fearwhatnow Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ενα εκπληκτικο review: http://thefilmstage.com/reviews/tiff-review-melancholia/ 9 σελιδες για μια απο τις καλυτερες ταινιες στην ιστορια..Καλα κανεις δεν παει να την δει?
the_end Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 το είδα τη 2η μέρα που βγήκε. για την ταινία το μόνο που θέλω να γράψω είναι ότι μου άρεσε λιγότερο απ'τον αντίχριστο και ότι αποτελεί χαμένο (δικό μου) στοίχημα (βλ. εδώ) η πραγματική απορία όμως είναι το τι ζόρι τράβηξε ο Trier με τον Lav Diaz. Αναρωτιέμαι αν έχει δει το Melancholia ή/και το Death in the land of encantos...
john1987 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Κουραστικη λιγο η ταινια,οπως και ο Αντιχριστος,ωστοσο πιστευω δεν ηταν τοσο συγκλονιστικη... 6,5/10
fearwhatnow Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Κουραστικη λιγο η ταινια,οπως και ο Αντιχριστος,ωστοσο πιστευω δεν ηταν τοσο συγκλονιστικη... 6,5/10 Αν το nickname σου ειναι και η ηλικια σου, βρισκω πολυ λογικο να σου φανηκε κουραστικη.Νομιζω οτι την ταινια θα την εκτιμησουν-κατανοησουν περισσοτερο ανθρωποι που εστω και για λιγο διαστημα εχουν νιωσει την μελαγχολια και καποιο ειδος καταθλιψης.
john1987 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Αν το nickname σου ειναι και η ηλικια σου, βρισκω πολυ λογικο να σου φανηκε κουραστικη.Νομιζω οτι την ταινια θα την εκτιμησουν-κατανοησουν περισσοτερο ανθρωποι που εστω και για λιγο διαστημα εχουν νιωσει την μελαγχολια και καποιο ειδος καταθλιψης. Ναι ειναι,ωστοσο το dogville πχ το βρηκα συγκλονιστικο! Παντως,δε νομιζω οτι ο Τριερ εφτιαξε μια ταινια για τη μελαγχολια,αλλα μαλλον για το ψυχολογικο προφιλ (με μεταφυσικη διασταση στο τελος) των δυο αδερφων και των γυρω τους.
fearwhatnow Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι ειναι,ωστοσο το dogville πχ το βρηκα συγκλονιστικο! Παντως,δε νομιζω οτι ο Τριερ εφτιαξε μια ταινια για τη μελαγχολια,αλλα μαλλον για το ψυχολογικο προφιλ (με μεταφυσικη διασταση στο τελος) των δυο αδερφων και των γυρω τους. Η συγκρουση των 2 αδελφων και των διαφορετικων κοσμων τους ερχεται σε δευτερη μοιρα.Η ταινια του Τριερ ειναι για την καταθλιψη και το πως αυτη επιτεινεται ή δημιουργειται απο το περιβαλλον.Δεν ειναι τυχαιο οτι και η μανα ειναι σε προχωρημενο σταδιο καταθλιψης που διαλυει τον οικογενειακο ιστο και προκαλει μελαγχολια και οργη ακομα και σε τριτους οπως ο Sutherland.Για ολους ειναι υπαρκτη η μελαγχολια ως συναισθημα.Οταν βρει την αφορμη θα εκδηλωθει με αποτελεσμα την συγκρουση ολων με ολους.Οσοι ειναι προετοιμασμενοι θα δεχτουν αυτα που χανουν και εχουν χασει ηδη, οσοι ζουν στο "ψεμμα" (Gainsbourg,Sutherland) εμφανιζονται πιο αδυναμοι και συνθλιβονται.
john1987 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Ενδιαφερουσα η αναλυση που κανεις,προφανως ολοι εχουμε νιωσει μελαγχολια σε ορισμενες φασεις της ζωης μας. Παντως,αν και το τελος οντως ηταν συγκλονιστικο,δεν ταυτιστηκα με καποιον χαρακτηρα,ωστε να νιωσω παραπανω το νοημα.
Dreamcatcher Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ενα εκπληκτικο review: http://thefilmstage.com/reviews/tiff-review-melancholia/ 9 σελιδες για μια απο τις καλυτερες ταινιες στην ιστορια..Καλα κανεις δεν παει να την δει? Και αλλο ενα που ανταποκρίνεται κάπως καλύτερα στην πραγματικότητα http://www.guardian.co.uk/film/2011/may/18/cannes-2011-review-melancholia Perhaps this movie is another symptom of the director's much-discussed depression, or a kind of therapy that involves transferring his depression to the audience.
fearwhatnow Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 ^^ Sorry, φιλε μου αλλα εγω τις μαλακιες του Bradshaw δεν τις διαβαζω.Ο τυπος ειναι διαπιστωμενα ηλιθιος, μια λουγκρα του κερατα που βγαζει καθε φορα κομπλεξ κατα του Τριερ.Απλα ισως διαβασω τα σχολια των χρηστων που ειμαι σιγουρος οτι θα τον βριζουν πατοκορφα.Ειναι ντροπη για την guardian να εχει για κριτικο αυτον τον γελοιο.Αν δεις την κριτικη του και σε αλλες ταινιες θα καταλαβεις ποσο βλακας ειναι.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 μια λουγκρα του κερατα που βγαζει καθε φορα κομπλεξ κατα του Τριερ. Τον ξεπάτωσες το π**στη! -όποιος δεν έχει δει το epidemic του Trier δεν έχει δει τίποτα.
DimAslan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Εεε, σόρι αλλά χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ, στο Epidemic το οποίο δεν έχω δει ακόμα, το imdb βάζει έξι στα δέκα... δεν λέω ότι έχουν δίκιο, αλλά ως εργαζόμενος πατέρας ο χρόνος μου είναι τόσο περιορισμένος, που θέλω να τον αφιερώσω σε ταινίες που αξίζουν την ώρα... Να το δω λοιπόν ή να δω καλύτερα Αντίχριστο; Ή κάτι άλλο; Δεν θέτω θέμα τέχνης ή προτιμήσεων καν, αλλά προτεραιοτήτων... καταλαβαίνετε ελπίζω...
the_end Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 well, imo, το epidemic είναι ακόμα μια "φάρσα" του Trier που μάλλον δεν απευθύνεται σε όλους. αν είσαι φαν το βλέπεις, αν όχι διαλέγεις αντίχριστο για να'χεις και κάτι να συζητάς. ps: epidemic>antichrist για μένα
DimAslan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ... απλά για να βάζω μια σειρά δηλαδή...
twiner Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 αφήστε λίγο τον Trier και ρίξτε μια ματιά στην Bier.
Ceridwen Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Πολύ ωραία η Bier αλλά δεν είναι Trier. Για τις τελευταίες ταινίες μιλάω μόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα