ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα Προσπαθώ εδώ και 2 μέρες να εγκαταστήσω ένα Module σε Python 2.6. To λειτουργικό περιβάλλον είναι ubuntu 10.4 αλλά δεν έχω καθόλου γνώσεις Linux ούτε python ( τώρα μαθαίνω σιγά σιγά) Το python 2.6 Interpreter είναι εγκατεστημένο . Το Module Που θέλω να τρέξω είναι το παρακάτω http://code.google.com/p/python-inject/ Όσο και να έχω ψάξει δεν μπορώ με τίποτα να το εγκαταστήσω και δεν ξέρω πως να τρέξω καν το setup.py . Σας τα λέω μάλλον λίγο μπερδεμένα αλλά θα ήθελα μια μικρή βοήθεια βήμα προς βήμα για να μπορέσω να το φτιάξω. Που θα πρέπει να τοποθετήσω το φάκελο της εγκατάστασης κλπ κλπ
freskas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Αποσυμπιεσε το Inject-1.0.1.tar.gz σε ενα φακελο. (για να γινει αυτο κανε δεξι πανω του και βρες εντολη extract ή αλλιως ανοιξε μια κονσολα και και γραψε gzip -d Inject-1.0.1.tar.gz, η αποσυπιεση προυποθετει να ειναι εγκατεστημενο το gzip) μετα κανε cd στο φακελο αυτο απο μια αλλη κοσνολα πχ: cd /home/Inject-1.0.1 μεσα στο φακελο αυτον κανε: python setup.py build python setup.py install και θα εγκατασταθει η βιβλιοθηκη (για περισσοτερες επιλογες στο setup κανε: python setup.py --help)
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια Έκανα τα πρώτα στάδια μέχρι και το python setup.py build Το οποίο ολοκληρώθηκε Μου βγάζει ομως πρόβλημα στην εντολή python setup.py install "Could not create /usr/local/lib/python2.6/dist-packages/module ---------- Προσθήκη στις 10:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:42 ---------- Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια Έκανα τα πρώτα στάδια μέχρι και το python setup.py build Το οποίο ολοκληρώθηκε Μου βγάζει ομως πρόβλημα στην εντολή python setup.py install "Could not create /usr/local/lib/python2.6/dist-packages/module Το κατάφερα τελικά. Έδωσα δικαιώματα στον φάκελο και εγκαταστ'αθηκε κανονικά. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! ---------- Προσθήκη στις 11:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:53 ---------- Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια Έκανα τα πρώτα στάδια μέχρι και το python setup.py build Το οποίο ολοκληρώθηκε Μου βγάζει ομως πρόβλημα στην εντολή python setup.py install "Could not create /usr/local/lib/python2.6/dist-packages/module ---------- Προσθήκη στις 10:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:42 ---------- Το κατάφερα τελικά. Έδωσα δικαιώματα στον φάκελο και εγκαταστ'αθηκε κανονικά. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Κάποιο λάθος έχω κάνει μάλλον. Πάω να τρέξω το Py από terminal Και μου βγάζει can't open file ---------- Προσθήκη στις 11:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:00 ---------- Κάποιο λάθος έχω κάνει μάλλον. Πάω να τρέξω το Py από terminal Και μου βγάζει can't open file
freskas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Κατσε σε εχασα, (ξεχασα να σου πω οτι ηθελε sudo python install , για να κανει install o super user χωρις να αλλαξεις με το χερι τα δικαιωματα στο /usr) Ποιο py πας να τρεξεις και σου λεει cannot open file?
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Αφού πάω με cd /usr/local/lib/python2.6 μέσα στο terminal Τρέχω την εντολή python injection.py αλλά μου βγάζει το can't open file
freskas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Αν κανεις ls το injection.py ειναι εκει? δοκιμασες να τρεξεις το παραδειγμα που εχει στο site? > import inject @inject.appscope class Config(object): pass class A(object): pass class B(object): pass class Controller(object): config = inject.attr('config', Config) a = inject.attr('a', A) @inject.param('b', : def __init__(self, : self.b = b c = C() δεν ξερω κατα ποσο χρειαζεται να τρεξεις το injection.py η απλα να το κανεις import inject σε δικο σου κωδικα οπως εχει και το παραδειγμα (καθως ειναι βιβλιοθηκη)
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 στο directory Που μπαίνω είναι μέσα το py file Που θέλω να τρέξω
freskas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δοκιμασε να τρεξεις με sudo python yourfile.py μπς ειναι προβλημα με δικαιωματα παλι και δεν ανοιγει.
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Το παράδειγμα δεν το έχω τρέξει. Από που το τρέχω?
freskas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Ανοιγεις ενα κειμενογραφο, αντιγραφεις το παραδειγμα σε αυτον, τον σωζεις με ενα ονομα της μορφης test.py κανεις cd στο φακελο που ειναι το test.py εκτελεις με python test.py καλο ειναι να δουλευεις σε φακελο που εχεις δικαιωματα ως user πχ στο home μεσα καπου
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Έσωσα το test στο desktop αλλά πάω να το τρέξω και μου βγάζει Invalid syntax ---------- Προσθήκη στις 13:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:01 ---------- Βλακεία δική μου. Δεν έβαζα σωστά το Path στο terminal... όπως και να έχει πάντως τρέχω την εντολή αλλά δεν μου κάνει τίποτα τώρα πια.
freskas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Για να μην καθεσαι και γραφεις το path ολοκληρο, γραφε πχ: τους 3 πρωτους χαρακτηρες και μετα πατα tab για να συμπληρωθουν οι υπολοιποι (tab completion κανε δλδ). Μαλλον χρειαζεται να βρεις/γραψεις καποιο παραδειγμα που να κανει κατι που γινεται αντιληπτο απο το χρηστη (πχ εκτυπωνει κατι στην κονσολα)
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Θα το δοκιμάσω αύριο που είναι και αργία με την ηρεμία μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.