Προς το περιεχόμενο

Lars von Trier's Melancholia (2011)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.imdb.com/title/tt1527186/

Η ταινια που περιμενω περισσοτερο για τη νεα χρονια (οχι οτι περιμενω πολλες, ο,τι καλο προκυψει), κι αυτο εξαιτιας ενος απο τους πιο αυθεντικους δημιουργους εν ζωη, του αγαπητου σε πολλους και μισητου σε ακομη περισσοτερους Lars von Trier.

Το πραγμα εχει ως εξης:

Ότι ο Λαρς φον Τρίερ έπασχε από κατάθλιψη δεν είναι μυστικό. Το είπε ο ίδιος στις Κάννες, το διαπιστώσαμε και οι ίδιοι βλέποντας τον «Αντίχριστο». Γι’ αυτό και δε μας έκανε εντύπωση που η νέα ταινία του σπουδαίου δημιουργού θα λέγεται «Melancholia». Η ταινία χαρακτηρίζεται ως μια ιστορία «ψυχολογικής καταστροφής» (γιατί, ο Αντίχριστος τι ήταν;) με τον τίτλο να αντιστοιχεί στο όνομα ενός μεγάλου πλανήτη που (μάλλον) εμφανίζεται σε επικίνδυνα κοντινή τροχιά από τη Γη! Λεπτομέρειες δεν έχουμε προς το παρόν, επομένως ό,τι και να πούμε για το φερόμενο ως sci-fi έπος του Τρίερ θα είναι στη σφαίρα της εικασίας.

Μην περιμένεις σκηνές αλα Έμεριχ (καλά ποιος θα το σκεφτόταν αυτό;) Ο παραγωγός Πίτερ Άλμπεκ Γιένσεν είπε ότι η ταινία -ως ταινία καταστροφής- θα χρησιμοποιήσει ασφαλώς κάποια ειδικά εφέ, αλλά δε θα έχει καμία σχέση με τις χολιγουντιανές υπερπαραγωγές - και πώς άλλωστε, αφού η χρηματοδότηση έρχεται από τις συνήθεις ευρωπαϊκές τσέπες που βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του φον Τρίερ και της Zentropa Entertainment. Το μόνο στοιχείο για τη «Μelancholia» που μάλιστα βγήκε απ’ το στόμα του ίδιου του σκηνοθέτη είναι «ξεχάστε το happy end. Αυτά τελειώσανε...» (το πότε είδαμε happy end από τον συγκεκριμένο ακόμα το ψάχνουμε).

Πάντως έναν αναμφισβήτητο καλλιτέχνη της κάμερας που έχει δώσει ταινίες όπως το Dogville, το Χορεύοντας στο Σκοτάδι και το Δαμάζοντας τα Κύματα, που έχει πιάσει μόνιμο "στασίδι" στις Κάννες και που είναι χωρίς αμφιβολία από τους μεγαλύτερους της γενιάς του (σύμφωνα με την πρόσφατη δική του δήλωση «ο καλύτερος σκηνοθέτης του κόσμου») δεν τον αγνοείς όταν ανακοινώνει ότι θα καταπιαστεί με την καταστροφολογία. Ο άνθρωπος είναι από άλλο πλανήτη...

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία τον έχει αναθέσει στην Kirsten Dunst ενώ στο υπόλοιπο cast συναντάμε τα διόλου ευκαταφρόνητα ονόματα των Charlotte Rampling, Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourg, Stellan και Alexander Skarsgaard (πατήρ και υιός) και Udo Kier.

Η συνέχεια στην μεγάλη οθόνη το 2011!

πηγη: movie-eaters.blogspot.com

Βρηκα κι ενα teaser, ιδου:

Απ' οτι ειδα αναμενεται στα μεσα του νεου ετους.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραίος. Περιμένουμε με ανυπομονησία μετά τον πολύ καλό Αντίχριστο. (ακόμα δεν έχει σβήσει η μνήμη της αρχικής σκηνής απο το μυαλό μου).

Δημοσ.
Ωραίος. Περιμένουμε με ανυπομονησία μετά τον πολύ καλό Αντίχριστο. (ακόμα δεν έχει σβήσει η μνήμη της αρχικής σκηνής απο το μυαλό μου).

Ο προλογος ηταν αριστουργηματικα ποιητικος, δυσκολα φευγει απ' το μυαλο σου.

