Προς το περιεχόμενο

Νεο pc χωρις οθόνη και καρτα γραφικων με max 800e

kwstas125

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα το ηρωικο mobo μου 939 παρεδωσε πνευμα μετα απο 4 5 χρονια ασταματητης προσφορας. Μου κληροδωτησε εναν αχρηστο 939 amd 64 dual core 3800+, 2 αχρηστες DDR1 μνημες των 2 GB συνολο, σχεδόν άχρηστο σκληρο δισκο IDE 250 GB (μακαρι να τον βάλω στο νέο mobo!), 2 IDE dvd drives (υπολειτουργουν), ένα 480 τροφοδωτικο και ΤΑΡΑΤΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΝ μια ATI RADEON HD 4850 Oo !

Ας πουμε οτι κραταω την καρτα γραφικων, ενδεχομενως το τροφοδοτικο, το κουτι και φυσικα την 27ρα LG full hd που πηρα πριν δυο βδομάδες θελω να κανω ενα πακέτο CPU MOBO HDD DDR3(min 4GB) στα 800 850 euro το οποίο θα χει USB 3 SATA 3 εστω μια IDE με σκοπο στο μέλλον να μπορώ να κανω μια περαιτερω αναβάθμιση ευκολα και φθηνά.

Μου άρεσε πολυ η τριπλέτα 1336-I7-Tripple channel Ram αλλά δεν είμαι σιγουρος για το αν θα πρέπει να παω σε 1156 η στο πιο παλιό αλλα πάντα δυνατότερο 1336.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
amd θα σε ενδιεφερε?

εχει πολυ καλες τιμες και 6πηρυνους

για παιχνιδια το θες?

Εννοείτε οτι θα με ενδιεφερε αλλα ξενερώνω γιατί οι bulldozer θα βγουν για αλλο socket και οχι για το AM3 άρα σκεφτομαι οτι θα καταλήξω με ένα νεκρο socket σαν το 939.

Αν και σκεφτομαι πλεον για INTEL παραμένω AMD/ATI fan και η ιδεα οτι το νεο socket ΑΜ3+ των bulldozer θα υποστηριζει τον επεξεργαστη μου δίνει περισσοτερες βασεις ωστε να μην παω INTEL.

Η κυρια μου ασχολια στο pc ειναι το gaming και γενικά multimedia ταινίες etc, το οποιο μου ελειψε λιγο με το παλιο και πλεον καμενο pc, αλλα ειμαι σε διλλημα αν θα πρεπει να παρω κατι "ακριβο" μεχρι να εμφανιστουν τα mobo ΑΜ3+

Δημοσ.

Εαν θες "NA TA ΧΩΣΕΙΣ" Πας σε Ιντελ( s1366 ). Εαν θες κατι χαλαρο(Στα χρηματα) πας σε AMD .

Τα ιδια ειναι πανω κατω στα games.

---------- Προσθήκη στις 23:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:30 ----------

Οριστε

http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=100

Δημοσ.
Εννοείτε οτι θα με ενδιεφερε αλλα ξενερώνω γιατί οι bulldozer θα βγουν για αλλο socket και οχι για το AM3 άρα σκεφτομαι οτι θα καταλήξω με ένα νεκρο socket σαν το 939.

Αν και σκεφτομαι πλεον για INTEL παραμένω AMD/ATI fan και η ιδεα οτι το νεο socket ΑΜ3+ των bulldozer θα υποστηριζει τον επεξεργαστη μου δίνει περισσοτερες βασεις ωστε να μην παω INTEL.

Η κυρια μου ασχολια στο pc ειναι το gaming και γενικά multimedia ταινίες etc, το οποιο μου ελειψε λιγο με το παλιο και πλεον καμενο pc, αλλα ειμαι σε διλλημα αν θα πρεπει να παρω κατι "ακριβο" μεχρι να εμφανιστουν τα mobo ΑΜ3+

χμ κατι μου λεει οτι το am3 με το am3+ θα εχουν πληρη συμβατοτητα οπως ειχαν am2,am2+ και am3

ψαχτο λιγο,πιστευω αξιζει

Δημοσ.
χμ κατι μου λεει οτι το am3 με το am3+ θα εχουν πληρη συμβατοτητα οπως ειχαν am2,am2+ και am3

ψαχτο λιγο,πιστευω αξιζει

δεν νομιζω... ;)

Δημοσ.

Ωραια πειτε οτι παω για τον 1090Τ. Τι mobo να παρω ? ενα φτηνο γιατι ερχετε το AM3 η κατι καλο και οσο με βγαλει ? Επισης θα ταν καλο να χει και μια υποδοχη για IDE γιατι θα θελα να τρεξω και τον παλιο σκληρο που ειναι ΑΤΑ (αρα gigabyte).

