Προς το περιεχόμενο

Overckock σε i7 920

SOCRATIS1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
80αρίζει με την Prolimatech και push-pull;

Τι διάολο..

ΚΑΙΝΕ τα i7 :)

Με την ιδια ψυκτρα σε idle εχω 26 τωρα (θερμοκρασια δωματιου 27)

και στο intelBurnTest ανεβαζει 57.

Δημοσ.
80αρίζει με την Prolimatech και push-pull;

Τι διάολο..

Αυτό το 3D Aurora τι λέει από ροή αέρα;

Οταν πηρα το κουτι που το ειχε προσφορα το πλαισιο,ειχα ακουσει τα καλυτερα.Ψαξε και βρες review,τα καλυτερα λενε .

Αποτι καταλαβα ομως,δεν ειμαι μονο εγω με μεγαλες θερμοκρασιες.Αποτι εψαξα οι περισσοτεροι που φτανουν κοντα στα 4 ,χτυπανε 70 βαθμους ακομα και με καλες ψυχτρες

Σε idle ειναι ολα μια χαρα[και απο εκει φαινετε οτι δεν φταιει το κουτι ,ουτε η ψυχτρα],οταν στρεσσαρεις απογειωνετε.

Στην αρχη για να δω αν εχω βαλει καλα την ψυχτρα κτλ,τσεκαρα λιγο τις θερμοκρασιες.

Οι θερμοκρασια του δωματιου ,ηταν στους 28 βαθμους,και ο υπολογιστης στους 30[χωρις OC],με το που τον στρεσαρα,πηγε απο τους 30 στους 54,και σε oc φτανει σε idle περιπου τους 36-37 και σε στρεσαρισμα τους 69.Παντως ο δικος μου πρεπει να ειναι πατατουλα.Για να παει στα 4 θελει παρα πολυ ταση[στα 3.8 παει με 1.250 και στα 4 για σταθερα στα 1.3450 οπου πιανει 80 βαθμους ].

Βραζουμε

Δημοσ.
Οταν πηρα το κουτι που το ειχε προσφορα το πλαισιο,ειχα ακουσει τα καλυτερα.Ψαξε και βρες review,τα καλυτερα λενε .

Αποτι καταλαβα ομως,δεν ειμαι μονο εγω με μεγαλες θερμοκρασιες.Αποτι εψαξα οι περισσοτεροι που φτανουν κοντα στα 4 ,χτυπανε 70 βαθμους ακομα και με καλες ψυχτρες

Σε idle ειναι ολα μια χαρα[και απο εκει φαινετε οτι δεν φταιει το κουτι ,ουτε η ψυχτρα],οταν στρεσσαρεις απογειωνετε.

Στην αρχη για να δω αν εχω βαλει καλα την ψυχτρα κτλ,τσεκαρα λιγο τις θερμοκρασιες.

Οι θερμοκρασια του δωματιου ,ηταν στους 28 βαθμους,και ο υπολογιστης στους 30[χωρις OC],με το που τον στρεσαρα,πηγε απο τους 30 στους 54,και σε oc φτανει σε idle περιπου τους 36-37 και σε στρεσαρισμα τους 69.Παντως ο δικος μου πρεπει να ειναι πατατουλα.Για να παει στα 4 θελει παρα πολυ ταση[στα 3.8 παει με 1.250 και στα 4 για σταθερα στα 1.3450 οπου πιανει 80 βαθμους ].

Βραζουμε

Ρε φιλε συγνωμη κιολας ...γιατι τον πειραζεις ;;;

Εγω σε στοκ ρολογια με μια 5770 ΠΙΑΝΩ στο 3D mark-vantage Cpu score : 21000 περιπου και Gpu score : 10.900. Ειμαστε μια χαρα. Χαλαρωσε.

Απολαυσε την δυναμη και ας καιγεται !!

Το καλοκαιρι τι θερμοκρασιες ειχες ; Εγω πανω-κατω τις ιδιες σε full stress.

Αντε να πηγε 65 μετα απο 10 λεπτα.

Φιλε εχουμε Δυναμη !!!

Δημοσ.
Τον πειραζω ,γιατι σε προγραματα που χρησιμοποιουν μονο τον ενα πυρηνα ,τα 2.6 μου φαινονται λιγα.

