Προς το περιεχόμενο

A tale of two sisters-Πιθανως η ταινια με την πιο τρομακτικη ατμοσφαιρα που εχω δει

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καθε εργο που μπορει να εχει διαφορετικες ερμηνειες ειναι "παπαντζα";

Νταμν...

Προφανως και πηρατε αυτη τη φραση -out of context- που λεμε. Δεν υπαρχει καποια συνοχη στην ολη ταινια ετσι ωστε να μπορεσουμε να σχηματισουμε καποια σωστη θεωρια για να "πλασουμε" ενα τελος. Ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του γιατι η ιδια η ταινια δεν σου επιτρεπει να φτιαξεις το "παζλ".

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολύ καλό ήταν. Κάθισα και διάβασα την ανάλυση ενός παλαβού και πραγματικά η ταινία έχει ΠΟΛΛΑ επίπεδα που δεν μπορείς εύκολα να τα καταλάβεις. Μια μικρή μετάφραση απο εμένα (με δικά μου λόγια) απο τα σημεία που μου άρεσαν.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η Αδερφή 1 (η πρωταγωνίστρια με λίγα λόγια) ζει με την Αδερφη 2 (αυτή που μάθαμε ότι είναι νεκρή), τον πατέρα της, την μάνα της, και μια ''μητριά'' (κακός όρος αλλά θα την λέω έτσι) η οποία βοηθάει την μητέρα που έχει ψυχολογικά προβλήματα. Η 1 αρχίζει και πιστεύει ότι η μητριά έχει δεσμό με τον πατέρα, και επειδή το τραβάει πολύ η μητρία τσατίζεται με την κατάσταση και υπάρχει κόντρα. Η μητέρα αυτοκτονεί μέσα στην ντουλάπα της 2, η 2 την βλέπει και πέφτει πάνω η ντουλάπα και την σκοτώνει. Η μητριά τα ξέρει όλα αυτά και δεν λέει τίποτα στην 1 που ενώ βγήκε για να δει τι γίνεται, τελικά έμεινε για να λογομαχήσει με την μητριά και δεν πήγε να βοηθήσει την αδερφή της. Η μητριά της λέει ''θα το μετανιώσεις'' και η 1 φεύγει και πάει έξω. Μαθαίνει μετά τι έγινε, της στρίβει και την κλείνουν στο ψυχιατρείο.

Μετά απο καιρό βγαίνει και επιστρέφουν με τον πατέρα σπίτι.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ: Εκεί πέρα για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα ψυχολογικά, αρχίζει και πλάθει ιστορίες. Πρώτα ζωντανεύει την αδερφή της. Αλλά επειδή στο υποσηνείδητο της ξέρει ότι και η μάνα της και η αδερφή της είναι νεκρές, πλάθει και τα φαντάσματα τους. Μπαίνει στο σπίτι και ετοιμάζεται να ζήσει πράγματα τα οποία ήδη έχει ζήσει. Γυρίζει το ρολόι πίσω, πάει να βάλει το ημερολόγιο στο συρτάρι αλλά είναι ήδη εκεί και γενικώς κάνει πράγματα που κάνει συνέχεια για να ζεί στον κόσμο της, γι΄αυτό και μέσα στην ντουλάπα βλέπει πολλά ίδια ζευγάρια ρούχα. Δείχνει την επανάληψη.

Πλάθει λοιπόν και την μητριά η οποία πλέον τα έχει κανονικά με τον πατέρα, και τώρα ξεκινάει διάφορες ιστορίες στις οποίες η αδερφή κινδυνεύει και αυτή είναι εκεί να βοηθήσει. (περίοδος κ.λ.π)

Όταν έρχεται το ζευγάρι να φαν όλοι μαζί γίνεται το εξής. Το ζευγάρι είναι πραγματικό και είναι ο αδερφός της μητριάς με την γκόμενα του. Επειδή η 1, πλέον παίζει το ρόλο της μητριάς, υποσηνείδητα σκέφτεται ότι έχουν κάνει κοινά πράγματα με τον αδερφό της. Και αρχίζει και λέει ιστορίς που έζησε με την 2, στον τύπο ο οποίος βέβαια δεν γνωρίζει τίποτα. Όταν της το λέει αυτό η 1 παθαίνει μια μίνι κρίση, και ''βλέπει'' μόνο αυτήν μια μιρκή αναπαράσταση του πως πέθανε η αδερφή της στην κοπέλα του τυπά. (Αν δείτε σκηνή προς σκηνή θα δείτε τις ομοιότητες. χέρι που τρεμοπαίζει, δεν μπορεί να πάρει ανάσα κ.λ.π) και φυσικά το φάντασμα της μικρής είναι εκεί αφού πεθαίνει.

