washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Αν εννοείς ότι ζωγραφίζει εκ γενετής, είναι αστέρι, οκ. Αν εννοείς ότι είναι τυφλός εκ γενετής κι έμαθε να ζωγραφίζει, πάλι οκ, γιατί μαθαίνοντας (ακούγοντας/ψηλαφώντας/μυρίζοντας), το μυαλό του πιστεύω πως είναι αρκετά ικανό να τον βοηθήσει να κατασκευάσει μέσα σ' αυτό κατά προσέγγιση εικόνες, των όσων δεν έχει ποτέ του δει, για να μπορεί να τις αποδώσει στον καμβά. Μεγάλος παράγοντας η φαντασία. Αποκλείω όμως την πιοθανότητα να μπορεί να ονειρευτεί εικόνες, ξεκάθαρες enough τουλάχιστον. (...το δε "εκ γενετής τυφλός", παίζει να παίρνει και λίγο νερό, καθώς δεν αποκλείεται να έβλεπε, έστω κάτι λίγο, ως βρέφος, και φυσικά δεν μπορεί κανείς να το ξέρει, ούτε καν αν το θυμάται ο ίδιος, μέχρι να εκφυλίστhκε τελείως η όρασή του. Πάλι ως "εκ γενετής τυφλό" θα τον αναφέρανε, κι ας μην ήταν και τόσο valid).
pournaras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δε εξαρταται και το κατα το ποσο εχει κουφαθει καποιος; Δε νομιζω οτι ολοι οι κουφοι ακουνε τις χορδες να παλλονται, να τις νιωθουν ναι. Επισης ειναι ιδεα μου, ή οι περισσοτεροι κουφοι δε μιλανε κιολας; Οχι οτι ειναι μουγγοι, απλα δε μιλανε. Δε τους αρεσει η αισθηση του να μη μπορουν να ακουνε τη φωνη τους; Αυτοι που δε μιλανε ειναι οι εκ γεννετης κωφοι οι οποιοι δεν εχουν ακουσει τον ηχο απο τα γραμματα και τις λεξεις ωστε να τα κανουν αναπαραγωγη.
MsquitoPrincess Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Υπάρχει ένας τυπάς στην Τουρκία που ζωγραφίζει με perspective. Εκ γενετής. =ρO Esref Armagan. ---------- Προσθήκη στις 19:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:18 ---------- Κάποια στιγμή κάναμε συζήτηση με τους εδώ ινσόμνιακς τι είναι χειρότερο. Να χάσεις την όρασή σου ή την ακοή σου; Οι απόψεις δυΐσταντο και πολυμερίζοντο. Θεωρώ ότι το χειρότερο είναι να χάσεις την ακοή. Οπίνιονς;
slygeo87 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Για 'μενα χειρότερο είναι η γκαβομάρα. Δε μπορείς να κάνεις βασικά πράγματα.
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Συμφωνώ με τη Msqt, πλήρης απώλεια ακοής beats πλήρη απώλεια όρασης και για 'μένα (όσο τραγικό και dysfunctional είναι να μείνεις "χωρίς μάτια"). Όσο για τον μάγκα σου sly, όχι ότι κατάλαβα τί ακριβώς ζωγράφισε απ' την πικ που παρέθεσες, κι αν και δεν τον έψαξα, εκ γενετής τυφλός δεν το κόβω να μπορεί να αναπαραστήσει πιστά, εικόνες. I bet my ears on it.
adi32 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Την ακοη χεστηκες και αν τη χασεις ειναι σα να εισαι σε ενα ησυχο μερος Δε θα ακους τι σου λενε αλλα θα μπορεις να κανεις τα παντα μονος σου Αν δε βλεπεις εισαι στο σκοταδι για παντα και δεν μπορεις ουτε να κατουρησεις
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 "Τα πάντα" μόνος σου τα κάνεις και ως τυφλός (εκτός απ' το να παίζεις μπάσκετ και να οδηγείς-τα οποία ναι μεν μπορείς ακόμα και τότε να τα κάνεις, απλά δε θα έχουν και πολλή επιτυχία). Το ζήτημα είναι πόσο κοστίζει αυτή η "ησυχία" που λες, ψυχολογικά. Και χωρίς να έχω κάνει κουφός, και μόνο που το σκέφτομαι κατανοώ ότι κοστίζει αλύπητα (όχι ότι το τυφλός δεν κοστίζει, αλλά είναι ένα κλικ λιγότερο). Απλά δεν έχεις αξιολογήσει επαρκώς την ακοή νομίζω και το λες. Δοκίμασε να "ζήσεις" με πολύ καλές ωτασπίδες για μερικές βδομάδες, 24/7. Νομίζω θα φρικάρεις. Και σημειωτέον ότι όσο καλές και να 'ναι, όλο και κάτι θ' ακούς πάλι. Προσωπικά δε, όταν πηγαίνω για κατούρημα έχοντας σηκωθεί από ύπνο, "δε βλέπω" ούτως ή άλλως :ρ
oneofthem Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 να το βαθύνω λίγο το πηγάδι; καταρχήν μια πολύ ωραία σχετική εκπομπή του Σ.Θ.: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=1GG3-NvtQ_Y[/ame] (από ότι βλέπω είναι κομμένη σε μέρη) όταν έβλεπα την εκπομπή αυτή λοιπόν, μου ήρθε ένα ερώτημα **την εύκολη απάντηση την ξέρω, προφανώς είναι ναι, απλά θα ήθελα να ήξερα περισσότερα για τη πλευρά του όχι έστω πως έχεις τη λύση / θεραπεία για να ξαναβρεί κάποιος την όρασή του την έχεις, αλλά τη δίνεις σε κάποιον εκ γενετής τυφλό; εννοώ κοινωνικά, εργασιακά δεν είναι τεράστιο ρίσκο; σίγουρα συναισθηματικά θα του χαρίασεις ένα καινούριο κόσμο κοινωνικά και εν τέλει ψυχολογικά, θα επιβιώσει όμως; ή είναι σαν να δώσεις ωμή υλική βοήθεια με ημερομηνία λήξης σε έναν φτωχό χωρίς 'after sales support' όπου κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να τον φέρεις και σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.