georgeuk Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 αναλαμβανω μια δουλεια για ενα δικηγορικο γραφειο στην αυστραλια. μου ζητησανε μια ευπαρουσιαστη ιστοσελιδα με την δυνατοτητα να αλαζουν το περιοχομενο (CMS). σκεφτηκα να την φτιαξω με Joomla. να βρω ενα ωραιο τεμπλατε και να το τροποποιησω για τις αναγκες τους. με ρωτησανε να τους κανω quote. ποσα λετε να τους πω. σκεφτηκα γυρω στις 1000 λιρες αγγλιας για ενα site σε πρωτο σταδιο
el02154 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Λογική τιμή για αυτό που περιγράφεις. Ίσως και λίγο παραπάνω...
georgeuk Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 μου ειπανε να τους στειλω ενα quote. τι να περιλαμβανει περιπου. θελω να αναλυσω λιγο το κοστος...για ποσα παραπανω θα ελεγες
doutsos13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 γραφικά , cms , templates ,add ons , components , modules , παραμετροποίηση κώδικα. Βάλε γύρω στα 1200 ευρώ (γνώμη μου) και θα σου μείνουν ( αν τα κάνεις όλα νόμιμα ) καθαρά .. 700 - 800 ευρώ.
kostas0928 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 1) Ποιές είναι οι απαιτήσεις τους ακριβώς ? Δε σου είπαν ? 2) Απο τη στιγμή που δίνουν τόσο έμφαση στο design μήπως θέλουν κάτι Unique ? ( Θα τους το πεις οτι θα το κάνεις με template που πιθανόν να το έχουν αλλα 100 δικηγορικά γραφεία ? ) 3) Αν στο (1) η απάντηση είναι "κείμενα και φωτογραφίες" τότε η δουλειά σου εσένα ποια θα είναι ? Να βάλεις μέσα το περιεχόμενο ? Πιστεύεις οτι αξίζει αυτή η δουλειά τα λεφτά που ζητάς δεδομένου του χρονου που θα σου πάρει ? Προφανώς και είμαι της άποψης οτι η δουλειά μας πρέπει να πληρώνεται γιατί ξέρω πόσο κόπο και ταλαιπωρία έχει . Αλλα αν εδώ μιλάμε απλά για ένα Joomla με έτοιμο template και ένα τυπικό περιεχόμενο ενός δικηγορικούυ γραφείου τότε 800 στην τσέπη μόνο γι αυτό είναι πολλά. Αν οι απαιτήσεις είναι περισσότερες απο αυτές που αφήνεις να εννοηθούν τότε γράψε λάθος . Μπορεί να ζητάς και λίγα.
georgeuk Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 ενα απλο λητο design που ομως να φαινεται και επαγελματικο. θα μου δωσουν το υλικο (κειμενα και φωτογραφιες) και λογικα καπιο λογοτυπο. επισης θελουν και SEO. τωρα αλλες λεπτομερειες δεν συζητησαμε. απλα ηθελα μια τιμη σε λογικο πλαισιο.
kostas0928 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 ενα απλο λητο design που ομως να φαινεται και επαγελματικο. θα μου δωσουν το υλικο (κειμενα και φωτογραφιες) και λογικα καπιο λογοτυπο. επισης θελουν και SEO. τωρα αλλες λεπτομερειες δεν συζητησαμε. απλα ηθελα μια τιμη σε λογικο πλαισιο. Οκ το SEO δικαιολογεί κάπως την τιμή. Unique design θελουν ή δεν τους ενδιαφέρει ? Το έχεις συζητήσει ? Ισως το θεωρούν δεδομένο οτι θα σχεδιάσεις κάτι αποκλειστικά γι αυτούς. Πάντως με joomla+ετοιμο template+το υλικό που είπες μου φαίνεται 1 μέρα δουλειά + (όσο θα σου πάρει το SEO που θα κάνεις). Εσύ πόσο χρόνο υπολογίζεις να σου πάρει ?
georgeuk Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 1-2 μερες αν παρω ετοιμο τεμπλαιτε. οχι δεν το εχω σηζητησει για την εμφανιση αν θελουν κατι Unique Η οχι.