Τα υπόλοιπα είναι απλά. Μαθαίνει ότι η αφερφή της είναι νεκρή. Ξεκινάει και πλάθει ιστορίες με την μητριά για να πεθάνει, μέχρι που ο πατέρας φέρνει την μητριά σπίτι και καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά... Τα υπόλοιπα όπως τα είδατε...

Δημοσ.

Ωραιος Σελλερς. Διαφωτιστικο και φανερωνει οτι η ταινια σε καμια περιπτωση δεν δειχνει οτιναναι απλα για να εντυπωσιασει αλλα μπορει να ερμηνευτει;)

Δημοσ.

Ενα πραγμα δεν κολλαει οι σκηνες μεσα στο αμαξι .η γυναικα που πνιγοταν λεει μεσα στο αμαξι οτι ειδε πραγματι το φαντασμα .Αυτο ειναι φανταστικο;Δεν νομιζω .Γτ να φτασει στο σημειο να επιβεβαιωσει το αρρωστο κοριτσι με φαντασια κατι που αυτη δεν το ηξερε γτ δεν ειχε δει το φαντασμα η ιδια;Για εμενα η σκηνη στο αμαξι ειναι πραγματικη οπως σιγουρα και η σκηνη του ψυχιατρειου .Και ο πατερας που τελικα παει και παιρνει την μητρια και την παει στο σπιτι οπου τωρα δεν ηταν η μικρη.Aυτο βεβαια δεν το ξερει η κοπελα.Το θεμα ειναι οτι αν υπηρχε το φαντασμα η σκηνη του θανατου παιζει να ειναι αληθινη.Αυτο που με μπερδευει ομως πιο πολυ ειναι οτι η κοπελα γελαει λες και το φανταζοταν .Εκτος βεβαια μετα τον θανατο της μητριας ,απλα το διεσθανθηκε και ηρεμησε.Εκτος βεβαια οπως λες αν η σκηνη του πνιγμου ειναι στην φαντασια της οπως και το αμαξι .Δεν ξερω το σεναριο ειναι λιγο οτι να ναι ..

Δημοσ.

To gαμήσατε με τα σποιλερς. Εντάξει, θα το δούμε κι αυτό (παίζει κανένας να βάλει κανένα ιο στο πισι του μαραντονι να τον σταματήσει για λίγο από το να ποστάρει ταινίες; έχουμε και δουλειές λέμε!)

Δημοσ.
Μάλλον πρέπει να το ξαναδώ....Δηλαδή Sellers δεν έπαιζε τίποτα το μεταφυσικό?

Όχι όχι. Και χωρίς την ανάλυση που διάβασα, το είχα καταλάβει πως η ταινία δεν σε πάει στο μεταφυσικό.

Δημοσ.

Εγώ κατάλαβα ότι:

Μάνα και κόρες είχαν όλες ψυχολογικά προβλήματα. Η μάνα τους κάποια στιγμή πήρε χάπια, κρεμάστηκε και αυτοκτόνησε. Δε νομίζω ότι αυτό το έκανε στη ντουλάπα, γιατί μου φαίνεται ότι δεν μπορεί κανείς να κρεμαστεί και να αυτοκτονήσει στη ντουλάπα. Η μικρή κόρη, που ήταν κι αυτή αλλού, φανταζόταν πράγματα και "είδε" τη μάνα της κρεμασμένη εκεί μέσα. Μετά έπεσε η ντουλάπα πάνω της και τη σκότωσε. Από κει και πέρα η μητριά δεν τη βοήθησε, γιατί μισούσε και τις 2 κόρες.... και από κει και πέρα όπως τα είπε ο Sellers.

Αν δεχτώ ότι η αυτοκτονία έγινε μέσα στη ντουλάπα γιατί η μάνα τους ήταν νάνος και ζύγιζε 40 κιλά, τότε η ιστορία έχει όπως την διηγήθηκε ο Sellers

Δημοσ.
To gαμήσατε με τα σποιλερς. Εντάξει, θα το δούμε κι αυτό (παίζει κανένας να βάλει κανένα ιο στο πισι του μαραντονι να τον σταματήσει για λίγο από το να ποστάρει ταινίες; έχουμε και δουλειές λέμε!)

