αμαξι και στο ψυχιατρειο που η μητρια ειναι λυπημενη ειναι αληθινες ,νομιζω το μετανιωσε αυτο που εκανε.Και η κοπελα που ειδε το φαντασμα ηταν τρομαγμενη πολυ.

Στο τελος η Σουμι καθεται στο ψυχιατρειο στο μεταξυ και μια γελαει που βλεπει την αδερφη της να παιζει μαζι της και μια κλαιει που θυμαται τι εγινε.Σε καταθλιψη ειναι απλα.Δεν εχει φαντασιωσεις πια .Οτι φαντασιωσεις υπηρξαν ηταν πριν .Δεν ξερει τι συναιβει στο σπιτι .Και δεν νομιζω να την νοιαζει κιολα .Εχει το προβλημα της .Ασε που δεν την εδειξε ποτε να θελει να σκοτωσει την κοπελα ,να την διωξει ο πατερας της ηθελε.Και τωρα στεκει .Με εβαλες και το ξαναειδα και το ελυσα τωρα.Οταν το ειχα δει δεν ειχα βγαλει νοημα πολυ .Και το imdb δεν βοηθαει και πολυ.

Δημοσ.

η μητρια ουσιαστικα σκοτωσε την μικρη .Η Σου μι το ηξερε γτ της το ειπε .Απλα κανεις δεν την πιστευε γτ δεν υπηρχαν μαρτυρες.Αρα επιστρεφοντας σπιτι αναβιωνει την ιστορια δημιουργει χαμο,ουσιαστικα προσπαθει να κανει τον πατερα της να καταλαβει τι εγινε, προσπαθωντας να πεισει τον εαυτο της απο την μια οτι σωζει την αδερφη της οπως την προστατευε παλια και να πεισει τον πατερα της οτι η μητρια ειναι κακια.Για αυτο και ολο φωναζει οτι πες του τι σου εκανε .Κατα βαθως μια χαρα ξερει .Ωσπου βλεπει την κοπελα εκει .Οπου και η φαντασια της τελειωνει μεν αλλα ξερει οτι δεν την πιστεψε .Αρα οτι εκανε τοση ωρα δεν την ωφελησε σε τπτ .Επιστρεφει στο ψυχιατρειο ηρεμη δεν την κατηγορει ,δεν μιλαει .Απλα δεν θελει να επιστρεψει στο σπιτι και να μεινουν οι τρεις τους .Οσο ηταν σε συγχιση και φανταζοταν πραγματα φαινοταν .Τωρα ειναι ηρεμη.Και μετα την δειχνει να κλαιει και να θυμαται τι εγινε .Η μητρια γυριζει σπιτι και την σκοτωνει ενα φαντασμα που το ειχε δει μια ασχετη κατι ωρες πριν .Μην μου αλλαζεις την σειρα.Aν την εδειχνε να τα φανταζεται εκεινη την στιγμη θα σου λεγα και εγω φαντασια .Αλλα αυτα ειχαν συμβει πριν το ψυχιατρειο.Η Σουμι καθεται στο ψυχιατρειο στο μεταξυ και μια γελαει που βλεπει την αδερφη της να παιζει μαζι της και μια κλαιει που θυμαται τι εγινε.Σε καταθλιψη ειναι απλα.Δεν εχει φαντασιωσεις πια .Οτι φαντασιωσεις υπηρξαν ηταν πριν .Και τωρα στεκει .

Κάνουμε καλή κουβέντα, χαίρομαι...

Εμένα μου φάνηκε οτι προσπαθούσαι να ενοχοποιήσει την μητριά λόγω των τύψεων που είχε, για να μπορέσει να βγάλει το βάρος απο τις πλάτες της. Αυτή η πιαθιασμένη προσπάθεια να προστατεύσει την αδελφή της μου μόνο αυτό μπορεί να μου βγάλει.

Όταν έλεγα για το ψυχιατρείο, εννούσα την φάση που καθόταν στο κρεβάτι, όχι όταν μίλαγε με τον ψυχίατρο.

Πάω να την πέσω τώρα γιατι πρέπει να ξυπνήσω 7.

Δημοσ.

Σας εχει μπερδεψει ο παλαβος τυπος του imdb μια χαρα .