dewn735 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Εγώ επίσης να προσθέσω και τις εξής παραμέτρους: Η σελίδα θα φιλοξενηθεί σε δικό τους server (δλδ, θα τους δώσεις τον κώδικα) ή σε δικό σου; Θα αναλάβεις και τη μετέπειτα συντήρηση, ή απλώς το παραδίνεις και ξεμπερδεύεις; Τι γνώσεις έχεις, τι εμπειρία και τι portfolio; "Καίγεσαι" να πάρεις τη δουλειά, ή έχεις την ευχέρεια της επιλογής; Γενικότερα, μην ασχολείσαι με το πόσα ζητάνε οι υπόλοιποι, απλά αναλογίσου τη δουλειά και το χρόνο που θα βάλεις και σκέψου πόσο εσύ πιστεύεις ότι αξίζει. Το χιλιάρικο (πάνω - κάτω) μπορεί να είναι μια συνηθισμένη τιμή, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές δε δικαιολογεί την αντίστοιχη εργασία. Μη ξεχνάς ότι τα 1000€ είναι (τουλάχιστον για τη χώρα μας) είναι ένα ολόκληρο μηνιάτικο και σημαίνει ότι θα έχεις και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις απέναντι σε αυτόν που σου τα εμπιστεύεται...
kostas0928 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Κοίτα... Η γνώμη μου : (Δεδομένου οτι θα το κάνεις με template ) Δεν πιστεύω οτι θα σου πουν όχι για 1000 λίρες ( και ούτε θα σε ρωτήσουν περι κατασκευής και έτοιμου η όχι template ) . Ισως άλλοι να χρεώνουν και περισσότερα στο εξωτερικό. Οπότε το φτιάχνεις , παίρνεις τα λεφτά και δεν τρέχει τίποτα. Αντικειμενικά όμως είναι δάγκωμα. 800 ευρώ καθαρά για 1-2 μέρες δουλειά ρουτίνας δεν τα παίρνει κανείς. Τι θα έκανα στη θέση σου ? Εγώ προσωπικά θα έκανα τη σχεδίαση του template μόνος μου. Ετσι νομίζω δικαιολογείται η τιμή και δεν έχεις και το φόβο να δουν μια μέρα ένα(η περισσότερα) site ίδια με το δικό τους! Αν πάντως πιστεύεις οτι δεν μπορείς να σχεδιάσεις κάτι αξιοπρεπές τότε καλύτερα να πας στη λύση του έτοιμου template. Σε αυτή την περίπτωση την "ηθική" πλευρά του ζητήματος (δάγκωμα ή όχι στην τιμή) την αφήνω σε σένα να τη σκεφτείς και να αποφασίσεις.
georgeuk Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Εγώ επίσης να προσθέσω και τις εξής παραμέτρους:Η σελίδα θα φιλοξενηθεί σε δικό τους server (δλδ, θα τους δώσεις τον κώδικα) ή σε δικό σου; Θα αναλάβεις και τη μετέπειτα συντήρηση, ή απλώς το παραδίνεις και ξεμπερδεύεις; Τι γνώσεις έχεις, τι εμπειρία και τι portfolio; "Καίγεσαι" να πάρεις τη δουλειά, ή έχεις την ευχέρεια της επιλογής; Γενικότερα, μην ασχολείσαι με το πόσα ζητάνε οι υπόλοιποι, απλά αναλογίσου τη δουλειά και το χρόνο που θα βάλεις και σκέψου πόσο εσύ πιστεύεις ότι αξίζει. Το χιλιάρικο (πάνω - κάτω) μπορεί να είναι μια συνηθισμένη τιμή, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές δε δικαιολογεί την αντίστοιχη εργασία. Μη ξεχνάς ότι τα 1000€ είναι (τουλάχιστον για τη χώρα μας) είναι ένα ολόκληρο μηνιάτικο και σημαίνει ότι θα έχεις και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις απέναντι σε αυτόν που σου τα εμπιστεύεται... εκεινοι αγορασανε το domain. Οποτε για hosting μαλλον θα φροντισω εγω. αυτο με την συντηρηση πρεπει να το συζητησω και να φτιαξω το αναλογο agreement. ειμαι web developer σε γνωσεις java, .net , html, css, php κλπ εχω φτιαξει αρκετα website αλλα δεν γνωριζω πως να σχεδιασω template για joomla και θα μου παρει καποιο διαστημα να μαθω. γιαυτο ειπα να βρω ενα τεμπλατε και να το αλλαξω κλπ. δεν θα ελεγα οτι καιγομαι για εχω full time job εδω στο λονδινο αλλα δεν θα με χαλαγε τα χρηματα φυσικα δεν ειμαι πλουσιος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.