XxNightmare7xX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Εδω και 3 μηνες δεχομαι τηλεφωνηματα απο δηθεν ετερειες στατιστικων (μια για καρτοκινητη, μια για ετερειες ιντερνετ κλπ) και καθε φορα αντι να μου γινονται ερωτησεις επι του θεματος με ρωταει προσωπικα πραγματα (ηλικια, ποσοι μενουμε στο σπιτι, τι ηλικιες εχουμε κλπ)! Οι κλησεις γινονται παντα με αποκρυψη και να τονισω οτι καθε φορα εντελως τυχαια ειναι η ΙΔΙΑ φωνη στο τηλεφωνο! Εχει καταντησει ενοχλητικο και στο κατω κατω που ξερω οτι δεν ειναι κανενα απο τα τηλεφωνηματα που γινονται για αλλους σκοπους (ληστειες, ενοχλητικες διαφημισεις κλπ!) Πως μπορω να μαθω τον αριθμο της και να κανω με καποιον τροπο φραγη και καταγγελια (εαν προκειται για πλακα) αυτον τον αριθμο?
MONSTER655 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Και εμένα με πήραν μια φορά τηλ. Αλλα δεν απάντησα (δεν απαντάω Πότε σε απόκρυψη) και τώρα κάτι άσχετα μνμ "για σου τι κανείς" απο 1333..δεν έδωσα σημασία.
XxNightmare7xX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Και εμένα με πήραν μια φορά τηλ. Αλλα δεν απάντησα (δεν απαντάω Πότε σε απόκρυψη) και τώρα κάτι άσχετα μνμ "για σου τι κανείς" απο 1333..δεν έδωσα σημασία. Να παρουν μια δυο φορες το κατανοω.. να το κανουνε συστημα και να ρωτανε προσωπικα στοιχεια κατανταει ελεινο! Εχω διαβασει για διαφορους που παιρνουν και ρωτανε ποσοι ειναι στο σπιτι και μετα απο λιγο στο σπιτι που πηρανε τηλεφωνο εγινε εντελως τυχαια ληστεια...! Ειναι λογικο μια ετερεια στατιστικων να ρωταει προσωπικα στοιχεια και να παιρνει με αποκρυψη και η τηλεφωνητρια αντι να πει μολις το σηκωσω "γεια σας ειμαι η ταδε παιρνω απο την ταδε ετερεια" να μου λεει γεια σας, σας τηλεφωνω απο ετερεια στατιστικων και να ρωταει ποσοι ειστε στο σπιτι, πως σας λενε, ποσων χρωνων ειστε, ο μικροτερος αυτην την στιγμη ειναι στο σπιτι (ναι μου εγινε και τετοια ερωτηση!) κλπ... Δεν βρομαει κατι σε ολο αυτο?
slvsnt Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 καλά άκρη δε βγάζεις. ρώτα από ποιά εταιρία καλούν και πάρε για επιβεβαίωση. εναλλακτικά μπορείς να τους σπάσεις εσύ τα νεύρα. ρώτα την κοπέλα τι νούμερο σουτιέν φοράει, ποιά στάση της αρέσει και άλλα τέτοια... που ξέρεις στο τέλος μπορεί να βρείτε κάτι κοινό
XxNightmare7xX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 καλά άκρη δε βγάζεις.ρώτα από ποιά εταιρία καλούν και πάρε για επιβεβαίωση. εναλλακτικά μπορείς να τους σπάσεις εσύ τα νεύρα. ρώτα την κοπέλα τι νούμερο σουτιέν φοράει, ποιά στάση της αρέσει και άλλα τέτοια... που ξέρεις στο τέλος μπορεί να βρείτε κάτι κοινό καλη ιδεα!! αλλα αν ειναι οντως απο ετερεια στατιστικων την πατησα βασικα θα παρω την ετερεια που μου παρεχει τηλεφωνια να το αναφερω σαν περιστατικο (τα φοβαμαι τα μυστηρια τηλεφωνηματα ποτε δεν ξερεις τη ρολο βαραει ο αλλος!!)
MONSTER655 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 καλη ιδεα!! αλλα αν ειναι οντως απο ετερεια στατιστικων την πατησα βασικα θα παρω την ετερεια που μου παρεχει τηλεφωνια να το αναφερω σαν περιστατικο (τα φοβαμαι τα μυστηρια τηλεφωνηματα ποτε δεν ξερεις τη ρολο βαραει ο αλλος!!) Αν στο ξανακάνουν και δεις κάτι παράξενο στην ερώτηση Πάρε τηλ. Την αστυνομία.
Land_Of_Banania Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Τι εννοείς την πάτησες, τι θα σου κάνουν? Γιατί απαντάς καταρχήν σε εταιρείες στατιστικών? Τι κέρδος έχεις εσύ? Αυτοί βρισκουν τζάμπα δείγμα για τις στατιστικές τους, οκ. Εγώ κι εσύ γιατί να πετάξουμε τα 5-10 λεπτά να ασχοληθούμε μαζί τους? Εμένα όποτε με παίρνουν πάντως τηλέφωνο λέω ευγενικά "ευχαριστώ δεν ενδιαφέρομαι" και το κλείνω. Ούτε να νευριάσεις, ούτε να νευριάσεις τον άλλο που βγάζει μεροκάματο, ούτε τίποτα. Κι αν η τάδε εταιρία θέλει να βρει δείγμα για τις στατιστικές της να βγει στο δρόμο να το κάνει ΑΝΩΝΥΜΑ. Γιατί όταν σε παίρνουν τηλέφωνο ξέρουν και το όνομά σου και τη διεύθυνσή σου.
XxNightmare7xX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Αν στο ξανακάνουν και δεις κάτι παράξενο στην ερώτηση Πάρε τηλ. Την αστυνομία. Το εκανα ειδη... καλο ειναι να αναφερονται εστω και σαν περιστατικα κατι τετοια... Τι εννοείς την πάτησες, τι θα σου κάνουν? Γιατί απαντάς καταρχήν σε εταιρείες στατιστικών? Τι κέρδος έχεις εσύ? Αυτοί βρισκουν τζάμπα δείγμα για τις στατιστικές τους, οκ. Εγώ κι εσύ γιατί να πετάξουμε τα 5-10 λεπτά να ασχοληθούμε μαζί τους? Εμένα όποτε με παίρνουν πάντως τηλέφωνο λέω ευγενικά "ευχαριστώ δεν ενδιαφέρομαι" και το κλείνω. Ούτε να νευριάσεις, ούτε να νευριάσεις τον άλλο που βγάζει μεροκάματο, ούτε τίποτα. Κι αν η τάδε εταιρία θέλει να βρει δείγμα για τις στατιστικές της να βγει στο δρόμο να το κάνει ΑΝΩΝΥΜΑ. Γιατί όταν σε παίρνουν τηλέφωνο ξέρουν και το όνομά σου και τη διεύθυνσή σου. Κοιτα αν με παρει καποιος και μου πει ειμαι απο την ταδε ετερεια ονομαζομαι ταδε κλπ πολυ ευχαριστως να του απαντησω σε καθε ερωτηση αν εχω τον χρονο. Απλα η συγκεκριμενη κοπελα με το καλημερα με ρωταει ποσοι μενουμε στο σπιτι ποσοι ειναι αυτην την στιγμη και διαφορα τετοια.. Της ζητησα 3 φορες ευγενικα οτι δεν μπορω να συμετεχω σε καποιο απο αυτα τα στατιστικα τηλεφωνηματα και σημερα ζητησα να μην ξαναενοχλησει αν δεν αναφερει πρωτα απο ποια ετερεια ειναι! Συνηθως οι ετερειες στατιστικων δεν παιρνουν με αποκρυψη και δεν ρωτανε προσωπικα στοιχεια αντιθετως πολλες φορες ξερουν ακομα και το ονομα σου... Anyway θα συνεχισω να το κλεινω και εχω εποικηνωνισει ειδη με την ετερεια που μου παρεχει τηλεφωνια... Και πες να ναι πλακα παει στο καλο.. εγω φοβαμαι αυτο που λενε οτι καποιοι παιρνουν τηλεφωνο για να δουνε σε καθε σπιτι ποσοι μενουν και ποτε λειπουν για να τους ληστεψουν.. ισως ακουγεται χαζο και επιστημονικη φαντασια αλλα ΑΝ...? αυτο το αν φοβαμαι!