εχουμε και λεμε δυστυχως πολλες διορθωσεις γτ ο τυπος εβγαλε πολλα απο το μυαλο του καιι μπερδεψε πολυ κοσμο.Λοιπον.

H κοπελα που επεσε στο πατωμα και χτυπιοταν το επαθε οχι γτ δεν τηε εδωσαν χαπια ουτε γτ αναπαριστουσε τον πνιγμο της αδερφης που ποτε δεν ειχε δει η Σουμι .Ασε που δεν υπαρχουν πουθενα χαπια στην σκηνη .Ηταν απλα επιληπτικη .Η Σουμι την ταραξε γτ παριστανε την μητρια και σε καποια φαση αγριεψε και της ειπε γτ δεν θυμασαι εισαι τρελη;Η κοπελα ταραχτηκε ,επαθε κριση επιληψιας και παρτην κατω στο πατωμα.Τωρα πως σας ηρθε οτι η μιση σκηνη ειναι φανταστικη και η αλλη μιση οχι δεν ,ξερω .Η σκηνη ειναι ολη αληθινη και ειδε το φαντασμα κατω.Μετα οταν πανε στο αμαξι το λεει στον ανδρα της.Και φαινεται οτι ειναι αληθινη γτ αφου εχουν μεταφερει την κοπελα στο αυτοκινητο μετα δειχνει τον πατερα να σηκωνει απο το πατωμα τα πεσμενα πιατα που εριξε η κοπελα και να λεει θυμωμενος στην Σουμι πανε να κοιμηθεις .Μετα παιρνει τηλεφωνο την μητρια και της λεει ελα δεν τα βγαζω περα μονος μου.Η μητρια προφανως εμενε τοσες μερες σε αλλο σπιτι ,μεχρι να ηρεμησει η Σουμι.

Τωρα ως προς το φαντασμα που το ειδε πρωτη η Σουμι και μετα η κοπελα.Η Σουμι εκεινη την στιγμη νομιζε οτι ειναι η μητρια και δεν δεχεται τον θανατο της μικρης δεν καταλαβε τι ηταν αυτο εκει κατω απο τον νεροχυτη .Αφου γυριζει και λεει στον πατερα οτι κατι υπαρχει μεσα στο σπιτι .Δεν υποψιαζεται τι εχει συμβει ουτε οτι ειναι το φαντασμα της αδερφης της.Τωρα πως γεννησε με την φαντασια της το φαντασμα ενος ανθρωπου που δεν ξερει εκεινη την στιγμη οτι εχει πεθανει οπως γραφει το imdb και ο rottenlungs δεν ξερω πως δεν καταλαβατε οτι δεν στεκει αλλα τεσπα.Απλα πραγματι το φαντασμα ηταν κατω απο το νεροχυτη.

Τα γεγονοτα ειναι με χρονολογικη σειρα .Δεν συνδεονται σκηνη με σκηνη οπως λεει ο τυπος .Την μια μερα γυριζει σπιτι απο το ψυχιατρειο ,την αλλη ερχεται το ζευγαρι ,γινεται η φασαρια και ο πατερας καλει την μητρια σπιτι γτ δεν τα βγαζει περα.Την τριτη και τελευταια γινεται η αποκαλυψη και ξαναγυριζει στο ψυχιατρειο.Μετα παει το φαντασμα και σκοτωνει την μητρια.Και στο μεταξυ βλεπουμε οτι το φαντασμα πιανει απλα το χερι της Σουμι οταν πλησιασε στον νεροχυτη και ηταν μονη της στο σπιτι,σαν να της λεει οτι ειμαι εδω,η οποια δεν καταλαβαινει τι τρεχει .Ενω στην κανονικη μητρια δεν την επιασε το χερι ,ανεβηκε στο δωματιο της και μαλλον την σκοτωσε.

