Manos-Sx Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 το πρόβλημα που έχω είναι αρκετά περίεργο... Λοιπόν, οποιαδήποτε αλλαγή κάνω στο λειτουργικό-προγράμματα ή ακόμα και σε κάποιο αρχείο κειμένου ή δημιουργησω κάποιο αρχείο μετά απο μια επανεκκίνηση ή τερματισμό χάνονται όλα. παρολο αυτά το λειτουργικό δουλεύει μια χαρά τα αρχεία τα χρησιμοποιώ κανονικά δεν έχω δει καμία αλλάγη στην απόδοση του λειτουργικού. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά απο εγκατάσταση του office 2007 αλλα το συγκεκριμενο office το έχω εγκατστήσει δεκαδες φόρες και στα δικά μ pc αλλά και σε αλλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Λοιπόν το επομένο βήμα ήταν να επαναφέρω το λειτουργικό (System Restore) σε ενα προηγούμενο σημείο... 3 επιλόγες είχα μια για την εγκατασταση του office και αλλες 2 για κατι ενημερώσεις λίγες μέρες ποιό πριν, όποιο σημείο και να διαλέξω μου βγάζει error και μου λέει να τσεκάρω το δίσκο για προβλήματα. Ωραιά λοιπόν λεώ ώρα για chkdsk! Μπαίνω στα win και... Βρήκε error όποτε έδωσα chkdsk /f το οποίο δεν το έκανε γιατί δεν αποθηκεύεται τπτ... Μετά πάτησα F8 άνοιξα απο εκεί τη γραμμή εντολών και έδωσα το chkdsk και δεν βρισκεί error... μέσα απο τα windows όμως συνεχιζει να βρίσκει τα error... καμιά συμβουλή; Ευχαριστω Ξέχασα... Μέτα απο επανεκκίνηση η τερματισμό όταν ανοιγεί πάλι ο υπολογιστής μ βγάζει τη μαύρη οθόνη π λεει πως ο υπολογιστης δεν έκλεισε κανονικά... safe mode tralalim tralom
TheELF Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Εκτός και αν πέρασες κάποιο πρόγραμμα προστασίας του συστήματος(οπότε το βγάζεις)κάνεις έλεγχο με κάποιο rescue disc αφού ενδέχεται να είναι ιός.
washcloud Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Τόσα χρόνια ενασχόλησης, ΕΙΔΙΚΑ με τους δίσκους, δεν το είχα ξαναδεί - παρά μόλις πριν κα'να 3μηνο (μ' έναν IDE 80άρη Maxtor - επειδή θα ρωτήσει ο caution ) : Μια "ωραία" μέρα συνειδητοποίησα ότι στα ξαφνικά ο δίσκος "wasn't holding any water", ή καλύτερα, δεν έσωζε ΤΠΤ (μα απολύτως τπτ λέμε) μετά από επανεκκίνηση. Το μυαλό μου πήγε, φυσικά, σε σοφτγουερικά ζητήματα (ιούς, προγράμματα, ξεμπούρλεμα του λειτουργικού κτλ) - συγκεκριμένα η συμπεριφορά φαινόταν να ήταν η προσήκουσα ΕΑΝ είχα εγκαταστήσει πχ το Deep Freeze. Τεσπα το είχα παιδέψει λίγο, και μετά από κάτι γαμοσταυρίδια αφού ΔΕΝ έβγαινε ΚΑΜΜΙΑ άκρη, είπα να του κάνω φορμάααατττ. Αμ δε! ΟΥΤΕ φορμάτ. ...Ούτε ΚΑΝ filling with zeros, δλδ. Για την ακρίβεια, του ΕΚΑΝΑ fwz -έτριβα και τα χέρια μου μάλιστα και γέλαγα όπως αυτός ο κύριος- και φανταστείτε μέχρι πού είχε πέσει το σαγόνι μου, όταν μετά την επανεκκίνηση ο δίσκος ήταν ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠ' ΟΛ' ΑΥΤΑ : Λειτουργικότατος, με ΟΟΟΛΑ τα αρχεία που υπήρχαν πριν το "αμείλικτο" fwz (που btw είχε ολοκληρωθεί κανονικά, ε). Αμέ!!! (...μέχρι ΚΑΙ άλλα Win του..."πέρασα" : Σε εισαγωγικά, διότι μετά την εγκατάσταση των αρχείων των Win, που φάνηκε να έγινε κανονικά, δεν υπήρχε τπτ ) Σάλταρα. Βρε και τί του ξανάκανα fwz με άλλα utilities, από Win, από floppy, T-Π-Τ : Το file system και τα περιεχόμενά του, ήταν πιο σκληρά κι απ' τον ίδιο τον δίσκο, για να πεθάνουν. Απελπίστικα. Βασικά, δεν μπορούσα να χωνέψω πώς ήταν δυνατόν. Νομίζω μάλιστα είχα ανοίξει και σχετικό θρεντ (αλλά φυσικά κανένα φως). ...Αφού λέμε πχ αντέγραφα ένα του αρχείο, στον ίδιο πάλι δίσκο, κι έπαιρνε τον κανονικό χρόνο - μια ταινία 1G πχ, που ήθελε τα 2-3 λεπτάκια της. Ε μετά αντέγραφα αυτό το αντίγραφο σε άλλο δίσκο, έκανα restart, το πρώτο αντίγραφο είχε "φυσικά" εξαφανιστεί, και το άλλο, στον άλλο δίσκο, ήταν μια χαρά! Πλακώθηκα στα γκουκλίσματα (άντε να βρεις άκρη/περιγράψεις by typing το πρόβλημα...), κατέληξα στο HDD Gurus, όπου -κλασσικά- πήρα κάτι μισόλογες απαντήσεις, τύπου "yr hdd is password protected" και μπλα (..."λύσεις", βέβαια, περί "αντι-protection", δεν). Και κάπου εκεί, συνειδητοποίησα ότι ο δίσκος είχε κάτι σκασμένα ηλεκτρονικά στην πλακέτα του (με το ζόρι φαινόταν). Και δοκίμασα να κάνω μεταμοσχεύσεις και την γα(*ΓΚΟΥΧΟΥ!*) τελείως, και τέλος. ...Γι' αυτό Manos-SX, για να γλυτώσεις το SEX, πάρε αντίγραφα, και δοκίμασε να του κάνεις φρορμάτ (μπας και είναι ίδια με τη δική μου φάση). Αν δεν γίνεται τίποτα, change it.
