Προς το περιεχόμενο

Τι αγορασατε απο eBay?

AnatoliGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σωστός, με την προϋπόθεση όμως ότι περιορίζεσαι σε αγορές από Ε.Ε. γιατί αν αγοράζεις αβέρτα από αμερική και σε τσακίζουν στο τελωνείο δεν συμφέρει και τόσο... :fear:

Εκτός κι αν κάνεις αγορές απο αμερική που δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ οπότε και δεν κινδυνεύεις από το τελωνείο.

Οι περισσότερες αγορές μου είναι από χώρες εκτός της ΕΕ. Δεν έχω πληρώσει ποτέ μου τελωνείο, από την άλλη δεν έχω αγοράσει και κάτι >80€ ποτέ.

Αλλά και τελωνείο να πληρώσω για κάποια μου αγορά στο μέλλον, πάλι φθηνότερα είναι. Τι θα δώσω; Τον ΦΠΑ συν τα λοιπά κόστη εκτελωνισμού (αποθήκη, κλπ) - δηλαδή χοντρά-χοντρά γύρω στο 30%; Αστείο ποσό, μπροστά στη διαφορά που έχει το οποιοδήποτε προϊόν εδώ.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπαταρια για το λαπτοπ 40ευρω, ενω εδω ειχε 100 (η πλακα ηταν οτι και η μαμισια κινεζικη ηταν), 2η μπαταρια για ενα φιλο, δισκοι και τακακια για τα δισκοφρενα απο το σκουτερ μου, 2 ip καμερες, και εκατονταδες σκατουλακια μεχρι 20-30 ευρω. Οι τιμες παντα με μεταφορικα ε.

Μονο 1 αντικειμενο (ena bluetooth για το κινητο μου), αξιας 5 ευρω, δεν ηρθε, χαθηκε στο δρομο, αλλα ο τυπος ζητησε αμεσως η να στειλει τα λεφτα, η να στειλει δευτερο.

Οπως παρα πολυ σωστα ειπε ο Haldol "Κερδίζω χρήματα, κερδίζω σε ποικιλία, κερδίζω και την ικανοποίηση ότι τα δίνω σε ανθρώπους που θα σκιστούν να με εξυπηρετήσουν αντί για κάφρους που νομίζουν ότι μου κάνουν και χάρη επειδή... μου πούλησαν."

Δημοσ.

Εγώ χτες έκανα την πρώτη μου παραγγελία, 3 κουτάκια γεύση για ναργιλέ απο Ισραήλ, με δωρεάν μεταφορικά μου βγήκαν 5,4€ την στιγμή που εδώ αγοράζω 4€ το ένα!

(πότε θα έρθουν είναι το θέμα....)

Δημοσ.

- Καινούργια ρολόγια, μοντέλα που δεν έρχονται στην Ελλάδα και που, αν έρχονταν, θα κόστιζαν πολύ πάνω από τα διπλάσια. Εννοείται γνήσια.

-Μπαταρίες για laptop, κινητά και άλλα αξεσουάρ για κινητά.

- Nintendo DS και ό,τι αξεσουάρ χρειαζόμουν.

- Φωτογραφική μηχανή, αισθητά φθηνότερη από ό,τι εδώ.

- Αθλητικά ρούχα, λίγα και πολύ προσεκτικά.

Το λυπηρό είναι ότι οι διαφορές στις τιμές δεν είναι πια αυτές που ήταν παλιά. Λίγο η ισοτιμία, λίγο οι προσπάθειες των μαγαζιών εδώ και οι διαφορές στα καινούργια πράγματα που με ενδιαφέρουν δεν είναι τεράστιες, όπως παλιότερα. Πχ. με €470 πήρα την φωτογραφική μηχανή, μία εξτρά μπαταρία και ένα καλό φλας, που εδώ θα τα έπαιρνα όλα μαζί με €650

Στα ρολόγια, οι διαφορές μπορεί να είναι τεράστιες. Οι καλές μάρκες των €1000+ δεν έχουν τεράστιες διαφορές και γενικά δεν αξίζει μία τέτοια αγορά μέσω ίντερνετ. Αλλά η ποικιλία και οι διαφορές τιμών που υπάρχουν στα Ιαπωνικά κυρίως ρολόγια είναι απίστευτες, ρολόι που εδώ κάνει €750 έξω έχει νορμάλ τιμή €170!