Άη ντέαρ γιου:devil:

Δημοσ.
Πολύ καλό ήταν. Κάθισα και διάβασα την ανάλυση ενός παλαβού και πραγματικά η ταινία έχει ΠΟΛΛΑ επίπεδα που δεν μπορείς εύκολα να τα καταλάβεις. Μια μικρή μετάφραση απο εμένα (με δικά μου λόγια) απο τα σημεία που μου άρεσαν.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η Αδερφή 1 (η πρωταγωνίστρια με λίγα λόγια) ζει με την Αδερφη 2 (αυτή που μάθαμε ότι είναι νεκρή), τον πατέρα της, την μάνα της, και μια ''μητριά'' (κακός όρος αλλά θα την λέω έτσι) η οποία βοηθάει την μητέρα που έχει ψυχολογικά προβλήματα. Η 1 αρχίζει και πιστεύει ότι η μητριά έχει δεσμό με τον πατέρα, και επειδή το τραβάει πολύ η μητρία τσατίζεται με την κατάσταση και υπάρχει κόντρα. Η μητέρα αυτοκτονεί μέσα στην ντουλάπα της 2, η 2 την βλέπει και πέφτει πάνω η ντουλάπα και την σκοτώνει. Η μητριά τα ξέρει όλα αυτά και δεν λέει τίποτα στην 1 που ενώ βγήκε για να δει τι γίνεται, τελικά έμεινε για να λογομαχήσει με την μητριά και δεν πήγε να βοηθήσει την αδερφή της. Η μητριά της λέει ''θα το μετανιώσεις'' και η 1 φεύγει και πάει έξω. Μαθαίνει μετά τι έγινε, της στρίβει και την κλείνουν στο ψυχιατρείο.

Μετά απο καιρό βγαίνει και επιστρέφουν με τον πατέρα σπίτι.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ: Εκεί πέρα για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα ψυχολογικά, αρχίζει και πλάθει ιστορίες. Πρώτα ζωντανεύει την αδερφή της. Αλλά επειδή στο υποσηνείδητο της ξέρει ότι και η μάνα της και η αδερφή της είναι νεκρές, πλάθει και τα φαντάσματα τους. Μπαίνει στο σπίτι και ετοιμάζεται να ζήσει πράγματα τα οποία ήδη έχει ζήσει. Γυρίζει το ρολόι πίσω, πάει να βάλει το ημερολόγιο στο συρτάρι αλλά είναι ήδη εκεί και γενικώς κάνει πράγματα που κάνει συνέχεια για να ζεί στον κόσμο της, γι΄αυτό και μέσα στην ντουλάπα βλέπει πολλά ίδια ζευγάρια ρούχα. Δείχνει την επανάληψη.

Πλάθει λοιπόν και την μητριά η οποία πλέον τα έχει κανονικά με τον πατέρα, και τώρα ξεκινάει διάφορες ιστορίες στις οποίες η αδερφή κινδυνεύει και αυτή είναι εκεί να βοηθήσει. (περίοδος κ.λ.π)

Όταν έρχεται το ζευγάρι να φαν όλοι μαζί γίνεται το εξής. Το ζευγάρι είναι πραγματικό και είναι ο αδερφός της μητριάς με την γκόμενα του. Επειδή η 1, πλέον παίζει το ρόλο της μητριάς, υποσηνείδητα σκέφτεται ότι έχουν κάνει κοινά πράγματα με τον αδερφό της. Και αρχίζει και λέει ιστορίς που έζησε με την 2, στον τύπο ο οποίος βέβαια δεν γνωρίζει τίποτα. Όταν της το λέει αυτό η 1 παθαίνει μια μίνι κρίση, και ''βλέπει'' μόνο αυτήν μια μιρκή αναπαράσταση του πως πέθανε η αδερφή της στην κοπέλα του τυπά. (Αν δείτε σκηνή προς σκηνή θα δείτε τις ομοιότητες. χέρι που τρεμοπαίζει, δεν μπορεί να πάρει ανάσα κ.λ.π) και φυσικά το φάντασμα της μικρής είναι εκεί αφού πεθαίνει.

Τα υπόλοιπα είναι απλά. Μαθαίνει ότι η αφερφή της είναι νεκρή. Ξεκινάει και πλάθει ιστορίες με την μητριά για να πεθάνει, μέχρι που ο πατέρας φέρνει την μητριά σπίτι και καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά... Τα υπόλοιπα όπως τα είδατε...

Εγω αυτό κατάλαβα εξαρχής.

Επίσης απο την αρχή σχεδόν είχα αρχίσει να ψιλιάζομαι οτι στις πρώτες σκηνές, η μητρία και η Soo-mi ήταν το ίδιο πρόσωπο (πχ. ήταν και οι δύο άρρωστες και έπερναν χάπια, ο πατέρας μίλαγε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και στις δύο και αν κάποια απο τις δύο αναφερόταν είτε στην Soo-mi είτε στην Soo-yeon εκείνος τσαντιζόταν και ανέφερε την αρρώστια, μόνο η μητριά και η Sou-mi έβλεπαν την Soo-yeon κτλ).

Τα φαντάσματα όλα ήταν μέρος της ιστορίας που έπλαθε η Soo-mi. Δεν υπάρχει τίποτα το υπερφυσικό στο όλο στόρυ. Μόνο η παράνοια ενός πληγωμένου μυαλού.

