johnito Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 που να φτιαχνει ηχους συγκεκριμενα hip hop να φτιαχνει και να ειναι εφκολο σε χριση...
johnito Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μάλλον κάτι σαν το Dance EJay θέλεις. καλο αλλα θελω να ειναι ποιο συγκεκριμενο το d-ejay δεν ειναι τοσο χρησημο οταν θες να κανεις ενα δικο σου τραγουδι...
micos000 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Το ejay είναι στην ουσία sampler. Πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα με track editing είναι το cool edit.
orotoi Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Cubase (ή Logic) για sequencer Reaktor για να φτιάχνεις ήχους και διάφορες λούπες Απο κει και πέρα με vst έχεις synths, drum machine, effects και οτι τραβάει η όρεξή σου Το εύκολο είναι λίγο σχετικό βέβαια.
N3k21 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Cubase (ή Logic) για sequencerReaktor για να φτιάχνεις ήχους και διάφορες λούπες Απο κει και πέρα με vst έχεις synths, drum machine, effects και οτι τραβάει η όρεξή σου Το εύκολο είναι λίγο σχετικό βέβαια. Συμφωνώ με τον Orotoi... To Cubase είναι ίσως ότι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την συγκεκριμένη δουλειά...Δεν είναι τόσο δύσκολο να μάθεις τα βασικά του, αν έχεις όρεξη υπάρχουν πάρα πολλά κατατοπιστικά tutorials στο web. Θέλει ψάξιμο πάντως, κακά τα ψέματα, άμα δεν έχεις δουλέψει παρόμοια εφαρμογή θα σε ζορίσει στην αρχή...Μην φανταστείς πως θα το εγκαταστήσεις και στα καπάκια θα είσαι έτοιμος να αρχίσεις να γράφεις παπάδες! Φυσικά το γεγονός ότι μπορείς να του φορέσεις διάφορα plugins το κάνει ακόμα καλύτερο μιας και του δίνει άπειρες δυνατότητες, τόσο για την επεξεργασία του υλικού σου όσο και για την δημιουργία νέου υλικού (synths, έτοιμες loops, drum machines κλπ). Άσε ότι αν πιάσεις τη λογική μιάς τέτοιας εφαρμογής θα μπορείς να μεταβείς αργότερα σε κάτι παρόμοιο (πχ Pro Tools που είναι ίσως η κορυφαία DAW εφαρμογή σήμερα) αν το θελήσεις. Άμα πάντως θες να ξεκινήσεις με κάτι πιό χαλαρό και εύκολο (σαφώς ανώτερο από αστεία προγράμματα του στυλ e-jay αλλά κατώτερο από επαγγελματικά DAWs όπως το Cubase) δοκίμασε το FL Studio: http://en.wikipedia.org/wiki/Fruity_loops Ειδικά για hip hop είναι αρκετά καλή λύση! ΥΓ: Το Logic απ' όσο ξέρω βγαίνει μόνο για Mac...
orotoi Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Ναι το Logic μονο για mac.. Εγω το δουλεύω στο pc με μια παλιά έκδοση την 5.5.1. To fruity loops το χα ξεχάσει.. Δοκίμασε και αυτό.. αρκετά ευκολο και με δυνατότητες...
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Από την στιγμή που λέει ότι θέλει να είναι εύκολο στη χρήση... δεν βλέπω τον λόγο να προτείνει κανείς το Cubase ή όποιον άλλο sequencer από αυτούς που προτείνατε. Φαντάζομαι ότι το παλικάρι δεν είναι εξοικειωμένο με έννοιες όπως general midi, VST, multitracking, ροή σήματος κ.α. Από αυτά που θυμάμαι, το ACID ήτανε ταμάμ για αυτό που λέει... αλλά δεν ξέρω εάν βγαίνει ακόμα... Το άλλο που ακούστηκε... κάτι jay δεν το ξέρω καν.. οπότε μπορεί και αυτό είναι ΟΚ.
N3k21 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Κοίτα, εγώ πρότεινα Cubase γιατί το παιδί αναφέρει πως θέλει να γράφει δικά του κομμάτια...Για μένα καλύτερα να αρχίσει να μαθαίνει κάτι λιγάκι πιο επαγγελματικό γιατί στο μέλλον ίσως να θέλει να κάνει περισσότερα πράγματα! Πες ρε παιδί μου πως θέλει να γράφει φωνές στο μέλλον ή να θέλει να γράφει δικά του beats, να μην έχει κανά εργαλείο παραπάνω; Δεδομένου ότι μπορεί να βρει αρκετές πληροφορίες για το πως να ξεκινήσει να δουλεύει στο Cubase (είπαμε, θέλει κάποια ενασχόληση για να το μάθεις ) δε νομίζω να δυσκολευτεί και τόσο πολύ να μάθει τα βασικά. Ακόμα και άμα βαριέται να διαβάζει υπάρχουν άπειρα video tutorials στο youtube. Επίσης, με τόσα εύκολα στη χρήση samplers και drum machines που μπορεί να φορτώσει κάποιος στο Cubase (ως Vst) είναι αρκετά εύκολο πλέον να το χρησιμοποιήσει κάποιος και για λιγότερο πολύπλοκες δουλειές. Το Acid που λες εσύ μάλλον ήταν το Acid Loops που έβγαινε κάποτε. Βασικά είναι παρόμοια εφαρμογή με το e-jay που αναφέρθηκε παραπάνω. Δεν νομίζω να κυκλοφορεί πλέον...Έχει κυκλοφορήσει το Acid Pro που νομίζω βασίστηκε στο Acid Loops ή κάτι τέτοιο...Αλλά το έχουν αλλάξει πολύ, πιο πολύ Cubase θυμίζει πλέον παρά το παλιό Acid Loops: http://www.sonycreativesoftware.com/acidpro
orotoi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 απλώς θεωρώ περιττές τις λύσεις τύπου ejay γι αυτό πρότεινα οτι είπα.. Στο χέρι του είναι. Εξάλλου το ejay δε μπορώ να το χαρακτηρίσω σαν πρόγραμμα που φτιάχνεις μουσική.
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Το Acid που λες εσύ μάλλον ήταν το Acid Loops που έβγαινε κάποτε. Βασικά είναι παρόμοια εφαρμογή με το e-jay που αναφέρθηκε παραπάνω. Δεν νομίζω να κυκλοφορεί πλέον...Έχει κυκλοφορήσει το Acid Pro που νομίζω βασίστηκε στο Acid Loops ή κάτι τέτοιο...Αλλά το έχουν αλλάξει πολύ, πιο πολύ Cubase θυμίζει πλέον παρά το παλιό Acid Loops: http://www.sonycreativesoftware.com/acidpro Χαχαχαχα...!!! Σωστός...! Αλλά με το screenshot που έχει από κάτω.. μάλλον θα τρομάξει ο author..!
orotoi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Θυμήθηκα οτι παίζει και αυτό.. ανάλογο του ejay αλλά τουλάχιστον είναι απο εταιρία που είναι άξια στο χώρο http://www.magix.com/us/music-maker/premium/ Απ οτι βλέπω πέρα απο τα έτοιμα samples που έχει, μπορεί να φορτώσει και vst.. οπότε αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.. Με την ευκαιρία τι ηχεία έχεις? Θες σωστά μπάσα για hip hop ειδικά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.