Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aυτο πως προεκυψε; Δεν ειναι καθε δικαστικος αντιπροσωπος δημοσιος υπαλληλος.

Δεν "προσλαμβάνονται" (τους ανατίθεται βασικά η συγκεκριμένη θέση) από το κράτος ως δικαστικοί αντιπρόσωποι με σκοπό να είναι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και πληρώνονται κανονικά από το κράτος?

όσω μάλλον σε μια περίοδο που δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή.

Οπότε δεν ειναι ανάγκη να πληρωθεί ούτε ο δικαστικός αντιπρόσωπος ούτε φυσικά και ο κομματικός που πληρώνεται με λεφτά του κράτους...

Γιατι δε λένε και στους δικηγόρους να πάνε χωρις αμοιβή...Λειτούργημα ειναι αυτό που κάνουν υποτίθεται...Το λειτούργημα θεωρητικά γίνεται δωρεαν...oh wait..

Προφανως, εχει μεγάΛΗ ευθυνη ο δικαστικος αντιπροσωπος. Το γνωρίζω αρκετά καλά :-). Aυτο τι σημαίνει? Πως οι άλλοι δε δουλεύουν?

ενώ οι άλλοι που ήταν μάγκες δεν εμφανίστηκαν.

Kαι τους έκαναν τη μούρη κιμά :mrgreen: ...ουτε καν θα ασχολήθηκαν. Εμένα με βούτηξαν πρόπερσι επειδή έκανα το λάθος να εργάζομαι Κυριακή και πήγα να ψηφίσω πρωι...Που να ξερα. Εκατσα διότι με απείλησαν με κυρώσεις. Ούτε φαγητό το μεσημέρι δεν έφεραν και φυσικά έχασα το μεροκάματό μου, τη στιγμή που (κάναμε δουλειά 5 ατόμων οι 2 που αρπάξανε) δικαστικός αντιπρόσωπος και κομματικοί αντιπροσωποι πληρωθηκαν κανονικότατα.

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω πάει αρκετές φορές ως γραμματέας. Θα μου πεις πληρωνόσουν, αλλα πόσοι από σας θα κάνατε 20 ώρες μεροκάματο για 60€ προ κρίσης..?

Φέτος δεν είναι σίγουρο οτι θα πάω αλλά κάτι βλέπω να κανονίζεται στον ορίζοντα..

Γενικά να σας πω για την εμπειρία.

Ανάλογα με το βαθμό οργάνωσης και τη στριφνότητα του δικαστικού περνάς από κουραστικά ως απίστευτα καλά.

Αν κάνεις 5-6 βασικά πράγματα στη διαδικασία, και συνεννοηθείς και το πρωί με όλους να τους δώσεις κάποιο παράθυρο να πάνε σπίτι να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν όλοι θα είναι μια χαρά. Εκεί κάνεις πλάκα, κουτσομπολεύεις τα γεγονότα, γνωρίζεις κόσμο, αγοράκια και κοριτσάκια, και βλέπεις και παλιούς γνωστούς.

Αν λοιπόν συνεννοείστε, σε 2 ώρες έχετε μετρήσει και τους σταυρούς. Μου έτυχε μια φορά διπλανή αίθουσα, με τον ίδιο αριθμό ψήφων, να τους πάρει 6 ώρες η καταμέτρηση, χωρίς κάποιο προφανή λόγο.

Γενικά τη γουστάρω πολύ σαν διαδικασία

Δημοσ.

Οπότε δεν ειναι ανάγκη να πληρωθεί ούτε ο δικαστικός αντιπρόσωπος ούτε φυσικά και ο κομματικός που πληρώνεται με λεφτά του κράτους...

Γιατι δε λένε και στους δικηγόρους να πάνε χωρις αμοιβή...Λειτούργημα ειναι αυτό που κάνουν υποτίθεται...Το λειτούργημα θεωρητικά γίνεται δωρεαν...oh wait..

Kαι τους έκαναν τη μούρη κιμά :mrgreen: ...ουτε καν θα ασχολήθηκαν. Εμένα με βούτηξαν πρόπερσι επειδή έκανα το λάθος να εργάζομαι Κυριακή και πήγα να ψηφίσω πρωι...Που να ξερα. Εκατσα διότι με απείλησαν με κυρώσεις. Ούτε φαγητό το μεσημέρι δεν έφεραν και φυσικά έχασα το μεροκάματό μου, τη στιγμή που (κάναμε δουλειά 5 ατόμων οι 2 που αρπάξανε) δικαστικός αντιπρόσωπος και κομματικοί αντιπροσωποι πληρωθηκαν κανονικότατα.