Τωρα ως προς τις τυψεις που και αυτο στο imdb γραμμενο ειναι .Ειναι και αυτο αν και δεν νομιζω οτι ειναι τοσο αυτο .Ο λογος που ειναι τοσο κοντα στην αδερφη της και την προστατευει ειναι γτ αυτο εκανε και οταν εγινε το περιστατικο .Η μητρια την κακομεταχειριζοταν αφου δειχνει οτι της παιρνει το πιατο και την διωχνει απο το τραπεζι ενω η Sumi της ηταν πιο δυναμικη.Και στο τελος στην φαντασιωση της δεν την σωζει κιολα.Αφου ψαχνει παντου να βρει την μικρη παντου υπαρχουν αιματα και στο τελος την βαζει κατω η μητρια την δερνει .Ετσι τελειωνει η φαντασιωση και της λεει οτι δεν στο χα πει οτι θα το μετανιωσεις;Οπως οταν συναντηθηκαν στον διαδρομο.Ξαναζουσε ολα τα γεγονοτα απο την αρχη .

Η ταινια ειναι απλουστατη .Aπλα σας μπερδεψαν και δεν το καταλαβατε.Καλα ετσι οπως τα εκανε τουρλουμπουκι,το περιεργο ειναι να καταλαβαινατε.Ενω υπαρχει λογικη χρονολογικη σειρα και απλουστατες εξηγησεις για το καθε τι.Εκτος αν σας αρεσουν τα περιπλοκα οπου παω πασο.

Και μεταξυ μας φαινοταν οτι η λυση με την φαντασιωση ηταν η πιο απλοικη που δεν εστεκε κιολα.Ειναι δυνατον ολη η ταινια να ειναι στο μυαλο του κοριτσιου;Και σαφως και εχει υπερφυσικα στοιχεια μεσα.

Δημοσ.

Ρε εγω δεν διάβασα τίποτα στο IMDB απλά αυτήν την εντύπωση μου έδωσε καθώς την έβλεπα (και εννοείται δεν είχα διαβάσει τίποτα απο πρίν την δώ) και ακόμα το ίδιο πιστέυω. Πιστεύω πως και οι δύο θεωρίες έχουνε στοιχεία για να στηριχθούνε και μπορεί να το έκανε και επίτηδες.

Λοιπόν άντε καλημέρα

Δημοσ.
Ρε εγω δεν διάβασα τίποτα στο IMDB απλά αυτήν την εντύπωση μου έδωσε καθώς την έβλεπα (και εννοείται δεν είχα διαβάσει τίποτα απο πρίν την δώ) και ακόμα το ίδιο πιστέυω. Πιστεύω πως και οι δύο θεωρίες έχουνε στοιχεία για να στηριχθούνε και μπορεί να το έκανε και επίτηδες.

Λοιπόν άντε καλημέρα

Mα επαναλαμβανεις και εσυ οπως και ολοι εδω σχεδον την ιδια θεωρια του τυπου εκει .Δλδ αν ηξερες οτι εχω δικιο εγω θα το παραδεχοσουν;Αντρικος εγωισμος ..:-D:-D

Δημοσ.
Mα επαναλαμβανεις και εσυ οπως και ολοι εδω σχεδον την ιδια θεωρια του τυπου εκει .Δλδ αν ηξερες οτι εχω δικιο εγω θα το παραδεχοσουν;Αντρικος εγωισμος ..:-D:-D

Όπως έγραψα και παρπάνω, δεν θεωρώ οτι έχει ούτε δίκιο ούτε άδικο. Νομίζω πως και οι δύο απόψεις έχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να στηριχθούν. Και πιστεύω πως ίσως να έγινε και εσκεμμένα απο τον σκηνοθέτη - σεναριογράφο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπον ειδα την ταινια πριν λιγο και ξεθαβω το θεμα γιατι μου πειρε μιση ωρα να τα συνδεσω ολα στο μικρο μου κεφαλι ( επισης απο αυτο το thread πειρα την ιδεα για την ταινια οποτε αυτο θα ξεθαψω )

Το μονο πραγμα που φανερωνει το supernatural της υποθεσεις ειναι

οτι στο τελος τησ ταινιας που γυρναει ι μητρια στο σπιτι σκαει απο την ντουλαπα το φαντασμα και της κσιγαει δυο φωνηεντα !

Αν καποιος μπορεσει να εκσιγησει αυτο τοτε , παραδεχομε οτι η ταινια δεν ειχε ιχνοσ ghost busters μεσα της ...

Οπως και να εχει λογο της ατμοσφαιρας και μονο ακσιζε η ταινια ! Thanx για το thread

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...