Προς το περιεχόμενο

Lars von Trier's Melancholia (2011)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βέβαια, οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν κίνηση αντιπερισπασμού επειδή η ταινία βγήκε "χλιαρή".

Οι κακες γλωσσες παντοτε στοχευουν (και) στους -εκτος απο αυθεντικους και ικανους- αντικομφορμιστες καλλιτεχνες, που συμβαινει να κερδιζουν καποια αναγνωριση.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την ταινία.

Παρεμπιπτόντως, ο Trier με έχει απογοητεύσει μόνο μια φορά με το "The Boss Of It All".

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την ταινία.

Παρεμπιπτόντως, ο Trier με έχει απογοητεύσει μόνο μια φορά με το "The Boss Of It All".

lol, εντελως συμπτωματικα, σημερα σκοπευα/σκοπευω να δω -μεταξυ αλλων- αυτην τη ταινια..

Δημοσ.

:confused:

http://www.youtube.com/watch?v=RWFYcEtcew4

Σε τί ακριβως τον καταλαβαινεις βρε ανθρωπε; :huh:

Πάντα ήξερα ότι η χώρα του Λάντσιον Μήτ, της μεγαλύτερης αντίστασης στο 3ο Ράιχ (2 ώρες) και της επίσημης παραδοχής ότι ήταν "ηθικά λάθος" η συνεργασία της Δανίας με την Ναζιστική Γερμανία, το 2003 , βγάζει τέτοιους ανθρώπους.

Δημοσ.

Πάντα ήξερα ότι η χώρα του Λάντσιον Μήτ, της μεγαλύτερης αντίστασης στο 3ο Ράιχ (2 ώρες) και της επίσημης παραδοχής ότι ήταν "ηθικά λάθος" η συνεργασία της Δανίας με την Ναζιστική Γερμανία, το 2003 , βγάζει τέτοιους ανθρώπους.

Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να τον κρινεις απο το εργο του και επισης να μην γενικευεις για τους Δανους.

Οι δηλωσεις του ηταν συγκεκριμενες ως προς το νοημα και κακως πηρε τοση εκταση διοτι εκανε μια φιλοσοφικη προσεγγιση στο θεμα.Τελοσπαντων, οπως εγραψα πριν, μεσα απο τις ταινιες του φαινεται το αντιθετο απο πολιτικης σκοπιας, με σαφεστατη ομως εφεση οφειλω να παραδεχτω προς τη βια ως μεσο ανατροπης (αλλα και εκδικησης) κατι που δεν ειναι κατακριτεο και εχει λειτουργησει ευεργετικα για τους λαους ιστορικα.

Δημοσ.

ο Χίτλερ ήταν εβραίος και για τους εβραίους δεν πρέπει να λέμε κακές κουβέντες.

Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να τον κρινεις απο το εργο του και επισης να μην γενικευεις για τους Δανους.

Οι δηλωσεις του ηταν συγκεκριμενες ως προς το νοημα και κακως πηρε τοση εκταση διοτι εκανε μια φιλοσοφικη προσεγγιση στο θεμα.Τελοσπαντων, οπως εγραψα πριν, μεσα απο τις ταινιες του φαινεται το αντιθετο απο πολιτικης σκοπιας, με σαφεστατη ομως εφεση οφειλω να παραδεχτω προς τη βια ως μεσο ανατροπης (αλλα και εκδικησης) κατι που δεν ειναι κατακριτεο και εχει λειτουργησει ευεργετικα για τους λαους ιστορικα.

Well, εμπνέομαι και εγώ απο την υπογραφή σου και πήρα λίγο θάρρος.

Δημοσ.

Καλά... και η Ελλάδα δεν αντιστάθηκε και πολύ στους Γερμανούς συγκεκριμένα...

Δημοσ.

