Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με ηχο dts απο media player lg xf2

panos_chania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Προσφατα μου εκαναν δωρο τον player της lg (xf2) και αντιμετωπιζω προβλημα στην αναπαραγωγη ηχου dts. Exω συνδεσει σε μια samsung τα logitech z5500 με οπτικη ινα και τον player κανονικα με hdmi (μου ηρθε κουτι αφου υποστηριζει codec dts). Eνω παιζει κανονικα τα αρχεια mkv τα οποια εχουν ηχο dts, στα ηχεια δεν το γραφει αλλα εχει μονο τις αλλες επιλογες (stereo, stereox2, dolby pro logic κλπ.) συνεπως δεν εχει την ποιοτητα του ήχου dts. Τι μπορει να φταιει? Παντως μεσω του player της tv τα ηχεια αναγνωριζουν αυτοματα τον ηχo (dolby digital) σε αρχεια mkv που εχω μετατρεψει το codec σε ac3.

Δημοσ.

Σιγουρα βγαζει dts.. Ο player δεν εχει καποια ρυθμιση για optical, μονο επιλογη για ηχο dts ή dolby digital. Εχω δοκιμασει καμια 10-αρια αρχεια mkv με dts αλλα τιποτα. Να επισημανω οτι ηχο παιζει κανονικα απλα στον ενισχυτη των z5500 δε λεει dts.

Δημοσ.

Ξεχασα να αναφερω οτι το ιδιο συμβαινει και με dolby digital ηχο.. Μηπως επειδη τα ηχεια ειναι συνδεμενα κατευθειαν στην tv και οχι στο media player?

Δημοσ.

χμ

ξερεις τι γινεται?η τηλεοραση δεχεται το dts και το μετατρεπει σε απλο στερεο και το βγαζει στην οπτικη ..

αλλα απ οτι βλεπω λεει

DTS 5,1 Dolby AC3 Dolby Down-Mix

αρα βγαζει στερεο ηχο και οχι dts

Δημοσ.

Aν ο ενισχυτης των ηχειων σου αποκωδικοποει dts τοτε βρες καποια ρυθμιση στα audio settings του player τυπου raw, να δινει δηλαδη χωρις επεξεργασια τον ηχο στον ενισχυτη.

Δημοσ.
Ναι εχει.. Το θεμα ειναι οτι το player δεν εχει οπτικη! Εχει μονο hdmi, usb και A/V composite.

http://www.lg.com/gr/it-product/recording-media/LG-XF2.jsp Αυτο ειναι..

Τα Logitech Ζ-5500 έχουν μία οπτική είσοδο, μία Coaxial, και τις αναλογικές.

Για να ακούσεις DTS ή Dolby Digital, θα πρέπει να κάνεις σύνδεση SPDIF, δηλαδή είτε Coaxial, είτε Οπτική.

Από τη στιγμή που ο Player σου δεν έχει έξοδο οπτική ή Coaxial, δεν μπορείς να τον συνδέσεις στα Z-5500 οπότε δεν μπορείς να στείλεις σήμα DTS ή Dolby Digital, για να αποκωδικοποιηθεί και να παίξει.

Aν ο ενισχυτης των ηχειων σου αποκωδικοποει dts τοτε βρες καποια ρυθμιση στα audio settings του player τυπου raw, να δινει δηλαδη χωρις επεξεργασια τον ηχο στον ενισχυτη.

Το θέμα με τον φίλο μας, είναι ότι στέλνει το σήμα πρώτα στην TV. Η TV "πειράζει" το σήμα και στέλνει Stereo στα ηχεία.

Συγγνώμη που θα απογοητεύσω τον OP, αλλά δεν υπάρχει καμία λύση.

Κοίταξε μήπως η TV μπορεί με κάποια ρύθμιση να μην πειράζει τον ήχο. Δύσκολο πολύ... ... ...

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας! Το μονο που μπορω να κανω πλεον ειναι να χρησιμοποιησω τον player ως σκληρο κατευθειαν στην tv. Τουλαχιστον ετσι παιζει dolby digital.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...