kostas_dr Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Ρε παιδια μου ηρθε και εμενα να παω για τακτικο μελος.Ποια η διαφορα με τους αναπληρωτες; Επισης ποση ωρα κραταει η ολη διαδικασια,γιατι πρωτη φορα παω; Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία διαφορά πλέον. Υποτίθεται ότι πας εσύ ως κύριο μέλος και κάποια στιγμή για να ξεκουραστείς σε αναπληρώνει ένας άλλος. Στην πράξη δεν πατάει σχεδόν κανένας οπότε αυτές οι διαφορές έχουν ξεφτίσει. Κανονικά πρέπει να είσαι εκεί πριν ανοίξουν τα εκλογικά κέντρα και φεύγεις αφού γίνει η καταμέτρηση των ψήφων. Το πόσο διαρκεί αυτή η διαδικασία εξαρτάται απ' τον αριθμό αυτών που παρουσιάστηκαν να ψηφίσουν. Να υπολογίζεις 2-3 ώρες αφού κλείσουν οι κάλπες. Εξαρτάται επίσης από το πόσο ικανός είναι ο Δικαστικός αντιπρόσωπος και οι κομματικοί εκπρόσωποι. Αν αρχίσουν τις ενστάσεις, κυρίως για άκυρα ψηφοδέλτια, τότε ... Ελπίζω να περάσεις καλά.
viper2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 ρε μην αγχωνεσται για το φόρτο εργασιας μιας και δεν θα παει και η λαοθάλασσα να εξασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα
kostas_dr Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Να πάει να το εξασκήσει. Αν δεν πάει και τώρα, πότε θα πάει;
viper2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Να πάει να το εξασκήσει. Αν δεν πάει και τώρα, πότε θα πάει; γιατι να παει? αφου οι ιδοι θα βγουν...
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 γιατι να παει? αφου οι ιδοι θα βγουν... Αν δεν πάει και αυξηθεί η αποχή τότε θα αυξηθούν περισσότερο τα ποσοστά τον μεγάλων κομμάτων με την αναγωγή αποχής λευκού και άκυρου.
viper2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Αν δεν πάει και αυξηθεί η αποχή τότε θα αυξηθούν περισσότερο τα ποσοστά τον μεγάλων κομμάτων με την αναγωγή αποχής λευκού και άκυρου. λοιπον αυτο δεν το καταλαβαινω δλδ αν παει 1ς και ψηφισει ταδε τοτε αυτος ο ταδε θα πει οτι 100% των πολιτων με ψηφισανε? ακομα και αν 10.999.998 πολιτες το σκεφτονται για λυντσαρισμα...?
linuslost Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 γιατι να παει? αφου οι ιδοι θα βγουν... Eιναι εκνευριστικο να ακους ανθρωπους να λενε να μην παμε να ψηφισουμε...Και δεν το κανουν απο πολιτικη πεποιθηση που εχουν,αλλα ''γιατι ετσι''... Αμα παμε ολοι ομως να ψηφισουμε δεν θα βγουν οι ιδιοι...Εκει ειναι η διαφορα!
xreokopia Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 λοιπον αυτο δεν το καταλαβαινω δλδ αν παει 1ς και ψηφισει ταδε τοτε αυτος ο ταδε θα πει οτι 100% των πολιτων με ψηφισανε? ακομα και αν 10.999.998 πολιτες το σκεφτονται για λυντσαρισμα...? Ναι βεβαια. Γιατι το αποτελεσμα βγαινει απο τις εγκυρες και μόνο ψηφους. Τα ακυρα, τα λευκα και η αποχη δε μετρανε πουθενα απολυτως. Και οπως ειπε ο φιλος, οσο μεγαλυτερη ειναι η αποχη(και τα ακυρα-λευκα) τοσο μεγαλυτερο ποσοστο θα παρουν τα 2 πρωην μεγαλα κομματα. Οσοι λοιπον νομιζουν οτι με την αποχη θα στειλουν καποιο μυνημα... ας το ξανασκεφτουν καλυτερα!