Για εμένα, η δύναμη του ebay είναι πια στην τεράστια ποικιλία και στα προϊόντα "'όχι πρώτης γραμμής". Δεν είναι εύκολο να βρεις τζάμπα το Logitech MX Performance, μπορείς όμως να βρεις αντίστοιχα ποντίκια το 1/4 της τιμής του, όχι με την αντίστοιχη πτώση στην ποιότητα.

Δημοσ.

Σοβαρά έχεις πάρει προφυλακτικά απ' το eBay; Έχω δει τιμές και τρελαίνομαι. Έχω πετύχει κάτι τρελά, σε φάση κούτα με... 100 στα <15€. Αλλά κωλώνω. Σε τι συνθήκες εκτίθενται κατά τη μεταφορά; Πως τα μεταχειρίζονται στο ταχυδρομείο; Σαν... δέμα/φάκελο;

Ναι, καμαι 200αρια και δεν εσπασε ουτε ενα. οσο για τις συνθηκες μεταφορας, είσαι οσο σιγουρος μπορεις να εισαι και για τις συνθηκες μεταφορας στο περιπτερο της γειτωνιας σου :-)

ενα δεμα ηταν κυβικο, απεξω δεν φαινοταν τιποτα.

Δημοσ.
Αυτό τον καιρό περιμένω να έρθουν:

1. Πακετάκι με 6 προστατευτικές ζελατίνες για το κινητό μου.
  2. «Καρφί» 3.5mm αρσενικό σε 3.5mm αρσενικό για να συνδέω το κινητό με το ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο.
  3. Ένα σετάκι με 3 πένες λιτές και απλές.
  4. Ένα καλώδιο-αντάπτορα USB σε mini-USB.
  5. Ένα πολύ μικρό στυλό, μεταλλικό. Το βρήκα πάμφθηνο και μου άρεσε τρελά.
  6. Μία μάσκαρα MAYBELLINE "THE COLOSSAL" (για την κοπέλα μου αυτό, μη παρεξηγηθώ).
  7. Μία απλή αθλητική φόρμα Nike.
  8. Μια μεταλλική πένα (ναι, έχω συλλογή... με τέτοιες γράφω).
  9. Ένα φορτιστή για μπαταρίες ΑΑ-ΑΑΑ καθώς και μπαταρίες Sanyo Eneloop (4x AA, 4x AAA).
  10. Πλαστικές θήκες για τις παραπάνω μπαταρίες.
  11. Μπουκάλι μελάνι 30 ml.

Όπως ίσως να καταλάβατε το eBay είναι στην καθημερινή μου ζωή. Ακόμα και για ανάγκες των 1-2 ευρώ. Αυτή η κατάσταση, δηλαδή να περιμένω καμιά δεκαριά παραγγελίες επικρατεί συνεχώς εδώ και μήνες. Κερδίζω χρήματα, κερδίζω σε ποικιλία, κερδίζω και την ικανοποίηση ότι τα δίνω σε ανθρώπους που θα σκιστούν να με εξυπηρετήσουν αντί για κάφρους που νομίζουν ότι μου κάνουν και χάρη επειδή... μου πούλησαν.