Μαλλον εισαι νευρικος...ο επεξεργαστης σου ειναι παρα πολυ γρηγορος σε ολα τα προγραμματα,χαλαρωσε :-D:-D Αλλα αφου θελεις να τον πειραξεις μην τον φτανεις στα ορια του. 3.2 ειναι καλα νομιζω (απο οσο βλεπω στο δικο μου) στα προγραμματα.

Δημοσ.

Για αυτον τον cpu ,ειδικα για DO επρεπε να παταει τα 4 χωρις πολυ ταση.

Ποσο ρευμα εχεις δωσει?

Το θεμα ειναι να το φτασω οσο ψηλοτερα μπορω χωρις να δωσω πολυ ρευμα. 1.250 πιστευω ειναι μια χαρα για 3.8

Δημοσ.
Μαλλον εισαι νευρικος...ο επεξεργαστης σου ειναι παρα πολυ γρηγορος σε ολα τα προγραμματα,χαλαρωσε :-D:-D Αλλα αφου θελεις να τον πειραξεις μην τον φτανεις στα ορια του. 3.2 ειναι καλα νομιζω (απο οσο βλεπω στο δικο μου) στα προγραμματα.

φιλε μου τσαμπα επιδοσεις ειναι, γιατι να μην τις εχει?

Δημοσ.
φιλε μου τσαμπα επιδοσεις ειναι, γιατι να μην τις εχει?

Ενα κρινει οτι του χρειαζονται να τις εχει !

Δημοσ.
Χιλια ευχαριστω φιλε για την συμβουλη.Το εβαλα στα 3.8 με 1.250 vcore ,και μαξ θερμοκρασια τους 69 βαθμους .Μαλλον επεσα σε μπανανα και πανω απο 4 δεν παει[για να παει και να μεινει σταθερος πρεπει να του βαλω 1.34 vcore,και η θερμοκρασια ειναι πανω απο τους 80].

Αμα ενεργοποιησω το tourbo boost ,θα ανεβασει απο μονου του vcore ή οχι?

ειχα ιδια συμπεριφορα περιπου με "παρομοια" cpu και "παρομοια" μητρικη

επρεπε να περασω το 1.30V για τα 4GHz και δεν ηθελα για 200 mhz τοσο πολυ παραπανω ρευμα , ετσι εβαλα κι εγω 1.22500 στα bios (που σημαινει 1.216 idle, 1.232 full load) που δεν ειναι τιποτα.

στο extreme memory profile στους i5 (που δεν εχουν 12 πολλαπλασιαστη οι μνημες , αλλα μεχρι 10, ετσι για τα 1600 το bclk πρεπει να παει 160 απο 133) οι μητρικες δινουν 1.24

οσο για τα turbo , eist κτλ, τα εχω κλεισει ολα για καλυτερη σταθεροτητα

---------- Προσθήκη στις 14:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:35 ----------

Ενα κρινει οτι του χρειαζονται να τις εχει !

ειναι ζητημα αν χρειαζεται ο i7 και γενικως αυτα τα πολυπηρηνα τερατα..

να παθει κατι το hardware του δεν παιζει (αλλωστε δεν κανει και κατι extreme) . απο τη στιγμη λοιπον που εχει καταλληλη μητρικη, cpu , ψυκτρα ας ανεβασει τσαμπα τις επιδοσεις του (και η διαφορα ειναι σημαντικη και αισθητη)

Δημοσ.
ειχα ιδια συμπεριφορα περιπου με "παρομοια" cpu και "παρομοια" μητρικη

επρεπε να περασω το 1.30 V και δεν ηθελα για 200 mhz , ετσι εβαλα κι εγω 1.22500 στα bios (που σημαινει 1.216 idle, 1.232 full load) που δεν ειναι τιποτα

στο extreme memory profile στους i5 (που δεν εχουν 12 πολλαπλασιαστη οι μνημες , αλλα μεχρι 10, ετσι για τα 1600 το bclk πρεπει να παει 160 απο 133) οι μητρικες δινουν 1.24

οσο για τα turbo , eist κτλ, τα εχω κλεισει ολα για καλυτερη σταθεροτητα

---------- Προσθήκη στις 14:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:35 ----------

ειναι ζητημα αν χρειαζεται ο i7 και γενικως αυτα τα πολυπηρηνα τερατα..