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 λοιπον αυτο δεν το καταλαβαινω δλδ αν παει 1ς και ψηφισει ταδε τοτε αυτος ο ταδε θα πει οτι 100% των πολιτων με ψηφισανε? ακομα και αν 10.999.998 πολιτες το σκεφτονται για λυντσαρισμα...? Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς σε αυτό το παράδειγμα. Θα σου αναφέρω 2 πολύ απλά παραδείγματα για να δείς πως η αποχή αυξάνει τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων. Έστω 100 άτομα στον εκλογικό κατάλογο που από αυτά τα 20 ψήφισαν ΝΔ τα 15 ΠΑΣΟΚ τα 10 ΚΚΕ και 25 από αυτά προτίμισαν αποχή λευκό ή άκυρο. Στις εκλογές μιλάμε με ποσοστιαίες τιμές και όχι απλούς αριθμούς ατόμων, τα αποτελέσματα εξάγονται επί των εγκύρων ψήφων και όχι επί του συνόλου. Άρα οι έγκυροι ψήφοι είναι 100-25=75. Θα έχουμε ΝΔ 20/75 ή 26.7 % ΠΑΣΟΚ 15/75 ή 20 % ΚΚΕ 10/75 ή 13.3 % Πές τώρα οτι η αποχή με λευκό και άκυρο είναι 35%. Άρα έγκυρα ψηφοδέλιτα 100-35=65 Θα έχουμε ΝΔ 20/65 ή 30.8 % ΠΑΣΟΚ 15/65 ή 23.1 % ΚΚΕ 10/65 ή 15.4 % Έτσι λοιπόν βοηθάμε τα μεγάλα κόμματα. Και μπορεί να αυξάνουν τα ποσοστά τους και τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά η διαφορά αύξησης του κόμματος με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μεγαλύτερη από κάποιο άλλο με μικρότερο ποσοστό. Αυτό φαίνεται εύκολα εξάλλου άμα κάνεις σύγκριση στα 2 παραδείγματα. Επίσης με τον νέο εκλογικό νόμο χρειάζεται πολύ προσοχή σε όσους ψηφίσουν μικρά κόμματα διότι υπάρχει ένας τύπος από τον οποίο βγάζουμε πόσες έδρες θα έχει το κάθε κόμμα βάσει του ποσοστού του. Εκεί παίζει ρόλο και το αθροιστικό ποσοστό όσων κομμάτων δεν μπούν στην βουλή δηλαδή είναι κάτω του 3%. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αυτό αθροιστικά τόσες περισσότερες έδρες θα πάρουν τα κόμματα. Η ουσία είναι να μην μπορούν να ξεπεράσουν τους 150 οι έδρες του ΠΑΣΟΚ μαζί με της ΝΔ.
xreokopia Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Για κανε πιο λιανα την τελευταια παραγραφο σου... υπονοεις οτι δε πρεπει να ψηφιστουν τα μικρα κομματα? Και τι εννοεις "μικρα κομματα"? Οσο για το παραδειγμα της αποχης, θα μπορουσες πολυ απλα να το περιγραψεις ως εξης. Εστω 10 ατομα το εκλογικο σωμα, οι 2 ψηφιζουν ΝΔ. Αρα ΝΔ=20%. Εστω τωρα οτι οι υπολοιποι 8 κανουν αποχη, ακυρο ή λευκο. Τοτε ΝΔ=100%.
vfotn7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Καλησπερα σε ολους... Μου ηρθε και μενα τετοιο χαρτι,οτι εχω οριστει τακτικο μελος εφορευτικης επιτροπης... Δεν εχω προβλημα να παω(ιδεολογικο η οτιδηποτε αλλο),αλλα εχω σοβαροτατο προβλημα μεσης,αυχενα,πλατης κλπ. Δεν θα αντεξω να ειμαι συνεχεια καθισμενη η συνεχεια ορθια.... Ξερετε αν γινονται διαλειμματα η εστω σε ποιον να απευθυνθω και να εξηγησω οτι θα πρεπει να ξεκουραζομαι (εστω) αραια και που για να μην σκουξω απο τον πονο???? Δεν ξερω αν εχει ξανααπαντηθει παρομοια ερωτηση στο forum,οποτε σορρυ για τυχουσα επαναληψη! Ευχαριστω,V.
kostas_dr Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Απευθύνεσαι στον Δικαστικό αντιπρόσωπο και κανονίζεις με κάποιο άλλο μέλος της εφορευτικής επιτροπής (αν υπάρχει) για να κάνεις διάλειμμα. Λογικά δεν πρέπει να υπάρξει πρόβλημα. Καλό κουράγιο.