Δημοσ.

Εμένα μια άλλη σκηνή δεν έχει σβήσει από το μυαλό μου...Ακόμα πονάει :-D

Δημοσ.
Εμένα μια άλλη σκηνή δεν έχει σβήσει από το μυαλό μου...Ακόμα πονάει :-D

χααχα:lol:

Παντως, αν σου ανοιξε η ορεξη και θες να δεις και τιποτ' αλλο παρομοιο (δε λεω για τον αντιχριστο, μονο για τη φαση με το πεταγμα), αυτο συμβαινει και σε αλλη ταινια, εδω:-D Πολυ γαματη ατμοσφαιρα αλλα πολυ φτηνο-μη ρεαλιστικο το εν λογω εφε στη σκηνη.

edit: νομιζα οτι ελεγες για την εξαπολυση του αιματος:-(

Δημοσ.
Εχει δει κανεις το Riget?

Τι παιζει μ' αυτο;

Aρρωστια...:lol: Δε λεω τιποτα αλλο.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Δανίας μια ασθενής εντοπίζει το φάντασμα ενός κοριτσιού που κρύβεται στα ασανσέρ και χτυπά ένα καμπανάκι. Οι γιατροί, χαμένοι στο δικό τους μικρόκοσμο, δεν αντιλαμβάνονται ότι το κτίριο έχει αρχίσει να διαβρώνεται και να αποσυντίθεται σιγά σιγά.

Εγω προσωπικα το γουσταρα και τα ειδα σερι ολα τα DVD τοτες αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα φαν του Φον.

Θα το ξαναβλεπα ανετα!

Δημοσ.

Ναι κι εγώ το είχα δεί. Πολύ καλό χωρίς πλάκα. Η μ@λ@κι@ είναι ότι ποτέ δε τελείωσε, κόπηκε στη 2η σεζόν. Πάντως μέσα στην αρρώστια της ήταν απίστευτη σειρά.

Αυτό το έχετε δεί? Εδώ σας θέλω....

http://www.imdb.com/title/tt0092972/

Δημοσ.

Μου αρέσει το καστ του Melancholia!

Το epidemic δε το έχω τελειώσει, το πέτυχα σε λάθος στιγμή που δεν είχα όρεξη για Τριερ και είναι από τα λίγα του που δεν έχω δει. Δε μου φάνηκε και πολύ σόι όμως, είναι καλό? Ως τώρα μόνο το Στοιχείο του εγκλήματος δε μου άρεσε πολύ.

Δημοσ.
Ναι κι εγώ το είχα δεί. Πολύ καλό χωρίς πλάκα. Η μ@λ@κι@ είναι ότι ποτέ δε τελείωσε, κόπηκε στη 2η σεζόν. Πάντως μέσα στην αρρώστια της ήταν απίστευτη σειρά.

Αυτό το έχετε δεί? Εδώ σας θέλω....

http://www.imdb.com/title/tt0092972/

Κι αυτο;; δε το ξερα..

Τη μια θελω ν' αρχισω το twin peaks αλλα δισταζω και ολο το αναβαλω επειδη ειναι ξενερωμα να ξεκινας ηδη κομμενες σειρες, και τωρα βλεπω οτι ειναι κομμενο και το riget:-(:-(

Καπου ομως ειχε παρει το ματι μου ενα αμερικανικο remake? Ισχυει αυτο, ετσι δεν ειναι;

Αν ειναι ετσι θα δω το αυθεντικο κι αμεσως επειτα το remake.. ελπιζω να μην εχει κοπει κι αυτο:fear:

To epidemic ειναι η πρωτη ταινια στην οποια υπογραφει σεναριο και σκηνοθεσια ο τριερ; κατι τετοιο νομιζω, δε το χω δει ακομη, προηγειται το Manderlay και βλεπουμε.

Όσοι δεν το είδατε, δείτε το!

Για μένα μια από τις αγαπημένες ταινίες του Trier!!

http://www.imdb.com/title/tt0087280/

Μπαινει στη λιστα κι αυτο, thnx.

Παντως εγω ειχα παθει μεγαλη πλακα με το Dancer in the dark...

Έχει πολύ δυνατό τέλος...γενκώς δε μου άρεσε όμως...σκυλοβαρέθηκα.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=412624&page=5:devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...