Σοβαρά έχεις πάρει προφυλακτικά απ' το eBay; Έχω δει τιμές και τρελαίνομαι. Έχω πετύχει κάτι τρελά, σε φάση κούτα με... 100 στα <15€. Αλλά κωλώνω. Σε τι συνθήκες εκτίθενται κατά τη μεταφορά; Πως τα μεταχειρίζονται στο ταχυδρομείο; Σαν... δέμα/φάκελο;

συμφωνω 1000%!!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

πριν 3 εβδομαδες αγορασα 6 πραματα.τα 4 ηρθαν (απο κινα)κ τα αλλα 2 (απο αγγλια τα οποια ειναι απο τον ιδιο πωλητη)ακομα ναρθουν.αυτος ο πωλητης μουστειλε εμαιλ για να του κανω feedback κ του απαντησα οτι δεν εχω παραλαβει ακομα τα αντικειμενα.μου απανταει κ λεει -Dear customer,Sorry for any inconvenience caused.Very sorry to hear that you did not receive your item yet, however we dispatched your requested item on 26th of October, please send us your confirm

posting address with your name so that we can resend your item. But in case you receive the lost item then please do inform us, thanks for your patience.

τι λετε να κανω?να περιμενω κ αλλο?η να του ξαναστειλω την διευθηνση?κ τι, αυτος θα τα ξαναστειλει?ετσι δεν χανει αυτος?

Δημοσ.

να κάνω μια ερώτησης, τσίμπησα έναν CPU μεταχειρισμένο, και τώρα λέω να τσιμπήσω και μια κάρτα used κι αυτή, υπάρχει περίπτωση εκτελωνισμού? απο ebay παντα

το λέω γιατί πρόσφατα γνωστός μου πήρε tablet pc από china (οχι ebay) χωρίς να πληρώσει τίποτα και όταν πήρε δεύτερο του ζήτησαν φράγκα.

Δημοσ.
πριν 3 εβδομαδες αγορασα 6 πραματα.τα 4 ηρθαν (απο κινα)κ τα αλλα 2 (απο αγγλια τα οποια ειναι απο τον ιδιο πωλητη)ακομα ναρθουν.αυτος ο πωλητης μουστειλε εμαιλ για να του κανω feedback κ του απαντησα οτι δεν εχω παραλαβει ακομα τα αντικειμενα.μου απανταει κ λεει -Dear customer,Sorry for any inconvenience caused.Very sorry to hear that you did not receive your item yet, however we dispatched your requested item on 26th of October, please send us your confirm

posting address with your name so that we can resend your item. But in case you receive the lost item then please do inform us, thanks for your patience.

τι λετε να κανω?να περιμενω κ αλλο?η να του ξαναστειλω την διευθηνση?κ τι, αυτος θα τα ξαναστειλει?ετσι δεν χανει αυτος?

Τα προϊόντα σίγουρα προέρχονται από Αγγλία; Συμβαίνει συχνά ο πωλητής να έχει έδρα σε μία χώρα και να αποστέλλει από άλλη. Εκεί που λέει "item location" γράφει όντως Αγγλία; Πάντως, το ανώτερο που μου έχει τύχει να περιμένω από Αγγλία ήταν όντως 10 εργάσιμες, όχι από ebay, απο κανονικό μαγαζί.

Πριν μία εβδομάδα αγόρασα κινητό από Ελλάδα. Παρήγγειλα από ebay (από διαφορετικά μαγαζιά) δύο θήκες, δύο ζελατίνες, εξτρά μπαταρία, εξωτερικό φορτιστή μπαταρίας, 8άρα microSD, ανταπτοράκι για να συνδέω ό,τι ακουστικά θέλω, όλα μαζί 26 ευρώ!.. Την μία θήκη την πήρα 1 ευρώ, εδώ έχει 7...

Πάντως την απορία την έχω. Πριν λίγο καιρό πήρα μία μπαταρία κινητού 9 ευρώ, μαζί με τα μεταφορικά της. Μοιάζει για γνήσια - κουτί, επιγραφές, όλα μοιάζουν σωστά. Εδώ έχει 30. Λοιπόν, είναι μαϊμού ή γνήσια;

Δημοσ.

κοιτα κ εγω πηρα μια μπατρια για laptop κ οι 2 λενε made in china.την πηρα 35 αντι 104.

αν παρω εναν ψιφιακο δεκτη απο εξω λετε ναχω προβλημα με τα καναλια μας?οχι ε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...