Προς το περιεχόμενο

Παλιο ADSL Router "Μετατροπή" σε Access Point

masteripper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

Έχω το Bipac 7401VGP (ή αν προτιματε το Micronet SP5601W/A το ίδιο είναι) και προσπαθω να το χρησιμοποιήσω ως απλο Access Point.

Η ερώτηση που τίθεται είναι γιατι?

Γιατι δυστυχως είναι ISDN έχω γραμμή (τωρα) PSTN και το λουλουδατο Modem της HOL δυστυχως δεν παίζει μπαλα στο Wifi (αργό με χασίματα σύνδεσης και παει λέγοντας,τύφλα το Wireless N)....

Καμμια ιδέα για το σετάρισμα.???

Λογικα θέλει bridgaρισμα αλλα χρειάζομαι καλές οδηγίες

Δημοσ.

Πολυ απλο

αν της Hol ειναι 192.168.1.1 τοτε εσυ θα δωσεις Ip στο αλλο που εχεις 192.168.1.200 η οτιδηποτε εκτος απο 192.168.1.1 που ειναι της Hol.

μετα θα κλεισεις τον dhcp στο bipac και θα τα ενωσεις μεταξυ τους με ethernet.και εισαι Ready.οταν μπαινεις 192.168.1.1 θα μπαινεις στης Hol οταν πατησεις την αλλη ip px 192.168.1.200 θα μπαινεις στο bipac.στο bipac περα απο το να του αλλαξεις Ip και να του κλεισεις τον dhcp μονο το ασυρματο θα πειραξεις.καμια αλλη ρυθμιση.το 192.168.1.1 και το 192.168.1.200 ειναι θεωρητικα.μπορει της Hol να ειναι 192.168.0.1 οποτε και το αλλο θα παει 192.168.0.200.κτλ κτλ.

Δημοσ.

Ερώτηση σε αυτό το σημείο

Δεν πρέπει σε κάποιο σημείο να βάλω το 1 (υποθέτω το Bipac) σε bridge mode

και αν ναι σε τι mode αντιστοιχο με αυτο του τύπου σύνδεσης της ΗΟΛ?

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, οπως στα ειπε ο poulinos δεν χρειάζεσαι bridge mode. Προυπόθεση ειναι οτι ολα τα IPs θελεις να βρισκονται στο ιδιο group (πχ. 192.168.1.χχχ).

(Διορθώνω) Δεν χρειάζεσαι bridging , να τα συνδέσεις μεταξύ τους με ethernet οπως σου ειπε ο poulinos. Στα pcs που θελεις να βλέπουν internet μέσω του bipac πρεπει να βάλεις gateway το ip του bipac κι οχι του "λουλουδάτου" :P

Δημοσ.

Λοιπον πήγα και εγω να εφαρμόσω τις οδηγίες και ανάβω το router και απλώς έπαιξε..μετα απο 2 ωρες που εφαγα προχτές τωρα απλως παίζει.....ετσι απλα....και με λάθος IP & με DHCP.....με κούφανε

Τώρα θα δω λίγο αυτο με το gateway.

Ευχαριστω πολυ παιδιά.

Δημοσ.
Ερώτηση σε αυτό το σημείο

Δεν πρέπει σε κάποιο σημείο να βάλω το 1 (υποθέτω το Bipac) σε bridge mode

και αν ναι σε τι mode αντιστοιχο με αυτο του τύπου σύνδεσης της ΗΟΛ?

οχι το bridge Που εχει μεσα ενα adsl router δεν εχει καμια σχεση με το bridge Που λες.το bridge mode το βαζεις αν εχεις και την adsl πανω και απλα θες να δωσεις τα στοιχεια οχι μεσα απο το ιδιο το adsl to router αλλα απο ενα Pc η ενα αλλο router

Αν δεν κάνω λάθος, οπως στα ειπε ο poulinos δεν χρειάζεσαι bridge mode. Προυπόθεση ειναι οτι ολα τα IPs θελεις να βρισκονται στο ιδιο group (πχ. 192.168.1.χχχ).

(Διορθώνω) Δεν χρειάζεσαι bridging , να τα συνδέσεις μεταξύ τους με ethernet οπως σου ειπε ο poulinos. Στα pcs που θελεις να βλέπουν internet μέσω του bipac πρεπει να βάλεις gateway το ip του bipac κι οχι του "λουλουδάτου" :P

ουτε καν να δωσει gateway στα pc.an ειναι να δωσει gateway θα δωσει του λουλουδατου διοτι αυτο μπαινει στο ιντερνετ και το bipac ειναι απλα access point.αλλα αφου θα κλεισει τον dhcp απο το bipac τοτε το λουλουδατο θα δωσει σωστα ip στα pc.απλα ο dhcp να μην εχει Pool με την Ip του bipac.

Λοιπον πήγα και εγω να εφαρμόσω τις οδηγίες και ανάβω το router και απλώς έπαιξε..μετα απο 2 ωρες που εφαγα προχτές τωρα απλως παίζει.....ετσι απλα....και με λάθος IP & με DHCP.....με κούφανε

Τώρα θα δω λίγο αυτο με το gateway.

Ευχαριστω πολυ παιδιά.