TheELF Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 C'est pas possible I have left malakas.Write protect μέσο υλικού;Αν μπορούσες να το κάνεις αυτό όποτε θες θα ήταν όντος καλή περίπτωση.
washcloud Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 ...το κακό είναι η κακή περίπτωση, που θυμίζει λίγο το "-...γιατί αγάπη μου δεν μου λες ποτέ, πότε έχεις οργασμό;" "-ε πώς να σου πω, αφού δεν είσαι ποτέ εκεί;" - μ' άλλα λόγια, το να το επιλέγεις καλό θα ήταν, όταν επιλέγει ο δίσκος για 'σένα όμως, βρασ' τα.
bnvdarklord Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω μάλιστα είχα ανοίξει και σχετικό θρεντ Και ελεγα τι μου θυμιζει η ιστορια...
nick#18 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Firmware που να τον κανει write protected παιζει?
liopyr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Aν ο δίσκος ήταν write protected για κάποιο λόγο δε θα σε άφηνε καν να γράψεις πάνω (λογικά), δε θα έγραφε και θα ξέχναγε.
Manos-Sx Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 αν φταίει ο δίσκος θα φάω μεγάαλο ξενερωμα... ουτε 1 μήνα δεν τον έχω και είναι και ssd kingstone 64 υπάρχει virous που κάνει κάτι τέτοιο; δλδ νταξ να πηδηχτω απο τα windows
liopyr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δοκίμασε αρχικά να μπεις σε safe mode και να αποθηκεύσεις κάτι να δεις αν θα το κρατήσει. Αν δεν, δοκίμασε να boot-άρεις με κάποιο live cd και να κάνεις το ίδιο. Αν είναι θέμα λειτουργικού - ιού - whatever, τουλάχιστον στην δεύτερη περίπτωση δε θα πρέπει να διαγραφεί.
Manos-Sx Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δοκίμασε αρχικά να μπεις σε safe mode και να αποθηκεύσεις κάτι να δεις αν θα το κρατήσει.Αν δεν, δοκίμασε να boot-άρεις με κάποιο live cd και να κάνεις το ίδιο. Αν είναι θέμα λειτουργικού - ιού - whatever, τουλάχιστον στην δεύτερη περίπτωση δε θα πρέπει να διαγραφεί. Από safe mode δοκίμασα το chkdsk /f αλλά δε το έκανε ποτέ μέτα απο linux live cd δημιουργησα 2 αρχεία τα οποία δε τα βρισκω με τπτ! μου μένει να κάνω φορματ... και απο οτι φαίνεται μέχρι στιγμης το epic fail πάει στη kingstone... και φαντασου τωρα να έχεις τπτ προσωπικα αρχεια στο δισκο και να μη μπορεις να τα διαγραψεις και να πρεπει να το στειλεις με εγγυηση... ευτηχως που δεν εχω...
Manos-Sx Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Πιο φορματ... ούτε το Gparted δε μπορει να κουνησει τπτ.......... μετα το epic fail της seagate με το firmware... τωρα η kingstone και με ssd??? δλδ τι δίσκο να πάρω τώρα;; samsung;; ---------- Προσθήκη στις 19:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:48 ---------- εστειλα και email στην kingston να δω τη θα πουν και στη συνεχεια θα το πάω πίσω στο e-shop
Manos-Sx Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στις μονάδες αποθήκευσεις και να αλλάξει η επικεφαλίδα σε Πρόβλημα με SSD Kingston. Έστειλα μαιλ στη kingston με το προβλημα ( τραλαλιμ τραλαλομ ) τους ειπά εκεί πέρα τα πάντα αναλυτικά οτι έκανα φορματ οτι το πάλεψα και με το Gparted-Linux και μου λένε δοκίμασε και με το killdisk να κανεις φορματ...Δεν είχα να χάσω τπτ έκανα και με το killdisk αλλα τπτ τα αρχεία απλως δε λένε να κουνηθουν... τώρα περιμένω άλλη άπαντηση να δω τι θα πουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.