Προς το περιεχόμενο

Δημοτικές εκλογές - αποχή - κυρώσεις (;)

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή δεν έχω καμία όρεξη να ψηφίσω, θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος για το αν θα είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που δεν παω. Αν είναι να βρεθώ σε μπελάδες καλύτερα να πάω να ρίξω ψηφοδέλτιο Μαυρογιαλούρος...

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σύνταγμα της Ελλάδας

Άρθρο 51

5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Καλύτερα όμως ψήφισε για άλλους λόγους που αν τους αναφέρω θα παραβιάζω τους όρους χρήσης του forum(Απαγορεύονται τα πολιτικά θέματα).

Δημοσ.

Νομίζω οτι καταργήθηκαν οι κυρώσεις από τις προ-προηγούμενες εκλογές.

Νομίζω μην το δέσεις και κόμπο.:-)

Δημοσ.

Ούτε εγώ είχα επιπτώσεις αν και δεν έχω πατήσει το πόδι μου σε εκλογικό τμήμα απ' το 2000. Ψάχνοντας πριν 4-5 χρόνια, είχα βρει στο παλιό site της Βουλής αναφορά στην υποχρέωση του εκλέγειν, παράλληλα όμως αναφερόταν ξεκάθαρα ότι δεν προβλέπονται ποινές γιά τους παραβάτες. Δυστυχώς η Βουλή άλλαξε site και δεν μπορώ να βρω τα σχετικά στο νέο.

Ψάχνοντας σήμερα με αφορμή αυτό το νήμα, βρήκα τον εκλογικό νόμο σε pdf εδώ. Ναι μεν ισχύει γιά τις βουλευτικές, αλλά guess what: προβλέπει ποινές από 1 μήνα ως 1 έτος! Σελίδα 83, άρθρο 117, παράγραφος 1 γιά όποιον ενδιαφέρεται...

Δημοσ.
ωραιος πολιτης παντως... ενδιαφερθειτε λιγο για τα κοινα,δν ειναι κακο.

Αδιάφορος πολίτης δεν είμαι, αλλά σίγουρα δεν κατάπια αμάσητο ότι μαλακία μας πλασάρανε στο σχολείο, το σχολείο το οποίο βγάζει τους σημερινούς προβατοποιημένους νεοέλληνες που σε κάθε εκλογές ψηφίζουν τους μεν και τους δε.

Δημοσ.
Αδιάφορος πολίτης δεν είμαι, αλλά σίγουρα δεν κατάπια αμάσητο ότι μαλακία μας πλασάρανε στο σχολείο, το σχολείο το οποίο βγάζει τους σημερινούς προβατοποιημένους νεοέλληνες που σε κάθε εκλογές ψηφίζουν τους μεν και τους δε.

αυτους?

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=p7gSQILZNjk[/ame]

Δημοσ.

Η αποχή δεν είναι αντίδραση.Οι εκλογές είναι η μόνη σου ευκαιρία να αποδείξεις ότι έχεις γνώμη και δεν είσαι πρόβατο.Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς πολίτες που δεν ψηφίζουν.Για αυτό το λόγο,σκέψου πολύ καλά αν θα ψηφίσεις και ποιόν,ειδικότερα σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες θέσεις που έχει βρεθεί ποτέ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...