Αργοτερα απ οτι εχω καταλαβει το ΑΜ3+ θα υποστηριζει full τον 1090T αρα με ενα μόνο mobo μπορω να βαλω βασεις για upgrade στο μελλον και να κρατησω και τον 1090Τ μεχρι να χω το απαραιτητο κεφαλαιο για τον Bulldozer η μεχρι να πεσει σε ενα ικανοποιητικο ποσο αγοράς.

Κανονικά θα περίμενα μεχρι να βγει το πρώτο mobo με το νέο socket αλλα δυστυχως χωρίς pc ο χρόνος υπομονής θα ναι δυσβάσταχτος.

Δημοσ.
Προσφατα το ηρωικο mobo μου 939 παρεδωσε πνευμα μετα απο 4 5 χρονια ασταματητης προσφορας. Μου κληροδωτησε εναν αχρηστο 939 amd 64 dual core 3800+, 2 αχρηστες DDR1 μνημες των 2 GB συνολο, σχεδόν άχρηστο σκληρο δισκο IDE 250 GB (μακαρι να τον βάλω στο νέο mobo!), 2 IDE dvd drives (υπολειτουργουν), ένα 480 τροφοδωτικο και ΤΑΡΑΤΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΝ μια ATI RADEON HD 4850 Oo !

Ας πουμε οτι κραταω την καρτα γραφικων, ενδεχομενως το τροφοδοτικο, το κουτι και φυσικα την 27ρα LG full hd που πηρα πριν δυο βδομάδες θελω να κανω ενα πακέτο CPU MOBO HDD DDR3(min 4GB) στα 800 850 euro το οποίο θα χει USB 3 SATA 3 εστω μια IDE με σκοπο στο μέλλον να μπορώ να κανω μια περαιτερω αναβάθμιση ευκολα και φθηνά.

Μου άρεσε πολυ η τριπλέτα 1336-I7-Tripple channel Ram αλλά δεν είμαι σιγουρος για το αν θα πρέπει να παω σε 1156 η στο πιο παλιό αλλα πάντα δυνατότερο 1336.

Οταν λες ''αχρηστα'' εννοεις χαλασμενα?

Δημοσ.

Kαλησπερα φιλε μου, λοιπον με τα χρηματα αυτα πας καρφι σε

CPU INTEL CORE I7-950 3.06 GHZ

MOBO GIGABYTE GA-X58A-UD3R

RAM KINGSTON KHX1333C7D3K3/6GX DDR3 6GB (3X2GB) 1333MHZ HYPERX

HDD WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 1ΤΒ SATA3

Συνολο 750ε. Τα υπολοιπα κρατα τα και περιμενε τους νεους ssd απο intel.Ο I7 950 ειναι καλυτερος απο τον 1090Τ.Οταν και αν θα μπορεις να χρησημοποιεις 6 πυρηνες ο 1090Τ απλα δε θα "υπαρχει"

Δημοσ.
Kαλησπερα φιλε μου, λοιπον με τα χρηματα αυτα πας καρφι σε

CPU INTEL CORE I7-950 3.06 GHZ

MOBO GIGABYTE GA-X58A-UD3R

RAM KINGSTON KHX1333C7D3K3/6GX DDR3 6GB (3X2GB) 1333MHZ HYPERX

HDD WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 1ΤΒ SATA3

Συνολο 750ε. Τα υπολοιπα κρατα τα και περιμενε τους νεους ssd απο intel.Ο I7 950 ειναι καλυτερος απο τον 1090Τ.Οταν και αν θα μπορεις να χρησημοποιεις 6 πυρηνες ο 1090Τ απλα δε θα "υπαρχει"

+1 Σωστος !!!

Δημοσ.

Κανεις δεν θα του πει οτι για τη λειτουργια που προοριζει το pc του, οι 6 πυρηνες το phenom ποσω δε μαλλον οι 4+4 απο το ΗΤ του ι7 του ειναι παντελως αχρηστοι?

Αγαπητε φιλε, ξεκινα με εναν καθαρα 4πυρηνο επεξεργαστη, ειτε λεγεται 955, ειτε ι5 7χχ. Εξοικονομησε χρηματα και ριξτα σε κατι που χρειαζεσαι περισοτερο απο τους 435454 πυρηνες, το hyperthreading και ενα σωρο ανουσια πραγματα για gaming/internet/ταινιες.

Πχ, ριξτα σε μια δυνατη καρτα γραφικων εφοσον ασχολεισαι με gaming, γιατι καλη η 4850, αλλα στην αναλυση που παιζεις δε θα σε κρατησει για πολυ.

H παρακατω συνθεση (δεν εβαλα dvd-rw) βγαινει στα 600 ευρω. Τα υπολοιπα 200 τα δινεις ειτε για μια καρτα γραφικων, ειτε για ssd ειτε τα κρατας στην ακρη. Θα σε υπερκαλυψει στις αναγκες σου και να εισαι βεβαιος οτι ουτε καποιος ι7, ουτε ο 1055 θα τα πανε καλυτερα στη χρηση που θα κανεις στο pc. Eιδικα ο 1055 σε games ειναι πιο αργος καμποσα fps σε μερικα παιχνιδια, συμφωνα με benchmarks.

Σου εχω βαλει και ψυκτρα, γιατι η μανισια του ι5 ειναι για πεταμα, ωστοσο θα πρεπει κατα την παραγελια σου να διασφαλισεις με τους πωλητες οτι χωραει και η ψυκτρα και οι μνημες, οι οποιες εχουν κι αυτες ογκωδη ψυξη.

15233273.jpg

Δημοσ.
Κανεις δεν θα του πει οτι για τη λειτουργια που προοριζει το pc του, οι 6 πυρηνες το phenom ποσω δε μαλλον οι 4+4 απο το ΗΤ του ι7 του ειναι παντελως αχρηστοι?

Αγαπητε φιλε, ξεκινα με εναν καθαρα 4πυρηνο επεξεργαστη, ειτε λεγεται 955, ειτε ι5 7χχ. Εξοικονομησε χρηματα και ριξτα σε κατι που χρειαζεσαι περισοτερο απο τους 435454 πυρηνες, το hyperthreading και ενα σωρο ανουσια πραγματα για gaming/internet/ταινιες.

Πχ, ριξτα σε μια δυνατη καρτα γραφικων εφοσον ασχολεισαι με gaming, γιατι καλη η 4850, αλλα στην αναλυση που παιζεις δε θα σε κρατησει για πολυ.

H παρακατω συνθεση (δεν εβαλα dvd-rw) βγαινει στα 600 ευρω. Τα υπολοιπα 200 τα δινεις ειτε για μια καρτα γραφικων, ειτε για ssd ειτε τα κρατας στην ακρη. Θα σε υπερκαλυψει στις αναγκες σου και να εισαι βεβαιος οτι ουτε καποιος ι7, ουτε ο 1055 θα τα πανε καλυτερα στη χρηση που θα κανεις στο pc. Eιδικα ο 1055 σε games ειναι πιο αργος καμποσα fps σε μερικα παιχνιδια, συμφωνα με benchmarks.

Σου εχω βαλει και ψυκτρα, γιατι η μανισια του ι5 ειναι για πεταμα, ωστοσο θα πρεπει κατα την παραγελια σου να διασφαλισεις με τους πωλητες οτι χωραει και η ψυκτρα και οι μνημες, οι οποιες εχουν κι αυτες ογκωδη ψυξη.

15233273.jpg

Φιλε,πολυ καλη η συνθεση σου,τελεια θα ελεγα. ΟΜΩΣ ...

Εγω 600Ε για socket που "κλεινει" δεν θα εδινα.

Συγνωμη κιολας. Θα τα εδινα μονο εαν δεν εβγαινα οικονομικα.

Ο ανθρωπος εχει τα χρηματα τωρα ομως !!!

Αστον να παρει τους 200334343409 πυρηνες και να γουσταρει !!

Τωρα ειναι αχρηστοι οι 4+4 πυρηνες σιγουρα,σε 1 χρονο ομως ;;;;;

Τεσπα,εκανες καλη συνθεση-Ωραιος.

Δημοσ.
Φιλε,πολυ καλη η συνθεση σου,τελεια θα ελεγα. ΟΜΩΣ ...

Εγω 600Ε για socket που "κλεινει" δεν θα εδινα.

Συγνωμη κιολας. Θα τα εδινα μονο εαν δεν εβγαινα οικονομικα.

Ο ανθρωπος εχει τα χρηματα τωρα ομως !!!

Αστον να παρει τους 200334343409 πυρηνες και να γουσταρει !!

Τωρα ειναι αχρηστοι οι 4+4 πυρηνες σιγουρα,σε 1 χρονο ομως ;;;;;

Τεσπα,εκανες καλη συνθεση-Ωραιος.

ενα αυτο που ειπε ο βασιλης και ενα οτι εδω ειμαστε για να συμβουλευουμε για συμφερουσες επιλογες και οχι για σπαταλη. Ο 4354πυρηνος ειναι σπαταλη χρηματων για εναν gamer. Φυσικα αν θελει να τα σπαταλησει δικαιωμα του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...