Στο πρώτο σκέλος δεν αντιλέγω, δεν ξέρω καν με ποια λογική δεν κληρώνονται και οι δικαστικοί.

Για το δεύτερο δεν ξέρω αν ασχολήθηκαν, ξέρω ότι έβγαλε ένας τη δουλειά 4-5 ατόμων όπως ακριβώς λες κι εσύ.

Δημοσ.

Το οτι μείνατε δυο άτομα είναι λάθος του δικαστικού. Αν δει οτι δεν έρχονται αρκετοί, μπορεί (και εδώ που τα λέμε πρέπει) να κρατήσει όποιον εμφανιστεί, άσχετα αν έχει κληρωθεί ή όχι.

Και είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν κυρώσεις για τους μη εμφανιζόμενους.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν "προσλαμβάνονται" (τους ανατίθεται βασικά η συγκεκριμένη θέση) από το κράτος ως δικαστικοί αντιπρόσωποι με σκοπό να είναι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και πληρώνονται κανονικά από το κράτος?

Δεν ειχα καταλαβει πως το εννοουσεες ετσι.

Παντως εγω δεν θα ελεγα πως δεν πρεπει να πληρωθει ο δικαστικος αντιπροσωπος, αντιθετα θα ελεγα πως αναλογικα θα επρεπε να πληρωθει και η εφορευτικη.

Δημοσ.

Έχω πάει αρκετές φορές ως γραμματέας. Θα μου πεις πληρωνόσουν, αλλα πόσοι από σας θα κάνατε 20 ώρες μεροκάματο για 60€ προ κρίσης..?

i did

και για λιγοτερα να μην σου πω...

Δημοσ.

Αν τα βάλεις κάτω, 2,5 μεροκάματα και υπολογίσεις και οτι είναι κυριακή, βγαίνουν κάτω και από το βασικό. Συμφωνώ οτι έπρεπε όλοι να πληρώνονται

Δημοσ.

Δεν ειχα καταλαβει πως το εννοουσεες ετσι.

Παντως εγω δεν θα ελεγα πως δεν πρεπει να πληρωθει ο δικαστικος αντιπροσωπος, αντιθετα θα ελεγα πως αναλογικα θα επρεπε να πληρωθει και η εφορευτικη.

Μα εκεί ειναι όλη μου η ένσταση. Ολοι κάνουν δουλειά. Γιατι να μη πληρωνοντε. Οκ ο δικηγόρος έχει μεγαλύτερες ευθύνες αλλά ρε γμτ...Κρίση έχουμε.

Δώστε ένα 20ρικο στο φινάλε σε όποιον πάει και κεράστε και 2 σάντουιτς και 1 καφέ και τέλος. Έχει ανάγκη ο κόσμος. Πάλι στο τζάμπα θα τη βγάλουν??

Πάλι κώτσο θα τον πιάσουν τον κόσμο? :-)

Pantelwolf γενικά η ατιμωρησία αποτελεί ένα αγκάθι για το κράτος μας...

Εδώ όμως μπορω να καταλάβω τον λόγο που πολλοί δεν εμφανίζονται.

Δημοσ.
Αν δει οτι δεν έρχονται αρκετοί, μπορεί (και εδώ που τα λέμε πρέπει) να κρατήσει όποιον εμφανιστεί, άσχετα αν έχει κληρωθεί ή όχι.

Μπα; Εσένα θα σου άρεσε να σε αρπάξουν και να σε κρατήσουν κάπου με το έτσι θέλω ενώ έχεις προγραμματίσει να κάνεις τις δουλειές σου μέσα στη μέρα; Το ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να το κάνει είναι γνωστό, το ότι "πρέπει" είναι αστείο και προκλητικό σα δήλωση.

Ξέχνα τις εκλογές. Φαντάσου να πήγαινες να πληρώσεις κάτι στα ΕΛΤΑ, να τους έλλειπε ένας υπάλληλος και να σε κρατούσαν με το ζόρι εκεί για να βγάλεις τη δουλειά του. Δε θα το χαρακτήριζες σαν ομηρία ή κάτι αντίστοιχο; Τέτοιο είναι...