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Για κανε πιο λιανα την τελευταια παραγραφο σου... υπονοεις οτι δε πρεπει να ψηφιστουν τα μικρα κομματα? Και τι εννοεις "μικρα κομματα"? Οσο για το παραδειγμα της αποχης, θα μπορουσες πολυ απλα να το περιγραψεις ως εξης. Εστω 10 ατομα το εκλογικο σωμα, οι 2 ψηφιζουν ΝΔ. Αρα ΝΔ=20%. Εστω τωρα οτι οι υπολοιποι 8 κανουν αποχη, ακυρο ή λευκο. Τοτε ΝΔ=100%. Θα στο κάνω ποιο λιανά. Οι έδρες που θα έχουν τα κόμματα υπολογίζονται από έναν τύπο, νομίζω είναι ο (250 χ ποσοστό κόμματος) / (100 - ποσοστό λοιπών κομμάτων). Τα λοιπά είναι τα κόμματα κάτω του 3%. Αν έχουμε πολλλά τέτοια κόμματα κάτω του 3% αυξάνεται πολύ αυτή η τιμή έτσι μειώνεται ο παρονομαστής αφού είναι 100 μείον το ποσοστό αθροιστικά όλων, έτσι δίνουμε παραπάνω έδρες, ναι μέν τις παίρνουν όλα τα κόμματα αλλά τα μεγάλα θα έχουν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Αυτό το έμαθα πρόσφατα οτι παίζουν ρόλο και τα ποσοστά αυτά. Προσωπικά θα προτιμήσω κάποιο κόμμα νέο είτε παλιό που κατά τις περισσότερες δημοσκοπίσεις έχει ποσοστά από 2% και πάνω. Τα υπόλοιπα που δεν παίρνουν ούτε 2% ή δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους δεν θα τα προτιμήσω. Θα μου πεί κανείς βέβαια οτι μπορεί οι δημοσκοπίσεις να είναι μούφα και ακόμα και το κόμμα του 1% να βγεί με 3%, το δέχομαι οτι μπορεί να είναι μούφα, πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα ρισκάρω να βοηθήσω με την ψήφο μου τους μεγάλους γιατί αυτές οι εκλογές για μένα είναι πολύ σημαντικές. ΠΑΣΟΚ με ΝΔ αν πάρουν πάνω από 150 (μαζί με το μπόνους των 50 εδρών στο 1ο κόμμα) έχουν αυτοδυναμία σε περίπτωση συγκυβέρνησης. Έτσι συμπερασματικά, δεν θα πώ ούτε βούρ στα μικρά κόμματα ούτε μακριά από τα μικρά κόμματα, αλλά να προσέξουμε γενικά σε ποιό από τα μικρά κόμματα (<2% δημοσκοπικά για μένα) θα ρίξουμε την ψήφο μας.
viper2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Eιναι εκνευριστικο να ακους ανθρωπους να λενε να μην παμε να ψηφισουμε...Και δεν το κανουν απο πολιτικη πεποιθηση που εχουν,αλλα ''γιατι ετσι''... Αμα παμε ολοι ομως να ψηφισουμε δεν θα βγουν οι ιδιοι...Εκει ειναι η διαφορα! πρωτον δεν ξερεις τι κανουν και σκεφτονται οι αλλοι *για αρχη* για συνεχεια δεν υπαρχει καποιος που να λεει κατι διαφορετικο *για εμενα και για πολλους αλλους*
black_widow Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Καλησπερα σε ολους... Μου ηρθε και μενα τετοιο χαρτι,οτι εχω οριστει τακτικο μελος εφορευτικης επιτροπης... Δεν εχω προβλημα να παω(ιδεολογικο η οτιδηποτε αλλο),αλλα εχω σοβαροτατο προβλημα μεσης,αυχενα,πλατης κλπ. Δεν θα αντεξω να ειμαι συνεχεια καθισμενη η συνεχεια ορθια.... Ξερετε αν γινονται διαλειμματα η εστω σε ποιον να απευθυνθω και να εξηγησω οτι θα πρεπει να ξεκουραζομαι (εστω) αραια και που για να μην σκουξω απο τον πονο???? Δεν ξερω αν εχει ξανααπαντηθει παρομοια ερωτηση στο forum,οποτε σορρυ για τυχουσα επαναληψη! Ευχαριστω,V. Ούτε χρειάζεται να είναι συνέχεια όρθια ούτε συνέχεια καθιστή , εντάξει δεν είναι και δουλειά καταλαβαίνεις. Πρωί πρωί χρειάζεται να φτιαχτούν πάκοι από ψηφοδέλτια , κάποιος ανά βάρδια κάποιων ωρών να υπάρχει και μετά βράδι στην καταμέτρηση. Βουλευτικές πρέπει να είναι και πιο εύκολα τα πράγματα από δημαρχιακές - νομαρχιακές ( 2 κάλπες) , περισσότεροι πάκοι κ.λ.π. Μόνο φρόντισε μη φας χώσιμο καθηκόντων που είναι δουλειά γραμματέων όπως σβήσιμο σε καταλόγους , συμπλήρωση πρακτικών κ.λ.π που φάγαμε μη γνωρίζοντας ότι δεν είναι δουλειά της εφορευτικής αυτό ( πιαστήκαμε λίγο κορόιδα δηλαδή ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις