Προς το περιεχόμενο

A tale of two sisters-Πιθανως η ταινια με την πιο τρομακτικη ατμοσφαιρα που εχω δει

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

a_tale_of_two_sisters.jpg

Σπανια βλεπω ταινιες που να με τρομαζουν σε σημαντικο βαθμο. Απο τη μια εξαιτιας της συνηθειας στα horror movies, απο την αλλη επειδη σπανια κυκλοφορουν πλεον τετοια φιλμς, κυριως λογω κοινοτυπιας, που φυσικο ειναι αφου κουραζει να καταστρεφει και το οποιο αισθημα φοβου.

Βρηκα την εν λογω ταινια καθως εψαχνα για "κανακαλοθριλερ" (που 'χε πει καποιος). Τρεφω μεγαλη εκτιμηση για τον Ασιατικο κινηματογραφο. Παραταυτα πολυ λιγες Κορεατικες παραγωγες εχω παρακολουθησει.

Καποτε, πριν χρονια, ειχα διαβασει σε καποιο περιοδικο οτι οι ασιατες δυνανται να σε τρομαξουν ακομη και με ζουμ πανω σε μπωλ με ρυζι. Το θυμηθηκα τωρα και καθολου αστοχο δε μου φαινεται. Κατι παρομοιο συμβαινει κι εδω σε σημεια, συν των κλασσικων horror τροπων και τα διαφορα εφιαλτικα σκηνικα (ως και lynch μπορει να σας θυμησει με καποιες σκηνες)

Αρα: Προκειται για την ταινια με την πιο τρομακτικη ατμοσφαιρα που εχω δει. Δεν ειναι μονο η ποιοτητα τρομου αλλα και η ποσοτητα: Διαρκεια 2 ωρες και μετα το πρωτο μισαωρο ηταν η τριχα καγκελο και το θεμα χεσμεντεν ως το τελος.

Για να δοθει η υποθεση πρεπει να δοθουν και spoilers, οποτε παρτε μονο αυτο που λεει το imdb: "A family is haunted by the tragedies of deaths within the family.". Παντως, ειναι εμπνευσμενο απο τον κορεατικο μυθο Janghwa Hongryeon jeon

Το soundtrack, η σκηνοθεσια, οι ερμηνειες, η φωτογραφια, ολα συντελουν τα μεγιστα στην επιτευξη του creepy πραγματος που θα δειτε.

Δεν ειναι ενα 100% horror film, αλλα η απροσμενα καλη μιξη διαφορων ειδων και στοιχειων. Το πραγμα παει καπως ετσι: Δραμα-Μυστηριο-Κλασσικος ασιατικος τρομος-Ψυχολογικο θριλερ/μεγιστο mindfuck (αυτο θελει υπογραμμιση).

Οσο για το τελος (μην ανοιξετε το spoiler χωρις να την εχετε δει)

Αν καταλαβα καλα το κοριτσι ειχε καταστραφει ψυχικα και ειχε παραισθησεις επειδη πεθανε η αδελφη του οταν επεσε πανω η ντουλαπα και δεν πηγε να τη βοηθησει; Μαλλον αυτη ειναι μια εκδοχη, δε ξερω αν καταλαβα καλα...

IMDB

Rotten Tomatoes

Reviews: I II III

ΥΓ. Υπαρχει και Αμερικανικο remake. Μακρια.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ισως η ποιο παπαρα κορεατικη ταινια που εχω δει. Απειρα λαθη, ακαταλαβιστικη εντελως και χωρις κανενα νοημα. Απο ατμοσφαιρα δεν ηταν ασχημη αλλα ενταξει δεν μπορω να καταλαβω με τιποτε γιατι αρεσε τοσο πολυ σε ορισμενους. Και μονο το γεγονος οτι κανεις δεν εχει καταλαβει τι γινετε στο τελος (ο καθε ενας θα σου πει την δικη του εκδοχη του τελους της ταινιας) καταλαβαινεις για τι παπαντζα μιλαμε. Χασιμο χρονου για εμενα.

Δημοσ.
Και μονο το γεγονος οτι κανεις δεν εχει καταλαβει τι γινετε στο τελος (ο καθε ενας θα σου πει την δικη του εκδοχη του τελους της ταινιας) καταλαβαινεις για τι παπαντζα μιλαμε. Χασιμο χρονου για εμενα.

Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο σηματοδοτεί την ''παπάτζα''.

Την ''νοίκιασα'' κι εγώ, λέω να την δώ.

Δημοσ.
Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο σηματοδοτεί την ''παπάτζα''.

Την ''νοίκιασα'' κι εγώ, λέω να την δώ.

Σ αυτό θα συμφωνήσω. Και πχ για το Inception υπάρχουν πολλές εκδοχές για το τι έγινε στο τέλος αλλά και πριν απ αυτό.

Στα υπόψιν και για μένα.