φτιαξτα οπως ειπαμε γιατι οκ επαιξε τωρα αλλα καποια στιγμη επειδη υπαρχουν 2 dhcp μπορει να μην παιζει.οποτε ειναι καλο να κλεινει ο δευτερος dhcp οπως και η Ip του bipac να μην ειναι μεσα στο Pool του dhcp του λουλουδατου.και διαφορετικη Ip να εχει σε αλλο δικτυο παλι θα παιξει απλα μετα δεν θα μπορεις να μπαινεις στο μενου του διαμεσω του λουλουδατου

Δημοσ.

Ολα φτιαχμένα είναι τώρα thanks again.Ωστε αυτα περι bridge....να κάνω μια ερώτηση...

αν υποθέσουμε οτι το Bipac υπερτερει του "λουλουδάτου" σε μπούκωματα και συναφή θεωρeίται καλή ιδέα να θέσω το 'λουλουδάτο" σε bridge mode και να διαχειριστω την σύνδεση απο το bipac ....

Δημοσ.

αν θες να κανεις αυτο προυποθετει τα παρακατω.το λουλουδατο θα γινει bridge και Ip πχ 192.168.1.1.το bipac θα κανει κληση pppoe στο louloudato και θα πρεπει να εχει ip 192.168.2.1 πχ.διαφορετικο δικτυο.αλλα αν το bipac ειναι adsl router που οπως λες ειναι δεν υπαρχει περιπτωση να μπορει να κανει κληση pppoe στο λουλουδατο.εχει μεσα επιλογη pppoe αλλα αυτο ειναι για να κανει στον ευατο του με το adsl Modem που εχει ενσωματομενο.ενω ενα ΜΗ adsl router επειδη ακριβως δεν εχει ενσωματομενο adsl router κανει κληση pppoe σε αυτο που εχει συνδεθει πανω του ως bridge.

Δημοσ.

Το Bipac έχει αρκετες ρυθμίσεις και σύμφωνα με 1 ποστ μπορει να γίνει κανονικο Wan router...ισως αν βρω χρονο να το δοκιμάσω....ευχαριστω για την ενημέρωση.

Δημοσ.

αν γινεται ναι μπορεις να το κανεις.πχ το Thomson 784 Που εχω εχει Wan υποδοχη.απλα αν το κανεις με wan θα εχεις παραπανω πραγματα να κανεις.η θα πρεπει να παιξεις με διπλο Port forward η να γυρισεις το λουλουδατο σε bridge και να κανει κληση Pppoe το bipac.

Δημοσ.

ΑΠΛΑ αυτο που σου ειπα πιο πανω ειναι πιο ευκολο απο οτι να το βαλεις στην wan.το πιο ωραιο ειναι στην wan και bridge το λουλουδατο και κληση pppoe το αλλο πανω στο λουλουδατο.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

να ρωτήσω κ εγώ κατι... έχω ιντερνετ στο σπιτι απο το πολυτεχνείο,με κεραία από την οποία κατεβαίνει καλώδιο δικτύου το οποίο συνδέω στον υπολογιστή κ εχω ίντερνετ. Αλλα για να το διαμοιράσω ασύρματα μου είπαν πως χρειάζομαι access point. έχω όμως κ κάθεται ένα ρούτερ της hol, μπορώ αυτό να το μετατρέψω σε access point και να λειτουργεί κανονικά; γτ απ ότι είδα μιλάτε για την ύπαρξη 2 ρούτερκ δν ξέρω αν θα εχει διαφορα....

Δημοσ.

αυτο οτι κατεβαινει απο την κεραια καλωδιο δικτυο κατι δεν μας λες καλα αλλα οκ το αφηνουμε

τωρα για αυτο που λες εσυ εξαρτατε απο πολλα.σας δινουν μια Ip ανα δωματιο?σας κλειδωνουν ανα Mac address?θα μπορουσες πχ να κλεινεις τον dhcp σε αυτο το ρουτερ που εχεις και να το κουμπωνες με το καλωδιο δικτυου και μετα να επαιρνες ασυρματα.αλλα εξαρτατε τι κανουν με Ip απο το πολυτεχνειο.δοκιμασε το για αρχη.απλα κλεισε dhcp στον ρουτερ και θα μπορουσες επισης στον ρουτερ να δωσεις την ip που παιρνει το pc σου οταν το συνδεεις στο δικτυο με το καλωδιο.με Ipconfig απο παραθυρο command prompt θα μπορεις να το δεις.μπορει βεβαια και να μην την αλλαξεις καν και να μην εχεις θεμα.εξαρτατε πολλα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή θέλω κι εγώ να κάνω κάτι τέτοιο και μπερδεύτηκα...

Έχω ένα Siemens CL-110 (σκέτο modem) και θέλω να το βάλω να παίξει με ένα ασύρματο TP-LINK modem-router. Το δεύτερο δε τα πάει και πολύ καλά με το θόρυβο της γραμμής μου, οπότε... εγώ θέλω να συνδέεται στο internet το CL-110 και να «μοιράζει» ασύρματα το TP-LINK. Οκ, τα συνδέω με καλώδιο, μετά που κλείνω το DHCP; Στο CL-110; Ή στο άλλο; Εδώ μπλέχτηκα.

:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...