Ntinaras Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 δοκιμασε κατι τετοιο αντιστοιχο [ame]http://www.youtube.com/watch?v=9wgSDTABf1I[/ame]
XxNightmare7xX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 δοκιμασε κατι τετοιο αντιστοιχο http://www.youtube.com/watch?v=9wgSDTABf1I respect Προβλημα λυθηκε... σορρυ για το ποστ!
kfyros Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 απ΄ όπου σε παίρνουν , ρώτησε πλήρη στοιχεία, (εταιρία , όνομα συνομιλητή , ιδιότητα, για λογαριασμό ποιανού καλούν) και αριθμό τηλεφώνου για να τους καλέσεις εσύ. Τυπικό δείγμα τηλ. επικοινωνίας με αγνώστους: Άγνωστος : Θα ήθελα να μιλήσω με τον κύριο τάδε (το όνομα σου). Εσύ : Από που τηλεφωνείτε παρακαλώ ; (Προσοχή , όχι "ποιος τον ζητεί" ή "εγώ είμαι" κλπ. γιατί επιβεβαιώνεις ότι υπάρχει αυτό το πρόσωπο που ζητάνε) Άγνωστος : Από την εταιρία τάδε , όνομα τάδε κλπ. Εσύ : Δώστε μου κάποιο τηλέφωνο να σας πάρω εγώ για να επιβεβαιώσω τα στοιχεία σας. Πως βρήκατε το τηλέφωνο αυτό ; (πάλι χωρίς να επιβεβαιώσεις ότι είναι σωστό το όνομα). Αν δεν σου δώσει γιατί "είναι τηλεφωνικό κέντρο" ή "γιατί είναι εταιρία επικοινωνιών" κλπ. (αυτοί παίρνουν φασόν προωθητικές τηλ. ενέργειες από πελάτες τους), ευγενικά λες , δεν μπορώ να συνεχίσω τη συνομιλία μαζί σας αν δεν επιβεβαιώσω τον αριθμό τηλεφώνου σας, και τους το κλείνεις. ΠΟΤΕ δεν δίνουμε οποιοδήποτε στοιχείο σε κάποιον που δεν ξέρουμε και μας έχει καλέσει εκείνος. Πάντοτε ζητάμε νούμερο να καλέσουμε εμείς, και αφού κλείσουμε το τηλέφωνο προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε σε ποιον ανήκει αυτό το νούμερο, είτε καλώντας κάποια τηλεφωνική υπηρεσία ή ψάχνοντας στο internet κλπ. Αν είναι εταιρία που κάνει προωθητικές ενέργειες για λογαριασμό άλλου (πχ. τράπεζας), και μας ενδιαφέρει , παίρνουμε τηλέφωνο το help desk της τράπεζας και ρωτάμε αν συνεργάζονται με την τάδε εταιρία και έχουν ενεργή κάποια καμπάνια προώθησης .. Οι υπηρεσίες κακόβουλων κλήσεων χρεώνονται συνήθως με τη μέρα, και συνήθως είναι τσουχτερές. Σου στέλνουν όμως αναλυτική λίστα όλων των αριθμών που σε κάλεσαν, ακόμη και των απόρρητων.
MONSTER655 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 απ΄ όπου σε παίρνουν , ρώτησε πλήρη στοιχεία, (εταιρία , όνομα συνομιλητή , ιδιότητα, για λογαριασμό ποιανού καλούν) και αριθμό τηλεφώνου για να τους καλέσεις εσύ. Τυπικό δείγμα τηλ. επικοινωνίας με αγνώστους: Άγνωστος : Θα ήθελα να μιλήσω με τον κύριο τάδε (το όνομα σου). Εσύ : Από που τηλεφωνείτε παρακαλώ ; (Προσοχή , όχι "ποιος τον ζητεί" ή "εγώ είμαι" κλπ. γιατί επιβεβαιώνεις ότι υπάρχει αυτό το πρόσωπο που ζητάνε) Άγνωστος : Από την εταιρία τάδε , όνομα τάδε κλπ. Εσύ : Δώστε μου κάποιο τηλέφωνο να σας πάρω εγώ για να επιβεβαιώσω τα στοιχεία σας. Πως βρήκατε το τηλέφωνο αυτό ; (πάλι χωρίς να επιβεβαιώσεις ότι είναι σωστό το όνομα). Αν δεν σου δώσει γιατί "είναι τηλεφωνικό κέντρο" ή "γιατί είναι εταιρία επικοινωνιών" κλπ. (αυτοί παίρνουν φασόν προωθητικές τηλ. ενέργειες από πελάτες τους), ευγενικά λες , δεν μπορώ να συνεχίσω τη συνομιλία μαζί σας αν δεν επιβεβαιώσω τον αριθμό τηλεφώνου σας, και τους το