Την είδα χθές το βράδυ με κάτι φίλους και μπορώ να πώ οτι άρεσε σε όλους. Ωραία ατμόσφαιρα, δεν σε άφηνε να βαρεθείς, σου έδινε στοιχεία για σκέψη καθόλη την διάρκεια της ταινίας και το τέλος κατα την άποψη μου δεν άφηνε περιθώρεια για διάφορες θεωρίες. Εμένα βέβαια πιο πολυ με στεναχώρησε παρα με τρόμαξε.

Υ.Γ. marantonis όταν μ'αρέσει ή δεν μ'αρέσει κάτι το αιτιολογώ. Παρεπιπτόντως δεν μου απάντησες στο θέμα Mr. Nobody...

Δημοσ.

Kαλα αυτη η εξηγηση ειναι η πιο ευκολη και απλοικη ομως .Και δεν εξηγει και τα παντα .Το να πεις οτι

Τα φανταζοτανε ολα και τελειωσε ,ε οκ.Kαι το φαντασμα ηταν στο μυαλο της και δεν υπηρχε καμια δυσκολια η κατι υπερφυσικο και οι σκηνες στο αμαξι και ολα ..Φυσιολογικο μπορει να μην ειναι το πιο ευκολο σιγουρα.

Δημοσ.
Kαλα αυτη η εξηγηση ειναι η πιο ευκολη και απλοικη ομως .Και δεν εξηγει και τα παντα .Το να πεις οτι

Τα φανταζοτανε ολα και τελειωσε ,ε οκ.Kαι το φαντασμα ηταν στο μυαλο της και δεν υπηρχε καμια δυσκολια η κατι υπερφυσικο και οι σκηνες στο αμαξι και ολα ..Φυσιολογικο μπορει να μην ειναι το πιο ευκολο σιγουρα.

Απο την κάθε ταινία πέρνεις τα στοιχεία που σου δίνει και βγάζεις ένα συμπέρασμα. Τώρα ο καθένας μπορεί να πεί ότι θέλει, αλλα καλό είναι να υποστηρίξει την άποψη του με τις αντίστοιχες σκηνές. Εσύ ας πούμε, δώσε μία εμηνεία και πές μας πως έβγαλες το συμέρασμά σου. Το να μιλάμε έτσι δεν βγάζει πουθενά.

Δημοσ.
Tα ιδια θα λεω;Τα εχω γραψει ξανα .

Έχω διαβάσει τι έχεις γράψει και γιαυτό σε ρώτησα τι συμπέρασμα έβγαλες. Και δεν νομίζω οτι <<το σενάριο είναι ότι νάνε>> (αυτή είναι η πιο έυκολη λύση) είναι πιο πειστικό απο ότι έχουμε πεί όλοι οι υπόλοιποι..

Δημοσ.

Κατσε γτ εγω καθησα και εκανα ολοκληρη αναλυση .Με σκηνες ,κτλ ποτε δεν λεω κατι χωρις να το υποστηριζω και με επιχειρηματα .Δεν ειμαι των απλοικων αποψεων στυλ οτι ολα ειναι φαντασια μπορει να μην κολλαει αλλα ειναι .Μεχρι και δυο εναλλακτικες εβαλα.Αρα μην μου λες οτι δεν χρησιμοποιω επιχειρηματα γτ παντα το κανω..Ασε που μια χαρα πειστικο ειναι να ειναι το σεναριο οτι να ναι .Λιγα εχουν τρυπες;Τα πιο πολλα εχουν.

Kαι για πες μου .Τελικα

oι σκηνες στο αυτοκινητο που τις εχω αναφερει 2 φορες ηταν και αυτες φαντασια τελικα;Γτ αυτο δεν ειναι φαντασια ειναι υπερπαραγωγη.Για να μην σχολιασω τα περι πνιγμου της αδερφης και της κοπελας που πνιγοτανε .Πως ειναι δυνατον να ειναι η ιδια σκηνη οταν η πρωταγωνιστρια δεν την ειδε ποτε;

Και μια χαρα μπορει να κρεμαστει ανθρωπος απο το σιδερο μεσα στην ντουλαπα .Επισης μια χαρα μπορει να πεθανει ανθρωπος αν πεσει μια βαρια εντοιχισμενη ντουλαπα πανω του .Και δεν καταλαβα πως βγηκε οτι και οι 3 γυναικες τηξς οικογενειας ειχαν προβλημα .Η μητερα ειχε προβλημα υγειας ποτε δεν τρελαθηκε .Αυτοκτονησε γτ δεν αντεχε που ο αντρας της τα φτιαξε με αλλη.Η μικρη πεθανε γτ της επεσε η ντουλαπα πανω της .Και η μεσαια κορη τρελαθηκε απο τις τυψεις .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...