να παθει κατι το hardware του δεν παιζει (αλλωστε δεν κανει και κατι extreme) . απο τη στιγμη λοιπον που εχει καταλληλη μητρικη, cpu , ψυκτρα ας ανεβασει τσαμπα τις επιδοσεις του (και η διαφορα ειναι σημαντικη και αισθητη)

Ασχετο. Απο θερμοκρασιες στα 3,2 ποσο ησουν ; θυμασαι ;

Δημοσ.

στοκ δε θυμαμαι και πολλα, ηταν και χειμωνας (φλεβαρης) και ειχα θεικα νουμερα με τη megahalems σε πολυ απλα πραγματα που εκανα.

ουσιαστικα στοκ το μηχανημα εμεινε μεχρι να το συναρμολογησω και να περασω τα windows , την επομενη μερα κλοκαριστηκε, το τεσταρα για 3 περιπου μερες με ο,τι εβρισκα μπροστα μου για να βεβαιωθω οτι ειναι σταθερο -εβγαλε και ενα ολοκληρο βραδυ με prime 95- και απο τοτε λειτουργει ετσι χωρις προβληματα , ουτε μια μπλε οθονη :-D

οι θερμοκρασιες μου τωρα ειναι αυτες http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=387135&page=13 (τελος σελιδας, αρχες επομενης) και χωρις να εχω σοβαρο κουτι (του 2006 ειναι απο τον c2d μου) και ενα καρο ανεμιστηρες

αυτοι βεβαια που εχω ειναι δυνατοι και κανουν καλη δουλεια :-)

γενικα ειμαι ευχαριστημενος , κυριως γιατι δεν εδωσα παρα πολλα λεφτα

Δημοσ.

στοκ δε θυμαμαι και πολλα, ηταν και χειμωνας (φλεβαρης) και ειχα θεικα νουμερα με τη megahalems σε πολυ απλα πραγματα που εκανα.

ουσιαστικα στοκ το μηχανημα εμεινε μεχρι να το συναρμολογησω και να περασω τα windows , την επομενη μερα κλοκαριστηκε, το τεσταρα για 3 περιπου μερες με ο,τι εβρισκα μπροστα μου για να βεβαιωθω οτι ειναι σταθερο -εβγαλε και ενα ολοκληρο βραδυ με prime 95- και απο τοτε λειτουργει ετσι χωρις προβληματα , ουτε μια μπλε οθονη :-D

οι θερμοκρασιες μου τωρα ειναι αυτες http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=387135&page=13 (τελος σελιδας, αρχες επομενης) και χωρις να εχω σοβαρο κουτι (του 2006 ειναι απο τον c2d μου) και ενα καρο ανεμιστηρες

αυτοι βεβαια που εχω ειναι δυνατοι και κανουν καλη δουλεια :-)

γενικα ειμαι ευχαριστημενος , κυριως γιατι δεν εδωσα παρα πολλα λεφτα

Πολυ καλες ! Εγω idle ειμαι 26 αλλα σε intelBurnTest φτανω τους 60.

Με HAF 932 κουτι . Τεσπα σε αυτο το cpu δεν παιζει ρολο η θερμοκρασια.

Το καλοκαιρι παλι χωρις κλιματιστικο ειχα 64 σε φουλ.

Δημοσ.
Εγω idle ειμαι 26 αλλα σε intelBurnTest φτανω τους 60.

Με HAF 932 κουτι . Τεσπα σε αυτο το cpu δεν παιζει ρολο η θερμοκρασια.

Το καλοκαιρι παλι χωρις κλιματιστικο ειχα 64 σε φουλ.

καλοκαιρι κι εγω αναφερω οτι εχω σαφως πιο πανω, αλλα πανω απο 70 δεν εχω δει ποτε, εκτος απο μια φορα που εβγαλα τον ανεμιστηρα της ψυκτρας για να δω τι θα γινει :o και λιγο πριν τους 80 σταματησα και εκλεισα το μηχανημα

η megahalems σε μενα κανει πολυ καλη δουλεια, ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος

οσο για το haf , μπορει να κανει θαυματα απο οσο εχω δει σε φιλο.. οχι μονο στη cpu , αλλα και σε crossfire οπου οι καρτες ειναι σαντουιτς

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...