Ξέρω περίπτωση που μόνο μπουνιές δεν άρχισε να παίζει ένας που πήγαν να τον κρατήσουν. Κακώς για μένα, έπρεπε να μαυρίσει κάνα μάτι.

Δημοσ.

Haldol, οι εκλογές πρέπει να γίνουν, και πρέπει να γίνουν ομαλά.

Αλίμονο αν ο νόμος επαφιόταν στην καλή θέληση των εκλογέων να προσφέρουν.

Νομίζω οτι αστειεύεσαι οταν συγκρίνεις τις εκλογές με τα ΕΛΤΑ.

Και για να τον έβλεπα το μάγκα αν τον μάζευαν για παρακώλυση διαδικασίας και περνούσε τις εκλογές στην ψειρού.. Πολύ νταηλίκι ο έξυπνος ο Έλληνας. Αλλά δε φταίνε αυτοί, η ατιμωρησία φταίει(Για όλα στην ουσία, για το χρέος, για τα δικαστήρια, για τα εργασιακά κλπ).

Δημοσ.

Παιδια, για ορισμο μελους εφορευτικης επιτροπης πλακωσανε αμεσως και απαντησανε 10δες φιλοι, για ορισμο ενορκου που ρωτησα εγω απαντησαν μονο 2-3 κι αυτοι για αρλουμπες...:)

Δημοσ.

Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που πάνε εφορευτική είναι θύματα μιας κοροϊδίας.

Εκτός αν τους αρέσει η όλη εμπειρία ή αν είναι κομματόσκυλα και πάνε για να υποστηρίξουν το κόμμα τους.

Και πριν πείτε για υποχρέωση, για καθήκον των πολιτών κλπ, σκεφτείτε ότι αν ήταν έτσι θα έπρεπε να πάνε όλοι αδιακρίτως χωρίς αποζημίωση, δικαστικοί αντιπρόσωποι, γραμματείς, δημοτικοί υπάλληλοι. Κάτι σαν επιστράτευση ένα πράγμα. Ο πολίτης δηλαδή είναι ο βλάκας της υπόθεσης, να χάσει μια πολύτιμη κυριακή χωρίς να αποζημιωθεί και όλοι οι άλλοι να τα παίρνουν χοντρά.

Η πλάκα είναι ότι έχω 3 φίλους δικηγόρους που λένε τα ίδια, για υποχρέωση των πολιτών κλπ, αλλά όταν τους ρωτάω αν θα πήγαιναν αυτοί εφορευτική λένε φυσικά όχι, γιατί μια χαρά καθαρίζουν το 900ρικο αν πάνε δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Δημοσ.

Ξεχειλίζει η υποκρισία δυστυχώς. Πάντως καλό είναι ο πολίτης να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Δεν πρέπει να είναι παρόντες τα κομματόσκυλα και μόνο.

Δημοσ.

Ρε παιδια μου ηρθε και εμενα να παω για τακτικο μελος.Ποια η διαφορα με τους αναπληρωτες;

Επισης ποση ωρα κραταει η ολη διαδικασια,γιατι πρωτη φορα παω;

Δημοσ.

Haldol, οι εκλογές πρέπει να γίνουν, και πρέπει να γίνουν ομαλά.

Αλίμονο αν ο νόμος επαφιόταν στην καλή θέληση των εκλογέων να προσφέρουν.

Νομίζω οτι αστειεύεσαι οταν συγκρίνεις τις εκλογές με τα ΕΛΤΑ.

Και για να τον έβλεπα το μάγκα αν τον μάζευαν για παρακώλυση διαδικασίας και περνούσε τις εκλογές στην ψειρού.. Πολύ νταηλίκι ο έξυπνος ο Έλληνας. Αλλά δε φταίνε αυτοί, η ατιμωρησία φταίει(Για όλα στην ουσία, για το χρέος, για τα δικαστήρια, για τα εργασιακά κλπ).

Εάν ήταν σωστό και δίκαιο το σύστημα που επιλέγει τα μέλη της εφορευτικής δε θα διαμαρτύρονταν ούτε οι μισοί. Ούτε θα είχαμε τέτοια περιστατικά, τα οποία καλώς υπάρχουν στην παρούσα φάση για μένα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...