9.7/10. Ποιημα, ομορφια, απιστευτη κινηματογραφηση, ερμηνειες απο αλλον πλανητη, ο Sutherland εξαιρετικος, ο Hurt συγκλονιστικος.Η ταινια ξεπερνα (ναι!ειναι απιστευτο!) τα "Dancer In The Dark" και "Dogville".H μελαγχολια, η καταθλιψη, ο πεσιμισμος, η καταστροφικη διαθεση, ειναι διαχυτα στη ταινια, "πνιγεσαι" με τους χαρακτηρες, ζεις μαζι τους και στο τελος μενεις αναυδος, εκστασιασμενος για αυτο που βιωσες.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι προσγειώθηκε ανώμαλα.

Απλά είχε γίνει "καθεστώς" στις Κάννες, κάτι που δεν του αρέσει γενικά καθόλου, και είπε να ταράξει λίγο τα νερά. Εξέθεσε μάλιστα και τους Γάλλους που δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα σύνδρομα του Β' Παγκοσμίου (άλλο να πεις ότι δεν συντάσσεσαι με τις απόψεις ενός καλλιτέχνη και άλλο να τον κηρύξεις ανεπιθύμητο πρόσωπο).

Βέβαια, οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν κίνηση αντιπερισπασμού επειδή η ταινία βγήκε "χλιαρή".

πως ακριβως ειχε γινει καθεστως;

η προηγουμενη του ταινια πηρε γενικα κακιστες κριτικες,αν δεν κανω λαθος ειχε γιουχαριστει κιολας οταν πρωτοπροβληθηκε στις καννες, ενω εμπορικα δεν πηγε και τοσο καλα.

επομενως το "καθεστως" ακομα και να υπηρχε ειχε ηδη σπασει οποτε δεν υπηρχε λογος να το ξανασπασει.

επισης δεν γυρισε την ταινια μονος του.υπαρχουν και οι ηθοποιοι τους οποιους επρεπε να τους ειχε σεβαστει.

το βλεμα της Ντανστ ,οταν ελεγε τις μ..κιες του στους δημοσιογραφους, αποκαλυπτε πολλα για το ασχημο της καταστασης

εκεινη την στιγμη και σε τι δυσκολη θεση ειχε βρεθει.

τελικα μου φαινεται αυτο που μου ειχε πει παλια ενας φιλος μου για το περιστατικο με τον Λαρς και το κατουρημα πρεπει να ηταν αληθεια..

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Προς μεγάλη μου έκπληξη έχω να πω ότι η Μελαγχολία είναι η καλύτερη ταινία (από όσες έχω δει) του Λαρς φον Τρίερ μέχρι σήμερα. Μου φαίνεται ότι την προτιμώ και από το Δαμάζοντας τα κύματα. Ειλικρινά, δεν του το χα.

Δημοσ.

Περιμενω κριτικη απο τους φιλους/φιλες στην Αθηνα που βγηκε η ταινια.Εγω εγραψα 17 Ιουνιου την κριτικη μου και ισχυει το 9.7/10.Ειναι η καλυτερη ταινια του Τριερ και μια απο τις καλυτερες ταινιες στην ιστορια του κινηματογραφου.Ο μεσος ορος 7.9/10 του IMDB ειναι για γελια και πιθανως ειναι τοσο χαμηλα επειδη καποιοι που μισουν τον Τριερ βαζουν 1 στα 10 χωρις να εχουν δει την ταινια.Απο τα reviews των χρηστων και μονο ο μεσος ορος ειναι πανω απο 9.

Επιμενω για την βαθμολογια διοτι πρεπει ολοι να δουν αυτην την ταινια και να μην τη σνομπαρουν επειδη ειναι του Τριερ.

Δημοσ.

Xαμπαρι δεν το πηρα οτι βγηκε.

Θα παω απο βδομαδα να τη δω, οχι στα village αν και μενω κοντα,ταινιες απο δημιουργους σαν τον von trier ,ΔΕΝ βλεπονται στα village.

Οσο για την ταινια, ελπιζω να μην ειναι σαν το χορευοντας στο σκοταδι κ το δαμαζοντας τα κυματα.

Μακαρι να βλεπαμε ενα von trier απο τα πολυ παλια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...