κλείνεις. ΠΟΤΕ δεν δίνουμε οποιοδήποτε στοιχείο σε κάποιον που δεν ξέρουμε και μας έχει καλέσει εκείνος. Πάντοτε ζητάμε νούμερο να καλέσουμε εμείς, και αφού κλείσουμε το τηλέφωνο προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε σε ποιον ανήκει αυτό το νούμερο, είτε καλώντας κάποια τηλεφωνική υπηρεσία ή ψάχνοντας στο internet κλπ. Αν είναι εταιρία που κάνει προωθητικές ενέργειες για λογαριασμό άλλου (πχ. τράπεζας), και μας ενδιαφέρει , παίρνουμε τηλέφωνο το help desk της τράπεζας και ρωτάμε αν συνεργάζονται με την τάδε εταιρία και έχουν ενεργή κάποια καμπάνια προώθησης .. Οι υπηρεσίες κακόβουλων κλήσεων χρεώνονται συνήθως με τη μέρα, και συνήθως είναι τσουχτερές. Σου στέλνουν όμως αναλυτική λίστα όλων των αριθμών που σε κάλεσαν, ακόμη και των απόρρητων. Μπράβο ρε Φίλε αυτά περιμέναμε να ακούσουμε απο την αρχή. (χωρίς παρεξήγηση και οι άλλες γνώμες καλές είναι μαζί και οι δικές μου)
disqualified Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Αν είναι εταιρία που κάνει προωθητικές ενέργειες για λογαριασμό άλλου (πχ. τράπεζας), και μας ενδιαφέρει , παίρνουμε τηλέφωνο το help desk της τράπεζας και ρωτάμε αν συνεργάζονται με την τάδε εταιρία και έχουν ενεργή κάποια καμπάνια προώθησης .. αυτου του ειδους οι προωθησεις αν δεν εχεις καποια συνεργασια ηδη ειναι παρανομες
XxNightmare7xX Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 απ΄ όπου σε παίρνουν , ρώτησε πλήρη στοιχεία, (εταιρία , όνομα συνομιλητή , ιδιότητα, για λογαριασμό ποιανού καλούν) και αριθμό τηλεφώνου για να τους καλέσεις εσύ. Τυπικό δείγμα τηλ. επικοινωνίας με αγνώστους: Άγνωστος : Θα ήθελα να μιλήσω με τον κύριο τάδε (το όνομα σου). Εσύ : Από που τηλεφωνείτε παρακαλώ ; (Προσοχή , όχι "ποιος τον ζητεί" ή "εγώ είμαι" κλπ. γιατί επιβεβαιώνεις ότι υπάρχει αυτό το πρόσωπο που ζητάνε) Άγνωστος : Από την εταιρία τάδε , όνομα τάδε κλπ. Εσύ : Δώστε μου κάποιο τηλέφωνο να σας πάρω εγώ για να επιβεβαιώσω τα στοιχεία σας. Πως βρήκατε το τηλέφωνο αυτό ; (πάλι χωρίς να επιβεβαιώσεις ότι είναι σωστό το όνομα). Αν δεν σου δώσει γιατί "είναι τηλεφωνικό κέντρο" ή "γιατί είναι εταιρία επικοινωνιών" κλπ. (αυτοί παίρνουν φασόν προωθητικές τηλ. ενέργειες από πελάτες τους), ευγενικά λες , δεν μπορώ να συνεχίσω τη συνομιλία μαζί σας αν δεν επιβεβαιώσω τον αριθμό τηλεφώνου σας, και τους το κλείνεις. ΠΟΤΕ δεν δίνουμε οποιοδήποτε στοιχείο σε κάποιον που δεν ξέρουμε και μας έχει καλέσει εκείνος. Πάντοτε ζητάμε νούμερο να καλέσουμε εμείς, και αφού κλείσουμε το τηλέφωνο προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε σε ποιον ανήκει αυτό το νούμερο, είτε καλώντας κάποια τηλεφωνική υπηρεσία ή ψάχνοντας στο internet κλπ. Αν είναι εταιρία που κάνει προωθητικές ενέργειες για λογαριασμό άλλου (πχ. τράπεζας), και μας ενδιαφέρει , παίρνουμε τηλέφωνο το help desk της τράπεζας και ρωτάμε αν συνεργάζονται με την τάδε εταιρία και έχουν ενεργή κάποια καμπάνια προώθησης .. Οι υπηρεσίες κακόβουλων κλήσεων χρεώνονται συνήθως με τη μέρα, και συνήθως είναι τσουχτερές. Σου στέλνουν όμως αναλυτική λίστα όλων των αριθμών που σε κάλεσαν, ακόμη και των απόρρητων. Χθες που με πηρανε με ρωτησανε παλι διαφορα στοιχεια μου (που μενω ποσοι μενουμε στο σπιτι κλπ) στην αρχη ζητησα το ονομα της κοπελα και την ετερεια που εργαζεται και μου αλλαξε θεμα και της απανταω ομορφα οτι αν δεν μου αναφερει το ονομα της ετερειας θα επικοινωνήσω με την αστυνομια. Μετα απο λιγο μου εδωσε το ονοματεπονυμο της και την ετερεια που κανει τις στατιστικες. Τελικα ψαχνωντας στο ιντερνετ ειδα οτι οντως ειναι μια ετερεια που κανει στατιστικες μεσω τηλεφωνου αλλα επειδη δεν θεωρω και πολυ σωστο αντι για στατιστικα να ζητανε και προσωπικα στοιχεια εποικηνωνισα μαζι τους και τους ζητησα ομορφα να μην μου ξαναγινει καποιο τηλεφωνημα απο την εν λογο ετερεια επειδη μεσα σε 3 μηνες ειχα τουλαχιστον 8 τηλεφωνηματα καθε φορα για διαφορετικο θεμα και παντα οι περισσοτερες ερωτησεις ηταν προσωπικες και μονο δυο τρεις ηταν επι του θεματος... Πιστευω ο οποιοσδηποτε αν δεχοτανε συνεχεια ανωνυμα τηλεφωνηματα και ενω του λεγανε για στατιστικες των ρωταγανε μονο προσωπικα στοιχεια θα ειχε καποιες αμφιβολιες...
kfyros Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Χθες που με πηρανε με ρωτησανε παλι διαφορα στοιχεια μου (που μενω ποσοι μενουμε στο σπιτι κλπ) στην αρχη ζητησα το ονομα της κοπελα και την ετερεια που εργαζεται και μου αλλαξε θεμα και της απανταω ομορφα οτι αν δεν μου αναφερει το ονομα της ετερειας θα επικοινωνήσω με την αστυνομια. Μετα απο λιγο μου εδωσε το ονοματεπονυμο της και την ετερεια που κανει τις στατιστικες. Τελικα ψαχνωντας στο ιντερνετ ειδα οτι οντως ειναι μια ετερεια που κανει στατιστικες μεσω τηλεφωνου αλλα επειδη δεν θεωρω και πολυ σωστο αντι για στατιστικα να ζητανε και προσωπικα στοιχεια εποικηνωνισα μαζι τους και τους ζητησα ομορφα να μην μου ξαναγινει καποιο τηλεφωνημα απο την εν λογο ετερεια επειδη μεσα σε 3 μηνες ειχα τουλαχιστον 8 τηλεφωνηματα καθε φορα για διαφορετικο θεμα και παντα οι περισσοτερες ερωτησεις ηταν προσωπικες και μονο δυο τρεις ηταν επι του θεματος... Πιστευω ο οποιοσδηποτε αν δεχοτανε συνεχεια ανωνυμα τηλεφωνηματα και ενω του λεγανε για στατιστικες των ρωταγανε μονο προσωπικα στοιχεια θα ειχε καποιες αμφιβολιες... πολύ καλά έκανες και μην δίνεις ποτέ στοιχεία από το τηλέφωνο. Να βγάλουν κόσμο έξω στο δρόμο να ρωτάνε περαστικούς αν θέλουν να μαζέψουν στοιχεία. αυτου του ειδους οι προωθησεις αν δεν εχεις καποια συνεργασια ηδη ειναι παρανομες Σίγουρα, στην πράξη όμως γίνεται τη κολάσεως.. Εγώ ας πούμε ήμουν συνδρομητής στην gilli diet και είχα δώσει το κινητό για συνενόηση. Κάποια στιγμή σταμάτησα γιατί δεν δεχόμουν τα τρίμηνα και τετράμηνα που θέλανε να τους πληρώνω μπροστά. Μετά από λίγο καιρό με πήραν από την taste and diet, που υποτίθεται είναι ανταγωνιστής τους. Στην πράξη ο ίδιος εβραίος τα έχει όλα αυτά μέσω άλλων, και τα κάνει και καλά να φαίνονται ανταγωνιστές. Προφανώς τα πελατολόγια τα δώσαν η μία εταιρία στην άλλη, γιατί το κινητό δεν είναι στο όνομα μου αλλά εταιρικό, και ζητήσανε κατευθείαν εμένα. Τους έστειλα στο διάολο ευγενικά, και τους είπα ότι είναι επαγγελματικό το κινητό και αν με ξαναενοχλήσουν θα ενεργήσω τα δέοντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.