Δημοσ.
Και μονο το γεγονος οτι κανεις δεν εχει καταλαβει τι γινετε στο τελος (ο καθε ενας θα σου πει την δικη του εκδοχη του τελους της ταινιας) καταλαβαινεις για τι παπαντζα μιλαμε

Καθε εργο που μπορει να εχει διαφορετικες ερμηνειες ειναι "παπαντζα";

Νταμν...

Δημοσ.

την εχω καιρο στη συλλογη μου και δεν την εχω δει ακομα. Για να δουμε τι θα δουμε. Το ματι μου εχει παρει και τη γλυκοπικρη ζωη του ιδιου σκηνοθετη αν θελει καποιος να δει και μια δευτερη του

Δημοσ.

Το είχα δει πριν 3 χρόνια. Αρκετά ενδιαφέρουσα και το τέλος ήταν ξεκάθαρο για μένα. Αξίζει να τη δει κανείς χωρίς να περιμένει θαύματα...

Το αμερικάνικο remake για κλάματα.

Δημοσ.

Εγω που δεν την εχω περιμενω να καταληξετε :-D

Δεν με απασχολει το τελος οσο η μεση.Ειναι καλο θριλερακι η ειναι σπλατερια που δεν ειναι το στοιχειο μου ? :rolleyes::-)

Δημοσ.
Εγω που δεν την εχω περιμενω να καταληξετε :-D

Δεν με απασχολει το τελος οσο η μεση.Ειναι καλο θριλερακι η ειναι σπλατερια που δεν ειναι το στοιχειο μου ? :rolleyes::-)

No, δεν ειναι splatter.

Εγραψα και πριν

Δραμα-Μυστηριο-Κλασσικος ασιατικος τρομος-Ψυχολογικο θριλερ/μεγιστο mindfuck
Δημοσ.
Πες σε spoiler τι καταλαβες οτι εγινε στο τελος ρε οργανοπαιχτη... να δουμε και να συγκρινουμε.

Το κορίτσι προφανώς ήταν ψυχικά άρρωστο, η αδερφή της και η μητριά της ήταν στο μυαλό της από τη στιγμή που επέστρεψε σπίτι από το ψυχιατρείο. Δε ξεπέρασε το θάνατο της κανονικής της μητέρας και της αδερφής της (που θα είχε αποφευχθεί αν δεν είχαν τσακωθεί) και στο μυαλό της κατηγορουσε τη μητρία της (που φυσικά στη ταινία δεν υπήρχε παρα μόνο εμφανίστηκε στο τέλος - ήταν αυτή που μιλούσε ο πατέρας της σε κάποια φάση στο τηλέφωνο). Εν ολίγοις, από τη στιγμή που γυρνάει σπίτι σχεδόν όλα τα φαντάζεται. Μόνο αυτή και ο πατέρας της ήταν σπίτι, τα άλλα πρόσωπα τα φανταζόταν.

Πάει καιρός βέβαια και κάτι μπορεί να μου διαφεύγει αλλά εν ολίγοις αυτά συνέβησαν

Δημοσ.

Το κορίτσι προφανώς ήταν ψυχικά άρρωστο, η αδερφή της και η μητριά της ήταν στο μυαλό της από τη στιγμή που επέστρεψε σπίτι από το ψυχιατρείο. Δε ξεπέρασε το θάνατο της κανονικής της μητέρας και της αδερφής της (που θα είχε αποφευχθεί αν δεν είχαν τσακωθεί) και στο μυαλό της κατηγορουσε τη μητρία της (που φυσικά στη ταινία δεν υπήρχε παρα μόνο εμφανίστηκε στο τέλος - ήταν αυτή που μιλούσε ο πατέρας της σε κάποια φάση στο τηλέφωνο). Εν ολίγοις, από τη στιγμή που γυρνάει σπίτι σχεδόν όλα τα φαντάζεται. Μόνο αυτή και ο πατέρας της ήταν σπίτι, τα άλλα πρόσωπα τα φανταζόταν.

Πάει καιρός βέβαια και κάτι μπορεί να μου διαφεύγει αλλά εν ολίγοις αυτά συνέβησαν

Κι εγω αυτο καταλαβα, τη λογικη εξηγηση. Γιατι καπου διαβασα για

φαντασματα και supernatural στοιχεια

Δημοσ.

Κοίτα..

Κάπου έπαιζε και λίγο το μεταφυσικό...δε θυμάμαι καλά αλλά νομίζω ότι μπορεί και το φάντασμα της νεκρής αδερφής κάτι να είχε κάνει...αχταρμάς δηλαδή :lol:

δε θυμάμαι καλά όμως...ίσως πρέπει να το ξαναδώ

Δημοσ.

Καλό θρίλερ είναι, αν και πολύ τραβηγμένο σε σημεία.

Σχετικά με το τέλος

Αν θυμάμαι καλά, είχα καταλάβει ότι το κορίτσι τελικά ήταν αυτό που είχε πεθάνει. Δεν είμαι σίγουρη ότι κατέληξα εκεί βέβαια ως το τέλος γιατί γινόντουσαν πολλά και όχι ξεκάθαρα πολύ γρήγορα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...